Şimdi Ara

İstanbul ---> İzmir Körfez mi, feribot mu, köprü mü (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
6
Favori
33.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Donald Draper

2021 yılı için son durum nedir?

mevcut benzin fiyatı, köprü fiyatı ve feribot fiyatları ile avantaj sıralaması nasıl oluyor?

Bu hafta için 146 liraya Yenikapı-Bursa feribot bileti aldım. Köprü parasından ucuza Marmara Denizi geçiliyor :)

Avrupa yakası için sefer saati uyduğu sürece bence en avantajlısı bu. Saati belli sıra beklemek yok, İstanbul'dan çıkış trafiği yok. İstanbul'daki konumunuza göre ~150km de yoldan kazanç mevcut (körfez dolaşılacaksa ~220km).

• quote:

Orijinalden alıntı: suatcagdas

- köprü 147 lira

- eskihisar->topçular feribot: 95 lira (tek yön)

- körfezi dolaşmak için benzin 80 lira (kabaca 110km civarı)

- köprü: en hızlı ve en kısa yol

- feribot: aşırı bekleme yoksa köprüden sonra en iyi zaman kazandiran ikinci secenek.

- körfez: sürekli yerlesimden geçildiği için trafik vs. derken 1buçuk - 1sa:45dk. arası sürüyor yol.

* fiyat/fayda ve zaman dengesinde; eğer aşırı bekleme sırası yoksa eskihisar->topçular feribotu en avantajlısı duruyor.

** Avrupa yakası için karşıya geçerek köprü/feribot lokasyonuna gelene kadar trafik çekmek/zaman kaybı istenmiyorsa en iyi seçenek olarak; ido feribot ile Mudanya yada Bandırma'ya geçip ordan yola devam etmek olur.

Alıntıları Göster

Feribot 110 tl tek yon..Kopru 147 tl...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 15 Haziran 2021; 12:4:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• suatcagdas S kullanıcısına yanıt

Şimdi hedapladım.

Körfez'i dolaşmak Eskihisar - Topçular feribotuna göre 96km, Orhangazi köprüsüne göre de 77km civarı uzatıyor.

• Backstreet kullanıcısına yanıt

feribot dönemlik olarak fiyatları değişiyor olabilir, google amca 95 lira diyor 2021 yılı için. yinede körfezi dolaşarak benzin parası üzerine 30-40 lira fazlası feribot için verilebilir Anadolu yakasından (Kartal-Pendik-Sultanbeyli tarafları) gelecekler için.

ancak Avrupa yakası için en ideal çözüm Yenikapı'dan feribotla geçmek oluyor.

İstanbul ---> İzmir Körfez mi, feribot mu, köprü mü

• commandx C kullanıcısına yanıt

bende topçular feribotuna göre 100km gibi hesapladım, 10km pay koydum belki trafikten dolayı bazı noktalarda aralardan dolaşılır diye.

yinede çok çok aceleniz yoksa en pahalı çözüm köprü oluyor. gerek feribot gerek körfez daha avantajlı durumda Anadolu yakası için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 15 Haziran 2021; 13:11:33 >
  • quote:

feribot dönemlik olarak fiyatları değişiyor olabilir, google amca 95 lira diyor 2021 yılı için. yinede körfezi dolaşarak benzin parası üzerine 30-40 lira fazlası feribot için verilebilir Anadolu yakasından (Kartal-Pendik-Sultanbeyli tarafları) gelecekler için.

ancak Avrupa yakası için en ideal çözüm Yenikapı'dan feribotla geçmek oluyor.

İstanbul ---> İzmir Körfez mi, feribot mu, köprü mü

Pazar bindim 110 tl :)

doğrudur hocam çok yakın zamanda geçmedim, 15 lira fazlası çok koymaz, zaman kazandırıyor körfezi dolaşmaya göre sonuçta :)

Dolaşacak pek bir yol yok körfez tarafında. E5 ya da tem benzer mesafe. Sonrasında kaçacak yer de yok. Tek güzergah.

