Şimdi Ara

Tax Free Hakkında Herşey (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
960
Cevap
130
Favori
205.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bdurmus

quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

Öncelikle bu başlığı açan arkadaşa ve bilgilerini paylaşan diğer arkadaşlara teşekkür ederim. Çok faydalı bir başlık

Ben tüm yazılanları okudum doğruysa doğru yanlışsa yanlış deyin. Bir de tıkandığım bir nokta var.

Şimdi benim yeğen 1 Temmuzda 2 aylığına İngiltere' ye dil okuluna gidecek. Kendisine telefon almak istiyor.

Sırasıyla

1-) Telefon alacağı yere x telefonu sim free satıyormusunuz diye soracak
    2-) Sonra telefon alacağı yere tax free faturası/fişi veriyor mu onu soracak, veriyorsa alabilir
    3-) Telefonu İngiltere de bulunduğu sürece kutusundan çıkartıp sim kart takmadan kurcalayabilir sanırım.
    4-) Türkiye ye dönerken telefonu kutusuna koyup kutusuyla, faturasıyla ve tax free faturasıyla beraber gümrük memuruna kaşeletiyor. Sonra yine havaalanın da ki tax free ödeme ofisinden banka mesai saatleri içindeyse %12 sini nakit olarak iade alabiliyor.

Yalnız benim kafamı kurcalayan şu? Diyelim tax free ofisi banka saatleri dışında ve kapalı e bu durumda ya kredi kartı bilgisini ya hesap numarasını yazıp tax free posta kutusuna zarfı atacak. İyide benim yeğenin ne kredi kartı ne hesap numarası var. O an iadeyi oradan nakit olarak alamazsa başka nakit olarak alma şansı yok mu?

Diyelim tax free faturasını gümrükte onaylatıp Türkiyeye getirdi. Burada ki tax free ofisinden alabilir mi? Alsa bile ne kadar kesinti yaparlar. İngiltere de %12 sini iade alacakken Türkiye de ki tax free ofisinden %9 unu falan mı iade alır.

Nedir bu işin aslı arkadaşlar

Birde sıraladığım maddelerden 3. madde kafamı kurcalıyor. Kutusunu açsa veya sim kart taksa bir sıkıntı olur mu?

Yazdigin maddeler dogru, yalniz orda sim kart takip kullansa bi problem olmaz merak etme..

Gun icinde donus yapacaksa zaten acik olur, biletini o sekilde almaya calissin.. Sabah cok erken yada gece kapali olabilir, global blue nun sitesinden bakin hangi havaalanindan donus yapilacaksa oranin calisma saatlerine..

Turkiyeden vergi alinabiliyormu bilmiyorum ama alinabiliyorsa kesinti olmamasi lazim bnce cunku tax free belgesinde alacagi tutar yaziyor..

Anladım teşekkür ederim. Yalnız şu var Türkiye de tax free şubeleri var onlar ne işe yarıyor.

• yabancıların türkiyeden aldığı ürünlerin vergilerini almalarına yarıyor ama bilmiyorum işte yurtdışında damgalatılan belgenin vergi iadesini yapıyormu
  • tr de ki tax free ofisinden alabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisco

tr de ki tax free ofisinden alabilirsiniz

Kesinti oluyor mu? Diyelim İngiltere de %12 iade alacaksam Türkiye de % kaç iade alırım?
  • quote:

quote:

Kesinti oluyor mu? Diyelim İngiltere de %12 iade alacaksam Türkiye de % kaç iade alırım?

tax free tr ofisini arayıp sormanız daha mantıklı olur
    kesin olarak bilmiyorum
  • quote:

quote:

quote:

tax free tr ofisini arayıp sormanız daha mantıklı olur
    kesin olarak bilmiyorum

Anladım. Teşekkür ederim. Bir ara gidip soruyum en iyisi
  • Bütün yazılanları okumaya çalıştım ve konuyu açan arkadaşa gerçekten teşekkür ederim.

