Şimdi Ara

Tax Free Hakkında Herşey (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
960
Cevap
130
Favori
205.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mehmet05

quote:

Orijinalden alıntı: maths5

BANA YARDIMCI OLABILECEK KIMSE VAR MI ARKADAŞLAR? Sorunum almanya havaalanı cıkısında tax free formunu gumrukte onaylattım ve ucagımı kacıracagım için tax freemi almadım bu belgenın geçerlılık suresı nedır bılen var mı?(tekrar ediyorum gumruk onaylı) dıger gıdısımde alabılır mıyım?

En önemli aşama olan gümrük onayını yaptırmışsınız.
    Elinizdeki belgeleri posta ile GlobalBlue ofislerine gönderin. Kredi kartınıza yatırırlar.

Olmadı Global Blue Türkiye ofisini arayın yol gösterirler.

Turkey +90 (212) 232 1121

öncelikle verdıgın bılgı için teşşekür ettim dostum peki diğer almanya gırısımde alabilir miyim tax free noktasından bu işlemleri yapmadan birde dediğiniz gibi yapıpta kredi kartı yerine banka kartı olan paracard numaramı versem sorun cıkar mı?

• quote:

quote:

quote:

BANA YARDIMCI OLABILECEK KIMSE VAR MI ARKADAŞLAR? Sorunum almanya havaalanı cıkısında tax free formunu gumrukte onaylattım ve ucagımı kacıracagım için tax freemi almadım bu belgenın geçerlılık suresı nedır bılen var mı?(tekrar ediyorum gumruk onaylı) dıger gıdısımde alabılır mıyım?

Elinizdeki belgeleri posta ile GlobalBlue ofislerine gönderin. Kredi kartınıza yatırırlar.

öncelikle verdıgın bılgı için teşşekür ettim dostum peki diğer almanya gırısımde alabilir miyim tax free noktasından bu işlemleri yapmadan birde dediğiniz gibi yapıpta kredi kartı yerine banka kartı olan paracard numaramı versem sorun cıkar mı?

Kısa zamanda yani 3-5 güne gidip geleceksen sorun olmaz .
    Dökümanların belli bir süresi var ancak ne kadar bilemiyorum. Bence bu konuyu Türkiye Ofisine sor.

• quote:

quote:

quote:

dostum damgalatman iyi olmuş.. ürünü aldığın tarihinden itibaren 4 yıl içinde vergini alabilirsin, yani 4 yıl içinde bidaha almanyaya gidince alırsın paranı

global blue nun sitesinden almanyanın şartları:

-Minimum purchase amount: EUR 25
    -Period for obtaining a valid customs stamp: 3 months from the issuing month
    -Tax Free Form validity: with a valid customs stamp 4 years from issuing date
    -Receipt/Invoice: need to be attached to the Tax Free Form
    -Customs stamp: an official German or any other EU customs stamp

link:http://www.global-blue.com/traveller-services/tax-free-shopping/regulations-in-germany/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 20 Kasım 2012; 20:58:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bdurmus

quote:

quote:

quote:

dostum damgalatman iyi olmuş.. ürünü aldığın tarihinden itibaren 4 yıl içinde vergini alabilirsin, yani 4 yıl içinde bidaha almanyaya gidince alırsın paranı

global blue nun sitesinden almanyanın şartları:

-Minimum purchase amount: EUR 25
    -Period for obtaining a valid customs stamp: 3 months from the issuing month
    -Tax Free Form validity: with a valid customs stamp 4 years from issuing date
    -Receipt/Invoice: need to be attached to the Tax Free Form
    -Customs stamp: an official German or any other EU customs stamp

link:http://www.global-blue.com/traveller-services/tax-free-shopping/regulations-in-germany/

bdurmus çok teşekkür ettim dostum...

• @maths5 rica ederim dostum ne demek
  • Aralık ayı içinde Hırvatistan da gideceğim eşimle.

Bulursam Iphone 5 almak istiyorum , sanırım kişi başı iki adet veriliyormuş.

Muhtemelen Iphone 5 i satan yer bana tax free uygulamasını yapabileceğim bir fatura ya da evrak verecektir.

Bunların yanında sizlerin önerilerini takip ettiğim taktirde sanırım geri dönüşü alacağım değil mi ?

Bir de Hırvatistan da bu cihazda % kaç geri ödeme alırım bunu bilen biri var mı ?

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HercAn

Aralık ayı içinde Hırvatistan da gideceğim eşimle.

Bulursam Iphone 5 almak istiyorum , sanırım kişi başı iki adet veriliyormuş.

Muhtemelen Iphone 5 i satan yer bana tax free uygulamasını yapabileceğim bir fatura ya da evrak verecektir.

Bunların yanında sizlerin önerilerini takip ettiğim taktirde sanırım geri dönüşü alacağım değil mi ?

Bir de Hırvatistan da bu cihazda % kaç geri ödeme alırım bunu bilen biri var mı ?

