Şimdi Ara

Tax Free Hakkında Herşey (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
960
Cevap
130
Favori
206.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
Giriş

Merhaba, benim deneyimlediğim kadarıyla sadece İstinye Park'tan alınabiliyor.

• potanmitilla P kullanıcısına yanıt

Merhaba, amazon.de satıcı olduğunda amazon iadenizi yapıyor. Satıcı amazon değilse satıcı bilgileri olan bir zoll formu doldurup gümrüğe onaylatın. Sonra satıcıya gönderin, satıcı yapar mı bilmiyorum ama Almanya üzerinden hiç deneyimlemedim. İspanya'da her satıcıdan gümrük onaysız iade alabiliyorsunuz, ben bir tanesi ile sorun yaşadım ondan da 3-4 mail sonra iade aldım bilginiz olsun.

• grimer kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler hocam peki satıcıyı hiç karıştırmadan global blue dan alamam sanırım refund form doldurulmadigi icin degil mi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Yok hocam, Amazon'un global blue ile hiçbir bağlantısı yok. Global Blue, planet gibi firmalar genelde fiziki mağazalardan aldığınız ürünlerde aracılık yapar. Amazon.de müşteri hizmetleri Türkçe olarak da var, onlarla bir konuşun bazıları çok yardımcı oluyor. Ben sürekli alışveriş yapıyorum. Bazen 60-70 gün geçmesine rağmen iade ettiğim ürünler oldu. Yardımcı oluyorlar.

Tamamdır sagolun hocam

Hocam sizi bulmuşken bir sorum daha olacak amazon.de faturasını gümrüğe onaylatacağım ya bu fatura ürünle birlikte gelen fatura mi olmalı yoksa sitesinden indirdiğimiz e-fatura olur mu ?

Hocam ürünle fatura gelmez Amazon’da internetten siparişlerim kısmında e fatura gibi bir şey var onu onaylatsan yeterli. Almanya dışı bir ülkeden çıkacaksan buna ek olarak Zoll formu doldurmalısın. Almanya’da Zoll formuna gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler arkadaşlar. Viyana pandorftan aldığım ürünleri orada change ofiste girişlerini yaptırdım. Bize istediğiniz havaalanından onaylatabilirsiniz dediler orada. Viyana havaalanında uçağa zor yetiştiğimiz için esenboğada onaylatalım dedik ama yaptıramadık. Orada yaptırsaydınız felan dediler. Sonuç olarak yaptıramadık. Şimdi online olarak yaptırma şansımız yok mu? Yada nasıl yapabiliriz? Bir zamanı var mı?

• Merhaba misal fransadan ürün alınıp almanyadan türkiyeye dönüş yaparken almanyadan tax free alınabilir mi teşekkürler.

• punkerem kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla hayır.

Çünkü siz ürünü Fransa'dan alıyorsunuz ve vergiyi Fransa’ya ödüyorsunuz.Vergi iadesi almak için ; Tax Free işlemini de alışveriş yaptığınız ülkeden çıkarken havalanındaki yada sınırdakii ofislerde yaptırmalısınız.

Yani Fransa'yaki alışverişte ödediğiniz vergiyi ; Almanya'dan yada alakası olmayan bir ülkeden talep edemezsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 20 Kasım 2024; 14:21:35 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • punkerem kullanıcısına yanıt

Bende Almanya’dan alışveriş yapıp Danimarka üzerinden dönüş planlıyorum. Konuyla ilgili yaptığım araştırma sonucunda AB üyesi ülkelerde çıkış ülkesinin gümrüğüne başvuru yapılması gerektiğini, ürünlerin hangi ülkeden satın alındığının bir önemi olmadığını anladım ancak hala tam emin değilim. Tecrübe eden birisi paylaşabilirse net bilgimiz olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her ne kadar kolay gibi görünse de daha önce yapmayan için oldukça kafa karışırıcı birşey mesela zoll kağıdını biz mi çıkartıp dolduruyoruz yoksa gümrük ofisinde bize bu kağıdı temin mi ediyorlar.

