Şimdi Ara

TATİLYAYI BİLENLER VE ÖZLEYENLERİN YERİ (SS'Lİ) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
5
Favori
12.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuşan ağaç ile küçüklük fotoğrafım var bir ara müsait olunca fotoğraflarımı ekliyeyim. Olum hüzünlendim lan şimdi
  • yıllık üyeliğimiz olduğu için 1 yıl boyunca doya doya gitmiştik. sanırım sene 1996'dı.

*belli bir gidişten sonra aşırı rutine biniyordu. herşey aynı geliyordu. yine de şimdi olsa, bu yaşımda giderim.
    *yanılmıyorsam, çalışanların tamamı üni öğrencisiydi. o dönemler üni öğrencisi olmak şimdiki gibi değildi. çok ufak bir kesim uniye gidebiliyordu. servis kalitesi mükemmeldi yani.
    *trenin önünde uzun kuyruklar olurdu. bekle allah bekle. su kaydırağından sonra fotoğraf alabiliyordunuz.
    *sinerama, tren, su kaydırağı, çarpışan arabalar. bunlar en fazla ilgiyi gören aktivitelerken alabora'da hiç sıra olmazdı genelde :)
    *yemekleri aşırı pahalıydı. kendi fastfood ürünleri vardı. mcdonalds ya da burger king gibi değil, bütün ürünler tatilya adıyla çıkardı. pizza da yaparlardı ve türkiye'de pizza yapan ilk kuruluşlardan biridir.
    *her hafta konserler olurdu. bu konserlere çok ünlü kişiler gelirdi.
    *akşam olduğunda, bizim bölgemize giden en geç otobüs taksim servisiydi. sarıyer servisi 9 gibi kalktığından tadı damağımızda kalırdı. servisleri çok konforluydu o zaman göre.

uzun lafın kısası, neredeyse her anlamda çağının çok çok ilerisinde bir organizasyondu. şimdi düşünüyorum da, bize 4-5 gömlek büyük bir organizasyondu. her hafta düzenlenen konserler ve ücretsiz servislerin maddi külfeti bile devasa oranda. normalde bu tarz organizasyonlarda, çalışanlar ucuza çalıştırılır ve hizmet çok vasattır. tatilya'da tam tersiydi. her şey para tabii ki. belli bir süre sonra önce kâr yapmayı bıraktılar, sonra eksiye döndüler. o kalitede hizmet ancak iskandinav ülkelerinde falan işlerdi. bir de kendilerinin tekrarlamaları kötü oldu. yani ilk açıldığında ne varsa, hep öyle devam ettiler. hep bir geyik dolaşırdı, yakında arkasını yıkıp büyüyecekler diye fakat hiç olmadı. yıkılacağını duyduğumda o kadar üzülmüştüm ki anlatamam. hâlâ, kardeşimle üyelik kartlarını saklarız. babam o iki yıllık kart için servet ödemişti. çok duygulandım, çoook.

• Çok mutlu ve keyifli günlerdi, özledim
  • Allahım bi kere gitmiştim hayal meyal hatırlıyorum sandal falan vardı Sonra bi yaz tatilinde gidecektik kadının teki girmeyin çok kalabalık okul geziyor demişti de kapıdan dönmüştük. O zamanlar araba tutardı beni ne kadar üzülmüştüm. 50 km yol cehennem gibi gelmişti bi de dönüşü var tabi

Tatilyadaki palyaçomsu şeyin bez bebeği vardı bi de nerde acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chat Noir -- 13 Ağustos 2012; 5:40:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne güzel günlerdi ya.gidebildiğim için kendimi çok şanslı görüyorum.ilk yoyo'mu ordan almıştım.üst katlarda ateri salonları vardı ama hatırladığım kadarıyla bomboştu ve çok pahalıydı jetonlar.bir restorona gittiğinizde tek başınıza kalabiliyorsunuz.anca sırada veya topluca gelenler olduğunda bir kalabalık görüyorsunuz. birde şaka kartları satan yerler vardı. en eğlencelisi tren ve elbette su kaydırağı, o su kaydırağının son bölümünde yani inerken mutlaka ıslanırdınız.bence kapatmayla hata yaptılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sıfıradam

Curcuna diye bir olay vardı birsürü kişi kapalı mekana girer ters giden yürüyen merdiven,sıkışan kum torbaları,dönen zeminler falan 10-15 kişi yerlerde sürünürdü,tam olarak hangi ilçedeydi ki bu?

Beylikduzu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan kaç kere gittiğimi hatırlamıyorum bile. Okul her sene 2 kere rahat götürüyordu. Olmadı ailemin kafasını ütüler giderdim. 2 gün önce Tatilya konusunu konuşuyorduk arkadaşımla. Konuyu görmem iyi oldu. Kapatıcaklarını öğrendiğimde sinirden deliye dönmüştüm.
  • cok guzeldi be ...

• Büyükşehir sitesinde oturuyordum, karşısındaki Migros'a gider, belli bir alışveriş yapanlara verilen %50 indirim kuponlarini almanın yolunu arardik.

Bazen kullanmayan Migros müşterileri bize o kuponları verirdi ve dünya bizim olurdu

Dogum günlerimde de hiç aksatmazdim. Hatta öyle bir hal olmustu ki, beylikduzunden tasindiktan sonraki ilk dogum günümde geldim ki ne goreyim,

Kapanmış

• sinerama,su kaydiragi,tren,alabora..yillik uyelik kartim vardi adamlara kart göstermiyodum kimi zaman o kadar SIK gidiyodum..bu nasil konu la butun hersey gözümün önünden geciyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g_o_k_h_a_n -- 13 Ağustos 2012; 7:48:19 >
  • Araplara mı, Libya'lılara mı ne satılmıştı doğru hatırlıyorsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykts

Bizim eve yaklaşık 600m ilersinde Vialand kuruluyor.Hemen 4-5 sokak arkamız diyebılırım.Dünyanın en buyuk oyun parkı olacak imiş.Arsayı bır gorsenız harbı harbı fena bır yer.Şimdiden ev veya dukkan almak lazım :D

sizin ev nerede
  • vay be ilkokul günlerim geldi aklıma. Okullar kapanmadan hemen önce giderdik bütün okul ve cok eğlenirdik . Yazık olmus !
  • gün içerisinde biletini paylaşacagım :)
  • 4-5 yaslarındaydım dayım göturmüstü tatilyaya bizde büyükcekmecede otururduk ucak vardi dönerek en tepeye ulasıyordu hic unutmam cok korkmustum ogün basladı yükseklik korkum zaten hey gidi günler

•  TATİLYAYI BİLENLER VE ÖZLEYENLERİN YERİ (SS'Lİ)

Bunun kocaman versiyonu vardı girişte, çok eğlenceliydi ya, en çok özlediğim yerdir herhalde küçüklüğüme dair.
    Bir tane palyaço ismimi bilmişti, "in misin cin misin be kadın?" diye düşünürken meğersem kuzenim olduğunu farketmiştim düşününce hüzünlenirim hep
  • Cok giderdik oraya ahh... Simdi oraya market yaptilar neymis real mis pehh...

• çocukluğumda önemli bir yeri vardır buranın.
  • Kaydıraks vardı kayıp kayıp tekrar sıraya giriyorduk

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.