Şimdi Ara

Tax Free Hakkında Herşey (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
960
Cevap
130
Favori
206.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serromacher

Arkadaşlar selam;

Ablam İngiltere'den toplamda 3 adet iPhone aldı
    2 tane 32GB 1 Tane de 16GB
    Şimdi Tax Free Fişinde 300 küsür pound ödenmesi gerektiği yazıyor ancak onun aldığı tutar 265 pound ve Türk lirası ister misin diye sormuşlar o da evet demiş. 2.8 liradan TL ye çevirip 675 lira para vermişler.. Nereden baksanız 300 lira eksik. Bu durumda ne yapabiliriz? Fikri olan var mı?

Türkiye'ye dönmediyse taxfree noktasına geri gitsin. ödenmesi gereken tutar ile ilgili itiraz etsin. Öncelikle bunu yapsın görevlilerin ne dediğine göre yapılacaklar şekillenir.
  • pisco P kullanıcısına yanıt
    merhaba,

ben viyana'dan(Avusturya) otobüs ile budapeşte'ye(macaristan) karayolundan geçiş yapacağım. budapeşte'den uçak ile istanbul'a döneceğim.

viyanadan alışveriş yapıp, tax free formunu alıp ürün kutusunu açmadan, budapeşteden istanbula dönerken havaalanında tax free formunu gümrük görevlisine onaylatabilir miyim?

not: her iki ülke de EU ülkesi.
  • Merhaba
    Suan ingiltere deyim 180 gunluk vizem var iphone almayi dusnuorum vergi iadesi alabiliormuyum ? 2014 Nisan da vizem bitiyor ama 2013 aralikta Turkiye ye gelicem 2 haftaligina.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icecube_fb -- 21 Kasım 2013; 17:38:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ben ingiltereden ekimde dönüş yaptım, taxfree ofisi çok kalabalıktı ve uçağı kaçırmak üzereydim bende taxfree almadan dönüşyaptım

şuan türkiye sınırları dahilinde bu taxfree ücretini talep edebileceğim bir yer yada bir yol varmıdır ?
  • merhaba,

ben şu anda maltadayım (öğrenci olarak 6 ay vizem var). Hollandaya gideceğim 10 günlüğüne burdan telefon alsam hollandaya giderken tax free yi alabilir miyim? yada tam tersi hollandadan bir şey aldığımda maltaya gelirken alabilir miyim? illa türkiyeye giderken mi alabilirimyim?
    bir de malta olarak yazılmış konuda fakat sitede göremedim maltayı?
    tşk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dicey_celo

merhaba,

ben şu anda maltadayım (öğrenci olarak 6 ay vizem var). Hollandaya gideceğim 10 günlüğüne burdan telefon alsam hollandaya giderken tax free yi alabilir miyim? yada tam tersi hollandadan bir şey aldığımda maltaya gelirken alabilir miyim? illa türkiyeye giderken mi alabilirimyim?
    bir de malta olarak yazılmış konuda fakat sitede göremedim maltayı?
    tşk.

Alirsin tr ile alakasi yok

• emin misiniz?
    ona göre buradan telefon alacağım. hollandaya götüreceğim geri getireceğim.
    burdaki arkadaşım telefonun çaldırdı yeni telefon alacak burdan. 10 gün sonra geri getireceğim kullanacak
  • Ben de önümüzdeki ay Almanya'ya gideceğim, gece gece alışveriş listesi yapıyorum. :))
    Daha önce kimse belirtmemiş, ödemenin kredi kartına yapılmasını istersek döviz paritelerini kim belirliyor? Onlar TL ye çevirip mi yatırıyor kredi kartına yoksa bizim banka mı çevirme işlemini yapıyor?
    Kısaca kur farkından zarar edermiyiz demek istiyorum.
  • Merhabalar, sorum biraz uzun, İspanya'da Erasmus öğrencisiyim,normalde 5 aylık gelmiştim ama uzattım. Gerekmediği halde oturma izni de almıştım.

Şimdi ilk sorum şu, ben iki haftalığına Türkiye'ye gitmek istiyorum,şu anda Tax Free alabilir miyim? Ya da ben herhangi bir zaman Tax Free alabilir miyim ?

İkinci sorum da şu, Türkiye'ye uçuşum Almanya üzerinden, havaalanında 3.5-4 saatlik bir boşluk var, o sürede havaalanından çıkıp en yakın bir teknoloji mağazasına gitsem alacağımı alsam, Tax-Free fiş yazdırsam bunu alabilir miyim? Sonuçta Almanya'da oturma iznim yok,turistim. Yeşil pasaportum var sanırım havaalanından çıkıp şehire gitmemde sorun olmaz.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • Gobelin G kullanıcısına yanıt
    Teorik olarak şengen içinde oturma izniniz varken tax free'den yararlanamazsınız.
  • Benim de bir sorum var.

