Şimdi Ara

Tax Free Hakkında Herşey (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
960
Cevap
130
Favori
206.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: qbra1905

quote:

Orijinalden alıntı: bdurmus

quote:

Yurtdışın yollayacağım yani üzerindeki adrese göre tamam teşekkür ederim. Mühürü dün vurdurdum 2 gün geçmiş olacak üzerinden sorun olmaz heralde değil mi

önemli olan mühür tarihinden sonra adamların eline 1 ay içinde ulaşması.. 1 ayı geçerse parayı yatırmazlar kredi kartına

tesekkür ederim öncelikle. Söyle bir sorum olacak kredi karti no yerine banka karti no yazsak (visa) sorun olur mu? Bir arkadasim ve benim adima olan global refund ceklerini ayni zarf icerisinde yollasam (isim ve pass no lar farkli fakat kart numaralari ayni) sorun olur mu? Bir tane zarf verilmis cünkü cevaplariniz icin simdiden tesekkürler

Alıntıları Göster
    Eğer oturuma sahipsek ödediğimiz vergiyi geri alamıyoruz diye biliyorum. Oturumun bitmesine yakın dönsem Türkiye'ye, iade alabilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: afd92

Eğer oturuma sahipsek ödediğimiz vergiyi geri alamıyoruz diye biliyorum. Oturumun bitmesine yakın dönsem Türkiye'ye, iade alabilir miyim?

Alıntıları Göster
    benim para geldi sonunda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren7 -- 8 Mart 2013; 15:24:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvReN 7

gozunuz aydin darisi basimiza :)
  • quote:

quote:

gelir gelir rahat olun. 4-6 hafta arasında geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evren7

quote:

quote:

gelir gelir rahat olun. 4-6 hafta arasında geliyor.

Alıntıları Göster
    almanyada satürnden ürün almış -tax free ile vergisini geri almış- birisi ÇOK ACİL bana ulaşabilir mi?

380 euro ya telefon aldık.

http://www.globalblue.com/customer-services/tax-free-shopping/refund-calculator/

bu hesap makinesine göre 42 euro geri vermeleri lazımdı ama mağazada sadece 13 euro verdiler. kaç kişiyle konuştuysam olması gereken oran -%11,25- oranında almışlar tax free. neden biz sadece %3 aldık?

bu arada acil yazmamın sebebi benim için telefon alan arkadaşın yarın akşam dönecek olmasıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: vkfkbr

almanyada satürnden ürün almış -tax free ile vergisini geri almış- birisi ÇOK ACİL bana ulaşabilir mi?

http://www.globalblue.com/customer-services/tax-free-shopping/refund-calculator/

bu hesap makinesine göre 42 euro geri vermeleri lazımdı ama mağazada sadece 13 euro verdiler. kaç kişiyle konuştuysam olması gereken oran -%11,25- oranında almışlar tax free. neden biz sadece %3 aldık?

bu arada acil yazmamın sebebi benim için telefon alan arkadaşın yarın akşam dönecek olmasıdır.

mağazada 13 euro verdiler derken? direk nakit olarak mağaza mı 13 euro vermiş? yoksa hazırladığı belgenin üstünde mi 13 euro alınacağı yazıyor??

• quote:

quote:

mağazada 13 euro verdiler derken? direk nakit olarak mağaza mı 13 euro vermiş? yoksa hazırladığı belgenin üstünde mi 13 euro alınacağı yazıyor??

verilen kağıtta 13 euro alınacak yazıyor.

• quote:

quote:

quote:

hmm, neden öyle yazdılar bilemiyorum ilk defa duydum böyle bi olayı..

yanlış hesaplamış olma ihtimalleri varmı onuda bilmiyorum, 2006 yılında ingiltereden foto makinası almıştım, kadın eliyle yazmıştı o zamanlar bilgileri, alacağım ücrete fazla yazmıştı ama parayı alırken almam gereken ücreti ödemişlerdi.. belki sizinde o şekilde olur

• quote:

quote:

quote:

quote:

hmm, neden öyle yazdılar bilemiyorum ilk defa duydum böyle bi olayı..

yanlış hesaplamış olma ihtimalleri varmı onuda bilmiyorum, 2006 yılında ingiltereden foto makinası almıştım, kadın eliyle yazmıştı o zamanlar bilgileri, alacağım ücrete fazla yazmıştı ama parayı alırken almam gereken ücreti ödemişlerdi.. belki sizinde o şekilde olur