Tam eskihisar yol ayrımından topçular iskele 101km. Yol ayrımından eskihisar iskele de 4km. 97km fark oluyor. Yalovadan sonra otobandan devam edilirse fark azalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 15 Haziran 2021; 13:14:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Dolaşacak pek bir yol yok körfez tarafında. E5 ya da tem benzer mesafe. Sonrasında kaçacak yer de yok. Tek güzergah.

Tam eskihisar yol ayrımından topçular iskele 101km. Yol ayrımından eskihisar iskele de 4km. 97km fark oluyor. Yalovadan sonra otobandan devam edilirse fark azalır.

9-10km için mesaj yazmaya gerek yoktu hocam :)

• Bu yolu artık yıllardır her haftasonu düzenli giden olarak şunu söyleyebilirim:

Ya parayı verip köprüyü kullanacaksın, ya da körfezi dolaşacaksın, feribotun bir anlamı kalmadı.

TEM'den ayrılıp Eskihisara varman 15-20 dk, feribot sırası yoksa bile yolculuk 40 dk, feribottan inip tekrar yola çıkmak 10dk..... kardeşim ben zaten 1-1,5 saate dolaşıyorum körfezi, bana zaman kazandırmayacaksa neden daha fazla para vereyim? Feribot parası kadar mazot yakmıyor aracım....

Köprü feribota göre 50 TL daha fazladır, ama en azından 1 saat değil, 5dk. da geçiyorsun!!!

Köprüyü kullanıyormuyum? Genellikle hayır, sadece çok acelem varsa köprüyü kullanırım, aksi takdirde git gel vereceğim rakama aracın deposunu dolduruyorum.

Otoyol hiç mi kullanmıyorum? Kullanıyorum, o da en mantıklı mesafe olan Karamürsel - Bursa arasını, çünkü hem Yalova, hem Orhangazi, hem Gemlik, hem Bursa yokuşlarını hızlı geçiyorsun, hem süreyi baya kısaltıyor, hem ödenebilecek bir rakam. Bursa'daki parasız otoyol'dan sonra Balıkesire kadar tekrardan girmiyorum otoyola. Kalan para ile güzel yemek yiyorum, depomu dolduruyorum ve cebime de harçlık kalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bethesta

Bu yolu artık yıllardır her haftasonu düzenli giden olarak şunu söyleyebilirim:

Ya parayı verip köprüyü kullanacaksın, ya da körfezi dolaşacaksın, feribotun bir anlamı kalmadı.

TEM'den ayrılıp Eskihisara varman 15-20 dk, feribot sırası yoksa bile yolculuk 40 dk, feribottan inip tekrar yola çıkmak 10dk..... kardeşim ben zaten 1-1,5 saate dolaşıyorum körfezi, bana zaman kazandırmayacaksa neden daha fazla para vereyim? Feribot parası kadar mazot yakmıyor aracım....

Köprü feribota göre 50 TL daha fazladır, ama en azından 1 saat değil, 5dk. da geçiyorsun!!!

Köprüyü kullanıyormuyum? Genellikle hayır, sadece çok acelem varsa köprüyü kullanırım, aksi takdirde git gel vereceğim rakama aracın deposunu dolduruyorum.

Otoyol hiç mi kullanmıyorum? Kullanıyorum, o da en mantıklı mesafe olan Karamürsel - Bursa arasını, çünkü hem Yalova, hem Orhangazi, hem Gemlik, hem Bursa yokuşlarını hızlı geçiyorsun, hem süreyi baya kısaltıyor, hem ödenebilecek bir rakam. Bursa'daki parasız otoyol'dan sonra Balıkesire kadar tekrardan girmiyorum otoyola. Kalan para ile güzel yemek yiyorum, depomu dolduruyorum ve cebime de harçlık kalıyor.

bahsettiğiniz karamürsel-bursa arası otoban ücreti ne kadar?

• Benim de çok sık gittiğim bir güzergah, otoyolu kullanırsam Balıkesir - Batı çıkışından çıkıyorum (Edremit körfeze gidip geliyorum).

Köprü 147.5 TL, köprü çıkışından Bursa'ya 48TL çekmiş benden en son (geçtiğimiz hafta).

