Şimdi Ara

Tax Free Hakkında Herşey (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
960
Cevap
130
Favori
206.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar tüm sayfaları neredeyse okudum sayılır
    macaristandan SSD disk alacagım ve tax free iadesi almak istiyorum. biraz kafam karıştı netlik getirebilirseniz sevinirim.

yapmam gereken sıralama da bu yolu izleyerek vergi iadesinin tamamını mı alıyorum?
    tax free faturası kestirmek
    bu faturayı havaalanındaki gümrüge onaylatmak
    tax free ofisinden tercih ettigim iade şekline göre iadesini almak bu kadar mıdır?

eger bu yolu tercih edersem de tax free iadesinin bir kısmını mı alıyorum?
    elektronik magazalarda blue global ile anlaşmalı olan yerlerde tax free iadesını hemen alabiliyorum ama global blue belirli bir miktarını kar olarak alıyor. bu mudur?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

• herkese selamlar.. çok mesaj olmuş farklı farklı yorumlar yapılmış bende zamanında bilmiyordum, kafa karıştırıcı geliyordu, bu sayfadan yararlanmıştım.

Madde madde şöyle kolaylık olsun diye bi katkı sağlamak için kendi yaşadıklarımı yazmak istedim.

1-TC vatandaşı iseniz gittiğiniz Avrupa ülkesinin vatandaşı olmadığınız için o ülkenin vatandaşlarına uyguladığı vergilerden muafsınız demektir. Bu nedenle orada yaptığınız alış-verişlerinizde vergi tutarını geri alabilirsiniz demektir.

2-Öncehttp://www.globalblue.com/ adresine girdim. Ben Almanya'ya gitmiştim. Media Markt'ta ve diğer mağazalarda istediğim alışverişleri yaptım. Ama hepsinde önce Tax Free opsiyonunuz varmı diye sordum. Farklı mağazalardan bir düz üstü bilgisayar, iki cep telefonu, bir profosyonel fotoğraf makinası ve ekipmanları ve hafıza kartı, mouse falan gibi aksesuarlar almıştım. Her mağazada alışverişten sonra müşteri hizmetlerine gidip tax free kuponumu istedim ve onlarda alışveriş tutarıma göre ne kadar geri alacağımı yazdılar.

3-Almanya'dan ayrılırken hava alanında tax free offisi nerede diye sordum birine, gösterdi gittim. Bu işle ilgilenen polisler var, geldiler ve faturalar ile kuponları incelediler, sonra onay verdiler damga falan bastılar.

4-Daha sonra hava alanı içerisinde hemen polislerin evraklarımı onayladıkları ofisin karşısında banka gibi biyerden tüm paramı geri aldım.

Toplamda 600 Euro'ya yakın paramı geri aldım ve mutluluk içinde uçağıma bindim :)

• msek M kullanıcısına yanıt
    Çifte vatandaş birisi TR'den bir ürün alıp TR pasaportu yerine BG pasaportu ile giriş çıkış yapsa Tam Free alabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar..

Bu konuda net bir bilgim yok ama şunu söyleyebilirim, bazı tanıdıklarım vardı Türk ve Alman vatandaşlığı olan çifte vatandaşlar, onlar ne Türkiye'de ne de Almanya'da bu durumdan zaten oranın vatandaşı oldukları için yararlanamıyorlardı.

Fakat, yukarıdaki prosedürde sizin hangi ülkenin vatandaşı olduğunuzu kontrol eden tek süreç tax free ofisinde görevli polis memurlarına aldığınız ürünlere ait faturaları gösterirken bir ihtimal pasaportunuzu da sormaları. Ben iki kez bu işlemi yaptım Almanya'dan vatana dönerken birinde sordular birinde direk onayladılar. Pasaport sorduklarında ürünleri de görmek istemişlerdi zaten.

