Şimdi Ara

Tavsiyelerinizi rica ederim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şimdiye kadar ihtiyaç görmediğim için TV teknolojisini pek yakından takip edemedim. Yeni bir TV almak istiyorum.
    Forumu günlerdir inceliyorum fakat deyim yerindeyse işin içinden çıkamadım. Aşağıda TV'yi ne amaçla kullanacağımı ve isteklerimi sırasıyla belirttim. Umarım başınızı ağrıtmam,yorumlarınız ve tavsiyeleriniz benim için çok değerli olacaktır.
    Şimdiden teşekkür ederim, yardımlarınızı rica ediyorum.

- Salt TV izleyicisiyim. Oyun ve Smart ile pek alakam olmaz. 3D filmler ilgimi çeker, bu özellik olabilir.
    - Görüntü ve ses kalitesi olmazsa olmazım. Filmler ve maçlarda akıcılıkta sorun yaşatmamalı ve kaliteli olmalı.
    - LED veya Plazma olması fark etmez. Uzun ömürlü kullanma niyetindeyim.
    - Marka olarak gönlüm Philips,Sony ve Panasonic'ten yana.
    - Servis desteği üzmesin, satış sonrası destek olumlu olmalı.
    - Dahili HD uydu alıcılı TV'ler görmekteyim, bunlar kalite olarak yeterli olacak mıdır ? Veya bir uydu alıcı önerebilir misiniz ?
    Digitürk üyeliğim de olacak. Onların vereceği uydu alıcı da işimi görür mü ?
    - İzleme mesafem tam olarak 3 mt. Kaç inch önerirsiniz ?
    - Bütçe olarak 4.000'e kadar çıkabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gavuzla

http://www.teknosa.com/urunler/110012759/sony-kdl40w905abaep-dvb-s-fhd-smart-led-tv
    http://www.teknosa.com/urunler/119961152/lg-42la860v-dvb-s-fhd-3d-smart-led-lcd-tv-lg-bh653
    http://www.teknosa.com/urunler/110012639/samsung-40f8000-fhd-smart-3d-dvb-s-led-lcd-tv-4-go

ben şahsen bunlardan samsungu alırım ama siz bilirsiniz hepsi üst görüntü kalitesine sahip boyut olarak hepsi 40 inch o mesafede uygun bence

Teşekkür ederim Gavuzla, Samsung ve LG markalarına oldum olası ısınamadım hiç.
    Göndermiş olduğunuz Sony modelini tercihlerim arasına ekliyorum, iyi akşamlar,

• quote:

Orijinalden alıntı: BlueBlacq

quote:

Orijinalden alıntı: Gavuzla

http://www.teknosa.com/urunler/110012759/sony-kdl40w905abaep-dvb-s-fhd-smart-led-tv
    http://www.teknosa.com/urunler/119961152/lg-42la860v-dvb-s-fhd-3d-smart-led-lcd-tv-lg-bh653
    http://www.teknosa.com/urunler/110012639/samsung-40f8000-fhd-smart-3d-dvb-s-led-lcd-tv-4-go

ben şahsen bunlardan samsungu alırım ama siz bilirsiniz hepsi üst görüntü kalitesine sahip boyut olarak hepsi 40 inch o mesafede uygun bence

Teşekkür ederim Gavuzla, Samsung ve LG markalarına oldum olası ısınamadım hiç.
    Göndermiş olduğunuz Sony modelini tercihlerim arasına ekliyorum, iyi akşamlar,

iyi geceler hocam...

• BlueBlacq kullanıcısına yanıt
    fiyatlarını pek bilmiyorum ama
    50vt50 veya 50st60 ikisinin fiyatıda hemen hemen aynı ama vt50 daha bi agır basar panasonic plazma bu.
    55w905 diyecem ama fiyat cok pahalı bulması cok zor ama bulabilirsen hx850 olabilir
    philipsde yazmıssın onuda yazmadan edemicem hep bi albenisi oluyo bu amblight den dolayı
    8007 alınabilir altınada bitane mediaplayer alma şartı ile
    bulunamazsa 7008 de olur
    bunların elbetteki kronik sorunları var fakat
    kral kim dersen vt50 dir bütün forum bu model karsısında eğilir
  • quote:

