Şimdi Ara

Tatil İçin Eskişehir mi İzmir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yıllık izinimde tatil için biryerlere gitmek istiyorum

Sizce Eskişehir mi,İzmir mi

Nedenleriyle beraber yazarsanız faydalı olur

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

• Eskişehir diyorum. Şehrin yapısı, insanı, atmosferi ve yaşayış tarzıyla küçük bir Avrupa şehri izlenimi uyandırıyor. Her ziyaretimde bu şekilde hissediyorum.

Ama gezilecek yer açısından İzmir tabii ki daha önde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razer

Eskişehir diyorum. Şehrin yapısı, insanı, atmosferi ve yaşayış tarzıyla küçük bir Avrupa şehri izlenimi uyandırıyor. Her ziyaretimde bu şekilde hissediyorum.

Ama gezilecek yer açısından İzmir tabii ki daha önde.

teşekkürler
    2 şehirde gittim aslına ama gitmek denilmez

eskişehirde porsuk çayı ve kafelerin sık olduğu bölge ve esparkı üstünkörü gördüm

izmirde ise konak kemeraltı çarşısı kordon bölgelerini gördüm

eskişehir sanki küçük gibi görünuyor

sormak isteyeceğim bir diğer soruda şu

hangi şehir daha eğlenceli
  • Hangi tarihler arasında ne amaçla gideceğinize göre tercihler değişebilir.
    Eskişehir gece hayatı,eğlence mekanları,sosyal aktiviteler,parklar vs olarak ziyadesiyle dinamiktir. İlk bahar,sonbahar aylarında ayrı bir güzel olur. Lakin amacınız deniz,kum,güneş,tarihi müzeler tarzı kafa dinlemelik bir tatilse izmir ve çevre ilçelerini tavsiye ederim.
    Not : Eskişehirde de plaj var diyecek arkadaşlar olacaktır. Evet Yılmaz hoca çok güzel bir projeye imza atarak plaj ve yapay deniz yaptı lakin hiçbiri gerçek deniz kokusunun yerini tutmuyor.
    Not2: Bence farklı zamanlarda iki şehir için de 3-4 gününüzü ayırın derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: PyRRhiC

Hangi tarihler arasında ne amaçla gideceğinize göre tercihler değişebilir.
    Eskişehir gece hayatı,eğlence mekanları,sosyal aktiviteler,parklar vs olarak ziyadesiyle dinamiktir. İlk bahar,sonbahar aylarında ayrı bir güzel olur. Lakin amacınız deniz,kum,güneş,tarihi müzeler tarzı kafa dinlemelik bir tatilse izmir ve çevre ilçelerini tavsiye ederim.
    Not : Eskişehirde de plaj var diyecek arkadaşlar olacaktır. Evet Yılmaz hoca çok güzel bir projeye imza atarak plaj ve yapay deniz yaptı lakin hiçbiri gerçek deniz kokusunun yerini tutmuyor.
    Not2: Bence farklı zamanlarda iki şehir için de 3-4 gününüzü ayırın derim

teşekkürler.ocak ayında gideceğim

• gren kullanıcısına yanıt
    O zaman Eskişehir'e gidin. Ayten Usta yada Acıktımda bir kahvaltı yapın. Oradan Odunpazarına,sazovaya,kentparka gidebilirsiniz. Papağanda çibörek yiyin,karakedide boza için. Balaban köftesi yiyip akşam barlar sokağında takılın,Varunaya gidin. 222 ye gidin gece boyu eğlenin. Ordan çıkıp kokoreççiye çorbacıya gidin. Sokakta müzik yapanlara eşlik edin. Şelale parka çıkıp güneşin doğuşunu izleyin.
    Emin olun gittiğinize deyecektir.
  • quote:

O zaman Eskişehir'e gidin. Ayten Usta yada Acıktımda bir kahvaltı yapın. Oradan Odunpazarına,sazovaya,kentparka gidebilirsiniz. Papağanda çibörek yiyin,karakedide boza için. Balaban köftesi yiyip akşam barlar sokağında takılın,Varunaya gidin. 222 ye gidin gece boyu eğlenin. Ordan çıkıp kokoreççiye çorbacıya gidin. Sokakta müzik yapanlara eşlik edin. Şelale parka çıkıp güneşin doğuşunu izleyin.
    Emin olun gittiğinize deyecektir.

