Şimdi Ara

Tax Free Hakkında Herşey (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
960
Cevap
130
Favori
205.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Wal-Nut

quote:

Orijinalden alıntı: bdurmus

quote:

Orijinalden alıntı: Wal-Nut

tüm soruları okuyamadım cevabı verildiyse kusura bakmayın. atıyorum bi almanyadan bi telefon aldık. onun kutusunu açıp biraz kullandık işte inceledik falan. onu kullandığımız için tax free bedelini alamaz mıyız? böyle bir şey var mı?

yok yok alabilirsin merak etme.. ama evrakları gümrüğe damgalatacağın zaman alet yanında olsun bakmak isteyebilirler

arkadaşım çok teşekkür ederim hemen cevap verdiğin için. yarın almaya gidebilirim o halde

rica ederim

• arkadaşlar frankfurttan tax free yi alamadım , polonyada kalış sürem 155 gün eleman tutturdu 90 günden az olmalı vs .

halbuki 3 gün önce arkadaşlarım frankfurttan aldı tax freelerini , çürük elma olarak beni seçtiler bizdekide şans

posta yoluyla vs evrakları nasıl gönderebilirim.bu tarz durumla karşılaşan oldumu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Rosé Immortal

arkadaşlar frankfurttan tax free yi alamadım , polonyada kalış sürem 155 gün eleman tutturdu 90 günden az olmalı vs .

halbuki 3 gün önce arkadaşlarım frankfurttan aldı tax freelerini , çürük elma olarak beni seçtiler bizdekide şans

posta yoluyla vs evrakları nasıl gönderebilirim.bu tarz durumla karşılaşan oldumu ?

Görevliden görevliye degisiyor ama 155 gun fazla cidden :) oturma izni olanlara ve okumaya gidenlere vermiyorlar.. Sizinkide oyle bisey sanirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 19 Temmuz 2012; 21:23:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

arkadaşlar frankfurttan tax free yi alamadım , polonyada kalış sürem 155 gün eleman tutturdu 90 günden az olmalı vs .

Görevliden görevliye degisiyor ama 155 gun fazla cidden :) oturma izni olanlara ve okumaya gidenlere vermiyorlar.. Sizinkide oyle bisey sanirim

çürük elma biz çıktık valla ona yanıyorum herkes aldı ben alamadım yaklaşık bi 200 € gitti . Postayla tax freenin tamammını alma olayı falan yok mu ? yada bu tax i istanbuldan alabilirmiyim ?

• quote:

quote:

quote:

çürük elma biz çıktık valla ona yanıyorum herkes aldı ben alamadım yaklaşık bi 200 € gitti . Postayla tax freenin tamammını alma olayı falan yok mu ? yada bu tax i istanbuldan alabilirmiyim ?

istanbul olayını ben yapmadığım için bilmiyorum ama arkadaşlar alabilirsin diyor.. ama orda ülkeyi terkederken damgalatman lazım, gamgaladılar mı ki?

• quote:

quote:

quote:

quote:

istanbul olayını ben yapmadığım için bilmiyorum ama arkadaşlar alabilirsin diyor.. ama orda ülkeyi terkederken damgalatman lazım, gamgaladılar mı ki?

hayır hocam damgayı yapan eleman zaten verilmez dedi .

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hayır hocam damgayı yapan eleman zaten verilmez dedi .

işte damga olmazsa burdan da alamazsın vergiyi..
    çünkü şöyle bi sözvardır malesef zarfta falan yazar "damga yoksa vergi iadesi yok"

• ben bi soguk su içeyim o zaman
  • quote:

ben bi soguk su içeyim o zaman

valla başka bi çözüm yolu var mı bilmiyorum, başka arkadaşlarda yardımcı olursa daha iyi olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 20 Temmuz 2012; 1:07:00 >
  • sagolasın hocam , bakalım artık umarım bi yolunu bulurum
  • Hacılar bu tax free ile ilgili birkaç sorum olacaktı. Ben Paris Louvre Müzesi'ndeki Apple Store'dan iPhone 4S aldım yaklaşık iki hafta önce ama Tax Free muhabbetini bilmediğim için hiç Tax Free formu falan doldurtmadım. Ay sonunda da Marsilya'dan İstanbul'a geri döneceğim. Sorularıma gelecek olursak:

Şimdi ben gitsem Apple Store bana Tax Free için gerekli formu falan verip belgelerimi hazırlar mı?

