Şimdi Ara

tavsiyenizi bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba 1 aya kadar i7 4790 almayi dusunuyorum suan pentium 3220 kullaniyorum. Sistemim imzada var yada sistemin baska bolumlerinemi takviye yapsam goruslerinizi bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• enrae kullanıcısına yanıt
    Oyun amaçlı ise, 4460 veya 4590 alıp kalan bütçe ile güç kaynağınızın kaldırabileceği bir ekran kartına yatırım yapmak daha mantıklı olur.
  • Evet oyun amacli kullanicam aklimdaki dusunce şu almisken iyisini alim bidaha bana masraf ettirmesin uzunca bi sure yani i5 alsam i7 takma gereksinimi olacak ilerleyen zamanlarda bilmiyorum yanlismi dusunuyorum. Zaten pentiumla ekran kartini verimli kullanamiyorum misalen gta 4de islemci surekli % 100de grafiklerde bi sikinti yok ama islemciden kaynakli donmalar oluyor.

Ekran kartı için ayrıca bütçe ayırırım; para dert değil derseniz 4790 almak ileriye yönelik olması açısından mantıklı bir fikir. Olaya oyun açısından bakınca çoğu kullanıcı (tek ekran kartı; 1080p, 60Hz monitör) için i5 - i7 performans farkı olmuyor. Benim aklıma gelen ilk fikir şu oldu: 4460 alınır. Eldeki işlemci ve ekran kartı satılır. Buradan gelecek para da eldeki bütçeye eklenerek R9 280 gibi bir ekran kartı alınır.
  • Aslında dediginiz cok mantikli fakat arada gercekten fark yoksa. Yani ticari bi calisma icin almayacagim kesin oyun amacli olacak ve uzun sure gotursun istiyorum. Aradaki fiyat farki 300 350 tl gercekten bi ekran karti parasi uzerine biraz daha ekleme yapilinca. suan icin islemci isini bitirmek istiyorum. I5 kullanmadim bilmiyorum ama i7 kullandim gercekten bariz performans farkini gormustum i3e nazaran. Bikac arkadasim daha tavsiye etti i5 i sanirim i5 olacak tercihim kararim degismezse

i3 çift çekirdekli olduğu için fark hissetmeniz doğaldır; ancak gerek forumda, gerek yukarıda bahsettiğim kriterlerde yapılmış oyun testleri bakımından i5 - i7 farkı çok az. Oyunlarda esas olan zaten ekran kartıdır; bu sebeple i7 4790 - HD7790 ikilisi i5 4460 - R9 280 ikilisinin gerisinde kalacaktır.
  • Cok tesekkur ederim yorumlariniz icin peki ekran kartini kaca satabilirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Forumda biraz araştırın; ikinci el bölümünde satan veya satmış kişiler vardır. Şu an için tek bir başlık görebildim; onda da Haziran ayında 230 liraya satılmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.