Şimdi Ara

İstanbul ---> İzmir Körfez mi, feribot mu, köprü mü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
109
Cevap
6
Favori
33.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araba 1.4 dizel fiesta 2008 tek başıma olacağım körfezi dolaşsam daha uyguna gelmiş olmaz mı

• Bende bunu hesaplayıp duruyorum. Her haftasonu Istanbul'dan Balıkesire gidiyorum ve dünkü zamlardan sonra devamlı kullandığım güzergaha maddi durum elvermiyor.

Körfezi dolaşıp 90 km'de 5 litre yaksam, taş çatlasa 35 TL yapar.

Feribot'u kullansam 55 TL gidiş, 55 dönüş, 110 TL yapar.

Köprü zaten 100 küsür olmuş, o da 2 yüz küsür yapar.

Ben devamlı köprüyü kullanıyordum, ama artık mümkün değil. Sorun sadece köprü de değil.

Istanbul avrupa yakasından hareket ettiğinizde FSM'ye ücret ödüyorsunuz, sonra gişelerde (Dudullu) otoyol ücreti ödüyorsunuz, sonra Osmangazi ücreti var, köprüden sonra bir 30 küsür daha Bursa-Osmangazi arası otoyola ödüyorsunuz. Sadece köprü ve yol parası olarak gidiş dönüş 320-340 TL ödüyorsunuz, buna bir de mazot ekleyince Balıkesire gidiş geliş size 500 TL'den fala paraya mal oluyor....

Ne köprüymüş arkadaş...
    Yapay Zekanın Yanıtı

İstanbul'dan İzmir'e Ulaşım Seçenekleri: Körfez, Feribot, Köprü

İstanbul'dan İzmir'e yolculuk planlarken, körfez, feribot ve köprü olmak üzere üç ana ulaşım seçeneğin bulunmaktadır. Her seçeneğin kendine özgü avantajları ve dezavantajları vardır, bu nedenle ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize en uygun seçeneği seçmek önemlidir.

Osmangazi Köprüsü

Osmangazi Köprüsü, İstanbul'u İzmir'e bağlayan 4.608 metre uzunluğundaki bir asma köprüdür. Köprü, 2016 yılında hizmete açılmış ve yolculuk süresini önemli ölçüde azaltmıştır. Osmangazi Köprüsü'nü kullanmanın avantajları arasında hız, konfor ve kesintisiz bir yolculuk yer almaktadır. Ancak köprüyü kullanmak için bir geçiş ücreti ödemeniz gerekmektedir.

Feribot

Eskihisar-Topçular feribot hattı, İstanbul'dan İzmir'e feribotla ulaşım sağlamaktadır. Feribot yolculuğu yaklaşık 15-18 saat sürmekte ve günde birkaç sefer düzenlenmektedir. Feribotla seyahat etmenin avantajları arasında uygun fiyat, araç taşıma imkanı ve deniz manzarasının keyfini çıkarma fırsatı yer almaktadır. Ancak feribot yolculuğu köprüden daha uzun sürmekte ve hava koşullarına bağlı olarak aksaklıklara uğrayabilmektedir.

Körfez

İstanbul'dan İzmir'e körfez üzerinden ulaşmak da mümkündür. Ancak bu seçenek yalnızca kendi aracınızla veya kamyon gibi ticari araçlarla mümkündür. Körfez üzerinden yolculuk yaklaşık 24 saat sürmekte ve yol boyunca mola yerleri bulunmaktadır. Körfez üzerinden seyahat etmenin avantajları arasında feribotlara göre daha ucuz olması ve kendi aracınızla seyahat etme esnekliği yer almaktadır. Ancak körfez geçişi uzun sürmekte ve trafik sıkışıklığına neden olabilmektedir.

Hangisini Seçmelisiniz?

İstanbul'dan İzmir'e ulaşmak için en iyi seçeneği seçmek, ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlıdır. Hız ve konfor istiyorsanız Osmangazi Köprüsü iyi bir seçenektir. Uygun fiyatlı bir seçenek ve araç taşıma ihtiyacınız varsa feribot düşünülebilir. Esneklik ve kendi aracınızla seyahat etme imkanı için körfez geçişi tercih edilebilir.

Bu seçenekleri değerlendirerek, İstanbul'dan İzmir'e en uygun ulaşım yöntemini seçebilir ve yolculuğunuzun keyfini çıkarabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Körfezi dolaşmak maddi olarak daha avantajlı. Körfez çevresi ve yalova bursa arası radarları biraz artırdılar sanki. Dikkat edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uygun ne kelime. 70 lira feribotsa, tas catlasa 20 liraya donersiniz korfezi.

• Hocam yine de siz bilirsiniz ama otobüs veya da uçak daha avantajlı olmaz mıydı?

Ben olsam körfezi dolaşırdım, fakat ilk deneyimim, yorulabilirim derseniz feribot.

• quote:

Orijinalden alıntı: neilblack

Körfezi dolaşmak maddi olarak daha avantajlı. Körfez çevresi ve yalova bursa arası radarları biraz artırdılar sanki. Dikkat edin.