Merhaba arkadaşlar,

Şimdiye kadar ihtiyaç görmediğim için TV teknolojisini pek yakından takip edemedim. Yeni bir TV almak istiyorum.
    Forumu günlerdir inceliyorum fakat deyim yerindeyse işin içinden çıkamadım. Aşağıda TV'yi ne amaçla kullanacağımı ve isteklerimi sırasıyla belirttim. Umarım başınızı ağrıtmam,yorumlarınız ve tavsiyeleriniz benim için çok değerli olacaktır.
    Şimdiden teşekkür ederim, yardımlarınızı rica ediyorum.

- Salt TV izleyicisiyim. Oyun ve Smart ile pek alakam olmaz. 3D filmler ilgimi çeker, bu özellik olabilir.
    - Görüntü ve ses kalitesi olmazsa olmazım. Filmler ve maçlarda akıcılıkta sorun yaşatmamalı ve kaliteli olmalı.
    - LED veya Plazma olması fark etmez. Uzun ömürlü kullanma niyetindeyim.
    - Marka olarak gönlüm Philips,Sony ve Panasonic'ten yana.
    - Servis desteği üzmesin, satış sonrası destek olumlu olmalı.
    - Dahili HD uydu alıcılı TV'ler görmekteyim, bunlar kalite olarak yeterli olacak mıdır ? Veya bir uydu alıcı önerebilir misiniz ?
    Digitürk üyeliğim de olacak. Onların vereceği uydu alıcı da işimi görür mü ?
    - İzleme mesafem tam olarak 3 mt. Kaç inch önerirsiniz ?
    - Bütçe olarak 4.000'e kadar çıkabilirim.

Tv izleyicisiyim diyen birine ve 3D özelliğinide eklemişse + maç yayınları, LcdLed panellerde onu alın bunu alın demek için panelleri çok ama çok iyi bilmek gerekir, 3 Özelliği bir arada mükemmel yapan LcdLed paneller var bunların tamamı Elit seriler demek gerekir !

Dahili uydu özelliği sadece bana göre kelime oyunudur, mutlaka harici üst kalite hd recivierlar mutlaka ve mutlaka tercih edilmelidir, bazıları dahili uydu alıcısı olan panelleri överler gülüyorum, üreticisinin garanti vermediği özelliği övmek enteresan oluyor !

Televizyon izleyeceğiniz daha doğrusu salt tv keyfiniz olduğu belli, bu sebeble alacağınız panel 50 inc en idealdir özellikle tv keyfine düşkün olanlar için, 42 inc panel en fazla 1 hafta sonra sizi pişman edecektir, daha büyük almadığınız için buna emin olabilirsiniz !

Plazma serileri sizin için mutlaka ilk seçim olmalı ve 50 inc altına kesinlikle inmeyin, bunu LcdLed panellerde söylemek imkansız hatta fazlası ile komik olur, 42 inc idealdir hatta daha ufak ebatlar göz probleminiz var ise tercih edilmelidir, Çocuk var ise mutlaka ve mutlaka 42 inc üzerine çıkmayın !

Panasonic Plazma serilerinden bütceniz 50 inc VT50 serilerine yeter sanıyorum, Türkiye fiyatlarını pek bilemiyorum, VT-GT serileri ilk tercihiniz olsun, size muhteşem TV+SPOR+BLURAY+3D+Muhteşem Ses kalitesi keyfini en üst noktada yaşatacağına emin olabilirsiniz !

ST50 serilerini yazmadım zaten fazlası ile okumuş olacağınızı düşünerek, elbetteki bulursanız tercih edebilirsiniz!

Digitürk hdbox işinizi görür, bütceniz var ise kart desteği olan daha kaliteli bir hd recivier alabilirsiniz, yada Avrupada tanıdığınız var ise, Türkiyenin yarı fiyatına AVR cihazlar satın alabilirsiniz!

Örnek Pioneer Kuro cihazları 200-300 Eurolara kadar Grey Marketlerde bulursunuz Türkiyede 1000 liradan aşağı bulmak imkansızdır, veya Samsung, Yamaha,Denon gibi markalarıda biraz bütcenizi aşarak aldırabilirsiniz, bu seriler Türkiyede 1000-3000 lira civarı yanılmıyorsam !

