Şimdi Ara

Tax Free Hakkında Herşey (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
960
Cevap
130
Favori
205.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: justreal

arkadaslar kısmetse eylulde erasmus ogrencisi olarak polonyaya gidecegim .D tipi vize alacakmisim ve 5.5 ay kalacağım. simdi ben gitmisken almanyaya gecip apple storedan bir macbook almayi dusunuyorum ama tax freeden yararlanma hakkim var mi emin degilim .bilgilendirebilirseniz cok guzel olur

İlk mesajda herşey yazılı!
  • kafama takılan bir soru var, apple sitesinde vat olarak 80 küsür pound gösterirken global-blue ofis sitesinde 52 olarak gösteriyor 500 pound için. Neden böyle ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ornek olarak almanya da vergi yuzde 19 iken siz tax free ofidinden yuzde 11ini aliyorsunuz geri kalani tax free ofisi komisyon olarak aliyor. Yani sizin yerinize ugrasiyor. Saywt siz yuzde 19 u almak isterseniz en az uc ay ugrasmaniz ve almanyaya tekrar gitmeniz gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar çok acil cevaplarsanız sevinirim.

Babam şu an Polonya'da.Yarın kara yolu ile bir kaç ülkeden geçerek Türkiye'ye gelecek.
    Oradan bir adet Samsung Galaxy S2 aldırdım.Yalnız Polonya'nın kara gümrüğü yok.

Yazılarınıza ve tahminlerime dayanarak galiba çıkış yaptığı en son Avrupa Birliği üyesi ülkeden iadeyi alıyor.Ama ülke ile aynı gümrükte onaylatmadan bahsetmişsiniz.Yani Polonya'dan aldığımız ürünü başka bir ülke gümrüğünden çıkarırken bu iadeyi alamaz mıyız?Ve alsak bile tam %23 alamaz mıyız?

Yarına kadar cevap bulursak sevinirim.
    Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaragoah

Arkadaşlar çok acil cevaplarsanız sevinirim.

Babam şu an Polonya'da.Yarın kara yolu ile bir kaç ülkeden geçerek Türkiye'ye gelecek.
    Oradan bir adet Samsung Galaxy S2 aldırdım.Yalnız Polonya'nın kara gümrüğü yok.

Yazılarınıza ve tahminlerime dayanarak galiba çıkış yaptığı en son Avrupa Birliği üyesi ülkeden iadeyi alıyor.Ama ülke ile aynı gümrükte onaylatmadan bahsetmişsiniz.Yani Polonya'dan aldığımız ürünü başka bir ülke gümrüğünden çıkarırken bu iadeyi alamaz mıyız?Ve alsak bile tam %23 alamaz mıyız?

Yarına kadar cevap bulursak sevinirim.
    Teşekkürler.

başka ab ülkesinde damgalatabilir belgeyi ama verginin tamamını alamazsınız %12 civarı alabilirsiniz

• mrb arkadaşlar,
    bir sorum olucaktı ben maltadan ı phone4s getirdim ocak ayında dondum sınırda formları doldurdum ve agustosda posta yoluyla 92 dolarlık çek geldi ancak ben bu çeki nerden nakite çevirecegimi bilmiyorum.Bilgisi olan paylasırsa cok sevinirim..

iyi gunler ..
  • mekke-medinede vergi iadesi söz konusu mu ve vergi oranı elektronikte ne kadar oluyor.
  • Arkadaşlar yurt dışında galaxy s2 veya s3 alıcam fiyat durumuna göre.En uygun şekilde hangi ülkeden alabilirim acaba bu tax free olayını da hesaba katarsak.Bilgisi olan arkadşalar yardımcı olursa seviniirm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: posterity

mekke-medinede vergi iadesi söz konusu mu ve vergi oranı elektronikte ne kadar oluyor.

bu sorunun cevabını bende merak ediyorum ve elektronik fiyatları ne alemde acaba özellikle de samsung galaxy s2 ve s3 için
  • Arkadaşlar ben kıbrıs da öğrenciyim ve buradan samsung galaxy s3 alıcam. Telefonu aldığım yerden kestireceğim tax free faturası ile geri ödeme alabilirmiyim ??
  • Arkadaşlar ben kıbrıs da öğrenciyim ve buradan samsung galaxy s3 alıcam. Telefonu aldığım yerden kestireceğim tax free faturası ile geri ödeme alabilirmiyim ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: bdurmus

quote:

Orijinalden alıntı: Wal-Nut

şu sorumu cevaplarsanız sevinirim benim için önemli çünkü. almanyadan aldığımız bir ürünün tax free bedelini hollanda'dan alabilir miyiz?

