Şimdi Ara

Tax Free Hakkında Herşey (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
960
Cevap
130
Favori
206.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    her şey güzel sorunsuz gitti.gümrüğe falan da onaylattım.
    ancak hava alanında blue global ofisi kapalıydı. benim uçağım sabah 7.30 da idi. onların ofisi de 8 de açılıyormuş.
    orada not vardı eğer ofis kapalı ise gerekli bilgileri (ad, soyad, kredi kartı no vs) doldurup zarfı da posta kutusuna atın diye.
    o şekilde yaptım bende. alışveriş yaptığım kart numarasını yazdım. kredi kartına yatıracaklar parayı. acaba ne kadar süre içinde geçer hesaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvReN 7

Almanya dan note 2 aldım.
    ancak hava alanında blue global ofisi kapalıydı. benim uçağım sabah 7.30 da idi. onların ofisi de 8 de açılıyormuş.
    orada not vardı eğer ofis kapalı ise gerekli bilgileri (ad, soyad, kredi kartı no vs) doldurup zarfı da posta kutusuna atın diye.
    o şekilde yaptım bende. alışveriş yaptığım kart numarasını yazdım. kredi kartına yatıracaklar parayı. acaba ne kadar süre içinde geçer hesaba?

benim kredi kartina 3 gun icinde yatmisti surec 15 gun icinde sonuclanir en gec ihtimalle
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisco

quote:

Almanya dan note 2 aldım.

benim kredi kartina 3 gun icinde yatmisti surec 15 gun icinde sonuclanir en gec ihtimalle

anladım.
    herhalde bu hafta içi yatar o zaman.
    teşekkür ederim.

• Telefonu alınca tax free falan yaptırıyoruz orası tamam peki bu işlem için +18 Pasaport gerekiyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: samibatu

Telefonu alınca tax free falan yaptırıyoruz orası tamam peki bu işlem için +18 Pasaport gerekiyor mu ?

yok yaş önemli değil, önemli olan ab olmayan pasaport
  • quote:

Orijinalden alıntı: bdurmus

quote:

Orijinalden alıntı: samibatu

Telefonu alınca tax free falan yaptırıyoruz orası tamam peki bu işlem için +18 Pasaport gerekiyor mu ?

yok yaş önemli değil, önemli olan ab olmayan pasaport

Oh tamam teşekkürler.
  • hala yatmamış benim para ya.
    bununla ilgili kimden bilgi alabiliriz?
    kredi kartı numarasından yada isimden sorabileceğimiz online yardım hizmeti falan var mıdır acaba?
    mail attım 3-4 gün oldu. ona da cevap gelmedi.
    yatmazlar inşallah benim 57 euro nun üstüne.
  • herkesin parası 3 günde geçti mi hesaba?
    benim para hala geçmedi.
    Türkiye ofisini arasam yardımcı olurlar mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren7 -- 14 Şubat 2013; 14:49:14 >
  • meraba arkadaslar basel üzerinden tax free almak istiyorum iphone 5 satin aldim magazadan tax free formu doldurdum onunla gümrüge gidip onaylattiktan sonra basel havalimani icerisindeki global blue ofisinden mi para mi alacagim yoksa gümrüge onaylatip tr icerisinde her hangi bir global blue ofisinden alabilirmiyim cok acil cevaplarsaniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qbra1905

meraba arkadaslar basel üzerinden tax free almak istiyorum iphone 5 satin aldim magazadan tax free formu doldurdum onunla gümrüge gidip onaylattiktan sonra basel havalimani icerisindeki global blue ofisinden mi para mi alacagim yoksa gümrüge onaylatip tr icerisinde her hangi bir global blue ofisinden alabilirmiyim cok acil cevaplarsaniz sevinirim.

orda havaalanında gümrükte onaylatıp global blue ofisi varsa oradan, yoksada exchange office (dövizci) falan varsa oradan alacaksın parayı.. gümrükteki adamlara sorarsın nerden alıcam diye onlar bilir muhtemelen..
  • quote:

meraba arkadaslar basel üzerinden tax free almak istiyorum iphone 5 satin aldim magazadan tax free formu doldurdum onunla gümrüge gidip onaylattiktan sonra basel havalimani icerisindeki global blue ofisinden mi para mi alacagim yoksa gümrüge onaylatip tr icerisinde her hangi bir global blue ofisinden alabilirmiyim cok acil cevaplarsaniz sevinirim.

yalnız adamlar sabah 9 akşam 5 çalışıyor. ofisi açık yakalayamazsan bilgileri doldurup oradaki kutuya atıyorsun. 2 ay içinde parayı kredi kartına yatırıyorlarmış. benim 1 ay oldu mesela. hala para gelmedi. geçen gün istanbuldaki ofisi aradım 2 ay içinde gelir dedi. böyle de bir durum var yani bilgin olsun. bakalım yatıracaklar mı? o da meçhul.
  • Arkadaşlar elimde tax free belgesi olan alışverişimden kalan faturam var. Ancak ben ürünü aldıktan sonra aldığım ülkeyi halen terk etmedim. Alışverişten sonra refund'ı alabilmek için herhangi bir süre var mı???
  • quote:

Orijinalden alıntı: theycantmeasureheart

Arkadaşlar elimde tax free belgesi olan alışverişimden kalan faturam var. Ancak ben ürünü aldıktan sonra aldığım ülkeyi halen terk etmedim. Alışverişten sonra refund'ı alabilmek için herhangi bir süre var mı???

evet var.. hangi ülkeden aldınız ürünü?