Teşekkürler.

iphone 5 Türkiye'de olduğu gibi daha Hırvatistan'da da piyasaya çıkmadı.. siz ordayken pisayasa çıksa bile bulup alabilmeniz zor olabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 25 Kasım 2012; 19:42:04 >
  • Arkadaşlar konuyu tamamen okudum anladım ama sormak istediğim belli noktalar var ben polonyada erasmus öğrencisiyim oturma iznimde yok geleli 1,5 ay oldu şimdi gelecek hafta berline gitmek ordan alışveriş yapıp ordaki havalimanlarının birinden geri dönmek istiyorum buraya kadar herşey güzel ama.

Berlinden daha önce tax refund almış alan varmı aldıysa hangi havalimanından altı ve nakitmi aldı ?

soruyorum çünki geçen sene ingiltereden iphone 4s aldım dönüşüm stanseddandı orda bi kutuya at biz yolluycaz dediler ne yolladılar ne bşi öyle kaldı.Yani arkadaşlar nakit alabileceğim bi yer öneren ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kanami

Arkadaşlar konuyu tamamen okudum anladım ama sormak istediğim belli noktalar var ben polonyada erasmus öğrencisiyim oturma iznimde yok geleli 1,5 ay oldu şimdi gelecek hafta berline gitmek ordan alışveriş yapıp ordaki havalimanlarının birinden geri dönmek istiyorum buraya kadar herşey güzel ama.

Berlinden daha önce tax refund almış alan varmı aldıysa hangi havalimanından altı ve nakitmi aldı ?

soruyorum çünki geçen sene ingiltereden iphone 4s aldım dönüşüm stanseddandı orda bi kutuya at biz yolluycaz dediler ne yolladılar ne bşi öyle kaldı.Yani arkadaşlar nakit alabileceğim bi yer öneren ?

berlinden türkiyeye mi döneceksin yoksa polonyaya mı? polonyaya döneceksen alamazsın vergiyi, daha doğrusu gümrükte damgalamazlar belgeyi.. türkiyeye dönüş yapman lazım damgalamaları için..

berlinden daha önce tax almadım ama aşşada verdiğim linkten bakabilirsin, hangi havaalanından döneceksen onun refund noktası nerde diye.. gerçi berlinde refund noktası göstermemişler ama global blue nun yerinden alınabiliyordur heralde.. varsa alma yeri nakit alırsın tabiki yoksada yine postalaman gerekiyor.. ingilteredekinin geri ödenmeme nedeni bişeyi eksik yada yanlış yapmandan kaynaklanıyodur muhtemelen..

http://www.global-blue.com/customer-services/tax-free-shopping/refund-points/

bu arada global blue nun sitesini araştırın biraz arkadaşlar;

hangi ülke ne kadar vergi iadesi yapıyor:http://www.global-blue.com/customer-services/tax-free-shopping/refund-calculator/
    refund noktaları nerede:http://www.global-blue.com/customer-services/tax-free-shopping/refund-points/
    ülkelerin koşulları neler:http://www.global-blue.com/customer-services/tax-free-shopping/

çoğunlukla merak edilen şeylerin linklerini verdim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 28 Kasım 2012; 23:44:28 >

• merhaba
    bir akrabam parisden iphone 5 aldi gelirken gumrukte onaylatmayi unutmuslar ve tax i alamamislar.
    tax i alabilmek icin yapabilecegimiz bir sey var mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xray14

merhaba
    bir akrabam parisden iphone 5 aldi gelirken gumrukte onaylatmayi unutmuslar ve tax i alamamislar.

tekrar geri gidip gümrükte damgalatması lazım, damga olmadan vergi iadesi yapmıyorlar.. illa pariste damgalatmak gerekmiyor, herhangi bi avrupa ülkesi dönüşü gümrüğe damgalatıp vergiyi alabilirler.. yakın zamanda tekrar yurt dışına çıkış olacaksa belgeleri saklayın
  • quote:

quote:

merhaba

tekrar geri gidip gümrükte damgalatması lazım, damga olmadan vergi iadesi yapmıyorlar.. illa pariste damgalatmak gerekmiyor, herhangi bi avrupa ülkesi dönüşü gümrüğe damgalatıp vergiyi alabilirler.. yakın zamanda tekrar yurt dışına çıkış olacaksa belgeleri saklayın

tesekkur ederim. peki cihazlari gormek isterler mi ? cihazlar burda kalicak cunku.
    son olarak bu islem icin belli bir sure var mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaslar merhaba gecen gun almanyadan gelirken parfum aldım 30 euro tax geri alabilirim faturayı yazdırdım havaaalında gumrukte onaylattım ancak parayı alabilecegim yer kapalıydı saat gec oldugundan..bana informatıondaki türk arkadas parayı bir dahaki yurdısı gezımde belli ülkelerden yada istanbul baskonsoloslugundaki gişeden alabilecegimi soyledi(zarfı yada kredi kartı numaramı vermek istemedim)..bunun baska yolu varmı..konsolosluktada para kesıyorlar vs denılıyor ..sizce ne yapayım...
  • quote:

quote:

quote:

merhaba

tesekkur ederim. peki cihazlari gormek isterler mi ? cihazlar burda kalicak cunku.
    son olarak bu islem icin belli bir sure var mi ?

fransa için 3 ay geçerli durumda.. yani alındığı tarihten itibaren 3 ay içinde damgalatılması lazım..