Avusturyadayım ve saturn den veya media markttan cep telefonu almak istiyorum.470 euroluk telefonun tax freesini ne kadarını alıcam diye sorunca %20 sini geri alırsın diyorlar fakat okuduğum kadarı ile bu mümkün değil! %20 verginin tamamını alma gibi bir durum söz konusu olabiliyor mu her ne şekilde olursa olsun

Ve ben avusturyadan aldığım ürünle tren yoluyla çıkış yapıcam ve tren yoluyla türkiyeye dönücem tax i geri almak bir tek havaalanlarından mı mümkün olucaktır.

Eğer 470 euronun %20sini geri alabilirsen 94 euro kayda değer bir para olucak ama %12 si yaklaşık 55 euro deymeye bilir=)

Sorularına cevap verirseniz sevinirim - Şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: DouAch

Bütün yazılanları okumaya çalıştım ve konuyu açan arkadaşa gerçekten teşekkür ederim.

Avusturyadayım ve saturn den veya media markttan cep telefonu almak istiyorum.470 euroluk telefonun tax freesini ne kadarını alıcam diye sorunca %20 sini geri alırsın diyorlar fakat okuduğum kadarı ile bu mümkün değil! %20 verginin tamamını alma gibi bir durum söz konusu olabiliyor mu her ne şekilde olursa olsun

Ve ben avusturyadan aldığım ürünle tren yoluyla çıkış yapıcam ve tren yoluyla türkiyeye dönücem tax i geri almak bir tek havaalanlarından mı mümkün olucaktır.

Eğer 470 euronun %20sini geri alabilirsen 94 euro kayda değer bir para olucak ama %12 si yaklaşık 55 euro deymeye bilir=)

470 euroluk bişey alırsan geriye 56.5 euro kdv sini geri alırsın.. oranın kdv oranı %20 ama tamamını alamıyorsun global blue kesinti yapıyor..

%20 nin tamamanı alman için o ülkeye tekrar geri gitmeni mağazaya gidip vergi almak için müracaat yapman gerekiyor ve bi süre sonra vergiyi alabiliyorsunuz ama baya zahmetli bi iş..

trenle dönme olayını bilmiyorum eğer ürünü alacağın şehirde vergi alma merkezi varsa (şehir içinde yani) oradan alabilirsin..

• Benim yeğen uçak biletini gidiş-dönüş almış dönüş .. Ağustos Cumartesi saat 14:00 de

İngiltere de döneceği havaalanın da Cumartesi saat 14:00 de tax free de ödeme bölümü açık olur mu? Tax free ödemesi hafta sonu yapılmıyorsa benim yeğen boşuna telefon falan almasın.
  • quote:

Benim yeğen uçak biletini gidiş-dönüş almış dönüş .. Ağustos Cumartesi saat 14:00 de

İngiltere de döneceği havaalanın da Cumartesi saat 14:00 de tax free de ödeme bölümü açık olur mu? Tax free ödemesi hafta sonu yapılmıyorsa benim yeğen boşuna telefon falan almasın.

açık olur o saatte.. yinede verdiğim linkten bi bakın çünkü hangi havaalanından döneceğini yazmamışsınız..

http://www.global-blue.com/traveller-services/tax-free-shopping/refund-points/london-heathrow-terminal-1/

• quote:

quote:

Benim yeğen uçak biletini gidiş-dönüş almış dönüş .. Ağustos Cumartesi saat 14:00 de

açık olur o saatte.. yinede verdiğim linkten bi bakın çünkü hangi havaalanından döneceğini yazmamışsınız..

http://www.global-blue.com/traveller-services/tax-free-shopping/refund-points/london-heathrow-terminal-1/

Hocam terminali sordum. London Heathrow Terminal 3
    Aşağıda ki linkte bu terminalle ilgili bilgiler var.
    http://www.global-blue.com/traveller-services/tax-free-shopping/refund-points/london-heathrow-terminal-3/

