Şimdi Ara

Tax Free Hakkında Herşey (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
960
Cevap
130
Favori
205.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MadTR

Bir sey sormak istiyorum bu adamlarin karı ne ? birde neden boyle bişey yapmişlar Kendileri açısından zarar

tax free ofisi senden en az yuzde 7 komisyon aliyor yuzde 12 sini sana veriyor !
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisco

quote:

Bir sey sormak istiyorum bu adamlarin karı ne ? birde neden boyle bişey yapmişlar Kendileri açısından zarar

tax free ofisi senden en az yuzde 7 komisyon aliyor yuzde 12 sini sana veriyor !

tamam tax free nin karı var peki bu satıcılar firmalar neden böyle birşey yapıyorlar ki zorunlumu yoksa
  • quote:

quote:

yani bir örnekle açıklarsak, fransada iphone 5, 679 euro.. bunun 111 euro su vergi.. sana 111 euro değil 81 euro veriyor, 30 euro adamıların cebine kalıyor baya karlı iş yapıyorlar aslında

• quote:

quote:

quote:

tamam tax free nin karı var peki bu satıcılar firmalar neden böyle birşey yapıyorlar ki zorunlumu yoksa

satıcının yada firmanın bi zararı yada karı olmuyorki, senin ödediğin vergi satıcıya değil devlete gidiyor.. sende o devletin vatandaşı olmadığın için ödediğin vergiyi geri alıyorsun..

firmaların bu uygulamayı yapması turistlere daha fazla ürün satmasını sağlıyor.. isterlerse yapmazlar yani zorunlu değiller ama sende ordan almaz başka bi mağazadan alırsın, verginide alacağın için sana ucuza gelir..

dediğim gibi ödenen vergi zaten aldığın firmaya gitmiyor, o yüzden onlar için hiç bi problem yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 7 Ocak 2013; 10:18:46 >

• Tax Free'de kar zarar yok diye biliyorum. Cunku o ulkenin vatandasi degilsiniz. Haliyle elektronik urunlerin vergisinden muaf kaliyorsunuz.

Ben o vergiyi Turkiye'ye dondugumuz zaman aliyoruz sanmistim eger Amerika'da alabiliyorsak cok iyiymis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Tax Free'de kar zarar yok diye biliyorum. Cunku o ulkenin vatandasi degilsiniz. Haliyle elektronik urunlerin vergisinden muaf kaliyorsunuz.

Ben o vergiyi Turkiye'ye dondugumuz zaman aliyoruz sanmistim eger Amerika'da alabiliyorsak cok iyiymis.

sadece elektronik ürünle kısıtlı değil, her üründe geçerli.. zaten türkiyeye dönüşte alınabiliyor.. amerikadan vergi alınamıyor avrupadan alınıyor
  • Arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim

Dün Stuttgarttan taxfree faturalarını damgalattım ancak ofisleri kapalıydı ve parayı geri alamadım.İstanbulda da aktarmalı uçağa geç kalacağımdan ofislerine gidemedim ve bulunduğum şehirde globalblue ofisi yok.Postayla bir yere göndersem kredi kartına iade yaparlar mı? Oluyorsa nereye göndermeliyim.
  • Arkadaslar, ingiltereden iphone 5 16 gb icin ne kadar iade aliniyor. İlk sayfadaki hesaplamada 59 sterlin cikiyor. Alan var mi? İade bu kadar mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: okttay

Arkadaslar, ingiltereden iphone 5 16 gb icin ne kadar iade aliniyor. İlk sayfadaki hesaplamada 59 sterlin cikiyor. Alan var mi? İade bu kadar mi?

Apple sitesinde £88 vergi gözüküyor, ancak ne kadarı geri alınıyor bilmiyorum. Aslında hepsini alıyor olmamız lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

quote:

Arkadaslar, ingiltereden iphone 5 16 gb icin ne kadar iade aliniyor. İlk sayfadaki hesaplamada 59 sterlin cikiyor. Alan var mi? İade bu kadar mi?