ürünleri görmek isteyebilirler tamamen gümrükteki kişiyle ilgili bi durum.. görmek ister yada istemez kesin bişey söylenemez bu konuda

• Arkadaşlar,
    Paris'ten 1 ocak günü döneceğim. CDG havaalanındaki ofis resmi tatillerde açık mı acaba?
  • Biraz önce Global Blue Türkiye ile görüştüm: Bir ay önceye dek yurt dışından alınmış, gümrük onaylı tax free belgelerinin ödemesini yaptıklarını ama artık bu uygulamanın kalktığını söylediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gunebakan44

Arkadaşlar,
    Paris'ten 1 ocak günü döneceğim. CDG havaalanındaki ofis resmi tatillerde açık mı acaba?

Daha önce yazdığım Paris CDG havaalanındaki Global Blue çalışanları için yazdığım mesajı tekrar gönderiyorum..

------------------------------------------------

Fransa CDG ise Global Blue (Travelex) ofisindekiler ise tam bir şerefsiz. Kağnı hızıyla yanlarındakilerle oynaşa oynaşa iş yapıyorlar. Onlar yüzünden uçağı kaçırmıştım. İngilteredeki ve Fransadaki ofislerine şikayet etmiştim.

Paris CDG Havaalanındaki Global Blue ofisine denk gelirseniz, benim içinde küfür edebilirsiniz.

--------------------------------------------------

Çalışma saatleri : 06:00 -22:30 gözüküyor.

1 ocak dönüşü havaalanı yoğun olacaktır.

1.tavsiyem erken gidin.
    2. tavsiyem, kredi kartınıza iade isteyin. Bu durumda sadece gümrük polisi için sıra beklersiniz.
    Nakit alacağım derseniz, hem gümrük polisinde hemde travalex'te sıra bekleyeceksiniz. Saç baş yolabilirsiniz.

• Arkadaşlar bende bahar döneminde erasmus programına gidicem ve 5 ay falan polonyada kalıcam.Telefon vs de alıcam ordayken bunları büyük ihtimal berlinden alırım sanırım polonyadan daha ucuzdur iphone 5 fiyatları falan.Şimdi ben almanya üzerinden polonyaya gidicem oraya yerleştim falan sonra bir ara berline gittim ordan aldım diyelim ürünleri tax free faturalı olarak ama ordan tekrar polonyaya geçicem havalanına gidip ordan damga vurdurabilirmiyim bu belgeye tax freeyi en son türkiyeye dönerkende alsam olur, yada zaten türkiyeye dönerken yine berlin üzerinden dönücem, o ara mı alsam çıkırtada direk onaylatıp tax free ı almak mı daha mantıklı?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gunebakan44

Arkadaşlar,

Daha önce yazdığım Paris CDG havaalanındaki Global Blue çalışanları için yazdığım mesajı tekrar gönderiyorum..

------------------------------------------------

Fransa CDG ise Global Blue (Travelex) ofisindekiler ise tam bir şerefsiz. Kağnı hızıyla yanlarındakilerle oynaşa oynaşa iş yapıyorlar. Onlar yüzünden uçağı kaçırmıştım. İngilteredeki ve Fransadaki ofislerine şikayet etmiştim.

Paris CDG Havaalanındaki Global Blue ofisine denk gelirseniz, benim içinde küfür edebilirsiniz.

--------------------------------------------------

Çalışma saatleri : 06:00 -22:30 gözüküyor.

1 ocak dönüşü havaalanı yoğun olacaktır.

1.tavsiyem erken gidin.
    2. tavsiyem, kredi kartınıza iade isteyin. Bu durumda sadece gümrük polisi için sıra beklersiniz.
    Nakit alacağım derseniz, hem gümrük polisinde hemde travalex'te sıra bekleyeceksiniz. Saç baş yolabilirsiniz.

Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Şimdi şöyle bir fikrim var, işi garantiye almak için: Önce şehir içi bürodan tax free ücretini peşin alsam, ardından belgeyi gümrük memuruna imzalatıp, beni savmaya gelen arkadaşıma versem, o da gidip ücreti aldığım büroya elsen verse olur mu acaba? Ne dersiniz?

• öncelikle merhaba benim sorum ben almanyadan ürün aldım tax free faturası global blue değil oradaki şahıs almanyadan çıkış yada ab üye ülkelerinden birinden çıkış yaptır dedi bende yaptırdım kuzenim benim adıma tax freeyı alıcak fakat apple dükkanı tax free faturasının bana ait olduğunu ispat etmem için türkiyedeki konsolosluktan mühür vurdurtturmamı istemiş bu konuda bilgisi olan varmı acaba
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.