-
    Travelex UK
    1. Airside - Heathrow Airport, Hounslow, Middlesex, TW6 1QG, London, UK

Opening Hours
    MO-FRI: 05.00-22.00

SAT: 05.00-22.00

SUN: 05.00-22.00

2. Landside - Heathrow Airport, Hounslow, Middlesex, TW6 1QG, London, UK

Opening Hours
    MO-FRI: 07.00-22.30

SAT: 07.00-22.30

SUN: 07.00-22.30
    -

Bu bilgilere göre Cumartesi günü 14:00 de kalkacak bir uçak için tax free iadesini nakit olarak sorunsuzca alabilir değil mi?

Kendisi ilk kez gidiyor bu tax free olayı için ne kadar zaman önce havaalanında olmalı?

Tax free işlemi kısaca şu 3 durumdan ibaret değil mi hocam

1- mağazadan fatura ve iade formunu al
    2- gümrüğe onaylat
    3- bürodan paranı al
    ı

• quote:

quote:

quote:

http://www.global-blue.com/traveller-services/tax-free-shopping/refund-points/london-heathrow-terminal-3/

-
    Travelex UK

Opening Hours

Opening Hours

-

Bu bilgilere göre Cumartesi günü 14:00 de kalkacak bir uçak için tax free iadesini nakit olarak sorunsuzca alabilir değil mi?

Kendisi ilk kez gidiyor bu tax free olayı için ne kadar zaman önce havaalanında olmalı?

2- gümrüğe onaylat
    3- bürodan paranı al
    ı

evet sorunsuzca alabilir.. uçağı 2de ve check in falan yapmadıysa zaten bagajını ve biletini almak için en az 1 saat önceden gitmesi gerek.. tax alacağını düşünürsekte garanti olsun bence 2 saat falan önceden alanda olsun.. çünkü heatrow büyük bi havaalanı sıra olur mesafeler uzak olur falan sıkıntı olmasın..

dediğiniz gibi 3 maddeden ibaret, ama alacağı şeyi yanında bulundursun gümrükte onaylatma esnasında görevli görmek isteyebilir.. birde gümrük esnasında bilet, pasaport ve vizeyede bakıyorlar.. tax alma kısmında da o verilen belgelerle birlikte varsa ürünün fişini falanda istiyolar

• quote:

quote:

quote:

quote:

-
    Travelex UK

Opening Hours

Opening Hours

-

2- gümrüğe onaylat
    3- bürodan paranı al
    ı

evet sorunsuzca alabilir.. uçağı 2de ve check in falan yapmadıysa zaten bagajını ve biletini almak için en az 1 saat önceden gitmesi gerek.. tax alacağını düşünürsekte garanti olsun bence 2 saat falan önceden alanda olsun.. çünkü heatrow büyük bi havaalanı sıra olur mesafeler uzak olur falan sıkıntı olmasın..

dediğiniz gibi 3 maddeden ibaret, ama alacağı şeyi yanında bulundursun gümrükte onaylatma esnasında görevli görmek isteyebilir.. birde gümrük esnasında bilet, pasaport ve vizeyede bakıyorlar.. tax alma kısmında da o verilen belgelerle birlikte varsa ürünün fişini falanda istiyolar

Tamamdır hocam. Paylaştığınız bilgiler gerçekten çok değerli bilgiler. Her şey için teşekkür ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DouAch

Bütün yazılanları okumaya çalıştım ve konuyu açan arkadaşa gerçekten teşekkür ederim.

470 euroluk bişey alırsan geriye 56.5 euro kdv sini geri alırsın.. oranın kdv oranı %20 ama tamamını alamıyorsun global blue kesinti yapıyor..

