Şimdi Ara

Tavanda ve bagaj kapağında güneş yanığından boya olan araç alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
29.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar uzun zamandır araç bakıyorum, bütcem 12 binden balayıp 20 binlere kadar çıktı şimdilerde okadar para vemek istemediğimden 15binlere kadar düştü. Bir marea exclusive araç sahibiyle görüştüm 15bin lira istiyor, araç fena görünmüyor ancak tavanda ve bagaj kapağında yanık boyası varmış. Sizce bu araç alınır mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Güneş Yanığı Araba Alınır Mı?

Güneş ışınlarına uzun süre maruz kalan araçlarda, özellikle tavanda ve bagaj kapağında boya solması ve güneş yanığı meydana gelebilir. Bu durum, aracın estetik görünümünü olumsuz etkileyebilir.

Güneş Yanığı Olan Araba Alınır Mı?

Güneş yanığı olan bir araba alıp almama kararı, çeşitli faktörlere bağlıdır:

• Güneş Yanığının Şiddeti: Yanık hafifse ve sadece yüzeysel olarak boyayı etkilemişse, aracın alınmasında bir sakınca olmayabilir. Ancak yanık derin ve kapsamlıysa, aracın boyasının tamamen yenilenmesi gerekebilir.
    • Aracın Yaşı ve Durumu: Güneş yanığı olan eski bir araç, yanığı olmayan daha yeni bir araca göre daha az değerli olabilir. Aracın genel durumu da dikkate alınmalıdır.
    • Boya Yenileme Maliyeti: Güneş yanığı olan aracın boyasının yenilenmesi maliyetli bir işlem olabilir. Bu maliyet, alınma kararında önemli bir rol oynayabilir.

Güneş Yanığını Giderme Yolları

Arabanızda güneş yanığı varsa, şunları yapabilirsiniz:

• Derinlemesine Temizlik: Aracı iyice yıkayın ve cilalayın. Bu, yüzeysel güneş yanıklarını giderebilir.
    • Profesyonel Yardım: Derin güneş yanıkları için profesyonel bir boyacıdan yardım alınması gerekebilir.
    • Güneşten Koruma: Aracınızı güneş ışınlarından korumak için örtü kullanın veya park ederken gölgelik bir yer seçin.

Sonuç

Güneş yanığı olan bir araba alıp almama kararı, güneş yanığının şiddeti, aracın yaşı ve durumu ile boya yenileme maliyeti gibi faktörlere bağlıdır. Hafif güneş yanıkları, doğru bakımla giderilebilirken, derin yanıklar aracın değerini düşürebilir ve onarımı maliyetli olabilir. Araba alırken bu faktörleri dikkatlice değerlendirmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Fiatın o yıllardaki araçlarının çoğunda var bu durum maalesef bence alınır fotoğraflanırsa sorunda kalmaz.
  • Boyaya takılma. Anlayan birine gösterip arabanın taklalı olup olmadığını öğrenin. Adam güneş yanığı dedi diye direk güvenmeyin.
  • Alınır, detaylı fotoğrafları çekilir. Boyatılır, keyifle binilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakikaten güneş yanığından olduğundan eminseniz alınır .
  • quote:

Orijinalden alıntı: sienaumut

Fiatın o yıllardaki araçlarının çoğunda var bu durum maalesef bence alınır fotoğraflanırsa sorunda kalmaz.

quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

Alınır, detaylı fotoğrafları çekilir. Boyatılır, keyifle binilir.

quote:

Orijinalden alıntı: seizure

Boyaya takılma. Anlayan birine gösterip arabanın taklalı olup olmadığını öğrenin. Adam güneş yanığı dedi diye direk güvenmeyin.

quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

hakikaten güneş yanığından olduğundan eminseniz alınır .
    teşekkürler ilginiz için arkadaşlar. satıcı fotoğrafının bulunmadığı ancak istenilen yere gösterilip onay alınabileceğini belirtti. almayı düşünüyorum, alırsam burada paylaşım yaparım. iyi günler.

• Alınır hocam , dert etme.Fiatların kronik sorunudur.Bende bekliyorum benim ki ne zaman yanacak diye

Bayramda erkek eli öpen kız nasıl alınırsa , bu araba da o kadar masum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkantasdemir

Alınır hocam , dert etme.Fiatların kronik sorunudur.Bende bekliyorum benim ki ne zaman yanacak diye

Bayramda erkek eli öpen kız nasıl alınırsa , bu araba da o kadar masum

sağolasın hocam
  • Alınır tabi mis gibi de yalnız siz yine de iyi ustalara gösterin aracın sütunlarına iyi bakın sonradan kafanızı duvarlara vurmamak için.

Şimdiden hayırlı olsun.
  • Marea'lar güzel oturaklı ve bana göre konforlu araçlar temizi bulunduğunda sıkıntı yaratmayacak bir araç ancak tavan ve bagaj boyası konusunda tavan ve direklere özellikle bakılması gerekir ve bir tek yere göstermekle sınırlı kalmayın farklı yerlere gösterin teste'de sokturun çünkü sanayide öyle dalavereler dönüyorki akıl sır işi değil tam onay almadan aracı almayın derim.
  • Orjinal boyasız arabadır..Her boyanın bir ömrü var.. Alıp tertemiz boyatıp en az 10 yıl kullanırsın..Önce fotoğraflarını çek..Kaza yok ben boyattım. İşte resimleri ve tarihleri..İşte yapan yer...Kimse bir şey demez...
  • aracı almadım gitmeden bir telefon sorgusu yaptım ki, 5600tl, 1800tl, 1700tl, 1000tl 4 hasar kaydı çıktı tekrar aramadım bile bakalım kısmette temiz bişeler vardır heralde. teşekkürler tekrardan tüm arkadaşlara.
  • kesin takla atmıştır o araç
  • Alınır, boyatılır, binilir.

• 10.000'e verirse al

• Çok iyi bir ustaya göste, araç taklalı falan çıkmasın sonra.

Gerçekten güneş yanığından dolayı boyanmışsa alınır ama satarken yine zorlanırsın bu yüzden birazcık fiyat kırmasını isterdim ben olsaydım.
  • Sana şu kadar söyleyim 6 sene keyifle sıfır sorunla sadece rutin bakımlarını yapıp bindim italyanına.Ama gel görki beyaz renkte güneş yanığı olur mu? valla olmaya başlamıştı.yani bu o yıllarda üretilen tüm hemen hemen tüm marka modellerde ve fiatlarda çok sık görülen bir sorun
  • quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

Sana şu kadar söyleyim 6 sene keyifle sıfır sorunla sadece rutin bakımlarını yapıp bindim italyanına.Ama gel görki beyaz renkte güneş yanığı olur mu? valla olmaya başlamıştı.yani bu o yıllarda üretilen tüm hemen hemen tüm marka modellerde ve fiatlarda çok sık görülen bir sorun

valla vazgeçtim şimdilik o araçtan. bakınıyorum lancer, elantra, megan vs.. ne olursa artık bişeler alıcaz bugünlerde. ramazanda arabasız olmak istemiyorum.
  • ARKADAŞLAR ORJİNAL FİAT MAREA BEYAZ 2005 BİR ARAÇIM VAR DAHA 65 BİNDE DÖRT LASTIK SIFIR ÇİFT AİRBAG ABS ARAÇIN İSTETMESİ DAHİ TAKILMAMIŞ ÖN DÜZEN YENİ YAPILDI HİÇ BİR SORUNU YOK İLGİLENEN ARKADAŞLAR 05377483788 NOLU TEL DEN ULAŞABİLİRLER
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.