Şimdi Ara

Tax Free Hakkında Herşey (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
960
Cevap
130
Favori
206.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • haftaya hollandaya gideceğim 1 arkadaşımın adresine amazon.nlden sipariş verdim. Normal şartlarda amazon faturada vergi tutarı yazıyor sanırım türkiyeye dönünce amazona yazarsam bu oranı iade ediyor peki direk havaalanında global bluedan ödeme almak istesem ne kadar komisyon kesiyorlar?

Yunanistan dönüşü ps5 almıştım 510 euroda 59 euro vergi vardı global blue 4,5 euro komisyon aldı 54,5 euro cash verdi.

Orada tabelada da oranlar yazıyor 1500 euroaya kadar 6 sonrasına 8 euro komisyon diye.

Eğer alacağım ürüne böyle cüzi komisyon ile iade verecekse hiç amazon ile uğraşmadan cash almayı planlıyorum. Görüşleriniz nedir arkadaşlar?

ayrıca mediamarkt tan da alışveriş yapmayı planlıyorum orada da fatura da normal şartlarda %21 vergiyi gösteriyorlar iade alırken %11-12 mi oluyor yoksa %16-17 olması gerekmiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi th3sicilian -- 5 Haziran 2023; 19:40:24 >
  • th3sicilian T kullanıcısına yanıt

Amazon üzerinden satın alıp global blue üzerinden vergi iadesi alamıyorsunuz. Hollanda'yı bilmiyorum ama muhtemelen amazon.de üzerinden sipariş geliyordur diye tahmin ediyorum. O zaman zoll formuna ihtiyacınız olacak. Zoll formunu gümrüğe fatura ile birlikte kaşeleteceksiniz sonra amazona mail atıp 2 gün içerisinde iadenizi alacaksınız. Ben en son İtalya'dan global blue ile iade aldım. %22 olan vergiden sadece %12'sini verdi. Onu da karta yatıracaklar. Nakitte komisyon kestiği için istememiştim. ps5, telefon gibi pahalı bir şey alacaksanız tavsiyem mediamarkt üzerinden almanız. Çünkü Türkiye mediamartk y.dışından kendi mağazasından alınan cihazlara 1 yıl garanti veriyor. Bir de ps5 ve telefonlarda fransa ve italya gibi ülkelerde çok kargo hırsızlığı oluyor. Hollanda da muhtemelen bir şey olmaz fakat işi garantiye almakta fayda var.

• grimer kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam hollanda da zoll forma gerek yok gümrükte faturayı onaylattıktan sonra istenirse global bluedan alınabiliyor biliyorum bende. en kötü orada onaylattıktan sonra sorarım global blueaya.

Mediamarkt bilgisi için teşekkürler ps5 alacaktım oradan mediamarktı tercih edeyim. Amazon kargoyuda arkadaşıma yolladım zaten bir sıkıntı çıkmaz umarım.

• th3sicilian T kullanıcısına yanıt

İşlemleri tamamladıktan sonra buraya da bilgilendirme yazabilirseniz çok sevinirim hocam. Şimdiden hayırlı olsun.

• Selam arkadaşlar. Balkanlarda bir gezi planım var saraybosna üstüne araba ile sırbistan makedonya arnavutluk karadağ geri saraybosna. Iphone almak istiyorum ama bu ülkelerde tax free nasıl oluyor bilmiyorum. Tax geri alanınız var mı? Karayolu ile sınırkapısı geçişinde ne yapmak gerekir?

Belgrad zor. Belgraddan sınırkapısına git mühür vur gel yapamam. Üsküp, ohri olabilir. Bir de karadağ pogradec olabilir. Buralar sınır kapısına görece yakın. Çık gir yapılabilir.

Tax refund mağaza mı yapıyor buralarda? Balkan tecrübesi olan bir arkadaş paylaşabilir mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Makedonya istyle mail attım. Makedonyada tax free yok. Bilginize.

• kısa bir süre sonra Polonya - Krakow'dan Türkiye'ye döneceğim. Buradan aldığım tax-free ürün için onay almam gerekiyor ancak aldığım ürün oldukça büyük ve kabinde taşıyamıyacağım için alt bagaja vemrem gerekiyor. Bir arkadaşım bagaja koyacağı tax free ürünlerini direkt Global blue'nun check-in aldığını söyledi ancak bu bana garip geldi. Valizimi niye tax-free ofisine bırakayım havayoluna kendim vermek isterim. Önce tax-free onayı alıp daha sonra THY'ye valizimi götüremez miyim?

Globalblue'nun kendi sitesinde önce onayı alıp sonra check-in yapın diyor. Deneyimi olan biri yardımcı olabilir mi?

• Arkadaşlar yakın zamanda İtalya (roma) ya gidip telefon alıp vergi iadesi alan var mı? Oran nedir ve Online alınırsa oran daha yüksek oluyor mu?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hknky H kullanıcısına yanıt

Hocam en ucuz üsküpte ledikom diye bir mağaza satıyor 14 pm fiyatı 1100euro vergi iadesi yok.