Evet

bunda emin misiniz ?

bende almanyadan alıp hollanda dan tax free almak istiyorum, birde bu durumda almanya ve hollandanın vergi iade miktarı aynı mı ?

mesela almanyada diyelim %11 hollanda %5 demesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: AviatoR

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Wal-Nut

şu sorumu cevaplarsanız sevinirim benim için önemli çünkü. almanyadan aldığımız bir ürünün tax free bedelini hollanda'dan alabilir miyiz?

Evet

bunda emin misiniz ?

bende almanyadan alıp hollanda dan tax free almak istiyorum, birde bu durumda almanya ve hollandanın vergi iade miktarı aynı mı ?

mesela almanyada diyelim %11 hollanda %5 demesin

önemli olan sizin malı aldığınız yerdeki vergi oranı.. zaten tax free belgesi aldığınızda kağıtta kaç euro geri alacağınız yazar.. onu verecekler size vergiyi nerden alırsanız..

almanya-hollanda yı bilmiyorumda ben fransa ve ispanyadan aldığım ürünlerin vergisini belçikadan türkiyeye dönerken alabildim.. sizde alabilirsiniz yani bi sorun olmaz..

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 10 Ağustos 2012; 10:13:11 >

• teşekkürler
  • Birkaç sorum olacak,

Almanya'ya arabayla çıkacağım Türkiye'den ve arabayla döneceğim tekrardan. Alman vatandaşıyım ancak Türkiye'de ikamet ediyorum ki ikamet adresim de pasaport üzerinde Türkiye gözükmekte. Alman vatandaşı olmam taxfree yapmama engel olmuyor diye biliyorum, mühim olan ikamet sanırım. Doğru mu?

Diğer bir husus ise arabayla döneceğim için bu taxfree işlemini gümrük kapısında mı yapacağım, hangi gümrük ile işim olacak? Havaalanında bu işlemi gerçekleştirmem mümkün olabilir mi? Taxfree için uçak bileti mi gerekiyor mutlaka? Karayolunda gümrükte uzun ve sıkıcı olur bu taxfree işlemi diye düşünmekteyim.

Son olarak %17-18 vergi ödenmiş bir ürünün sanırım %10 vergi geri ödemesini alabiliyoruz Almanya için. Bu ödemenin tamamını nasıl alabiliriz? Onaylanmış faturayı direk ürünü aldığım mağazaya götürürsem tamamını geri alabiliyormuyum? Mağazadan taxfree faturası aldıktan sonra yapmam gereken işlemler sırasıyla : Gümrüğe gitmek faturayı onaylatmak ve sonra mağazaya geri götürmek mi olur bu halde? Şayet Türkiye'ye dönmüş olursam yani Almanya'da havaalanında uçuşla dönüş yapmadığım için onaylatamazsam ve araçla gümrük kapısında onaylatırsam bunu ürünü satan firmaya mail ile veya posta ile göndersem gene bütün ödediğim vergiyi iade alabilecekmiyim?

Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa paylaşımları için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cicihost -- 25 Ağustos 2012; 15:19:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cicihost

Birkaç sorum olacak,

Almanya'ya arabayla çıkacağım Türkiye'den ve arabayla döneceğim tekrardan. Alman vatandaşıyım ancak Türkiye'de ikamet ediyorum ki ikamet adresim de pasaport üzerinde Türkiye gözükmekte. Alman vatandaşı olmam taxfree yapmama engel olmuyor diye biliyorum, mühim olan ikamet sanırım. Doğru mu?

Diğer bir husus ise arabayla döneceğim için bu taxfree işlemini gümrük kapısında mı yapacağım, hangi gümrük ile işim olacak? Havaalanında bu işlemi gerçekleştirmem mümkün olabilir mi? Taxfree için uçak bileti mi gerekiyor mutlaka? Karayolunda gümrükte uzun ve sıkıcı olur bu taxfree işlemi diye düşünmekteyim.

Son olarak %17-18 vergi ödenmiş bir ürünün sanırım %10 vergi geri ödemesini alabiliyoruz Almanya için. Bu ödemenin tamamını nasıl alabiliriz? Onaylanmış faturayı direk ürünü aldığım mağazaya götürürsem tamamını geri alabiliyormuyum? Mağazadan taxfree faturası aldıktan sonra yapmam gereken işlemler sırasıyla : Gümrüğe gitmek faturayı onaylatmak ve sonra mağazaya geri götürmek mi olur bu halde? Şayet Türkiye'ye dönmüş olursam yani Almanya'da havaalanında uçuşla dönüş yapmadığım için onaylatamazsam ve araçla gümrük kapısında onaylatırsam bunu ürünü satan firmaya mail ile veya posta ile göndersem gene bütün ödediğim vergiyi iade alabilecekmiyim?

Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa paylaşımları için şimdiden teşekkür ederim.

bu konu hakkında yardımcı olabilecek arkadaşlardan ben de bilgi beklemekteyim, şimdiden teşekkürler

• Fransa yada amsterdamdan 2 tane iphone 5 ve 1 ipad alacağım. Türkiyeye dönüşüm amsterdam havaalanından olacak.

-Apple store'da tax free formu alacağım. Bu faturaya ek bi belge mi oluyor. Yoksa fatura yerine geçerli bi belge mi oluyor.
    -Cihaz yanımdayken havaalanında gümrük ofisine onaylatacağım. 2 iphone olmasında bi sıkıntı olur mu? Bi sınır var mı aldığımız üründe.
    -Hemen yanındaki global blue ofisinden paramı alacağım.

Bu kadar mı?

-Ek olarak ben iphone 5 i fransadan, ipad i amsterdamdan alacağım. Hepsini amsterdamda onaylatsam bi sorun olur mu? (Dönüş uçağım amsterdam çünkü)

-Havaalanı yerine şehirdeki herhangi biglobal blue dan parayı alabilir miyim? O telaşla havaalanında uğraşmak istemiyorum. Ama gümrük onayını nasıl yapacağız. SAdece havaalanında mı var bu gümrük onaylayan yerler
  • quote:

Orijinalden alıntı: exe_genesis

Fransa yada amsterdamdan 2 tane iphone 5 ve 1 ipad alacağım. Türkiyeye dönüşüm amsterdam havaalanından olacak.

-Apple store'da tax free formu alacağım. Bu faturaya ek bi belge mi oluyor. Yoksa fatura yerine geçerli bi belge mi oluyor.
    -Cihaz yanımdayken havaalanında gümrük ofisine onaylatacağım. 2 iphone olmasında bi sıkıntı olur mu? Bi sınır var mı aldığımız üründe.

Bu kadar mı?

-Ek olarak ben iphone 5 i fransadan, ipad i amsterdamdan alacağım. Hepsini amsterdamda onaylatsam bi sorun olur mu? (Dönüş uçağım amsterdam çünkü)

-Havaalanı yerine şehirdeki herhangi biglobal blue dan parayı alabilir miyim? O telaşla havaalanında uğraşmak istemiyorum. Ama gümrük onayını nasıl yapacağız. SAdece havaalanında mı var bu gümrük onaylayan yerler

dotum ürünü aldığın yerlerden tax free formu isteyeceksin.. sana zaten uzunca bi fiş verecekler.. onun üstüne pasaport numaranı yazacaksın (faturayla farklı bi belge veriyolar aynı değil) sonra hepsini döneceğin havaalanında gümrüğe damgalatacaksın.. yani fransadan aldığın ürünün belgesini o mağazadan alacaksın, amsterdam dan aldığın ürünün belgesinide o mağazadan alacaksın.. sonra hepsini döneceğin havaalanındaki gümrüğe damgalatacaksın..

bi sınır yok, sorun çıkmaz..

işlemi havaalanında yap, daha pratik bence.. havaalanına 20-30dk erken gidersen halledersin..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: exe_genesis

Fransa yada amsterdamdan 2 tane iphone 5 ve 1 ipad alacağım. Türkiyeye dönüşüm amsterdam havaalanından olacak.

Bu kadar mı?

dotum ürünü aldığın yerlerden tax free formu isteyeceksin.. sana zaten uzunca bi fiş verecekler.. onun üstüne pasaport numaranı yazacaksın (faturayla farklı bi belge veriyolar aynı değil) sonra hepsini döneceğin havaalanında gümrüğe damgalatacaksın.. yani fransadan aldığın ürünün belgesini o mağazadan alacaksın, amsterdam dan aldığın ürünün belgesinide o mağazadan alacaksın.. sonra hepsini döneceğin havaalanındaki gümrüğe damgalatacaksın..

bi sınır yok, sorun çıkmaz..

işlemi havaalanında yap, daha pratik bence.. havaalanına 20-30dk erken gidersen halledersin..

Havaalanı çok kalabalık oluyor diye gitmeden hallediyim dedim.

Peki bu gümrük denilen yer ;türkiyeye girerken valizimizi alınca bi gümrüğe tabi mal, birde gümrüğe tabi olmayan diye bölüm var. Gümrüğe tabi olmayan yerden direk çıkıp türkiyeye giriş yapıyoruz. Gümrük denilen bu yer mi?

Ben amsterdamda havaalanında bu noktaya mı gideceğim. Yoksa global blue gibi bi yer mi. Havaalanında nerede yerini görmemiz mümkün mü internette falan?

Birde bu gümrük ne diye geçiyor havaalanında. Ararken custom nerde falan diye sorsak söylerler mi :)

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.