Şimdi Ara

Tax Free Hakkında Herşey (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
960
Cevap
130
Favori
206.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: memoseler

quote:

Orijinalden alıntı: musty26

oturma iznimiz varsa o ülkeden vergi iadesi alamıyormuşuz.
    peki şöyle diyelim:
    -danimarka'da erasmusa gideceğim.
    -avrupayı gezerken fransa'dan alışveriş yaptım, bunun vergi iadesini alabilir miyim geri danimarkaya dönerken?
    -bu havalimanlarındaki ofisler sadece oralarda mı var, uçakla dönmüyorsak nasıl yapıcaz?

Fransaya danimarkalı turist olarak gitmiyorsun. Her yere TÜRK Turist olarak gidiyorsun. O yüzden Türkiyeye dönerken alabilirsin.

hocam bu durum biraz karışık şimdi. danimarka'dan oturma iznim olucak sonucta.
    danimarkada satın alıp türkiyeye dönerken havalimanında iade alamıyacağımı biliyorum.
    ama fransa'dan satın alsam ve iadesini alabiliyorsam eğer bunu fransadan çıkış yaparken fransız ofislerine yaptırmak lazım sonucta o devlete gitti o vergi onlar geri ödüyecek.
    sonuc olarak sorum hala geçerli -fransadan, oturma iznimin olduğu danimarkaya dönerken tax free yapılabilir mi.
    teşekkürler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: memoseler

quote:

peki şöyle diyelim:
    -avrupayı gezerken fransa'dan alışveriş yaptım, bunun vergi iadesini alabilir miyim geri danimarkaya dönerken?
    -bu havalimanlarındaki ofisler sadece oralarda mı var, uçakla dönmüyorsak nasıl yapıcaz?

Fransaya danimarkalı turist olarak gitmiyorsun. Her yere TÜRK Turist olarak gidiyorsun. O yüzden Türkiyeye dönerken alabilirsin.

hocam bu durum biraz karışık şimdi. danimarka'dan oturma iznim olucak sonucta.
    danimarkada satın alıp türkiyeye dönerken havalimanında iade alamıyacağımı biliyorum.
    ama fransa'dan satın alsam ve iadesini alabiliyorsam eğer bunu fransadan çıkış yaparken fransız ofislerine yaptırmak lazım sonucta o devlete gitti o vergi onlar geri ödüyecek.
    sonuc olarak sorum hala geçerli -fransadan, oturma iznimin olduğu danimarkaya dönerken tax free yapılabilir mi.
    teşekkürler

O zaman yapabilirsin. Ben oturma iznin Türkiye'de sanıyordum... Danimarkada oturma iznin varsa oranın tax free'sinden yararlanamazsın ama Fransa vb. gibi ülkelerinkinden yararlanırsın geri Danimarkaya dönerken.

• tamamdır çok teşekkür ederim.
    bir de havalimanı dışındaki yerlerde tax free ofisi var mı, sadece havalimanlarında ise checkin yaptıktan sonra mı yoksa öncesinde mi bu ofisler
  • Arkadaşlar bu tax free ücretinin kredi kartı veya nakit olmasına biz mi karar veriyoruz yoksa alışverişi nasıl yaptıysak o şekilde mi iade ediyorlar? İngilizcem çok iyi olmadığı için şimdiden size sormak istedim
  • Arkadaşlar bu tax free ücretinin kredi kartı veya nakit olmasına biz mi karar veriyoruz yoksa alışverişi nasıl yaptıysak o şekilde mi iade ediyorlar? İngilizcem çok iyi olmadığı için şimdiden size sormak istedim
  • Kalma izni olan için bu tax free olayı işlemiyor mu !? Ben de hayaller kuruyordum TR'ye gelir iken birşeyler alıp şu vergi iadesinden faydalanırım diye ama benim geçici kalma iznim var. Yani bu hayal suya düştü, öyle mi ?
  • Yani ürünü aldıktan maksimüm 3 ay sonra o ülkeden çıkış yapmamız mı gerekiyor?
  • almanya bilgisayar laptoptan ne kadar oranda vergi geri alınıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fünfzehn

İyi günler arkadaşlar ,

Akrabalarım bu hafta Türkiyeye gelicekler , hollanda da oturuyorlar ve iphone 5 16 gb istedim alıp getiricekler . Acaba tax free yi akrabalarım alabilir mi bundan yararlanabilirler mi ? kendileri onlarca senedir hollandada oturmaktalar ve her sene Türkiyeye geliyorlar .

Ekleme : Türkiyede 1 hafta kalıp geri Hollanda'ya dönecekler

o zaman hollanda da oturma izinleri var demekki, iphone'u da hollanda dan alırlarsa tax free koşullarına girmiyor bu yüzden malesef
  • Arkadaşlar ben şimdi bugün manchester apple store dan ıphone 5 aldım.Bana 2 tane fiş ve zarf verdileri biri uzun biri kısa.Şimdi ben bu uzun fiş üzerinde nereleri doldurmalıyım?

Doldurduktan sonra havalimanında gümrüğe gidip onaylatıcam sonra posta kutusuna mı atacağım? Çünkü manchester havalimanında ofisi yok gözüküyor globalin.

Resimlerini çektim..

Pasaport no
    isim soyisim
    adres
    giriş çıkış tarihleri vs. var

aşağıdada imza ve hangi yolla ücreti geri almak istiyon diyor.Başka bir şey var mı?

Bide kredi kartı seçince kart numaramı yazmıyorum hiç bir yere nasıl gönderiyorlar.