Alıntıları Göster
    Başlık altındaki tüm yorumları okudum ancak tam olarak sorumun cevabını bulamadım. Erasmus öğrencisi olarak Avrupadayım. Ancak oturma iznim yok, vize sürem ise 150 gün kadar. Bir arkadaş vize süresi 90 gün üstü olanların vergi iadesi alamadığı yazmış. Birisi görevlinin insafına kalmış yazmış. Kesin bilgi sahibi olan var mı ?Laptop almayı düşünüyorum eğer vergi iadesi yoksa Türkiye fiyatlarıyla ciddi bir fark yok. Cevap için şimdiden tşkler ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkishByte -- 23 Mart 2013; 19:19:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TurkishByte

Başlık altındaki tüm yorumları okudum ancak tam olarak sorumun cevabını bulamadım. Erasmus öğrencisi olarak Avrupadayım. Ancak oturma iznim yok, vize sürem ise 150 gün kadar. Bir arkadaş vize süresi 90 gün üstü olanların vergi iadesi alamadığı yazmış. Birisi görevlinin insafına kalmış yazmış. Kesin bilgi sahibi olan var mı ?Laptop almayı düşünüyorum eğer vergi iadesi yoksa Türkiye fiyatlarıyla ciddi bir fark yok. Cevap için şimdiden tşkler ...

Alıntıları Göster
    dostum eğer sorun şimdi alayım giderken formu vereyim ise, o tax free belgesini belirli bir sürede gümrükte damgalatıp yollaman lazım. onun için de çıkış yapman lazım ve 150 gün çok fazla. o kadar süre bekleneceğini sanmam tax free de. oralardan bir mağazadan bir form alırsan orada yazıyordur yollama süresi.
    yok vize süresi bitiminde alayım ama vize süresinin uzunluğu sıkıntılı mı diyorsan, sanmamakla beraber kesin bilgim yok. en güzeli oradaki bir global ofisinden öğrenmen olur. yoksa da bir telefon daha garantili halleder işini

• quote:

Orijinalden alıntı: striders

dostum eğer sorun şimdi alayım giderken formu vereyim ise, o tax free belgesini belirli bir sürede gümrükte damgalatıp yollaman lazım. onun için de çıkış yapman lazım ve 150 gün çok fazla. o kadar süre bekleneceğini sanmam tax free de. oralardan bir mağazadan bir form alırsan orada yazıyordur yollama süresi.
    yok vize süresi bitiminde alayım ama vize süresinin uzunluğu sıkıntılı mı diyorsan, sanmamakla beraber kesin bilgim yok. en güzeli oradaki bir global ofisinden öğrenmen olur. yoksa da bir telefon daha garantili halleder işini

Tşk ediyorum cevap için. Sorum 2. kısımdaki gibiydi, "150 gün vize süresi sıkıntı çıkartır mı ?". Dediğiniz gibi bir ofise sormak en doğru yol ve internette gördüğüm kadarıyla global blue ofisi kaldığım şehirde varmış. Tekrar tşkler..

• quote:

Orijinalden alıntı: TurkishByte

quote:

Tşk ediyorum cevap için. Sorum 2. kısımdaki gibiydi, "150 gün vize süresi sıkıntı çıkartır mı ?". Dediğiniz gibi bir ofise sormak en doğru yol ve internette gördüğüm kadarıyla global blue ofisi kaldığım şehirde varmış. Tekrar tşkler..

Alıntıları Göster
    İtalya dan ayrılırken havaalanın daki global blue standındaki yetkili bana 5 gün sonra paranın belirttiğim hesaba yatacağını söyledi ama tık yok hala gerçi 6 gün olmuş inşallah 1 ay da olsa yatar.

• Slm. Turkiyeden aldigimiz bir urunu turk soylu (mavi kart sahibi)alman vatandasida tax frer iadesi alabilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: charismam

Slm. Turkiyeden aldigimiz bir urunu turk soylu (mavi kart sahibi)alman vatandasida tax frer iadesi alabilirmi?
    Faturanın vergi dairesine falan gidilip onaylatılması gerekli denmiş ilk sayfada bu gerçekten gerekiyo mu? 2 yıl önce hollandadan aldığımda sadece tax free damgalı faturamla havalimanında gümrük ofisinden aldığımı hatırlıyorum paramı? halen böyle mi?
  • almanyadan bir ürün alıcam ben tax free sini almanyadaki ofisten alabilirim değil mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Creativeflo

almanyadan bir ürün alıcam ben tax free sini almanyadaki ofisten alabilirim değil mi
    pazar günü yurtdışından kız arkadaşım geliyor. şu an kampanyalı bir telefon almak istiyoruz. muhtemelen pazar gününe kadar tükenecek ürünler. ben o gelmeden onun adres ve pasaport bilgisiyle tax free fatura kestirsem. geri dönerken parayı alabilir mi? yani türkiyeye pazar günü giriş yapmış olacak fakat telefon cumartesi alınmış olacak.