Teşekkürler ama yazlığa fayans götüreceğim bagaj biraz ağır olacak yakıta ne gibi yüklenir yine de daha uygun olur mu zaten yavaş kullanıyorum aracımı agresif sürmüyorum

@Şıh Hazretleri

Hocam fayans götüreceğim yazlığa o yüzden bagajı ve arka koltukları kullanıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kullanimdisi -- 3 Eylül 2016; 21:36:03 >
  • Aceleniz yoksa körfezi dolaşın. Trafik ve ışıklar biraz can sıkıyor fakat feribot ve köprü fiyatıda oldukça yüksek.

• Uygunu muygunu, ucuzu pahalısı, hesaplısı hesapsızı hiç umrumda değil. Çok acelem yoksa ve körfez kilit derecesinde tıkalı değilse körfez der geçerim.

Keşke şu köprü ücretsiz olsa da körfez bana kalsa.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İzmir mi Bursa mı?
    14 yıl önce açıldı
    aksaray mı kırşehir mi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anladım hocam, körfezden dinlene dinlene sakin sakin giderseniz daha ekonomik olur.

• Lpg, dizel hatta fazla yakmayan benzinli araçlar için bile körfezi dolanmak en mantıklısı. 90 TL köprü fiyatı nedir Allah aşkına. 90 TL ile lpg'li aracımla 600 km giderim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metallurgy -- 3 Eylül 2016; 21:39:07 >
  • Bizzat ölçtüm. Osmangazi koprusune gitmeyip karayolu ile dolasirsan 90km yol uzuyor. Osmangazinin uzunlugu kaç km. 3 olsa kalir geriye 87km.

hafta içi 90km yi 1 saat gibi bir surede kat ediyorsun.

km de 25krş tuketsen 23TL lik yakit yakarsin. 66 TL kazancın olur ancak 1 saatin gider.

Zengin olsam acımam ama şu imkanlarla 66TL önemli. Gitgel yapsan 132 TL yapar.

• Teşekkür ederim herkese körfez yolunu kullanacağım
  • Istediğiniz yükleyin yine körfezi dolaşmak daha ekonomik. Tekrar söylüyorum radarlara dikkat.

• hocam maddi durumunuza bağlı ,
    köprü = starbuks ta kahve = 20 TL
    feribot = kahve diyarında kahve = 8 TL
    İzmit körfez = çaycı adem abiden kahve = 2 marka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 3 Eylül 2016; 21:45:14 >
  • ankaradan dolaşsan yine osmangaziden ucuza gelir

• Gece 01:00 dan sonra körfez derim 1 saat uzar sadece,ama akar geçersiniz...

• Bende bunu hesaplayıp duruyorum. Her haftasonu Istanbul'dan Balıkesire gidiyorum ve dünkü zamlardan sonra devamlı kullandığım güzergaha maddi durum elvermiyor.

Körfezi dolaşıp 90 km'de 5 litre yaksam, taş çatlasa 35 TL yapar.

Feribot'u kullansam 55 TL gidiş, 55 dönüş, 110 TL yapar.

Köprü zaten 100 küsür olmuş, o da 2 yüz küsür yapar.

Ben devamlı köprüyü kullanıyordum, ama artık mümkün değil. Sorun sadece köprü de değil.

Istanbul avrupa yakasından hareket ettiğinizde FSM'ye ücret ödüyorsunuz, sonra gişelerde (Dudullu) otoyol ücreti ödüyorsunuz, sonra Osmangazi ücreti var, köprüden sonra bir 30 küsür daha Bursa-Osmangazi arası otoyola ödüyorsunuz. Sadece köprü ve yol parası olarak gidiş dönüş 320-340 TL ödüyorsunuz, buna bir de mazot ekleyince Balıkesire gidiş geliş size 500 TL'den fala paraya mal oluyor....

Ne köprüymüş arkadaş...

• Yeni Türkiye Köprüsü...
  • ben feribot derim hocam o izmit trafiği gerçekten çekilmez oldu artık.paşa paşa vapuruma binerim hiç sinir kat sayımı yükseltmem o trafikte,her şey para değil stres olmadan bir yolculuk önemli benim için.
  • aceleniz yoksa gece çıkıp körfezi dolanın. hem trafiğe yakalanmazsınız hem de yaklaşık 1 saatte dolanmış olursunuz..
  • Ben de tatillerde İzmir İstanbul yapıyorum. Daha önceleri direk köprü kullanıyordum. Ama vakit varken feribotu da denedim.

Ara tatilde İzmir'den çıkıp Bursa girişinde otobana girmeyi Bursa çıkışında da çıkıp devlet yolundan Yalova'ya oradan da feribotla Pendik'e geçmeyi düşünüyorum. En makul çözüm bu geliyor. Yanlışım yoksa köprüye girmesen bile 100 km otoyol 30 küsür lira oldu.

Başka tavsiyesi olan varsa memnun olurum.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.