%20 nin tamamanı alman için o ülkeye tekrar geri gitmeni mağazaya gidip vergi almak için müracaat yapman gerekiyor ve bi süre sonra vergiyi alabiliyorsunuz ama baya zahmetli bi iş..

trenle dönme olayını bilmiyorum eğer ürünü alacağın şehirde vergi alma merkezi varsa (şehir içinde yani) oradan alabilirsin..

Merhaba sonunda deneme mayetinde de olsun diye tax free li bir alış veriş yaptım.165 euroluk alışveriş yaptım ve bana 19 euroyu geri alıcağıma dair bir faturamsı bişey verip ürünün faturasınında zımbalı olduğu kağıdı tax free zarfına koyup bana verdi şimdi ne yapıcam diyince gümrüğe gitmen lazım dedi. Gümrük için havaalanına gitmk zorunda mıyım acaba onun dışında başka nerden alabilir veya nerden alıcağıma nerden bakabilirim.Sorun şu ki Türkiyeye uçakla geri dönmicem o yüzden bütün uğraşım.Teşekkür ederim cevap için şimdiden.

• Merhabalar

Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim,arkadaşlarım yurtdışında .İspanya(Barcelona) ve Fransa(Nis) gezisinde burdaki Apple store'lardan birinden iPhone 4S aldırtmayı düşünüyorum acaba sorunsuz TAX FREE yapılabilen ülke hangisidir, Fransaya karayolu ile gidiliyor ancak İspanya Havayolu bu noktalarda hangi gümrükte sorunsuz TAX yapabilirler.

(TAX olarak iade alan arkadaşlar varsa telefon fiyatından kaç Euro TAX düşülüyor,ülkesine göre ? )

İkinci olarak hangi ülkeden UnLoock ürün alınabiliyor (Simkilitsiz ) veyaiki ülkeden de alınabiliyor mu ?

Bu ülkelerden alışveriş yapmış arkadaşlar veya deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Yeni iPhone'u bekle diyecek arkadaşlar olursa ,kendi iPhone'm var bunu bir arkadaşıma getirtmiş olucam hediye vereceğiz

Şimdikten teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: step-team

Merhabalar

Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim,arkadaşlarım yurtdışında .İspanya(Barcelona) ve Fransa(Nis) gezisinde burdaki Apple store'lardan birinden iPhone 4S aldırtmayı düşünüyorum acaba sorunsuz TAX FREE yapılabilen ülke hangisidir, Fransaya karayolu ile gidiliyor ancak İspanya Havayolu bu noktalarda hangi gümrükte sorunsuz TAX yapabilirler.

(TAX olarak iade alan arkadaşlar varsa telefon fiyatından kaç Euro TAX düşülüyor,ülkesine göre ? )

İkinci olarak hangi ülkeden UnLoock ürün alınabiliyor (Simkilitsiz ) veyaiki ülkeden de alınabiliyor mu ?

Bu ülkelerden alışveriş yapmış arkadaşlar veya deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Yeni iPhone'u bekle diyecek arkadaşlar olursa ,kendi iPhone'm var bunu bir arkadaşıma getirtmiş olucam hediye vereceğiz

Şimdikten teşekkürler

türkiyeye nereden dönecekler?

iki ülkede de sim free telefonlar, ispanyada 599 euro, fransada 629 euro fiyatları.. ispanyadan 60 euro tax alınır, fransadan 75 euro..

iki ülkeden de sorunsuz tax alınır, sorunlu ülke sorunsuz ülke diye bi olay yok zaten.. önemli olan telefonu nerden alırlarsa alsınlar tax ini döndükleri ülkenin havaalanından alacaklar..

barcelona'da "la maquinista" diye bi alışveriş merkezi var onun içinde apple store var, oradan alsınlar fransaya göre fiyatı biraz daha uygun..

