Şimdi Ara

Tax Free Hakkında Herşey (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
960
Cevap
130
Favori
205.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: exe_genesis

Peki bu gümrük denilen yer ;türkiyeye girerken valizimizi alınca bi gümrüğe tabi mal, birde gümrüğe tabi olmayan diye bölüm var. Gümrüğe tabi olmayan yerden direk çıkıp türkiyeye giriş yapıyoruz. Gümrük denilen bu yer mi?

Ben amsterdamda havaalanında bu noktaya mı gideceğim. Yoksa global blue gibi bi yer mi. Havaalanında nerede yerini görmemiz mümkün mü internette falan?

Birde bu gümrük ne diye geçiyor havaalanında. Ararken custom nerde falan diye sorsak söylerler mi :)

evet CUSTOM diye geçiyor.. zaten tabelalarda yazar.. olmadı custom nerde diye sor birine gösterir..

bu linkte krokisinde gösteriyor gümrük nerde, golabal blue nerde diye.. C yazan yerler gümrük
    http://www.global-blue.com/traveller-services/tax-free-shopping/refund-points/amsterdam1/

şehir içinden almayı denemediğim için bilmiyorum ama o da baya meşakkatli bi iş.. bişeyi yanlış eksik yaparsan aldığın parayı kredi kartından çekerler valla..

en garantisi ve sorunsuzu havaalanından almak bence..

customa gideceksin adama uçak biletini pasaportunu vizeni göstereceksin.. elindeki belgeleri vereceksin, eğer isterse ürünleride göstereceksin.. sonra damgalıycak hepsini.. onları alıp refund office gidip paranı alacaksın.. işlem bu kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: bdurmus

quote:

Orijinalden alıntı: exe_genesis

Peki bu gümrük denilen yer ;türkiyeye girerken valizimizi alınca bi gümrüğe tabi mal, birde gümrüğe tabi olmayan diye bölüm var. Gümrüğe tabi olmayan yerden direk çıkıp türkiyeye giriş yapıyoruz. Gümrük denilen bu yer mi?

Ben amsterdamda havaalanında bu noktaya mı gideceğim. Yoksa global blue gibi bi yer mi. Havaalanında nerede yerini görmemiz mümkün mü internette falan?

Birde bu gümrük ne diye geçiyor havaalanında. Ararken custom nerde falan diye sorsak söylerler mi :)

evet CUSTOM diye geçiyor.. zaten tabelalarda yazar.. olmadı custom nerde diye sor birine gösterir..

bu linkte krokisinde gösteriyor gümrük nerde, golabal blue nerde diye.. C yazan yerler gümrük
    http://www.global-blue.com/traveller-services/tax-free-shopping/refund-points/amsterdam1/

şehir içinden almayı denemediğim için bilmiyorum ama o da baya meşakkatli bi iş.. bişeyi yanlış eksik yaparsan aldığın parayı kredi kartından çekerler valla..

en garantisi ve sorunsuzu havaalanından almak bence..

customa gideceksin adama uçak biletini pasaportunu vizeni göstereceksin.. elindeki belgeleri vereceksin, eğer isterse ürünleride göstereceksin.. sonra damgalıycak hepsini.. onları alıp refund office gidip paranı alacaksın.. işlem bu kadar

Çok teşekkürler :)

Hiç yoktan 500-600 tl para geri alacağım. Bilseydim daha önceki laptop vb. alışverişlerimde de kullanırdım.

• Arkadaşlar benim de iki sorum olacak. Öncelikle konuyu açan arkadaşa çok teşekkürler, baya bilgilendirici oldu.

Soru 1
    Havayolu ile Almanya'dan Türkiye'ye dönücem. Aynı anda birden fazla cep telefonu ile gelecek olsam Tax Free'de sorun çıkarmı? Bu mümkünmüdür? Bildiğim kadarı ile Gümrük memurları cihazları kesinlikle görmek isticeklerdir. Sorun cikarmasınlar neden iki tane aynı telefondan aldın derler mi?