• Mayhemx M kullanıcısına yanıt

Maalesef çıkış yapacağınız ülkeden onaylatmanız gerekiyor. Buradan onaylatamazsınız. Parndorf'tan iade aldıysanız da kredi kartınızdan bu ücret geri alınır. Satın alınma tarihinden itibaren 3 ay süreniz var. 3 ay içinde formları onaylatırsanız 3 yıl içinde verginizi iade alabilirsiniz. Avusturya'ya tekrar giderseniz tax free için kiosklar var oradan otomatik onay alabilirsiniz. Uğraştırıcı bir süreç değil. Diğer AB ülkelerinden de kaşe alabilme ihtimaliniz var ama ürünleri görmek isteyen gümrük memurları olabilir.

• Çıkış yapacağınız ülkeden kaşe alacaksınız, global blue veya planet tax free firması aracı olan formlarda zoll formuna gerek yok. Direkt size verilen belgeleri gümrük memuruna verecekseniz. O ürünleri görmek isteyebilir, sonrasında da kaşe basacak formlara. Siz iadenizi alabilmek için ofisleri varsa oraya gidip iadenizi alacaksınız yada kredi kartı numaranızı yazıp formları posta kutusuna atacaksınız. Aklınıza takılan bir şey olursa bana yazabilirsiniz.

• Papirus P kullanıcısına yanıt

Talep etmiyorsunuz, ürünleri Fransa'dan aldığınızı onaylatıyorsunuz. Vergiyi nerede ödediğinizin AB içinde bir önemi yok, AB gümrük yasası gereği serbest dolaşım hakkınız var. Formu onaylattıktan sonra ofis eğer global form kabul ediyorsa iade alabilirsiniz. Sadece domestic form kabul eden ofislerde iade alamazsınız. Bu durumda da kredi kartı bilgilerinizi forma yazıp posta göndermeniz gerekiyor. AB içinde bir ülkede alışverişte ödediğiniz bir vergi formunu başka bir ülkeden çıkış yaparken onaylatabilirsiniz. Önemli olan gümrük memurunun o forma kaşe vurması, eğer kaşe yoksa iade alamazsınız. Biz çoğu zaman Almanya, Fransa, Avusturya'dan ürün alıp tüm formları Yunanistan'da kaşeletiyoruz. Sonra da o ülkelere gittiğimizde alıyoruz veya posta gönderiyoruz. Şu ana kadar bir problem yaşamadık.

• Bulgaristan'dn TV alıp gelen oldu mu? vergiyi geri alabiliyor musunuz rahatlıkla?

Teşekkürler hocam. Kredi kartlarına usd olarak yansıtmışlar. Sonradan farkettik bizde. Kredi kartından geri çekilir diyorsunuz. Ozaman olduğu gibi dursun hiç ellemeyelim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mayhemx M kullanıcısına yanıt

Hocam iade geldiyse sonradan tekrar alırlar o parayı siz formları göndermediğiniz için, öylece dursun bence.

• bozkurt35 kullanıcısına yanıt

Bulgaristan'dan alıp gelebilirsiniz. 65inçe kadar geçireni gördüm ama gümrük mevzuatında maksimum sınır 55 ekran yazıyor. Limite takılmadığı sürece problem olacağını sanmıyorum. Vergiyi geri alabilmek için fatura ve tax free formunu Bulgar gümrüğüne mühürletmeniz gerekiyor. Yunanistan bu konuda daha rahat bir ülke ve alacağınız oran daha yüksek. Mühür alırsanız iade de alırsınız ama belirttiğim gibi Yunanistan'dan daha düşük bir oranda iade alırsınız.

• İyi günler bi sorum olacaktı. Geçen pazar paristen iki tane iphone aldık. Tax free için gerekli belgelerimizi de aldık mağazadan. Pazartesi sabah da uçuşumuz vardı. Uçuştan önce havaalanından gerekli işlemleri yaparız diyorduk ama havaalanında custom office yoktu, sadece tek bir tax free cihazı vardı ve o cihazda da sinyal alınamıyor uyarısı vardı. Bi yarım saat bekledik uğraştık ama işlemi yapamadık. Cihazın vs. fotoğrafını çekip global blue'ya yazdık. Belgeleri alıp türkiyedeki konsolosluğa gitmemizi söylediler. Konsolosluğa da yazdık ama randevu vermediler bize henüz. Bu süreçte şu an ne yapmamız gerekir. Daha net ve hızlı bir çözümü var mıdır

• 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.