• gbzlim kullanıcısına yanıt
    Ledikom duydum google yorumları da iyi. Ama yetkili satıcı ISTYLE a göre ucuz olmasını anlamadım. Katakulliye gelmeyelim diye araştırıyorum. Büyük olasılık kaçak satıyor. (Makedonya için kaçak). Yenilenmiş vs şeylere denk gelmezsek iyi.

• hknky H kullanıcısına yanıt
    Hocam bildiğim kadarıyla kanada cihazı satıyor. Giderseniz görürsünüz bir sürü Türk var çalışanlar da Türkçe biliyor zaten.

• Arkadaşlar merhaba haziran ve temmuz aylarını kapsayan bir isveç tatilimiz var. Gitmişken iphone ve ipad alayım diyorum. Norrkoping diye bir şehirden geri döneceğiz oranın havaalanı da küçük. Araştırdım ama orada tax free şubesi var mı bulamadım? bu konuda tecrübesi olan var mı? isveçte havalanı dışında tax free alabileceğim bir ofis gibi bir yer var mıdır varsa hangi şehirde? değerli fikirlerinizi bekliyorum.

• Merhaba, bir konuda yardıma ihtiyacı var, Temmuz ayında araba ile Macaristan ve Avusturya'ya gideceğim. Normalde araç ile dönüşte gümrükte işlemleri yapıp vergi iademi aldım daha önceden.

Fakat;

Avsturya'dan aldığım ürünün vergi iadesini almam için sanırım avrupa birliği dışında ülkeye giriş yapmam gerek fakat ben avusturya'dan dönerken mecbur macaristan ya da slovenya üzerinden gelebileceğim için çıkışta avusturya'dan çıkışta yine bir ab ülkesine giriş yapmak zorunda kalıyorum. Bu durumda tax free iadesi alabilecek miyim ?

• Arkadaşlar Amazon.de sitesinde Iphone daha ucuz.

Mediamartk.de daha pahalı.

Yakın zamanda Almanya'da olacağım. Sadece 1-2 gün kalacağım

Hem Amazon'dan ürünümü alıp hep Tax free almam mümkün mü.

DH Ölücülük bunu gerektiriyor.

• merhaba suudi arabistanda hac donusu apple aldirsam tax free varmi yuzde kac acaba ?

• Amazon de den ürün aldım gümrükte zoll formu onaylatırken telefonun paketinin açılmış olması sıkıntı yaratır mı bilgisi olan varmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Poyrito P kullanıcısına yanıt

Mümkün ben de aldım

• Merhaba arkadaşlar, Dün İtalya Roma dan TR ye giriş yaptım. Roma da apple store dan aldığım 1489 euro luk iphone pro max 128 gb ın 193 euro luk Global blue tax free sini havaalında beyan ettim. Cash sırası çok uzun olduğu içi kredi kartı nın da dokunmatik hızlı bir kioks makinesi vardı, başında da bir hanım 1 dk da pasaportumu aldı girdi otomatik aldığım iphone un iade tutarı çıktı (apple dan alırken vergi iadesi alacağımı ve roma dan çıkış yapacağımı iletmiştim hangi tarihte girdiğimi çıkıtığımı da onlar da global blue belgesi verirken buna göre hazırladılar).

Velhasıl kelam sabah global blue uygulamasına pasaportumu okuttuğumda -- veya global blue fişinin-- status pending idi Bugün completed oldu. Yani hemen hemen 24 saat geçmeden completed oldu diyebilirim.

ancak kredi kartıma baktığımda herhangi bir iade göremiyorum.

aşağıdaki linkte completed açıklamasında 1 hafta beklememi öneriyor sonrasında da kendi bankama sormamı öneriyor. Akbank ise tam bir mal bu konuda. Adamlar kredi kartı ekstremi okumaktan öteye gidemiyor. Sormak istediğim eğer siz aldıysanız kredi kartınıza yansıması geç oldu mu? yoksa completed ile eş zamanlı bir tutar yansıdı mı? alert olmam gereken bir durum var ise global blue ya mail atacağım çünkü. Gelişmeleri yazıyor olurum.

https://cs.globalblue.com/s/article/Completed?language=en_US

edit: 29 haziran da ilgili tutar kredi kartıma yattı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norofren -- 29 Haziran 2023; 15:18:23 >

• Selamlar, Atina’dan aldığım telefona ait tax free formunu Atina sonrası Mikonostan ayrılacağım için onaylatmak için yanımda götürdüm. Ancak Mikonosta akşam indiğim için formları gümrük kapandığı için onaylatamadım. Geç saatte de Türkiye’ye dönmek zorundayım. Elimdeki onaylanmamış formlar için ne yapabilirim? Acil bir yol gösterir misisiniz? Elimizde mi patladı bu iş?

• Merhabalar, Portekiz'den iPhone almayı planlıyoruz. MediaMarkt daha ucuza satıyor. Fakat sitesinde tax free ile alakalı herhangi bir bilgi yok, GlobalBlue'nun sitesinde de stores bölümünde MediaMarkt çıkmıyor. Çıkan sonuçlarda genel olarak giyim vs. hiç elektronik mağazası bulamadım. Acaba Portekiz'de MediaMarkt'tan taxfree ile alamıyor muyuz?

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.