Soru 2
    Altın, pırlanta gibi takı satan yerlerden de Tax Free alabiliyoruz. Diyelim ki aldık. Gümrük memuru bunlar hakkında sorular sorar mı? Daha sonra bu aldıklarımızı Türkiye'de satmakta sıkıntı çekermiyiz?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msek

Arkadaşlar benim de iki sorum olacak. Öncelikle konuyu açan arkadaşa çok teşekkürler, baya bilgilendirici oldu.

Soru 1
    Havayolu ile Almanya'dan Türkiye'ye dönücem. Aynı anda birden fazla cep telefonu ile gelecek olsam Tax Free'de sorun çıkarmı? Bu mümkünmüdür? Bildiğim kadarı ile Gümrük memurları cihazları kesinlikle görmek isticeklerdir. Sorun cikarmasınlar neden iki tane aynı telefondan aldın derler mi?

Soru 2
    Altın, pırlanta gibi takı satan yerlerden de Tax Free alabiliyoruz. Diyelim ki aldık. Gümrük memuru bunlar hakkında sorular sorar mı? Daha sonra bu aldıklarımızı Türkiye'de satmakta sıkıntı çekermiyiz?

sorun çıkacağını düşünmüyorum

• güzel konu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bdurmus

quote:

Arkadaşlar benim de iki sorum olacak. Öncelikle konuyu açan arkadaşa çok teşekkürler, baya bilgilendirici oldu.

Soru 1

Soru 2

sorun çıkacağını düşünmüyorum

Teşekkürler Yarbayım.

Arkadaşlar birde bu işlem hava alanlarında *tabiki büyüklüğe ve yoğunluğa göre değişir ama* ortalama ne kadar sürmekte ? Tecrübeli olan arkadaşların tecrübelerini paylaşmaları sonrasında bu konuda bilgiye ihtiyac duyacak arkadaslar için kaynakk niteliği taşıyacaktır.

• İngilterede 1 kişi kaç adete kadar tax free yapabilir
    yani 2 tane ip5 için tax free yapabilir mi bir kişi ??
  • Bugun Media Markt'taki satış elemanından şu şekilde bir bilgi aldım :
    Almanya'dan ayrılırken gümrük muhafızları ürünleri görmek isteyecekler ve iki telefona kadar ticari amaçlı olmadığını kabul edip nedenini sormayacaklardır. Daha fazla ürün bulundurursanız şuphe çekebilirsiniz.

Umarım doğru bilgidir ve ise yarar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinan3

İngilterede 1 kişi kaç adete kadar tax free yapabilir

kac adete gore degilde toplam para miktarina goredir tax free miktari.
    2 tane ip5 icin sorun cikmaz tax free yapabilirsiniz
  • quote:

Bugun Media Markt'taki satış elemanından şu şekilde bir bilgi aldım :
    Almanya'dan ayrılırken gümrük muhafızları ürünleri görmek isteyecekler ve iki telefona kadar ticari amaçlı olmadığını kabul edip nedenini sormayacaklardır. Daha fazla ürün bulundurursanız şuphe çekebilirsiniz.

bir çok defa 4 ve üzeri iphone almama ragmen sorun cikmadi gümrükten onayladilar tax free yi aldim,asil sorun ; x ray den gecerken sorun cikar gibi oldu ama gorevli türktü havalimaninda o yüzden gec dedi ama aldiginiz ürünleri el bagajina degilde bavula koymanizi tavsiye ediyorum.Su ihtimalde var türkiye'ye geldikten sonra havalimanında bizim gümrük görevlileri bile bavulunuzu ararsa 4 iphone sorun cikarir.yine söylüyorum bende hicbir zaman sorun cikmadi.

