Şimdi Ara

Tavan vantilatörü kondansatörü Yardım. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
32.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam,, geçen yaylaya gidip severek soğuk almış,, evde yatarken vantilatörü açtığım ikinci gün ateşli titreme ve her yerim kırılıyor durumunu yaşayıp, kırılma durumunu ilaç içince atlattim, boğaz iltihabından kurtulmak iki hafta sürmüştü..

Dün rahat yatmak için yine vantilatörü açtım, bugün açmadım , uyurken yine ateşli hafif titreme geldi,
    Şu anda ayak ucumdan boynuma kadar her yerim kırılıyor,,, gözümü bile sağa sola çevirince ağrıyor..
    Acaba vantilatördenmi ,, başka hastalıkmi var tirsiyorum,
    İyi günler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    uyurken vucut isisi zaten normalden daha dusuk olur,sistem rolantiye alir kendini..vantilatorde direk uzerinize uflerse daha da duser, vucudu ele gecirmek icin bekleyen cilgin mikroplara viruslere gün doğar,vucutta bunlari belli bir derece uzerinde ısı ile yoketmek icin savas baslatir ve ateşlenirsin..tabi ayar kacarda ateş artarsa tehlikeli olur..

vantilatoru tavana dogru cevirmek ve aciyi ordan yatağa aksedecek sekilde ayarlamak gerek uyurken,sicak hava ust kisimlarda olur,hem icerisi serinler hem direk fan ruzgari almazsiniz..gecmis.olsun.

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Merhaba.
    Ben de hangi hızda kullanırsam kullanayım vantilatör tarafından çarpılıyorum ve mide-barsak sistemlerimi üşütüyorum. her insanda etkisi farklı olur benden evvel yazan arkadaş söyleyeceklerimi söylemiş bana gerek kalmadı. Vantilatör ceryanı nedeniyle üşütüyorsunuz. Başka tarafa çevirip hızı ayarlaryın. Evin içinde ceryan yapsın. Ya da Sağa sola dönsün direkt üzerinize üflemesin. Adamı mahfeder. Doktora gidip durumu anlatın, muhtemelen antibiyotik verebilir. Üşüttüğünüz için enfeksiyon kapıyorsunuz. Bir de toz da üflüyor namussuz.

Geçmiş olsun.
  • Sağolun, önceki arkadaşta aydınlattı sağolsun ,,,
    Bi antibiyotik aldım, iş yerine gelirken ter attı, içim bulandı, güneş görünce kaçtım ,, şimdi iyi,
    akşam yatarken bi anti daha sabaha birşey kalmaz,
    Demek vücut soguyunca mikroplar her yanı sariyor, bizde tüm vucuda diz tarafindan vurdurduk, miktoplar bayram etmeye başladı ,,, bi pervanenin ettiğine bak :-)

• 1 ay oldu hala gelmedi gerizekali aliexpress ten kondansator..

• Aliexpress ile alakası olduğunu sanmıyorum, yeni vergi sistemi sebebpli tüm akrgolar etiketlenip tekrar dağıtıma veriliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavi-kaplan -- 29 Ağustos 2019; 23:58:19 >
  • mavi-kaplan M kullanıcısına yanıt
    henuz giris yapmamis ki..hala transfer de..

• legacy of kain kullanıcısına yanıt
    Yakınlarınızda elektronikçi yoktu doğru mu? Bahsettiğim gibi doğru değerlerde iki adet kutupsuz alsanız da oluyordu ondan dedim. Teee çinden getirtmektense istanbul menşeili firmalardan kargoyla en geç 2-3 günde elinizde olacaktı yani.
  • Merhaba arkadaşlar. Bugün koçtaştan tavan vantilatör aldım 1 ve 2. Kademede ses yapıyor. Sürtünme yok. Kondansatörde titreşim olduğunu fark ettim. Kondansatörü tek cıvata-somun ile şaseye monte etmişler. Cıvatayı söktüğümde kondansatör içindeki titreşim şaseye akmadığından ses kesiliyor. Metal gövdeye kondansatörün bağlanmasının amacı ısı aktarımı olabilir mi? Bağlantısını ayırmam aşırı ısınmasına sebep olur mu? Şimdiden teşekkürler.

• Kondansatörde hareketli parça dolayısıyla titreşim yapacak parça yok, gerekirse rondelayla beraber sıkın. Amaç kond sabitlemek, gövdeye tutturmak ısınmayı dağıtmak değil.
  • mavi-kaplan M kullanıcısına yanıt
    Kondansatörün altına lastik tampon yerleştirerek montajını yaptım. Ses kesildi. Teşekkürler.
  • Aliexpresten aldigim 8.5 tl lik.kondansatore 11 kusur TL vergi,yeni Turkiye dedikleri bu olsa gerek..

açma parası vergi ayrı ayrı ne kadar tuttu.
  • işe yaramadi kondanstoru degistirmek..tamam kademesi duzeldi 0-1-2-3 fakat pervane haybeye donuyor,eskiden 2 kademe bile onunde duramazdin esintiden,simdi 3 kademe bile 1. kademe kadar bile serinletmesi yok..ufleme yok yani kisaca..soktum bobinlere kadar yagladim oyle yaptim boyle yaptim traş..buyuk ihtimalle bobinler boku yemistir..donme var ruzgari yok,gurultu var ses yok yani..copluge gondericez napalim..

• kadircitak kullanıcısına yanıt
    etiketine detayli bakmadim..

Büyük ihtimalle dönüş yönü terstir. Paleler havayı aşağıya doğru değil, tavana doğru tokatlıyordur. Dönüş yönünü değiştirmeniz için ana sargının ve yardımcı sargının bağlantı uçlarını değiştirmeniz gerekir. Yada kondansatörün uçlarını yer değiştirirseniz büyük ihtimalle dönüş yönü de değişecektir.
  • xarismas kullanıcısına yanıt
    donus yonu saat yonunde su anda..dogru yön nedir ?

daha once ne olmus olabilir ki donus yonu degissin pervanenin ?kademe anahtarindaki orjinal kondansatorde neyse aynen bagladim zaten..sarginin baglantilari ile zaten hic oynamadim daha onceden de..

Muhtemelen bobinler de ölüyor olabilir. Günümüz üretimlerinde maliyeti düşürmek için malzeme kalitesinden kırpıyorlar. Eski üretim cami vantilatörleri olurdu hatırlarsanız onlar 10 yıldan fazla tık demeden çalışıyordu.

O kadar beklediğiniz boşa gitti üzüldüm.
  • saglik olsun..ayakli vantillere gore iyiydi,isimi goruyordu..daha fazla da ugrasasim yok ztn..sezonu kapadik..

• xarismas kullanıcısına yanıt
    o kondansatörler kutupsuz dediğiniz gibi sargı uçlarının yer değişirse dönme yönüde değişir.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.