Şimdi Ara

[Tavsiye] Next ye-2000 usb hd kasalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
3.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eski uydu alıcım bozulunca yerine bunu aldım. Bütçem çok yoktu ikinci el cihaz istemedim. Kasalı bir cihaz istiyordum. Fiyat olarak 160 liraya aldım.
    Özellikleri için
    https://www.next.com.tr/
    2000 USB HD Uydu IPTV Alıcısı Next
    https://www.next.com.tr/2000-usb
    adresine bakabilirsiniz.
    Birkaç günlük kullanım sonucunda yorumlarım şöyle. Cihaz internete 7601 chipsetli wifi usb ile bağlanıyor ancak benim böyle bir amacım olmadığı için hiç denemedim. Internet özellikleriyle ilgili bir bilgim yok.
    Yerli üretim(her ne kadar parçaları yurtdışından ithal edilsede ülkemizde montaj ediliyor.)
    Kanal geçişleri 2.5 sn
    Tkgs var
    Kanal silme taşıma arama ekleme işlemlerini sorunsuz yapıyor. Ayrıca önceki uydu alıcımdaki sorun gibi kanal listesi kafasına göre karışmıyor gitmiyor silinmiyor. Yani stabil.
    Günlük 6-8 saat kullanım sonunda ısınma az ama mini cihazlar gibi alev alev değil.
    Kumandasının çekim kuvveti çok iyi. Ama kumanda biraz büyük olmuş.
    Pvr/timeshift sorunsuz görevini yapıyor.
    Mp4, avi, avseq formatlarını sorunsuz oynatıyor. Mkv uzantılı dosyalarda boyutu 1,5gb dan büyükse görüntüde anlık bozulmalar oluyor.
    Harddisk bağlanabiliyor.
    Vfd panelinde cihazı kapatınca saat bilgisi gözüküyor.
    Sd yayın kalitesi normal. Çok iyi de değil çok kötü de değil.
    Hd yayın kalitesi iyi.
    Parlaklık, kontrast gibi kişisel ayarları var.
    Emu desteği var aktif olarak geliyor.
    Bence iyi bir f/p ürünü. Yazılım desteği halen devam ediyormuş. Görüntü kalitesi tatminkar, yazılım stabil, sinyal alamadığım kanal olmadı. Hemen hemen tüm kanallar da sinyal %80 üstü.

Uzun kullanım sonucu düzenleme.
    www.nextdestek.com
    Next YE 2000 USB HD Uydu Alıcısı
    http://www.nextdestek.com/next-2000-usb-hd.html
    adresindeki yeni yazılım gelince usb ile sorunsuz güncellenebiliyor. Güncelleme sonrası fabrika ayarlarına geri dönmek lazım stabilite için. Lakin kendi oluşturduğunuz kanal listesi siliniyor. Bunu önlemek için güncellemeden sonra şu işlemleri yapmak lazım. Öncesinde yapmayın kanal listesi yeni güncellemeye uymuyor.
    Güncelleme sonrasında usb içindeki yazılımı silin, usbyi takın menü>kurulum>yazılım güncelleme> MAVİ TUŞ ile usb'ye yedekle
    Böylece kanal listesini usbye yedeklemiş olduk. Daha sonra fabrika ayarlarına dönün ve listeyi menü>kurulum>yazılım güncelleme bölümünden userdata_1.ndb yi yükleyerek eski kanal listenizi ayarlayabilirsiniz.
    Herhangi bir kanala biss key girmek isterseniz kumandadan key girmek istediğiniz kanal üzerindeyken inf+ tuşuna basınız ve biss bölümünden ekleyiniz.
    Türksat EPG özelliğini kullanmak için ise iki kanal var bu kanallar Tivibu Spor HD (11853 H 25000) ile CNN TÜRK HD (12245 H 27500). ilk önce Tivibu Spor HD ye gelip yine kumandadan inf+ tuşuna basın ve Türksat EPG'ye girip başlatmak için kırmızı tuşa basın 3-4 dakika bekleyin sonra yeşil tuş ile durdurup exit ile çıkın. Aynı işlemi CNN TÜRK HD için tekrarlayın böylece birçok kanala EPG bilgisi gelmiş olacak. Ancak bu bilgileri Kanalın kendisinden almadığımız için bu bilgiler ilerlemeyecektir. Yani güncel bilgileri görmek için ya epg tuşuna basın ya da aynı işlemleri tekrarlayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiskinC -- 9 Eylül 2019; 18:46:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Pvr da yeni bir özelliğe rastladım. Kayıt yaptığız kanalın frekansındaki diğer kanalları gezebiliyorsunuz. Yani diyelimki kanal d hd yi kayıt ediyorsunuz. Aynı frekansdaki teve 2 hd, cnn Türk hd, haber glabal hd, dream Türk hd, tay tv hd kanalları arasında gezebiliyorsunuz. Kayıt işlemini bitirdikten sonra örneğin teve 2 yi izlediniz diyelim kanal d kayıtı aksamadan başarılı bir şekilde tamamlanmış.