Tavsiyem cuma namazı sırasında türkiye'ye gelmeniz =)

Yeni bir gelişme iste ; yurtdışında oturma izni ile yaşayan türk vatandaşlarımızın türkiye'ye tatile geldikleri sırada yaptıkları alışverişlerde tax free alabilmektedirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: pisco

quote:

Orijinalden alıntı: sinan3

İngilterede 1 kişi kaç adete kadar tax free yapabilir

kac adete gore degilde toplam para miktarina goredir tax free miktari.
    2 tane ip5 icin sorun cikmaz tax free yapabilirsiniz

teşekkürler
  • quote:

quote:

bir çok defa 4 ve üzeri iphone almama ragmen sorun cikmadi gümrükten onayladilar tax free yi aldim,asil sorun ; x ray den gecerken sorun cikar gibi oldu ama gorevli türktü havalimaninda o yüzden gec dedi ama aldiginiz ürünleri el bagajina degilde bavula koymanizi tavsiye ediyorum.Su ihtimalde var türkiye'ye geldikten sonra havalimanında bizim gümrük görevlileri bile bavulunuzu ararsa 4 iphone sorun cikarir.yine söylüyorum bende hicbir zaman sorun cikmadi.

Yeni bir gelişme iste ; yurtdışında oturma izni ile yaşayan türk vatandaşlarımızın türkiye'ye tatile geldikleri sırada yaptıkları alışverişlerde tax free alabilmektedirler.

Cevap için teşekkürler.

Bizim gümrük görevlileri durduk yere aramazlar sanırım bavulları. Yani hava yoluyla gelirken direk bavulu banttan alıyoruz.

Anlaşılan Tax Free işlemleri bittikten sonra el bagajında taşımamalı ürünleri.

• Arada bir arkadaş 3 ve üstü adetteki telefon için GB ofisinde nakit ödeme yapmadıklarını söylemiş. Doğru mudur bu? 3 adet iPhone 5 alacağım, hepsini tek faturada kestirsem, ofiste nakit ödemede sorun çıkartırlar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fixx

Arada bir arkadaş 3 ve üstü adetteki telefon için GB ofisinde nakit ödeme yapmadıklarını söylemiş. Doğru mudur bu? 3 adet iPhone 5 alacağım, hepsini tek faturada kestirsem, ofiste nakit ödemede sorun çıkartırlar mı?

3 iphone icin tek fatura kesmiyorlar diye biliyorum, ben 4 tane almistim 2 ayri fatura kesmislerdi, ilk faturayi pesin aldim , diger faturayi 3 gün icinde kredi kartima yatirdilar yani merak etmeyin paranizi alirsiniz.Kredi kartina yatirmalari icin form dolduruyorsunuz zarfa atiyorsunuz faturalari , her yeni iphone doneminde ayni sorunlar =)
  • quote:

quote:

quote:

Cevap için teşekkürler.

Bizim gümrük görevlileri durduk yere aramazlar sanırım bavulları. Yani hava yoluyla gelirken direk bavulu banttan alıyoruz.

sadece bizim gümrük görevlileri değil benim bildigim her yerde durduk yere sansiniza secilip aranabiliyorsunuz , herkesi aramiyorlar zaten banttan aldiniz bavulunuzu cikis kapisinin onunde gumruk gorevlileri 10 kisi arasindan sizi secip arayabiliyor , sansiniza yani =)

• quote:

quote:

Arada bir arkadaş 3 ve üstü adetteki telefon için GB ofisinde nakit ödeme yapmadıklarını söylemiş. Doğru mudur bu? 3 adet iPhone 5 alacağım, hepsini tek faturada kestirsem, ofiste nakit ödemede sorun çıkartırlar mı?