Veya 200-400 Euroya harika Hd recivierlar mevcut tamamı çift işlemcili seriler ve gerçek 420p-720p-1080p up scale yapabilen cihazlarda piyasalarda var artık, Türkiyede 1000-2000 lira civarı %90 klon Çin malları satıllıyor, hatta full server yüklü cihazlarıda aldırabilirsiniz !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 23 Temmuz 2013; 2:57:21 >

• andy1 kullanıcısına yanıt
    Bu konularda baya bilgin var galiba sadece hobi olarak mı ilgileniyorsun yoksa eğitimle işle alakası var mı bu bilginin sadece merakımdan soruyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kopuk-83 kullanıcısına yanıt
    Bilgim panellere göredir, test ettiğim cihazlar demek gerekiyor, daha doğrusu tarafsız olmak demek en doğrusu, benim için firma ismi önemsizdir, hiç olmadık bilinmemiş bir seri bana gelmişse test sonuçları iyi ise yazarım, daha doğprusu panelin verdiği standartlar demek lazım !

Türkiyede bu işi hobi olarak yada komisyoncu olarak yapanların sayısı çok fazla, hatta forumlarda firma elemanlarının İnanılmaz paralar kazandığı tuaf bir Ülke Türkiye, bunu Avrupada yapmak ise ciddi şekilde Mali suçtur!

İngilterede ben firmanın ürününü kasti olarak hatalı tanıtım yapmak İnsanları yanıltıcı bilgilerle firmaya avataj ve para kazandırmanın bedeli gerçekten inanılmaz ağırdır, 25.000 Eurodan başlar, geriye yönelik takip ederler!

Bu durum birde Distribötöre kadar uzanıyorsa işte o zaman tam kıyamet kopar, en kötü 500 Milyon Euroluk davalarla daha doğrusu Devletle baş başa kalırsınız ve Avrupada Devlet inanamayacağınız kadar bu detaylarda acımassızdır !

Avrupadaki siteleri dikkatle takip ederseniz, bir kişi bulamasanız belirli markaları devamlı tavsiye eden, mağazalara yönelendiren veya özel mesajlarla mağaza adresi verenlere cezalar bir hayli ağırdır !

Anlayacağınız bildiğim serileri yazarım, palavradan İnsanları yanıltan yorumlarada saygı çercevesinde hataları söylerim, sonuçta Asgari ücretle Türkiyede bilmiyorum kaç lira, taksite giren Adama saçma sapan bir seriyi al demek, terbiyesizliğin ötesinde ahlaksızlıktır, buna inanırım !

Cevap için teşekkür ederim sonuçta Asgari ücretle Türkiyede bilmiyorum kaç lira, taksite giren Adama saçma sapan bir seriyi al demek, terbiyesizliğin ötesinde ahlaksızlıktır, buna inanırım ! Bu cümlede çok doğru konuştun insanlar sonuçta yıllarca menmun kalarak cihazlarını kullanmak istiyor kimse parasının çöpe gitmesini istemez
  • peki cihazları neye göre test ediyorsun? bu alandaki proflugun nedır? ne yapıyorsun tv de senın ıcın ıyı kotu orta vs oluyor?
  • Kopuk-83 kullanıcısına yanıt
    Hobiniz mi diye sordunuz ya, net cevap vereyim hayır panellerde üretici kısaltmaları ile cihazları yazmam, fakat net olarak yazıyorum ömründe bahsettiğimiz panelleri görmemiş Adamlar inatla vasatı geçmeyen seriyi anlatıyor!

1500 lira maaş alan çalışan İnsan ayda en kötü 100 lira taksitle tv alacak, tutuyor bu bende ispatlıdır bilerek vasat seriyi öyle anlatıyorki dersiniz Panasonic ZT serisini tanıtıyor yalanların sınırı yok bunlar için !

Çalışan Arkadaşımızsa inanıp alıyor, burda öyle seriler yazdımki inanılmaz hakaretlere uğradım,sözde Uzman benim önerdiğim giriş seviyesi ve 1000 lira civarı olan Panasonic LcdLed panele demediğini bırakmadı hakaretler havada uçuştu, hatta eski seri olduğunu dahi iddia etti!