Bu konuda daha bilgili arkadaşlar varsa onlar da yorum bekleyelim bence veya Gümrük Bakanlığı'na bir mail atıp sorun bilgi edinme hakkınız kapsamında.
  • merhaba arkadaşlar
    gürcistana gidecem ordan 2 tlf almayı düşünüyorum tax free de kaç tlf gecirebilirim
  • Almanya da hava alanları dışında nerede tax free ofisleri var arkadaşlar? Hollanda dan trenle geçiceğim çünkü
  • pezdum kullanıcısına yanıt
    sayın pezdum;

Tax Free'de geçirebilceğiniz cihazlarla ilgili bildiğim kadarı ile bir sınırlama bulunmuyor. Bu nedenle iki cihaza da ait tax free belgelerini alırsanız geri ödemenizi alabilirsiniz diye düşünüyorum.

Eğer sorarlarsa neden iki telefon var diye biri benim için birini de hediye edicem dersiniz. Bu konuda kimse size bişey diyemez.

Ben Almanya'dan dönerken iki tane S3 vardı yanımda birini kullanıyordum diğeri kutusundaydı, hiç bir sorun yaşamamıştım.
  • _conscript_ kullanıcısına yanıt
    Sayın _conscript_,

Global Blue şirketinin şu sayfasını inceleyiniz lütfen.

http://www.globalblue.com/customer-services/tax-free-shopping/refund-points/germany/berlin-tegel1/

Burada sanırım sadece hava alanları gösterilmiş olabilir fakat. Ayrıca bildiğim kadarıyla en son Schengen ülkesinden çıkarken tax iade işlemi yapılıyor.

Bu konuda daha deneyimli arkadaşlar daha doğru cevaplar vereceklerdir.
  • msek M kullanıcısına yanıt
    :D inş bi sorun olmaz gümrükte yardımcı oldugun iiçin saol gidip geldigimde bilgilendirim sizi :D
  • pezdum kullanıcısına yanıt
    şimdiden iyi yolculuklar ve keyifli alışverişler
  • quote:

Orijinalden alıntı: msek

Sayın _conscript_,

Global Blue şirketinin şu sayfasını inceleyiniz lütfen.

http://www.globalblue.com/customer-services/tax-free-shopping/refund-points/germany/berlin-tegel1/

Burada sanırım sadece hava alanları gösterilmiş olabilir fakat. Ayrıca bildiğim kadarıyla en son Schengen ülkesinden çıkarken tax iade işlemi yapılıyor.

Bu konuda daha deneyimli arkadaşlar daha doğru cevaplar vereceklerdir.

Teşekkürler cevap için. Bilgisi olan biri yardım ederse iyi olur gerçekten

• Selam arkadaşlar :) Tüm forumu okudum ama sorumun cevabını bulamadim. Gelecek ay Almanya'ya gideceğim. 5S almayi planlıyorum. Ama büyük teknoloji marketlerinden değilde, bizim esnaf diye tabir ettiğimiz (Tanidik bir saticidan) bir yerden almayi düşünüyorum telefonu. Forumda yazılanlardan anladigim; büyük teknoloji marketlerinin tax free faturası düzenlediği yönünde. (Yanlış anlamış olabilirim) Şimdi bizim esnaf dedigimiz saticidan tel.i alsam, adima normal bir fatura kestirsem hava alani yada herhangi başka bir tax free ofisinden vergi iadesi almak için tax free belgesi doldurabilir miyim? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: karaelmaslim

Selam arkadaşlar :) Tüm forumu okudum ama sorumun cevabını bulamadim. Gelecek ay Almanya'ya gideceğim. 5S almayi planlıyorum. Ama büyük teknoloji marketlerinden değilde, bizim esnaf diye tabir ettiğimiz (Tanidik bir saticidan) bir yerden almayi düşünüyorum telefonu. Forumda yazılanlardan anladigim; büyük teknoloji marketlerinin tax free faturası düzenlediği yönünde. (Yanlış anlamış olabilirim) Şimdi bizim esnaf dedigimiz saticidan tel.i alsam, adima normal bir fatura kestirsem hava alani yada herhangi başka bir tax free ofisinden vergi iadesi almak için tax free belgesi doldurabilir miyim? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum.