3 iphone icin tek fatura kesmiyorlar diye biliyorum, ben 4 tane almistim 2 ayri fatura kesmislerdi, ilk faturayi pesin aldim , diger faturayi 3 gün icinde kredi kartima yatirdilar yani merak etmeyin paranizi alirsiniz.Kredi kartina yatirmalari icin form dolduruyorsunuz zarfa atiyorsunuz faturalari , her yeni iphone doneminde ayni sorunlar =)

Teşekkürler cevabınız için. Zaten İtalya'dan alacaktım ve işler daha da karıştı, İtalya'da artık 1000€ üzeri nakit kabul edilmiyormuş mağazalar tarafından, yani tek faturada iki iPhone bile alınamıyor. Apple Store'da 3 iPhone için 3 ayrı fatura kesecekler mi, ve hepsini nakit ödeyebilecek miyim aynı anda bilmiyorum, araştırıyorum şu anda. Aslında gittiğim tarihlerde 1 iPhone bile alabileceğim kesin değil de; 30 Eylül ve 1 Ekim

Bu arada en son GlobalBlue işlemimde, Münih'te, kredi kartı numarası doldurma işi yoktu, istediğim kredi kartını ofisteki bir kart okuyucudan geçirmişlerdi, hiçbir doldurma, imza, zarf-posta vs yapmadım. Umarım bütün şubelerine dağıtmışlardır o kart okuyuculardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fixx -- 21 Eylül 2012; 15:09:21 >

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler cevabınız için. Zaten İtalya'dan alacaktım ve işler daha da karıştı, İtalya'da artık 1000€ üzeri nakit kabul edilmiyormuş mağazalar tarafından, yani tek faturada iki iPhone bile alınamıyor. Apple Store'da 3 iPhone için 3 ayrı fatura kesecekler mi, ve hepsini nakit ödeyebilecek miyim aynı anda bilmiyorum, araştırıyorum şu anda. Aslında gittiğim tarihlerde 1 iPhone bile alabileceğim kesin değil de; 30 Eylül ve 1 Ekim

Bu arada en son GlobalBlue işlemimde, Münih'te, kredi kartı numarası doldurma işi yoktu, istediğim kredi kartını ofisteki bir kart okuyucudan geçirmişlerdi, hiçbir doldurma, imza, zarf-posta vs yapmadım. Umarım bütün şubelerine dağıtmışlardır o kart okuyuculardan.

o zaman teker teker 3 defa ayrı alacaksiniz sorun cikmaz simdi ki satin alma sürecinden haberim yok direk apple store gittiginizde alabiliyormusunuz bilmiyorum eskiden randevu aliyorduk benim de niyetim var aslinda düsseldorf tarafindayim oberhaousen bana yakin da üseniyorum acikcasi , tax free sisteminde paranizi herhalukarda alirsiniz merak etmeyin ...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Cevap için teşekkürler.

sadece bizim gümrük görevlileri değil benim bildigim her yerde durduk yere sansiniza secilip aranabiliyorsunuz , herkesi aramiyorlar zaten banttan aldiniz bavulunuzu cikis kapisinin onunde gumruk gorevlileri 10 kisi arasindan sizi secip arayabiliyor , sansiniza yani =)

Aranma ihtimalin binde 1 gibi birşey. Bugune kadar ne zaman yurtdışına çıktıysam 1 kere bile -sen gel arayalım diyen polise rastlamadım. Zaten 1 yada 2 kişi oluyor oturmuşlar koltuğa o kadar. Adamın canı aramak isteyecek. O sırada sana denk gelecek. Evet sonuçta gelebilir ama ne biliyim size denk gelmesi fenerahçenin uefayı alması gibi bi ihtimal (:

• iphone 5 icin 2 tane cepte 1 tane bavulda en saglam yontemmidir ?
  • Arkadaslar

Almanyadan iphone alip annemle turkiyeye yollayacagim. Tax free den yararlanmak istiyorum annemin oturma izni olmadigindan. Yalniz annem ne ingilizce ne almanca biliyor annem. Tax free islemleinin hepsi check inden once mi yapiliyor yoksa pasaportu da gectikten sonra tekrardan gumruge gitmek gerekiyor mu. Global bluenun sitesinde aldiklarini check in bavulunuza koymayin cunku gostermeniz gerekecek diyor nedir bu is? Tam isi bilen biri yazarsa super olur.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.