Tamamdır yaza fırsat olursada izmire giderim
    şimdilik eskişehir daha iyi görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gren -- 22 Kasım 2017; 14:48:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beyler Isparta mi Mersin mi
    3 yıl önce açıldı
    İzmir Buca güzel mi ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gren kullanıcısına yanıt
    barlar sokağına yakın ucuz temiz bir otel arıyorsanız İbis Oteli tavsiye ederim. Yok biraz daha güzel manzaralı bir otel olsun çok da şehir merkezine uzak olmasın diyorsanız porsuk butik otel.
    Şimdiden iyi tatiller
  • quote:

barlar sokağına yakın ucuz temiz bir otel arıyorsanız İbis Oteli tavsiye ederim. Yok biraz daha güzel manzaralı bir otel olsun çok da şehir merkezine uzak olmasın diyorsanız porsuk butik otel.
    Şimdiden iyi tatiller

tavsiyeleriniz için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gren -- 23 Kasım 2017; 9:7:31 >
  • Bir İzmirli ve İzmir'de yaşayan birisi olarak aynı zamanda turist rehberi olarak yılın bir çok döneminde Eskişehir'e tur düzenleyen birisi olarak Eskişehir derim.

adını park içinde bulunan yapay şelaleden alan ŞELALE PARK, dünyada açılan ilk LÜLETAŞI MÜZESİ, ODUN PAZARI, Lületaşı ustalarının küçük atölyelerinde beyaz altına nasıl şekil verdiklerini izleme ve alışveriş yapabilme fırsatı bulacağımız ATLIHAN. yine ilklerden birisi olan CAM SANATLARI MÜZESİ’ni ve BAL MUMU HEYKELLER MÜZESİ. Eskişehirli’nin denize olan özlemini giderdiği 300 bin metrekarelik alana kurulu KENT PARK. KÖPRÜBAŞI, HALLER GENÇLİK MERKEZİ, 222 PARK. ilk Türk yapımı otomobili DEVRİM ARABASI ve son SAZOVA BİLİM SANAT PARKI. PORSUK ÇAYINDA GONDOL SEFASI. BEYPAZARI.

İzmir'de şehir merkezinde Kültür park yani fuar var ama sessiz ve sakin bir aksiyonu yok. Tarihi Asansöre çıkıp manzara izlersin, bir şeyler yer içersin, Balçova'da teleferiğe binersin, Agora'ya çıkarsın(bulunduğu yer Ankara Çin-Çin,İstanbul gazi mahallesi gibidir)Kemer altı çarşısına gidersin, kordon'da sefa yaparsın, yeni nesil, hafif yolcu gemileriyle Karşıyaka'ya geçersin. Kordon'da oturduğun gibi İzmir'e birde diğer yakadan bakarsın, Zübeyde Hanım evini ve kabrini ziyaret edersin, Sasalı doğal yaşam parkına gidersin. Bunlar şehir içinde yapacakların. Tabi şehir dışı olursa, Foça, Çeşme, Sığacık gibi yakın yerlerde var ama konsept hep aynı denize karşı manzara da keyif sürmek.

Tabi bütün bunları 5 milyonluk bir şehirde ve şu anda şehir alt yapı çalışması için süren Tramvay ve İzsu çalışmalarıyla trafiğin İstanbul'dan beter olmuş haliyle yaparsın, zamanının çoğu trafikte geçer, toplu taşımaya binersen, 2. dünya savaşı filmlerinde Yahudilerin toplama kamplarına nakli esnasındaki görüntüleri aratmayan sahneler yaşarsın.

en basitinden şöyle söyleyeyim, sömestre döneminde İZmir'den en fazla yurt içi tur Eskişehir'e düzenlenir. çok talep oluyor. çok gelişmiş bir şehir.

CHP'li İzmir Büyükşehir belediyesinin, CHP'li Eskişehir Büyükşehir belediyesinden, belediyecilik anlamında çok şey öğrenmesi gerekir.

Atatürk'ün en sevdiği, cumhuriyetin tohumlarının atıldığı, yaşamaktan ve burada doğmaktan gurur duyduğum şehrin, Atatürk'ün ve Cumhuriyetin partisinin yetkilileri tarafından idare edilememesinden ötürü bir başka şehri tavsiye etmenin utancı ile saygılar.

• Herkesin eğlence anlayışı farklı tabi. iki şehirde güzel ama kıyaslama yapmak güç. Mevsimine göre bakılırsa İzmir'e gitmeniz lazım bence
  • iki şehre de defalarca gittim. kesinlikle izmir
  • quote:

Orijinalden alıntı: cignenmiskumandapili

iki şehre de defalarca gittim. kesinlikle izmir

yakında gideceğim izmiri öne aldım eskişehiri yaza bırakacağım sanırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.