2 Ay sonra benim yazdığım giriş seviyesi paneli, uzmanın ise kötülemekten her hakareti yaptığı paneli almış, ve eklemiş muhteşem harika, bulursanız alın, böyle harika seri olmaz gibi utanmasa şarkı besteleyecek :)

Neden yazdım, firmalar belli seriler çıkarır, bunlar aslında prototip demek lazım yani deneme serilerini çok ucuza piyasalara sürerler ve bu serilerin devamıda olmaz, kısa sürede ismi cismi kalmaz, fakat bu serileri inanılmazdır, kısıtlı olarak sadece SD-HD ve Ethnernet desteği olur ve en fazla 2 hdmi giriş !

Paneli kurduğunuzda net şok yaşarsınız görüntü o kadar muhteşemdirki bir an teredüte dahi düşebilirsiniz acaba yanlış panelmi yolladılar diye, bunu Panasonic, Samsung devamlı denerler, Samsung C serileri ile başlattı halen devam ediyor bu detay Plazma serileri içinde geçerli (Örnek E490)!

Özetlersem, şunu herkesin bilmesi gerek, pahalı seri iyi seridir diyen %99.9 yalan söyler!

• AHMETSELCUK A kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam, gelen görüşler doğrultusunda Philips'i diğerlerine göre geriye attım.
    Sony'nin üst modelleri oldukça pahalı ve bütçemi aşmakta. Panasonic 50VT50 gözüme oldukça hoş geldi.
    Bulabilirsem bir teknoloji mağazasında, gidip inceleyeceğim. Tekrar teşekkür ederim, iyi günler.
    Öncelikle tüm sorularıma eksiksiz cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
    LED için kronik sorunlar olduğunu çok okuyorum. Kısa zamanda problem göstermeleri,servislerin uyumsuzluğu baş ağrıtan cinsten.
    Servis olarak ise Sony ve Pana'nın iyi olduğunu duydum.
    Sony'nin üst düzey LED leri pahalı ve bütçemi aşıyor. Elbette teknoloji biraz da şans işi fakat mümkün olduğunca uzun süreli kullanmak istiyorum.
    Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda bana en mantıklı seçenek Panasonic Plazma serisi geliyor.
    Evde çocuk yok bu yüzden 50'' tercih edeceğim hatta Pana 50VT50'yi yerinde görüp inceleyeceğim bulabilirsem.
    Öncelik olarak Digitürk hdbox ile başlayabilirim, memnuniyet vermez ise belirttiğiniz markalara yönelirim.

Ayrıca,önerebileceğiniz Blu-Ray oynatıcı markası var mıdır ?

Bu arada hepsiburada da Pana 50VT50 satışını gördüm. Fiyat ve teşhir olup olmadığını araştırarak seçimimi yapacağım.
    Tavsiyeleriniz için tekrar teşekkür ederim. İyi günler,

• quote:

Öncelikle tüm sorularıma eksiksiz cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
    LED için kronik sorunlar olduğunu çok okuyorum. Kısa zamanda problem göstermeleri,servislerin uyumsuzluğu baş ağrıtan cinsten.
    Servis olarak ise Sony ve Pana'nın iyi olduğunu duydum.
    Sony'nin üst düzey LED leri pahalı ve bütçemi aşıyor. Elbette teknoloji biraz da şans işi fakat mümkün olduğunca uzun süreli kullanmak istiyorum.
    Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda bana en mantıklı seçenek Panasonic Plazma serisi geliyor.
    Evde çocuk yok bu yüzden 50'' tercih edeceğim hatta Pana 50VT50'yi yerinde görüp inceleyeceğim bulabilirsem.
    Öncelik olarak Digitürk hdbox ile başlayabilirim, memnuniyet vermez ise belirttiğiniz markalara yönelirim.

Ayrıca,önerebileceğiniz Blu-Ray oynatıcı markası var mıdır ?

