Şimdi Ara

Tavsiye Ekran Kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Uzun zamandır bilgisayar donanımlarını takip etmediğim için konuya biraz yabancı kalıp bilgi ve tecrübelerinize danışmak istedim.
    Şuan çalıştığım işyerinde Lenovo 10DRS03100 model numaralı bilgisayarı kullanıyorum. Bilgisayarda sürekli Logo Tiger, pazaryeri entegrasyon yazılımı, MS Outlook da 4 5 mail hesabı vs. gibi programlar sürekli açık. Zaman zaman photoshop falan da kullanıyorum. Artık bilgisayar iyice yavaşlayıp zaman zaman kitlenmeye başladı. Nadiren ekranda çizgiler de çıkabiliyor. Ekranı FHD çözünürlükte kullanıyorum. Bilgisayara bir ram ve ekran kartı almak için onay da aldım fakat PCI-E (X16,1,2,3 vs.) slotu, ram slotu nedir ne değildir son 4 5 yılda neler çıktı neler bitti konuya biraz uzak kaldığım için seçim yapamadım. Bilgisayarın model numarasından mevcut donanıma bakıp beni 2 sene daha rahatça götürecek ram, ekran kartı tavsiyesinde bulunur musunuz? Veya ram slotum nedir, ekran kartı slotum nedir o konuda yardımcı olur musunuz?

Tavsiye Ekran Kartı
    Tavsiye Ekran Kartı
    Tavsiye Ekran Kartı

• hocam 2.el bir 4.nesil i5 işlemci alıyorsun takribi 500 lira

sonra 120gb bir ssd alıyorsun 180-200 lira

+4 gb ddr3 bellek ekliyorsun 2.el 100 lirada ona diyelim

birde vatan bilgisayardan 540-560 lira aralıgına gt 1030 ekran kartı alıyorsun

1300 lira gibi bir masrafı çıkar ancak her türlü işlemde hız kazanmış olursunuz
  • onr1818 kullanıcısına yanıt
    Hocam ilgin için teşekkür ederim. Bu ekran kartı uyum sağlar değil mi anakartla, aldırıp sorun yaşarsam patronla papaz olurum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: YSFKLS

Hocam ilgin için teşekkür ederim. Bu ekran kartı uyum sağlar değil mi anakartla, aldırıp sorun yaşarsam patronla papaz olurum :)
    anakartta bir problem yoksa sorunsuz çalışır gerekli driverları yükledikden sonra ancak sadece ekran kartı almakla iş bitmiyor hocam haberiniz olsun diğer parçalarıda temin edin
  • onr1818 kullanıcısına yanıt
    İşlemciyi biraz erteleyebilirim ama SSD,RAM ve ekran kartını hemen düşünüyorum hocam. Teşekkür ederim tekrar.
  • www.vatanbilgisayar.com
    MSI GeForce GT1030 AERO ITX 2G OC 2GB GDDR5 64Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-geforce-gt1030-aero-itx-2g-oc-2gb-gddr5-64bit-nvidia-dx12-ekran-karti.html

Sistemin için GT 1030 yeterli olur.

SSD + bellek:

www.vatanbilgisayar.com
    GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram - Vatan Bilgisayar
    http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-8gb-2x4gb-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl9-15v-dual-kit-ram.html

www.vatanbilgisayar.com
    Sandisk 120GB Plus SATA 3.0 SSD (Okuma 530MB / Yazma 310MB) - Vatan Bilgisayar
    http://www.vatanbilgisayar.com/sandisk-120gb-plus-sata-3-0-ssd-okuma-530mb-yazma-400mb--30424.html

• Ürünleri aşağıdaki şekilde tercih ederek sipariş verdim. ilginiz için teşekkür ederim.

MSI Geforce GT 1030 Aero ITX 2G OC Ekran Kartı Amazon'dan 646TL
    SanDisk SSD Plus 120GB 530MB-400MB/s Sata 3 2.5” SSD SDSSDA-120G-G27 Hepsiburada'dan 199TL
    Kingston HyperX Fury Black 4GB CL10 DDR3 Bellek Webdenal'dan 240TL
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.