Bildirim
Tavsiyeleriniz sonucu toplayacağım yaklaşık 4000 liralık sistem ( Sistem Alındı)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
1.Sorun biri overclocka yatgın digeri degil
2.Ramlerini GSkill 1.5 8x2 veya 4x2 lik yap daha iyi olur
3.Eğer oyun için alıyorsan işlemcini i5 4670K yap i5 lerinde oyun performansları iyidir -
quote:
Orijinalden alıntı: ResistibLe
1.Sorun biri overclocka yatgın digeri degil
2.Ramlerini GSkill 1.5 8x2 veya 4x2 lik yap daha iyi olur
3.Eğer oyun için alıyorsan işlemcini i5 4670K yap i5 lerinde oyun performansları iyidir
+1. RAM G.Skill RipjawsX 2x4GB CL9 1600MHz alıyosun kardeşim rahatına bakıyosun Hayırlı olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
anladığım kadarıyla bilgisayarla aşırı haşır neşir değilsin ben sana o bütçeye sistem yazayım bütün isteklerin olur ancak rami 8gb yap 16gb oldukça gereksiz
ekran kartı
http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=9123
toplam 3750 tl ye geliyor. 250 tl ile kasa geliştirirsin. anakart değiştirirsin vs. senin bileceğin iş.
-
Ram 2*4 8 gb al gerisi israf , islemci oyun icin yuksek olmus overclock yapmayacaksan i5 4670 yaparim dersen 4670k al anakarti oc yapacaksan g45 gaming al orda parasini verip siparis edersen getirtirler , bor diger konu ekran karti o sisteme gtx 780 gerek 1800 gitse 2200 diger bilesenlere kaliyor
quote:
Orijinalden alıntı: watkenaydu
Ram 2*4 8 gb al gerisi israf , islemci oyun icin yuksek olmus overclock yapmayacaksan i5 4670 yaparim dersen 4670k al anakarti oc yapacaksan g45 gaming al orda parasini verip siparis edersen getirtirler , bor diger konu ekran karti o sisteme gtx 780 gerek 1800 gitse 2200 diger bilesenlere kaliyor
bence ekran kartını sürekli güncel tutup h100i sıvı soğutma daha güzel olur. böylelikle sürekli güncel sistemi olur serin ve sessiz. ne bileyim bu bütçe varken sıvı soğutma olmalı bence. hoşuma gidiyor -
4670k bence yeterli,yanına 4x2 gskill low profile bellek alın.anakart olarak da msi almayın asus alın ve bütçeniz için uygunsa sabertooth z87 öneririm süper kart.onun yanına bi hd7970 veya gtx770 aldınız mı sistem uçar
bende 1 ay önce topladım pc yi ,benimki 3.500 e patladı,
işlemci i7 4770k anakartta aynı düzeyde ramde aynı düzeyde ayrıca ekran kartı gtx780 ,kasa corsair 400r ve soğutma sıvı soğutmaydı. bence her şeyi vatandan alma, nerde en ucuzsa ordan al ben sahsen ole yaptım
sende ole yaparsan fiyat baya düşer vatanda dolar ucuk baya -
quote:
Orijinalden alıntı: SweetChieldO'Mine
bende 1 ay önce topladım pc yi ,benimki 3.500 e patladı,
işlemci i7 4770k anakartta aynı düzeyde ramde aynı düzeyde ayrıca ekran kartı gtx780 ,kasa corsair 400r ve soğutma sıvı soğutmaydı. bence her şeyi vatandan alma, nerde en ucuzsa ordan al ben sahsen ole yaptım
sende ole yaparsan fiyat baya düşer vatanda dolar ucuk baya
bu arkadaşa katılıyorum birçok parça vatanda ucuz olsada birçoğu da pahalı bu şekilde gayet iyi sistem kurulur.
cannarin gskill in low profile i ile corsair in low profile i aynı fiyat corsair kalitesi varken gskill almak neden ? -
low profile ram'in diğerlerinden ne farkı var? o.c yapmayacağım ama 3ds max kullanacağım. bu yüzden ekran kartı cuda çekirdekleri olması dolayısıyla gtx 770. Belleğini de 4Gb düşündüm. o.c yapmayacağım için G43 kart ve intel 4770 mi alayım ne yapayım? Ram 8 gb düşük gelebilir 3ds için. 8x2 mi yapayım 4x4 mü?