Edit: ülkeden ülkeye değişiyor koşullar o yüzden sordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 3 Mart 2013; 23:17:35 >
  • quote:

quote:

Arkadaşlar elimde tax free belgesi olan alışverişimden kalan faturam var. Ancak ben ürünü aldıktan sonra aldığım ülkeyi halen terk etmedim. Alışverişten sonra refund'ı alabilmek için herhangi bir süre var mı???

Barcelona/ İspanya hocam, aslında burda yaşıyorum ama Türkiyeye bi ailemi ziyarete döneceğim o zaman iadeleri de almak istiyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Barcelona/ İspanya hocam, aslında burda yaşıyorum ama Türkiyeye bi ailemi ziyarete döneceğim o zaman iadeleri de almak istiyorum.

dostum alışverişi yaptığın tarihten itibaren 3 ayın var gümrükte damgalatmak için.. bu süre içinde damgalatıp paranı alabilirsin..

ama orada yaşıyorsan gümrük sorun çıkarırmı yoksa sorun çıkarmadan damgalar mı bilemiyorum..

dönerken türk pasaportununla mı döneceksin? vizen vs. var mı? onlara bakıyorlar ve eğer giriş tarihine falan bakarlarsa yada vizenin süresine, damgalamayabilirler..

o olayları bende tam bilmiyorum ama böyle bi risk var

• quote:

quote:

yalnız adamlar sabah 9 akşam 5 çalışıyor. ofisi açık yakalayamazsan bilgileri doldurup oradaki kutuya atıyorsun. 2 ay içinde parayı kredi kartına yatırıyorlarmış. benim 1 ay oldu mesela. hala para gelmedi. geçen gün istanbuldaki ofisi aradım 2 ay içinde gelir dedi. böyle de bir durum var yani bilgin olsun. bakalım yatıracaklar mı? o da meçhul.

Evet aynen bu durumu yaşadım adamlar pzar günü çalışmıyorlarmış kapalıydı. Gümrükte onaylattım tax free formumu fakat kutuya falan atamadım gümrükteki memur direkt pass kontrolune çıkardı beni başka bir yere çıkamayacağımı söyledi. Şimdi sonuç olarak elimde 2 farklı isim ve pass numarasına sahip tax free formu var ne yapmam gerekiyor. Atatürk havalimanı tax free ofisi yurtdışı ödemelerini yapamayacaklarını posta yolu ile yollamam gerektiğini söyledi. Nereye ne kadar sürede hangi bilgilerle yollamam gerekiyor bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Evet aynen bu durumu yaşadım adamlar pzar günü çalışmıyorlarmış kapalıydı. Gümrükte onaylattım tax free formumu fakat kutuya falan atamadım gümrükteki memur direkt pass kontrolune çıkardı beni başka bir yere çıkamayacağımı söyledi. Şimdi sonuç olarak elimde 2 farklı isim ve pass numarasına sahip tax free formu var ne yapmam gerekiyor. Atatürk havalimanı tax free ofisi yurtdışı ödemelerini yapamayacaklarını posta yolu ile yollamam gerektiğini söyledi. Nereye ne kadar sürede hangi bilgilerle yollamam gerekiyor bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

formu içine koydukları zarfın üzerinde var hocam adres. yalnız onun da belli süresi var, o süre geçerse para alamazsın

• Yurtdışın yollayacağım yani üzerindeki adrese göre tamam teşekkür ederim. Mühürü dün vurdurdum 2 gün geçmiş olacak üzerinden sorun olmaz heralde değil mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yurtdışın yollayacağım yani üzerindeki adrese göre tamam teşekkür ederim. Mühürü dün vurdurdum 2 gün geçmiş olacak üzerinden sorun olmaz heralde değil mi

önemli olan mühür tarihinden sonra adamların eline 1 ay içinde ulaşması.. 1 ayı geçerse parayı yatırmazlar kredi kartına
  • quote:

quote:

Yurtdışın yollayacağım yani üzerindeki adrese göre tamam teşekkür ederim. Mühürü dün vurdurdum 2 gün geçmiş olacak üzerinden sorun olmaz heralde değil mi

önemli olan mühür tarihinden sonra adamların eline 1 ay içinde ulaşması.. 1 ayı geçerse parayı yatırmazlar kredi kartına

tesekkür ederim öncelikle. Söyle bir sorum olacak kredi karti no yerine banka karti no yazsak (visa) sorun olur mu? Bir arkadasim ve benim adima olan global refund ceklerini ayni zarf icerisinde yollasam (isim ve pass no lar farkli fakat kart numaralari ayni) sorun olur mu? Bir tane zarf verilmis cünkü cevaplariniz icin simdiden tesekkürler

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.