Tax Free Hakkında Herşey Tax Free Hakkında Herşey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EMREBORA_61 -- 6 Ağustos 2013; 21:07:06 >

• Ayrica iki fiside zarfa koyup postalamam gerekiyor dogrumudur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar sizinle güzel bir tecrübemi paylaşayım. ab ülkelerinden çeşitli alışverişler yaptım. litvanyada havaalanından türkiye ye dönerken tax free formlarımı gümrük memuruna onaylattım. havaalanlarında danışmaya filan sorsanız yerini gösteriyorlar zaten. daha sonra onaylanmış formlarımla refund noktasına gittim. iadeyi vermediler. neymiş efendim sadece kendi ülkelerinden yapılan alışverişleri iade ediyorlarmış. normalde böyle birşey olmaması lazım. bende formlarla türkiye ye döndüm. burada istanbulda bulunan tax free global blue ofisini aradım. onlar formları bize yollayın iadeyi yapalım dediler. IBAN adresimi ayrı bir kağıda yazarak, pasaport fotokopimle beraber formları kargoyla yolladım. iki gün sonra iadeyi yaptılar ıban adresime. yani öyle 1 ay sonra kredi kartıma alacam iadeyi diye havaalanlarında posta kutusuna atmaya gerek yok. yani gümrük memuruna belgeleri onaylatmıs fakat geri iadesini bir şekilde alamamıs arkadaslar rahatca türkiyeye dönünce 2 günde alabilirler iadelerini. bilginize....

• Merhaba Arkadaşlar 2012 Ağustos ayında ABD'den aldığım ürünler için Houston havaalanında yaptığım taxfree iade başvurusunun sonucu tam sene sonra neticelendi :)

Eve JP morgan Chase Bank'tan TaxFree için check geldi. Bu iade parasını almam için ne yapmam gerekli acaba?

TaxFree çekini Ankara Havaalanındaki TaxFree ofisinden alabilmem mümkün mü?
    Teşekkür ederim.
  • dede asker olunca , herşeyin geri dönüşünü üç defa yapmadan duramıyorum arkadaşlar , konuyu okudum , anladım , ama yanılmamak için soruyorum :

1 - Berlin apple store dan iphone 5s almak istiyorum ekim ayında.
    İlk sorum türkiyeye kaç adet iphone getirebilirim ? kişi başı limit var mıdır ? ayrıca berlin apple store da da kişi başı satış limiti var mıdır ? bilenler varsa sevinirim.

2 - ( 1 adet iphone aldığımı varsayarak konuya devam ediyorum ) bu iphone un faturasını kestirirken , satıcıya tax free faturası kesmesini rica ediyorum.

3 - bu fatura ve ürünle birlikte , tegel havaalanındaki gümrük ofisine gidip ürünü ve faturayı onaylatıyorum ?

4 - gümrükte onaylanmış fatura ile , hemen yandaki tax refund ofisine gidip , % 11 lik tutarı nakit olarak alıyorum ?

hepsi bu kadar mı ?
  • Merhaba arkadaşlar konunun ilk girişinde yazan ülkeler arasında romanya mevcut fakat, yönlendirilen sitelere baktığımda romanya yer almıyor sitenin listesinde,

Buradan telefon almayı düşünüyordum ancak vergi iadesi alamadıktan sonra karlı bir durum söz konusu değil

Bilgisi olan kimse var mı acaba romanya ile ilgili başka bir durum söz konusu mu?
  • quote:

peki şöyle diyelim:

dostum erasmusun durumunu bilemiyorum ama eğer ab üyesi ülkeden oturma ve çalışman varsa AB içinde tax free alamazın diye biliyorum. misal almanyadan oturman var gidip hollandadan tax free alamıyorsun diye biliyorum. sen gene de bir sor.

ofisler havaalanında kesin oluyor. onun haricinde bazı yerlerde büroları da oluyor. misal barcelona da bir avm de vardı. oradan nakit aldım ben hemen ama arabayla gittiimden tr ye dönene kadar süresi geçti kartımdan cezasıyla çektiler.

uçakla dönmüyorsan gümrükten geçerken onaylatacaksın. maalesef gümrük de sadece havaalanı ve ab sınırlarının olduğu yerlerde var. yunanistan bulgaristan gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlockhiT

Arkadaşlar bu tax free ücretinin kredi kartı veya nakit olmasına biz mi karar veriyoruz yoksa alışverişi nasıl yaptıysak o şekilde mi iade ediyorlar? İngilizcem çok iyi olmadığı için şimdiden size sormak istedim

dostum limiti var. sanırım almanyada kişibaşı 200 250 € gibi bir limiti var. üzeri bir iadeyi karta yapıyorlar. ama yanında başkaları varsa onların adına alabilirsin. benim 400€ civarı iadem vardı yarısını eşimin adına verdim, nakit aldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMREBORA_61

Arkadaşlar ben şimdi bugün manchester apple store dan ıphone 5 aldım.Bana 2 tane fiş ve zarf verdileri biri uzun biri kısa.Şimdi ben bu uzun fiş üzerinde nereleri doldurmalıyım?

Doldurduktan sonra havalimanında gümrüğe gidip onaylatıcam sonra posta kutusuna mı atacağım? Çünkü manchester havalimanında ofisi yok gözüküyor globalin.

Resimlerini çektim..

Pasaport no
    isim soyisim
    adres
    giriş çıkış tarihleri vs. var

aşağıdada imza ve hangi yolla ücreti geri almak istiyon diyor.Başka bir şey var mı?

Bide kredi kartı seçince kart numaramı yazmıyorum hiç bir yere nasıl gönderiyorlar.

Tax Free Hakkında Herşey Tax Free Hakkında Herşey

sol taraftaki isim adres ülke vs kısmı dolacak

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.