• Teşekkürler hocam. Bunda iptv yok değil mi? Olan versiyonu 300 liraya satılıyor galiba.

Edit: Sizinki mini değilmiş ben de mini olanını almayı düşünüyorum acaba çok farkı var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi millenium11 -- 9 Haziran 2019; 19:54:21 >
  • millenium11 kullanıcısına yanıt
    İptv var benim cihazda. Mini olanı kullanmadım bir bilgim yok ama yorumlarına bakarak diyebilirimki mini cihazlar çabuk bozuluyor.

• Hocam bi şey daha sorucam. İnternette 160 tlye satılan var bi de 300 liraya satılan var. İkisinde de next ye 2000 yazıyor. Ne farkı var bunların? İlkinde iptv yok mu?
    urun.n11.com
    Next Ye-2000 Usb Full Hd Dijital Uydu Alıcı - n11.com
    https://urun.n11.com/uydu-alicisi/next-ye-2000-usb-full-hd-dijital-uydu-alici-P314229331
    urun.n11.com
    Next Ye-2000 Hd Cx Kasalı Hd Uydu Alıcısı Ip İnternet Girişli - n11.com
    https://urun.n11.com/uydu-alicisi/next-ye-2000-hd-cx-kasali-hd-uydu-alicisi-ip-internet-girisli-P266284254

• millenium11 kullanıcısına yanıt
    300 liraya satılan cihazın işlemci, ram ve flashı 150 liraya satılanın 2 katı. İkisinde de ip tv var lakin 2000 cx daha iyi ve daha hızlı bir performans verir diye düşünüyorum.

• Bilgilendirme için teşekkürler. Ben de mutfakta bilgisayar monitöründe kullanacağım bir uydu alıcı alacağım. Ancak monitör uydu alıcı seçiyor, Atlanta HD Box çözünürlüğü 720 yaptığım halde uymadı mesela. Rica etsem desteklediği çözünürlükleri yazabilir misiniz?. Yer sorunundan dolayıküçük tercihim mini olanlardan ancak aşağıdakiler arasında kararsız kaldım (İlk tercihim özelliklerine göre Next 2000 HD Internet Machina):

LİNK

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ironic kullanıcısına yanıt
    576i 480i
    576p 480p
    720p
    1080i
    1080p

• MiskinC kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler çözünürlük olarak destekliyormuş
  • Hiçbir yerde bilgi yok. Powervu var mı ? Boşuna almayayım yoksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadyMM -- 17 Ağustos 2019; 23:43:30 >
  • ShadyMM kullanıcısına yanıt
    Tandberg emu gibi şifreleri çözüyor ama powervu var mı bilmiyorum. Turksat fox network çözülüyor.

• Şifreleme bölümüne bakınız lütfen varsa orada gözükecektir zaten adları. Şifreleme bölümünde ne var ne yok tüm sistemler yazar zaten. Sipariş vereceğim varsa. Piyasada next ye 2000 Usb ile ilgili bilgi yok şifreleme açısından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadyMM -- 18 Ağustos 2019; 16:41:14 >
    Bence nexti arayarak veya bir next bayisine giderek sorun. Şifreli yayın ayarlarında power vu ile ilgili bir bilgi yok. 444 3 666 nextin kurumsal numarası.

• Ethernet baglantisi var mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MiskinC kullanıcısına yanıt
    Varmış powervu falan izleyebilirsiniz dedi. Ama flash düşük olduğundan tandberg v2 v3 olaylarında sorun olabilir dedi güncelleme için yer kalmayabilir falan(ne kadar doğru bilemiyorum). HD cx hız olarak daha iyi falan dedi ..ki sitede de çift çekirdek yazıyor. Güncelleme iki modelde aynı şeyleri alır mı bilemiyorum tabi. Hız olarak ip tv kıyaslaması nasıl olur bilemiyorum.

Siz IP tv denediniz mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadyMM -- 20 Ağustos 2019; 1:33:31 >
    Yok ben iptvyi bu cihazda kullanmıyorum. İptv ve uydu alicisinin bir arada olması saçma. Ben sadece tv izlemek ve pvr icin aldım bu cihazı. İptv için mi box s 4k kullan uydular ile uğraşma. Eğer hem uydu hem iptv hem de yüksek performans bekliyorsan. Octagon, vu, formulere yönel onlarda 600 den başlar 2000 e kadar fiyatı var.

• Şu an o kadar para veremem. Tüplü tv var zaten. İleride belki lcd için değiştiririm. Sadece ara ara karşılaşmalar için ip tvden bakardım diyordum. Bi usb modeli bide hd cx alabilirim.

Kanal geçiş hızı kaç saniye ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadyMM -- 20 Ağustos 2019; 16:2:14 >
    Anladım. Cihaz ile ilgili incelemem ilk mesajda kanal gecis hizi görüntü kalitesi vb.

• Peşpeşe birkaç kanal geçince arıza verip ses gidiyor cızırtı başlıyor ?

Sende de öyle mi ?
    Hayır. Arızalı ürün almışsınız. Garantiye yollayın veya iade edin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.