Bu diğer konumun linki :
http://forum.donanimhaber.com/m_78612191/f_//tm.htm#78612191 -
low profile ramler işlemci soğutucularına takılmamaları için kısa yapılan ramler. çoğu kişi işlemcilerin stok fanını kullanmıyor. aldıkları fanlar da genellikle ram slotlarını işgal ediyor. bu yüzden o ram slotlarını kullanabilmek adına low profile ram alıyorlar.
ram konusuna gelirsek 8x2 4x4 farketmez, hangisi ucuzsa onu alın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcoln -- 11 Ağustos 2013; 16:09:19 > -
Hmm, çok teşekkürler.
2x8GB yüksek profil ram almayı düşünüyorum. Cooler Master soğutucuyla sorun yaşatır mı acaba?
buradaki arkadaşın paylaştığına benzer olacak ama onunki düşük sanırım.
http://forum.donanimhaber.com/m_79351809/tm.htm -
işlemcideki K harfi UNLOCKED demektir bu işlemcilerin çarpan kilitleri açıktır bu sayeside overclock ederken çarpanlarıyla oynaman mümkündür dolayısıyla daha iyi overclock olurlar.
ramdeki low profile ibaresi ram soğutucularının boyutlarının ufak olduğu anlamına gelir bunun nedeni işlemci üzerine takacağın bazır soğutucuların ram slotlarını kapatmasından dolayı bazı ramler anakartına sığmaz, low profile'de sığması amaçlı ram soğutucusu ufaltılmıştır.
1150 socket anakartlar dual channel desteği ile çalışır 16gb bellek kullanmak istiyorsan 2x8 uygun olacaktır. 4x4 kitler quad desteği için üretilmiştir, quad=2011 sockettir.
g43 z87 serisinin giriş seviyesi anakartıdır, g45 orta seviye anakartıdır, overclock'a daha uygun olan g45'dir, g43'e göre daha stabil çalışır, tam olarak incelemedim ama bunun yanı sıra farklı + larıda var.
sistemin gayet iyi ramleri ve anakartı değiştir geri kalanı aynı dursun, zaten o işlemci fanı kasaya hayli hayli sığar ve o işlemci fanı varken istediğin ramleri kullanabilirsin.
anakart : msi z87-g45 gaming veya asus z87-pro
ram :http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-1600c9d-16gxm-16gb-(2x8gb)-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl9-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=59079
-
dualkit ramde sorun çıkmayacaktır. ama quad kit kullanmak isterseniz o zaman takamayabilirsiniz. -
çok teşekkür ederim.
seagate HDD hakkında bazı kötü yorumlar var vatanda. alternatif bir hdd olarak ne düşünmeliyim arkadaşlar? toshiba ya da WD nasıl 1TB 7200 rpm'de? -
wd blue. -
3dsmax kullanacaksan kesinlikle 16Gb ram ve i7 4770k al derim. -
WD blue ya güzel yorumların yanında 5 para etmez şeklinde yorum da var. 1 hafta sonra bozuldu demiş biri. -
Ekran kartını çıkarıp bunu al gayet iyi bir sistem :http://www.teknobiyotik.com/gigabyte-nvidia-kepler-gtx770-2gb-ddr5-256bit-pci-ekspres-ekran-karti.html
-
Benzer içerikler
- izoly"den bilgisayar alınır mı
- dled nedir
- 14400f vs 7500f
- ereyon güvenilir mi
- i3-12100f alınır mı
- rtx 3060 ne zaman çıktı
- mediatek helio g85
- snapdragon 888
- anakart özellikleri
- intel iris xe graphics özellikleri
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X