Olmaz sanırım normal fatura ile. Arkadaşların dedikleri tax free belgesi olması lazm
  • Arkadaşlar merhaba

Avusturyadayım,D-tipi vize sahibiyim. Buradan mini pc alıp öyle turkiyeye dönmek istiyorum.

Oncelikle D tipi vize sahipleri tax free alabiliyormu?

Ayrıca mini pc'yi bir web sayfası üzerinden alacağım, adamlar tax free fatura gönderemeyiz normal fatura göndeririz sdiyorlar. Normal fatura ile tax free ücretini geri alabiliyor muyuz?

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xroads

Selam herkese kolay gelsin.

1.5 senedir polonyada hem okuyor hem calisiyorum. Burada calisma iznim ve oturma iznim var. Oncelikle sunu soyleyeyim. globalblue nin sitesine girerseniz orada acik ve net olarak para geri alimi ile ilgili tek sartin EU uyesi olmayan bir ulkenin vatandasi olmak oldugunu gorebilirsiniz. Buna ek olarak globalblue yi aradim oradan aldigim yanitta bu dogrultudaydi. Ogrenci olmam yasamam oturma izni veya calisma izninin onemli olmadigini soylediler. Yani bu durumlarda bile vergiyi geri almak mumkun.

Benim su sekilde bir sorum olacak

Bir bilgisayar almayi dusunuyorum ancak ulkeden cikmama 1.5 ay civari bir sure var. Acaba bilgisayari acip kullansam daha sonra tekrar paketlesem bir sorun olur mu? Kullanim izi icermeyecek makina,

Hocam merhaba, tax free alabildinizmi??

• Arkadaşlar Benim enişte Almanya'ya gidiyor patronla beraber 2 tane xbox one 1 tane wii u 2 tane de xbox one controller getirecekler.Bavullara dağıtsalar sıkıntı olur mu gümrük vergisi vs.? Ayrıca her biri için tax free alabilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: otchill

quote:

Orijinalden alıntı: Xroads

Selam herkese kolay gelsin.

1.5 senedir polonyada hem okuyor hem calisiyorum. Burada calisma iznim ve oturma iznim var. Oncelikle sunu soyleyeyim. globalblue nin sitesine girerseniz orada acik ve net olarak para geri alimi ile ilgili tek sartin EU uyesi olmayan bir ulkenin vatandasi olmak oldugunu gorebilirsiniz. Buna ek olarak globalblue yi aradim oradan aldigim yanitta bu dogrultudaydi. Ogrenci olmam yasamam oturma izni veya calisma izninin onemli olmadigini soylediler. Yani bu durumlarda bile vergiyi geri almak mumkun.

Benim su sekilde bir sorum olacak

Bir bilgisayar almayi dusunuyorum ancak ulkeden cikmama 1.5 ay civari bir sure var. Acaba bilgisayari acip kullansam daha sonra tekrar paketlesem bir sorun olur mu? Kullanim izi icermeyecek makina,

Hocam merhaba, tax free alabildinizmi??

Bende cevap bekliyorum, arkadaşla aynı durumdayım

• Arkadaşlar, telefonu alacağım yer bana ellerinde global blue formu olmadığını söyledi, fatura ile havalanında doldurup alabilirsin sıkıntı olmaz dedi. Doğrumudur bu? Yoksa havalanından form alıp bu mağazaya mı doldurtayım?
  • Arkadaşlar neslinden Xbox one alican tax feee ile vergiyi geri alabilir miyim Alan arkadaş varsa ne kadarini geri alabiliyoruz ?

• birde taksitle alabiliyormuyuz ? alsak da tax ı geri alabiliyor muyuz ?
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.