Apple belgeleri hazırlamadı diyelim, ürünü geri verme hakkım var. O hakkı kullanıp, ertesi gün tekrar gidip bir iPhone alsam o zaman Tax Free yapmak zorundalar paşa paşa ama sıkıntı çıkarırlar diye diğer Apple Store olan Opera'ya mı gideyim, ne tavsiye ederseniz?

iPhone ve Tax Free belgeleri ile Tax Free'nin ofisine ve gümrüğe gitmem lazım ya, orada illa iPhone açılmamış kutu mu olmalı, yoksa kutuyu toplayıp belgeleriyle götürmem yeterli olur mu?

Bu Tax Free'nin ofisi 7/24 açık değilmiş. Mesela Marsilya Havalimanı'ndaki akşam 8buçuğa kadar açıkmış ama benim uçuşum gece 2'de. Dolayısıyla o saatte havalimanında olmak istemiyorum. Cumartesi gitsem Paris Orly Havalimanı'ndaki Gümrük ofisine gitsem işlem yaparlar mı, yoksa illa gideceğim gün mü işlem yaptırmam gerek? Çünkü aslında şöyle bir şey yaptırmak istiyorum. Diyorum ki gümrüğe onaylatayım, Tax Free'nin İstanbul ofisinden de paramı alayım. Bu mümkün olur mu, yoksa illa Marsilya'da erkenden havalimanına gitmem mi gerekli?

İlk durağım olan gümrük bürosu havalimanlarında 7/24 açık mıdır?

Cevaplarınız için şimdiden sağolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcn87 -- 20 Temmuz 2012; 2:15:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mcn87

Hacılar bu tax free ile ilgili birkaç sorum olacaktı. Ben Paris Louvre Müzesi'ndeki Apple Store'dan iPhone 4S aldım yaklaşık iki hafta önce ama Tax Free muhabbetini bilmediğim için hiç Tax Free formu falan doldurtmadım. Ay sonunda da Marsilya'dan İstanbul'a geri döneceğim. Sorularıma gelecek olursak:

Şimdi ben gitsem Apple Store bana Tax Free için gerekli formu falan verip belgelerimi hazırlar mı?

Apple belgeleri hazırlamadı diyelim, ürünü geri verme hakkım var. O hakkı kullanıp, ertesi gün tekrar gidip bir iPhone alsam o zaman Tax Free yapmak zorundalar paşa paşa ama sıkıntı çıkarırlar diye diğer Apple Store olan Opera'ya mı gideyim, ne tavsiye ederseniz?

iPhone ve Tax Free belgeleri ile Tax Free'nin ofisine ve gümrüğe gitmem lazım ya, orada illa iPhone açılmamış kutu mu olmalı, yoksa kutuyu toplayıp belgeleriyle götürmem yeterli olur mu?

Bu Tax Free'nin ofisi 7/24 açık değilmiş. Mesela Marsilya Havalimanı'ndaki akşam 8buçuğa kadar açıkmış ama benim uçuşum gece 2'de. Dolayısıyla o saatte havalimanında olmak istemiyorum. Cumartesi gitsem Paris Orly Havalimanı'ndaki Gümrük ofisine gitsem işlem yaparlar mı, yoksa illa gideceğim gün mü işlem yaptırmam gerek? Çünkü aslında şöyle bir şey yaptırmak istiyorum. Diyorum ki gümrüğe onaylatayım, Tax Free'nin İstanbul ofisinden de paramı alayım. Bu mümkün olur mu, yoksa illa Marsilya'da erkenden havalimanına gitmem mi gerekli?