Apple sitesinde £88 vergi gözüküyor, ancak ne kadarı geri alınıyor bilmiyorum. Aslında hepsini alıyor olmamız lazım

hepsini almak için çok uğraşmak gerekir, global blue yapıyor diye bi kısmını kendine alıyor..

vereceğim linkten hangi ülkeden ne kadar geri aldığınızı hesaplayabilirsiniz.

http://www.global-blue.com/customer-services/tax-free-shopping/refund-calculator/

• quote:

Orijinalden alıntı: bdurmus

quote:

quote:

hepsini almak için çok uğraşmak gerekir, global blue yapıyor diye bi kısmını kendine alıyor..

http://www.global-blue.com/customer-services/tax-free-shopping/refund-calculator/

Evet buradan hesapladigimda 59 çıkıyor. Apple sitesinde vergi 88 yazıyor. Epey komisyon alıyorlarmış.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bdurmus

quote:

quote:

Evet buradan hesapladigimda 59 çıkıyor. Apple sitesinde vergi 88 yazıyor. Epey komisyon alıyorlarmış.

evet, ama sizin yerinize bu işleri hallediyorlar.. en azından 59 sterlini geri alabiliyorsunuz

• Tr ofisten bilgi alan oldu mu arkadaşlar, mesela ingilterede gumruge tax FREE belgesini onaylatip yine 59 sterlin tr ofisten alabilir miyiz? Ne yoksa ekstra kesinti yaparlar mi?

• quote:

Tr ofisten bilgi alan oldu mu arkadaşlar, mesela ingilterede gumruge tax FREE belgesini onaylatip yine 59 sterlin tr ofisten alabilir miyiz? Ne yoksa ekstra kesinti yaparlar mi?

kesin olarak bilmiyorum ama artık tr ofisinden alınamıyormuş, arka sayfada yazılmıştı:

quote:

Orijinalden alıntı: Gunebakan44

Biraz önce Global Blue Türkiye ile görüştüm: Bir ay önceye dek yurt dışından alınmış, gümrük onaylı tax free belgelerinin ödemesini yaptıklarını ama artık bu uygulamanın kalktığını söylediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 10 Ocak 2013; 23:52:22 >
  • arkadaşlar eşim ingiltereden iphone aldı. Bristol havaalanında global blue olmadığı için gümrüğe damgalatmaya gittiğinde kutuya tax free formunu atması gerektiğini söylemişler. O da kredi kartı vs. no yazıp kutuya atmış. Israrla sormasına karşın gümrükte damgalatmaya gerek olmadığını paranın kredi kartına yatacağını söylemişler. Damgalanmaması benim aklıma yatmadı pek. Böyle birşey var mı ? Acaba bristolde global blue olmadığı için mi öyle dediler... ???
  • yarın gürcistana gidiyorum. gelirken iphone 5 getirmeyi düşünüyorum. kutunun hiç açılmaması gerektiğini falan yazmışlar. kutuyu açınca tax free yapamama gibi bir durum varmı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: faith35

yarın gürcistana gidiyorum. gelirken iphone 5 getirmeyi düşünüyorum. kutunun hiç açılmaması gerektiğini falan yazmışlar. kutuyu açınca tax free yapamama gibi bir durum varmı..

yani naylon mbalajın yırtılmaması gerektiği doğrumu , bu ülkeden ülkeye değişiklik gösterirmi?...
  • Bir hafta önce yurtdışından 2 adet iphone 5 aldım tax free faturası düzenlettirdim fakat havaalaninda vakit bulamadim uçağı kaçırma ihtimalim olduğu için ürünleri ve tax free faturasini göstermeden türkiyeye giriş yaptım.Buradan yapabileceğim birşey varmı yoksa iş işten geçtimi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vincent Lord

arkadaşlar eşim ingiltereden iphone aldı. Bristol havaalanında global blue olmadığı için gümrüğe damgalatmaya gittiğinde kutuya tax free formunu atması gerektiğini söylemişler. O da kredi kartı vs. no yazıp kutuya atmış. Israrla sormasına karşın gümrükte damgalatmaya gerek olmadığını paranın kredi kartına yatacağını söylemişler. Damgalanmaması benim aklıma yatmadı pek. Böyle birşey var mı ? Acaba bristolde global blue olmadığı için mi öyle dediler... ???

tax free'nin en önemli kuralı "DAMGA YOKSA PARA İADESİ YOK" kağıtlarında da yazar bu uyarı aynı şekilde.. eğer gümrüğe damgalatmadıysa kartınıza iade gelmez

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 13 Ocak 2013; 20:54:25 >
  • quote:

quote:

yarın gürcistana gidiyorum. gelirken iphone 5 getirmeyi düşünüyorum. kutunun hiç açılmaması gerektiğini falan yazmışlar. kutuyu açınca tax free yapamama gibi bir durum varmı..

yani naylon mbalajın yırtılmaması gerektiği doğrumu , bu ülkeden ülkeye değişiklik gösterirmi?...

hayır, kutusunu açıp kullanabilirsiniz.. önemli olan faturada yazan telefonu göstermeniz (tabi göstermenizi isterlerse)
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.