Ben şu an Romanya'da erasmus öğrencisiyim. Buradan bir telefon aldım ve tax free yaptırmak istiyorum. Havaalanında bu işlemi nasıl yapabileceğimi sorduğumda öncelikle border ı geçip pasaportuma damga vurulması gerektiğini, daha sonra da cihazı aldığım yere geri dönüp vergi parasını oradan almam gerektiğini söylediler. Ama diğer ülkelerde durum böyle değil. Romanya'da tax free işlemi ile ilgili bilgi sahibi birisi varsa yardımcı olabilir mi bana?
  • Merhaba,

Yaklaşık 1 ay önce Almanya Apple store dan İphone aldım ve tax free belgesini düzenlettim. Belgede Global Blue bürosundan 76 Euro alacağım yazıyor. Benim sormak istediğim soru: Ben Türkiye'ye haftaya dönüyorum ama Çek Cumhuriyeti'nden uçağım kalkıyor. Çek Cumhuriyeti Havaalanı gümrüğündeki memura bu belgeyi onaylattıktan sonra, Çek Cumhuriyeti havaalanındaki Global Blue ofisinden paramı alabilirmiyim ? Almanya'dan ürünü alıp Çek Cumhuriyeti'nden vergi iadesini almamda bi sorun çıkarmı ?Apple Store daki görevliye bu soruları sorduğumda hiç bir sorun çıkmaz dedi ama ben yine böyle bir tecrübeye sahip bir arkadaş varmı öğrenmek istedim. Cevap için şimdiden teşekkürler..
  • umarım en kısa zamanda mesajıma cevap veren çıkar.
    ben 1 yada 2 hafta önce teknosadan 1600 tlye notebook aldım. tax free düzenlettim.
    ben yurtdışında okuyorum. 5 yıllık bir üniversitede ve o yüzden oturma iznim falan var. ama alabilirmiyim parayı bilmiyorum. kestirdim sadece öylesine fatura.
    neyse ben 2 gün sonra geri dönüyorum.
    uçağım sabiha gökçenden kalkıyor.
    bu tax free olayıyla ilgili ne yapcam bilmiyorum. şimdi havalimanına girdim. ondan sonra? önce checkin yaptırmam mı gerekiyor? yoksa checkinden önce gidip bi yerlere mi onaylatmam gerek? basit basit detaylıca anlatırmısınız lütfen.
    ha bide bazıları kutunun açılmaması gerek diyo. ben kullandım yani bilgisayarı. alamazmıyım?
  • Arkadaşlar şuan Hollanda'da erasmus yapıyorum. Almanyadan telefon alsam hollandaya tekrar dönerken tax freesini alabilir miyim?

Birde almanyada uygun fiyata nerelerden alışveriş yapılır elektronik eşya için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _conscript_

Arkadaşlar şuan Hollanda'da erasmus yapıyorum. Almanyadan telefon alsam hollandaya tekrar dönerken tax freesini alabilir miyim?

Avrupa birliği ülkeleri arasında da taxfree alabilirsin.
    Tax free bürosuna uğra elinde fatura olsun hatta telefon da yanında olsun. Hatta geri aldığın tutarı da burada paylaş biz de almanya'nın vergisini öğrenmiş olalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeArAnGeL

quote:

Arkadaşlar şuan Hollanda'da erasmus yapıyorum. Almanyadan telefon alsam hollandaya tekrar dönerken tax freesini alabilir miyim?

Avrupa birliği ülkeleri arasında da taxfree alabilirsin.
    Tax free bürosuna uğra elinde fatura olsun hatta telefon da yanında olsun. Hatta geri aldığın tutarı da burada paylaş biz de almanya'nın vergisini öğrenmiş olalım.

Almanya etiket fiyatinin %10 unu aliyorsun aklinda bulhnsun

• %10 ise 50 euro civarında para almam gerekli. Bu tax free büroları nerelerde olur arkadaşlar? Uçakla gitmeyeceğim çünkü.
  • quote:

%10 ise 50 euro civarında para almam gerekli. Bu tax free büroları nerelerde olur arkadaşlar? Uçakla gitmeyeceğim çünkü.

Ben ucakla gittigim icin guvenlik kontrolden hemen sonra oluyor taxfree shoplarin birinin icinden aldim ben koeln de

• quote:

%10 ise 50 euro civarında para almam gerekli. Bu tax free büroları nerelerde olur arkadaşlar? Uçakla gitmeyeceğim çünkü.

bir hafta kadar önce link vermiştim ama yine vereyim ;
    http://www.globalblue.com/destinations/germany/tax-free-shopping-in-germany/
  • Selam herkese kolay gelsin.

1.5 senedir polonyada hem okuyor hem calisiyorum. Burada calisma iznim ve oturma iznim var. Oncelikle sunu soyleyeyim. globalblue nin sitesine girerseniz orada acik ve net olarak para geri alimi ile ilgili tek sartin EU uyesi olmayan bir ulkenin vatandasi olmak oldugunu gorebilirsiniz. Buna ek olarak globalblue yi aradim oradan aldigim yanitta bu dogrultudaydi. Ogrenci olmam yasamam oturma izni veya calisma izninin onemli olmadigini soylediler. Yani bu durumlarda bile vergiyi geri almak mumkun.

Benim su sekilde bir sorum olacak

Bir bilgisayar almayi dusunuyorum ancak ulkeden cikmama 1.5 ay civari bir sure var. Acaba bilgisayari acip kullansam daha sonra tekrar paketlesem bir sorun olur mu? Kullanim izi icermeyecek makina,
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.