Şimdi Ara

Tavana Isı Yalıtımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnşaat aşamasında olan son katta bulunan daireme tavana ısı yalıtımı için tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mı? Xps köpüklerle içten tavanı kaplayanlarda var çatı altına taş yünü serenlerde. Hangisi daha etkili olur?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Çatı altına yaptırabildiğiniz kadar yüksek densite ve kalınlıkta levha taş yünü yaptırın.Tavana içten yaptırdığınızda kirişlere uygulanamayacağından ısı köprüsü olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plateau -- 18 Ağustos 2022; 9:49:18 >
  • Şimdilerde birçok müteaahhit son katların tavanına xps köpük uyguluyor. Birkaç yerde okuduğuma göre bu malzeme hava geçirgenliği iyi olmadığı için kararma yapabiliyormuş. O yüzden kararsız kaldım. Eski usül normal beton üste taş yünü düşündüm bende. Bir de şunu sorayım. Müteahhit kendisi koymazsa ve ben kendim koyup, sadece benim çatıda olup yan komşularda olmamasından çok olumsuz etkilenirmiyim?

• Konu hakkında farklı görüşü olan arkadaşlar var mı?

• Taş yünü çatıdan akıntı olursa olumsuz etkilenecektir. Çatı kiremit değil de, sandviç panel olsa başınız hiç ağrımaz.

Ben 4 yıl önce tavana kaplama yapmıştım, şimdiye kadar bir sorun yaşamadım.

Yan komşu da yaptırırsa daha ucuza gelebilir, ama olmasa da sizi çok etkilemez.

Tavana Isı Yalıtımı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilyada İ kullanıcısına yanıt
    Bu çok maliyetli olmaz mı? Görüntü olarak hoş olmuş. Ayrıca taş yünü sudan etkilenmiyor diye biliyordum ama. Aslında şu binalar düzgün yalıtımla yapılsa bunlara hiç ihtiyacım kalmaz ama müteahhitler çatı altına su yalıtım membranı sermekten bile kaçıyorlar

• Valla 4 yıl öncesi çok ucuza gelmişti, bir arkadaşla beraber yapmıştık. Şimdi malzeme fiyatları epey artmıştır. Karplus firmasından almıştım, bu işlere eliniz yatkınsa yapabilirsiniz.

Cam yünü ile karıştırdım, evet taş yünü suya daha dayanıklı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KOMBİ DOLABI YALITIMI
    11 yıl önce açıldı
    TAVAN SES YALITIMI
    13 yıl önce açıldı
    İÇ DUVAR ISI YALITIM
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.