Bu arada hepsiburada da Pana 50VT50 satışını gördüm. Fiyat ve teşhir olup olmadığını araştırarak seçimimi yapacağım.
    Tavsiyeleriniz için tekrar teşekkür ederim. İyi günler,

Teşhirde olsa paneli yerinde inceleyin, siyah ekranda logo izi varmı bakın, olsada %95 beyaz yıkama ile gider kaılıcı burn izi zaten kendisini belli edecektir, panelde derin ve belirgin olarak görürsünüz !

Blurayde tavsiyem Panasonic Ses sitemlerini tercih edin, sebebi ise panelle ses istemini Bluray dahil tek cihaz haline gtirebilirsiniz, 71 kod ile paneli tanıtmanız yani ses sitemini tanıtmanız kafidir, otomatik ses sistemini panel kendisi devreye sokar, alırsanızda ayrlarda yardımcı olmaya çalışrım !

Sony ses sitemleri biraz komik olacak fakat, VT50 serisi alan bir Arkadaşımız sitemde sormuştu bende Sony belli kodlarını vermiştim fakat aldığı seri farklı olduğu için, Sony.tr sormasını söyledim malesefki öyle birşey yok demişler bu elbetteki panel uyumu ile alakalı detaylar fazlada önemli değil harici kullanabilirsiniz !

Plazma kullanıcılarına bakarsanız her birisi en az 5 senedir aynı paneli kullanıyordur kolay kolayda yeni ürüne yönelmezler taa ki bozulana kadar !

LcdLed ürünlere açık konuşmama gerekirse, onlarca farklı seriyi test ettim, bana dersenizki en harika seri hangisidir bunu söylemek imkansızdır, bazıları efsane seri palavraları atarlar tek gerçeklik payı palavradan ötesine geçmez !

LcdLed panel size çöyle diyebilirim, Türkiyede fiyatları bilemiyorum örnek 4000 liralık bir LcdLed olsun, tek başına sizin örneğinizi veriyorum digitürk hdbox görüntüye etkisi %30 geçmez, devreye hdmi kablo girer, voltaj girer, prizler girer, kelime olarak fazlası ile basit gelebilirler ama panel üzerinde etkileri inanılmazdır !

Kendi önerimi yazıyorum, 4000 lira bir panele vermek yerine örnek 50 inc Panasonic ET serisi olsun her halde 2000 liradır, geriye kalan 2000 lira ile, üst seviye bir hd recivier+Avr cihaz+hdmi kablo ile mükemmel kalitede seyir zevki alırsınız, hatta aynı paneli kullananlar ciddi şekilde görüntü karşısında şaşıracaktır !

Sebebi basit, AVR bir cihaz aldığınızda upscale özelliği var ise, oyunlar+ses+hd yayınlar+sd yayınlar+bluray resimlerde harikalar yaratır, avr cihazı burda belirtmek isterim Avrupadan almak gerekir Türkiyede standart avr cihazlara 1 liraların züerinde fiyatlar isteniyor !

Samsung AVR serisinde upscale özellikli 300 Euro ve çift işlemcili bir seri yani aklınıza gelen her veriyi cihaz üzerinden panele %90 kayıpsız ve sorunsuz iletebilirsiniz !

Bu sebeble panel seçimi sanıldığı kadar yada Türkiyede abartıldığı kadar önemli değil, İngilterede Adam gider beko serisi alır, AVR cihazla görüntüye inanamazssınız, oysaki 200 sterlinlik bir paneldir ama İnsanlar bilinclidir yanlış oldu, fiyatlar çok ucuzdur ve İnsanların her ürünü alma olanakları mevcuttur hatta yarım gün çalışan universite öğrencileride dahil !

Taufa yazı oldu kusura bakmayın!

Rica ederim hocam ne kusuru.

Yazılarınız makale gibi :) bilgilendirici ve keyifli. Daha öncede priz ve voltaj sorunlarıyla ilgili yazınızı okumuştum.
    Tüm yazdıklarınızı bir yerde topluyorum. Bunlara göre değerlendirmeler yapıyorum. VT50 ile ilgili hiç olumsuz yorum almadım.
    Kaldı ki oyun oynamıyorum, sade bir TV izleyicisi olarak kalitesi keyif verecektir.