Bursa - Balıkesir Batı arası da 77.5 TL

Bu hafta 146 TL'ye uygun bilet buldum Yenikapı'dan Bursa'ya feribotla geçeceğim.

• quote:

doğrudur hocam çok yakın zamanda geçmedim, 15 lira fazlası çok koymaz, zaman kazandırıyor körfezi dolaşmaya göre sonuçta :)

Aynen oyle,32 tl fark var kopruyle..40 dk suruyor feribot..Degmez bence....

• quote:

Orijinalden alıntı: rst78

Benim de çok sık gittiğim bir güzergah, otoyolu kullanırsam Balıkesir - Batı çıkışından çıkıyorum (Edremit körfeze gidip geliyorum).

Köprü 147.5 TL, köprü çıkışından Bursa'ya 48TL çekmiş benden en son (geçtiğimiz hafta).

Bursa - Balıkesir Batı arası da 77.5 TL

Bu hafta 146 TL'ye uygun bilet buldum Yenikapı'dan Bursa'ya feribotla geçeceğim.

Haftasonu gidip geldim Ayni ucretleri verdim..Balikesir'e kadar 295 tl civari ucret aliyor..Bende Ayvalik'a gidiyorum genelde..Evet sure kisaliyor, sabit hizla yakit dusuyor,trafik yok,dinlenme tesisleri bol ama 295 Degil de 200 tl olsa toplam iyi olurdu..

Gecen sene Kopru 115..Otoban cikisi 35..Balikesir cikisi 64 tl civariydi..

Maalesef öyle, araba 295 TL benzin yakmıyor, yol arabadan fazla para yiyor  İstanbul ---> İzmir Körfez mi, feribot mu, köprü mü 

Kendim de merak ettiğim için baktım. Net bilgi olsun, belki birilerinin işine yarar diye de paylaştım.

• En güzel çözüm İstanbul'dan kurtulmak.

Ben kaçtım, imkanı olanlara şiddetle tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

Aynen oyle,32 tl fark var kopruyle..40 dk suruyor feribot..Degmez bence....

Alıntıları Göster

Yolun açık olduğu saatlerde dediğinize katılıyorum. Fakat Gebze Sanayi Bölgesi'nin çıkış saatine denk geliyorsanız en mantıklı seçenek Yalova-Pendik olabilir. Fiyatlar da Eskihisar-Topcular ile aynı. Sadece araç içi yolcu için 2 TL ilave ücret alınıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Donald Draper

bahsettiğiniz karamürsel-bursa arası otoban ücreti ne kadar?

Alıntıları Göster

48 mi 49 mu öyle birşey... ama en azından o dağları kamyon arkasından gitmektense kullanıyorum. Ayrıca eski yolu kullanırsanız taa Yalova'ya kadar girip oradan Orhangazi'ye gitmeniz gerekir, kilometre olarak da çok fark ediyor. Otoyolu kullanırsanız direk Karamürsel'den bağlanıyorsunuz.

Bu arada körfezi sabah veya akşam trafik saatlerinde dolaşmıyorum, o zaman köprü kullanıyorum. Ama sabah veya akşam trafiğine denk gelmiyorsa dolaşmak daha mantıklı. Özellikle gece yolculuk yaparsanız çok çok rahat. Trafik saatlerinde Karamürsel - Gölcük - İzmit'teki tüm ışıklara takılıyorsunuz, şehir içi trafiğini çekiyorsunuz.

Fakat ne olursa olsun aracınız dizel ise otoylu kullanmamak çok çok daha karlı olduğu ortada. İzmir'e 600 TL yazıyor, harcayacağın mazot çok yakan dizel bile olsa 200 TL. 200 TL mazot ile gidip üzerine 600 TL otoyol ücreti abartıdan da öte... Otoyol'dan gidiş dönüş ücreti mazotla birlikte BUSİNESS Class uçak biletinden daha fazla!!!!

• rst78 kullanıcısına yanıt
    anadolu yakasından osmangazi köprüsü üzeründen, balıkesire giderken maliyeti azaltmak için otoyoldan bursa civarında hangi çıkıştan çıkıp eski yola geçeriz hocam.çocuğun okulu için sıkça gidicez mecburen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.