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 9 Temmuz 2012; 15:20:00 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: step-team

Merhabalar

Şimdikten teşekkürler

türkiyeye nereden dönecekler?

iki ülkede de sim free telefonlar, ispanyada 599 euro, fransada 629 euro fiyatları.. ispanyadan 60 euro tax alınır, fransadan 75 euro..

iki ülkeden de sorunsuz tax alınır, sorunlu ülke sorunsuz ülke diye bi olay yok zaten.. önemli olan telefonu nerden alırlarsa alsınlar tax ini döndükleri ülkenin havaalanından alacaklar..

barcelona'da "la maquinista" diye bi alışveriş merkezi var onun içinde apple store var, oradan alsınlar fransaya göre fiyatı biraz daha uygun..

Edit: imla

İlginiz için teşekkürler
    Türkiye dönüş Barcelonda'dan uçak ile.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Wal-Nut

quote:

Almanya için Kurallar ;
    - Araçlar, yedek parça ya da araba için malzemelerin (örneğin petrol, navigasyon sistemi, araç radyosu) vergisi ödenmez.
    - Asgari alım miktarı: 25 Euro
    - Fatura kesim tarihinden itibaren fatura 3 ay içinde damgalanmalıdır.
    - Çek geçerliliği: Damgalandıktan sonra 4 yıl boyunca geçerlidir.
    - Geçerli damgalar :Alman ya da Avrupa Birliği ülkelerinden herhangi birine ait damga olabilir. (Alman Konsolosluğunun damgasıda geçerlidir)

bir şey soracaktım. peki almanyadan alınan ürünün tax free bedelini(işlemini) hollanda'dan alabilir miyiz?

alırsın tabi, almanyadan ürünü alacaksın yine aldığın yerden tax free formunu alacaksın.. sonra hollanda dan türkiyeye döneceksen hollanda havaalanında gümrüğe damgalatıp sonra paranı alacaksın

Tam aynı soruyu soracaktım.

Bize Almanya vize vermiyor senelerde akrabalar var diye bizde Hollanda'ya vize aldık sonra Almanya'ya geçtik

Suan Almanya'da yim. Burdan ürün alsam, ürünle beraber tax Free faturasıda alsam. Çıkış yeri Amsterdam.

Ürün ile faturayı alıp direkt Amsterdam da halledebilir miyim?

Yoksa ürün ve faturayı önce dusseldorf hava limanında damgalat malimizin?

ÖZET almanyadan ürün alıyorum çıkış yerim Hollanda. Ne yapmalı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Wheatley

quote:

quote:

quote:

Almanya için Kurallar ;
    - Araçlar, yedek parça ya da araba için malzemelerin (örneğin petrol, navigasyon sistemi, araç radyosu) vergisi ödenmez.
    - Geçerli damgalar :Alman ya da Avrupa Birliği ülkelerinden herhangi birine ait damga olabilir. (Alman Konsolosluğunun damgasıda geçerlidir)

bir şey soracaktım. peki almanyadan alınan ürünün tax free bedelini(işlemini) hollanda'dan alabilir miyiz?

alırsın tabi, almanyadan ürünü alacaksın yine aldığın yerden tax free formunu alacaksın.. sonra hollanda dan türkiyeye döneceksen hollanda havaalanında gümrüğe damgalatıp sonra paranı alacaksın

Bize Almanya vize vermiyor senelerde akrabalar var diye bizde Hollanda'ya vize aldık sonra Almanya'ya geçtik

Suan Almanya'da yim. Burdan ürün alsam, ürünle beraber tax Free faturasıda alsam. Çıkış yeri Amsterdam.

Almanyadan cihazla taxfree formunu alacaksin, amsterdamdan donerken formu damgalatip parani alacaksin.. Almanyada bisey yapmana gerek yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Wheatley

quote:

quote:

quote:

Almanya için Kurallar ;

Almanyadan cihazla taxfree formunu alacaksin, amsterdamdan donerken formu damgalatip parani alacaksin.. Almanyada bisey yapmana gerek yok

Giyim icin yüzde kaç alırım?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.