Ufak bir hesap yapalım. Avrupa'dan D100 ile gidersen Yenikapı-Mudanya feribotu yerine yaklaşık 220 km yol yapıyor. 7lt/100 km benzin tüketilse ortalama 11 TL benzinden 154 TL yakıt + 11 TL boğaz köprüsü toplam 165 TL. Ben Kocaeli-İstanbul arası yolda E80'i kullanıyorum daha rahat ve hızlı yol alabiliyorum diye, o da 8-10 TL falan yazıyor Kocaeli-İstanbul arası. Toplam maliyet 175 TL. Yolculuk ortalama 3 saat. Yenikapı-Mudanya 203 TL, yolculuk 1.30 saat. Oradan da İzmir yoluna çıkış min. 30-45 dk sürebilir. Toplam süre 2 saat diyelim. Yeni yılda bu hat kapanıyor sanırım. Eskihisar-Topçular yerine körfez dolaşmak 100 km, 7lt/100 km benzin tüketimi olsa 77 TL maliyet. Yolculuk ortalama 1.30-1.45 saat. Eskihisar-Topçular feribotu 115. TL. Ortalama yolculuk 1.15 saat. Giriş çıkışta çok beklediğim zamanlar oldu, astarı yüzünden pahalıya geliyor hesabı benim için. Tavşanlı-Eskihisar Negmar feribotu 110 TL olmuş. Sıra bekleme vs derken değmez. Eskiden Eskihisar feribotuyla arasında baya fiyat farkı olurdu geliş-gidiş beklemeye veya denemeye değerdi. Osmangazi köprüsünü net bilmiyorum. O da ortalama 150 TL falandı sanırım en son. Avrupa'ya gidilecekse Mudanya-Yenikapı uygun olabilir. Makas baya azalıyor vakitle birleşince. O hat da kapanacağı için seçenekler daralıyor. Sanırım Bandırma hattı da kapanmış. İdo'nun web sitesinde farklı tarihler seçmeme rağmen arabalı sefer çıkmıyor. Ekleme: Pendik-Yalova hattını unutmuşum. Fiyatı 123 TL. Yolculuk süresi 45 dk. Karayoluyla ortalama 130 km'den kurtarıyor. 7 lt yaksa benzin 11 liradan toplam yakıt tüketimi 100 TL yapar. Zaman ve maliyet aısından enuygun seçenek diyebilirim. Bunun dışında körfez + İzmit Batı-İstanbul (E80) hala tek ekonomik seçenek görünüyor. Yılbaşından sonra bu fiyatlar da değişir. Feribotlar en az %30-40 artar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canocan_07 -- 19 Aralık 2021; 11:10:19 > |
İstanbul ---> İzmir Körfez mi, feribot mu, köprü mü (6. sayfa)
-
-
En hızlı biçimde gitmek istediğim için osmangaziden, bursa hastanesine gelip eski yola bağlanan noktada izmire döneyim diyorum.
vapurla yavaşlık olacak ve beklemek gerekebilir
haritaya göre 480 km gözüküyor ve ortalama 220 lira civarı yol parası olacak
-
Ağustos ayında Datça’ya gideceğim ailem ile. 2 yaşında oğlum var o uyurken daha rahat gidelim diye gece gideceğim.
Maliyet olarak hangi güzergahı tavsiye ederseniz?
Eskihisar feribottan sonra izmire kadar gece radar oluyor mu ücretsiz yol da?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Köprüleri kullanmak istemiyorum. Sadece maliyet değil biraz da prensip meselesi oldu bende. Ona rağmen sırf çocuk rahat etsin diye köprüden geçmiştim.
Bütçeyi bilemem ama eskihisar vs yolu uzatıyor illaki. Basıp gidin köprüden.
Ben de Datça'dan döndüm. Neyi tercih edersiniz bilemem ama yol uzun. Köprü + Otoyol da olsa en az 8 saat molaları saymazsak. Datça-Marmaris kısımlarına gece gelmemeye denk gelin. Marmaris Datça arası virajlar kötü gece karanlığında kestiremeyebilirsiniz keskin dönüşler var bir de rampa iniyorsunuz ayak sürekli frende. Özellikle Datça Merkez'e gitmiyorsanız yani Palamutbükü, Hayıtbükü vs gidiyorsanız gece gitmeyin yollar çok bozuk. Sürekli sağ veya sol şerit bozuk oluyor insanlar birbirinin geçmesini bekliyor. Ben arabayı o çukurlara sokmadım durdum bekledim.
Ben giderken İzmir otoyolunu kullandım dönüşte ücretsiz yoldan geldim maksat araba kullanmak diye. Zaman önemli değil maksat araba kullanmak derseniz körfezi dolaşın hatta ücretsiz yoldan gidin yollar kötü değil biraz ışık var ama bozuk yol yok, hiç radara denk gelmedim belki ceza yemişimdir denk gelmedim sanıyorum :)
Ancak 2 yaşında çocuk o kadar süre arabada huysuzlanmadan durmayabilir derseniz o zaman körfez + otoyol yapabilirsiniz.
Maliyet olarak gidiş geliş köprü + otoyol = 1000 TL civarı yapıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 24 Temmuz 2022; 10:15:33 >
-
feribot meribot aktarma çocuklu ailenin en son düşüneceği şey aktarma olmalı,hele tatile giderken.otoyol köprü ne kadar hızlı yol varsa onu kullanın.
bizimkiler büyüdüğü için göze alıyoruz gezerek gideriz diyoruz gerekirse yolda duruyoruz dinleniyoruz ama sabit bir tatil yöresine gidilecekse hele hele küçük çocuk varsa maliyeti hiç düşünmeyin.
Merhaba,
Maltepe'den Ayvalık'a fiyatı dikkate almadan, en kısa - düz- kolay güzergah hangisi ? Pendik feribot ile mi yoksa köprü ile mi ?
-
Aceleniz varsa köprü, yoksa feribot. Körfezi dolaşan yol yoğun yerleşim yerlerinin içinden geçiyor ve çok sık kaza oluyor. Üç kuruş kar edeyim derken başına büyük bela almanın alemi yok. Yorgunluğu da cabası.
-
ama senin kendi ülkende boğazdan geçen uluslararası gemiler ücret ödemiyor :)
sorsan "mönröö sınırlarımızı korumak için var yeeeeaa" diyen angutlar var
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X