Blu-Ray ile birlikte ses sistemi oldukça mantıklı. Bunun için de ayrıca teşekkür ederim.

Fakat ikinci önermenizle beni farklı bir alternatife yönelttiniz.
    VT50'den düşük bir cihaz ve bunun yanında voltaj/priz/hdmi kablo gibi kaliteli elektrik aksamı ve kaliteli bir AVR.

Mantık olarak ikinci önermeniz daha sağlıklı ve mali açıdan uygun oluyor.
  • Ben Televizyonu genelde hdmi ile bilgisayarıma bağlayıp mkv film izliyorum. Plazma televizyon tavsiye eder misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pasnouma

Ben Televizyonu genelde hdmi ile bilgisayarıma bağlayıp mkv film izliyorum. Plazma televizyon tavsiye eder misiniz ?

bilindiği kadari ile bilgisayrdan tv ye hdmi ile aktarma yaptığınız zaman
    görüntüyü aktarır ama harici mediaplayerin verdiği detayları netliği vermez
    arkadaşımda aynısı yapıyordu inan cok farkediyor
    bütcen var ise 250gb bi harici hdd ile sorunu cözebilirsin
    amma velakin mediaplayer alırsın bi tane 100 liraya dilediğin formati destekler onu actı bunu acmadı derdin kalmaz geriye sadece görüntü kalitesini en iyi veren paneli secmek kalır :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: pasnouma

Ben Televizyonu genelde hdmi ile bilgisayarıma bağlayıp mkv film izliyorum. Plazma televizyon tavsiye eder misiniz ?

Elebettki alabilirsiniz hatta bilgisayara bağımlı olmadan, kablosuz bağlantı yapacağınız oldukça ucuz media player serileri var klavye ve mause destekli, izleme keyfiniz dahada artacaktır !

Bazı püf noktları var pc üzerinden izlerken ekran seçimi gibi detaylar, buna dikkat ederseniz görüntü kalitesi dahada artacaktır hatta normal hd recivier ile satandart AV/Monitör tercihinide yapabilirsiniz, görüntü ciddi şekilde fark edecektir, ARC-HDMI üzerinden bağlantı yaparsanız netlik şaşırtıcı derecede fark edecektir + ses olarakta farkı görürsünüz !
  • quote:

Rica ederim hocam ne kusuru.

Yazılarınız makale gibi :) bilgilendirici ve keyifli. Daha öncede priz ve voltaj sorunlarıyla ilgili yazınızı okumuştum.
    Tüm yazdıklarınızı bir yerde topluyorum. Bunlara göre değerlendirmeler yapıyorum. VT50 ile ilgili hiç olumsuz yorum almadım.
    Kaldı ki oyun oynamıyorum, sade bir TV izleyicisi olarak kalitesi keyif verecektir.

Blu-Ray ile birlikte ses sistemi oldukça mantıklı. Bunun için de ayrıca teşekkür ederim.

Fakat ikinci önermenizle beni farklı bir alternatife yönelttiniz.
    VT50'den düşük bir cihaz ve bunun yanında voltaj/priz/hdmi kablo gibi kaliteli elektrik aksamı ve kaliteli bir AVR.

Mantık olarak ikinci önermeniz daha sağlıklı ve mali açıdan uygun oluyor.

Evet VT50 almak şart değil, harici kablolar ve bağlantılarınız iyi ise, ben size burdan net detay veriyorum bu önerimi deneyebilirsiniz, beğenmessenizde burdan bana kızabilirsiniz :)

HdReady bir panel ile mükemmele yakın görüntüyü alırsınız, netlik derinlik renk kalibrasyonu ile 5000 liralık LcdLed panelin veremeyeceği kalitedeli resmi HdReady panelden alırsınız !

Burda forumda bazen saçmalayanlar oluyor, hdmi kablo önemsiz gibi bu tip İnsanlara inanıpta sakın denemeye kalkmayın, 3000 liralık paneli satıp yanında ne üdüğü belirsiz kablo hediye diyen mağazalar var, 75 liralık kablo yerine 75 liralık indirim yapsınlar, 10 liralaya satılacak kablo ile bol bol sorun yaşarsınız!

