Şimdi Ara

Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oyun yapabilmek, bu isleri öğrenmek için kodlama dili öğrenmek istiyorum.ama tavsiye edilen kodlama dilleri filan, hep o sayıyla bunu topla onu bundan çıkar şunun ortalamasını bul şeklinde . Biz bunlarla nasıl oyun yapabiliriyoruz .hangi dili öğrenmeliyim .mesela basit bir mobil oyun bu kodlama dilleri ile nasıl bir süreçte oluşuyor.bu işte yeniyim ve kesinlikle öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nozzbarth -- 19 Şubat 2020; 10:11:51 >

• Oyunlar için oyun motorları denen ama o diller üzerine kurulu ve daha gelişmiş işlemler sunan uygulamalar var. Mobilde hangileri yada hangisi kullanılıyor bilmiyorum. Henüz ilgilenmedim. PC ve XBox için Kodu Game Lab var. PC için ücretsiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K110 -- 20 Şubat 2020; 18:34:58 >
  • "hep o sayıyla bunu topla onu bundan çıkar şunun ortalamasını bul şeklinde" dediğin şey her dilde aynı. Önemli olan senin o sayıları toplayıp çıkarıp işlem yaptırıp temeli alman.

Diyelim c++ dilini kullanacaksın oyun geliştirmek için. Direk OpenGL kütüphanesini indirip başlayabilir misin ? Net : hayır.

O yüzden topla çıkar işlemlerini es geçerek bir dil öğrenmen zor.

Mesela 2 değişken tanımlayacaksın ve onları toplayacaksın:

int x,y;

x+y;

diyeceksin o toplamı verecek.

Sonradan daha da tutorial izleyip kod yazıp gelişeceksin ve o toplama işlemini fonksiyonlar ile şöyle yapabileceksin :

int toplama(int x,int y){
    return x+y;
    }

Yani demek istediğim olay şu. Sen daha normal toplama yapmadan fonksiyon tanımlayıp bir toplama yapmaya çalışıyorsun. Bu şekilde ne int'in ne olduğunu ne de return'un ne anlama geldiğini detaylı şekilde üzerinden geçmediğin için öğrenemezsin.

Oyun geliştirmek için Unity oyun motoru var (Daha bir çok oyun motoru var fakat Unity'de kaynak daha fazla). C# dilini kullanıyor. Önce C# dilinin temellerini öğrenmelisin ki Unity'nin sunduğu C# kütüphanelerini anlayabilesin.

Olay bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8F0924900 -- 20 Şubat 2020; 18:55:38 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.