İlk durağım olan gümrük bürosu havalimanlarında 7/24 açık mıdır?

Cevaplarınız için şimdiden sağolun.

belgelerini (fatura vs) al ve aldığın yere git, tax free belgesi düzenlemelerini istediğini söyle. yanında pasaportun bulunmalı. mırın kırın ederlerse bunun yasal hakkın olduğunu belirtmek suretiyle çirkeflik yaparak alman gerekebilir pes etme.. TF ofisi açık olmasa bile gümrük 24 saat açık! uçuş gününüde uçağını beklerken damganı vs bastırmayı unutma oraya. paranı TR deki (havalimanı) TF ofislerinden de alabilirsin, en geç 1 haftaya vereceğin hesap numarana yatırırlar parayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isok -- 20 Temmuz 2012; 3:25:32 >

• Merhabalar belki de bahsedildi bundan ama kaçırdım onun için emin olmak adına soruyorum.

2 aylığına İngilterede bir dil okulunda eğitim almaya geldim. Tax Free olayından yararlanabiliyor muyum?

• Bir arkadaşıma Fransa'dan telefon aldırdım fakat tax refund ofisinde çok fazla sıra olduğu için uçağı kaçırmamak için detax yapamadan döndü Türkiye'ye.Vergiyi geri almak için Fransa'ya gitmeden nasıl bir yol izlemeliyiz? Burdan halletmek mümkün değilse, olayı Fransa'dan halletmek için tax free faturasının geçerli olduğu maximum süre nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntquartex -- 21 Temmuz 2012; 21:58:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaltGuitar

Merhabalar belki de bahsedildi bundan ama kaçırdım onun için emin olmak adına soruyorum.

2 aylığına İngilterede bir dil okulunda eğitim almaya geldim. Tax Free olayından yararlanabiliyor muyum?

evet yararlanabilirsin.

@ntquartex dostum eğer dönerken gümrükte damgalattıysa türkiyeden alabilirmiş vergiyi, ben kesin bilmiyorum böyle bişey yapmadığım için ama yapan arkadaşlar varmış
  • quote:

quote:

Merhabalar belki de bahsedildi bundan ama kaçırdım onun için emin olmak adına soruyorum.

evet yararlanabilirsin.

@ntquartex dostum eğer dönerken gümrükte damgalattıysa türkiyeden alabilirmiş vergiyi, ben kesin bilmiyorum böyle bişey yapmadığım için ama yapan arkadaşlar varmış

çok teşekkür ederim ya rahatlattın beni.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ntquartex

Bir arkadaşıma Fransa'dan telefon aldırdım fakat tax refund ofisinde çok fazla sıra olduğu için uçağı kaçırmamak için detax yapamadan döndü Türkiye'ye.Vergiyi geri almak için Fransa'ya gitmeden nasıl bir yol izlemeliyiz? Burdan halletmek mümkün değilse, olayı Fransa'dan halletmek için tax free faturasının geçerli olduğu maximum süre nedir?

üstadım önce ki sayfalarda bu konuyu tartıştık incelerseniz sevinirim.süreler dahil herşey ilk sayfadan itibaren yazıyor
  • quote:

faydalanırsın turist vizesi ise gittiysen
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisco

quote:

faydalanırsın turist vizesi ise gittiysen

hocam pasaportumda vize kısmında c-visit-student yazıyor. Hangi vize çeşidi oluyor bu ?

• arkadaslar kısmetse eylulde erasmus ogrencisi olarak polonyaya gidecegim .D tipi vize alacakmisim ve 5.5 ay kalacağım. simdi ben gitmisken almanyaya gecip apple storedan bir macbook almayi dusunuyorum ama tax freeden yararlanma hakkim var mi emin degilim .bilgilendirebilirseniz cok guzel olur

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.