HDMI kablo burdan bir kere daha yazıyorum panellerin için en önemli detaylardan bir tanesidir, Türkiyede satılan hdmi kabloların %95 vasat sinyal taşıyan ucuz serilerdir, bu kablolar ile paneli bağlarsanız en az %10-25 resimde kayıplar yaşarsınız bu ciddi bir rakamdır !

Pahalı paneller işin gerçeği normal tv izleyen, arada film seyreden biri için sadece gereksiz para israfıdır, bazıları örnek Sony X harikardır, Sharp harikadır, Toshiba harikadır, Samsung harikadır, Panasonic Harikadır üst seriler için yazar çizerler, hayır böyle birşey yok, panellerin hiç birisi tek başına size harika görüntüyü asla veremez !

Avrupada cihazların ucuz olma sebeblerinden en büyüğü, kullanıcıların bilincli olmasıdır, Panasonic,Samsung, Sony ve diğerleri AB Ülkelerinde kolay kolay panel satamazlar, 18-40 yaş arası Genç nesil umursamazlar inanın, X seri öyle imiş böyle imiş bakmazlar bile ve bu firmalar krizin en büyüğünü yaşamaya devam ediyorlar dahada kötü şekilde kriz büyüyecek, Avrupa İnsanı cidden inanılmaz bilincli !

İngilterede gider Beko, Vestel fason üretimi onlarca markadan birini alır, Vestel bu arada Avrupada en fazla fazla fason panel satan en büyük 3 Dev firmadan bir tanesi konumuna geldi belirtmek isterim:)

Avrupada tvden çok harici cihazlara bakmalısınız, örnek HD recivierlar, AVR cihazlar, hdmi kablolar, güç regülatörleri, satalit veya fiber kablolar tv panellerinden çok daha fazla satış yaparlar !

İngilterede oyun meraklısı gider bir Projektor alır, en fazla 500 Euroluk (Türkiyede 1000 Euro altına bulmanız imkansızdır) oyununu oynar, sinema keyfine bakar, maçlarını izler ama gidipte bir VT50 serisine kesseniz para verip almaz, yada diğer serilere dediğim gibi Beko Vestel,Vizio gibi ucuz serileri alır !

Türkiyede umuyorum bu bilincli seçim uygulayanlar artar, Devlet Avrupadaki gibi özel mağalarını açar ki firmalar akıllarınca piyasalarla alay edersecesine zam yapmasın diye, işte o zaman Türkiyede panel fiyatları normal seviyelere inecektir !

Uyanık stokcular, panelleri toptan alıp depolarında haksız para kazanamayacaklardır, Türkiye tam bir çöplük oldu, teknoloji çöplüğü !

Türkiye üreticiler için tam cennet, Avrupada yada Dünaynın hiç bir yerinde kazanamayacakları paraları Türkiyede hemde elini öpene ürün satıyorlar, Avrupada 65 inc seri 1700 Euro, Türkiyede 10.000 lira ve ürün yok, sırada bekleyenler var !

Markayı vermiyorum, Avrupanaın en fazla satan cidden en iyi hd recivier serilerini en fazla 300 Euroya alırsınız, aynı ürün malesefki Türkiyede 2000 liralara satılıyor, bazı şeyleri yazıyorum Avrupadan aldırmak çok daha avantajlıdır !

Tüketicilerin bilinclenmesi şart, Türkiye İnsanını cidden artık aptal yerine koyuyorlar, Avrupada satamadıkları çöpleri Türkiyede 2 misline el öptürüp satıyorlar !

Konu uzadı özür diliyorum !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 24 Temmuz 2013; 4:34:15 >

• AHMETSELCUK A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Geçenlerde biryerlerde bu tarz kullanım için led tv nin daha uygun olduğuna benzer birşey okumuştum ama ben plazma kullanmak istiyorum, o halde dediğiniz gibi bir media playerla bu işi halletmek daha mantıklı. 2 televizyon arasında kaldım ya lg 50pn6500 alacağım 1400 TL ye ya da teşhir 50st50 2200 TL'ye daha üstünü vermek gereksiz. Andy hocamın dediği gibi vt modellere 3500-4000 TL vermektense receivera bütçe ayırmak daha mantıklı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.