bilgisi olan arkadaş varsa yardım olabilir mi? teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vukleus

pazar günü yurtdışından kız arkadaşım geliyor. şu an kampanyalı bir telefon almak istiyoruz. muhtemelen pazar gününe kadar tükenecek ürünler. ben o gelmeden onun adres ve pasaport bilgisiyle tax free fatura kestirsem. geri dönerken parayı alabilir mi? yani türkiyeye pazar günü giriş yapmış olacak fakat telefon cumartesi alınmış olacak.

Alıntıları Göster
    arkadaslar arkadasıma abd den 710 dolara ıphone 5 getirttim türkiyeden bunun vergi iadesini geri alabilirmiyim arkadasım kendinede aldı banada aldı o yüzden havaalanında geri alma işlemini yapamamıstır belki belkide bilmiyodur ondan yapmamıstır konusamadık daha bu konuyu ama ödedigimiz vergiyi burdan geri alma yöntemi var mı saygılar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: vukleus

hocam normalde alabilmen lazım. pasaport bilgileri istenmiyor. ya pos çıktısı veriliyor ya da doldurulacak bir kağıt veriliyor. sen pasaport yanımda değil sonra doldurucam dersin sorarlarsa ama bana almanyada sormadılar. hatta şaşırdım, kimlik falan istemediler. ispanyada bir fotoğrafçı istemişti ama gerek yokmuş. giriş tarihine de bakmadılar hiç benim. tabi almanya ve ispanyada.
    sadece belli sürede çıkış yapması lazım galiba ona dikkat et, hatta telefonla öğren. bazı ülkeler alışveriş sonrası 15 gün dü galiba.

• quote:

Orijinalden alıntı: burak235

arkadaslar arkadasıma abd den 710 dolara ıphone 5 getirttim türkiyeden bunun vergi iadesini geri alabilirmiyim arkadasım kendinede aldı banada aldı o yüzden havaalanında geri alma işlemini yapamamıstır belki belkide bilmiyodur ondan yapmamıstır konusamadık daha bu konuyu ama ödedigimiz vergiyi burdan geri alma yöntemi var mı saygılar ?

tax free bizdeki kdv iadesi demek. eğer soru türkiye öder mi ise ödemez. cihaz abd den alınmışsa vergisini de abd almış oluyor. çıkıştaki tax free işlemi abd nin kestiği kdv yi geri almak için yapılır.
    yani vergiyi abd almış iadeyi de haliyle abd yapar.
    yok buradan işlem yapılır mı dersen o da zor çünkü orada gümrükte tax free onaylanıp iade için başvuruluyor. yani illa damgalanmış bir form gerek.
    eğer tax free yapmışsa gelirken zaten ya nakit verilmiştir ya kredi kartına yatacaktır. başvurmadıysa yapacak bir şey yok maalesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi striders -- 23 Mayıs 2013; 21:24:02 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: burak235

tax free bizdeki kdv iadesi demek. eğer soru türkiye öder mi ise ödemez. cihaz abd den alınmışsa vergisini de abd almış oluyor. çıkıştaki tax free işlemi abd nin kestiği kdv yi geri almak için yapılır.
    yani vergiyi abd almış iadeyi de haliyle abd yapar.
    yok buradan işlem yapılır mı dersen o da zor çünkü orada gümrükte tax free onaylanıp iade için başvuruluyor. yani illa damgalanmış bir form gerek.
    eğer tax free yapmışsa gelirken zaten ya nakit verilmiştir ya kredi kartına yatacaktır. başvurmadıysa yapacak bir şey yok maalesef

valla bas vurucak vakit bulamamıstır belki belkide bilmiyodur böle bişioldugunu 710 dolara aldıgına göre vergili halidir dimi vergisi geri alınmıs hali 649 dolar oluyo sanırım fiyatı bilen biri söleyebilirmi ? 61 dolar 110 lira yapar aslında iyi para :) ama malasef fazladan verdik sanırım

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.