Şimdi Ara

Tax Free Hakkında Herşey (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
960
Cevap
130
Favori
206.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben erasmus öğrencisiyim. sadece bir dönem kalacağım. bu süreç içerisinde yurtdışından telefon almayı düşünüyorum. schengen vizem var. ama aklıma takılan bir konu var. ben bir dönemlik olduğum için tax free den yararlanma şansına sahip miyim? yoksa öyle bir hakkım yok mu?
  • geçen yıl almanya' dan bir traktor s2 aldım 489euro, taxfree yok dedi içimde kaldı sorusu hep acaba başka bir mağza taxfreeli işlem yapıyor olabilir mi yoksa elektornik diye mi tümünde yok?
  • Anoren kullanıcısına yanıt
    Soruma kimse cevap ver(e)medi ama ben cevaplayayım. Bugün Berlin'de teli alarak Schönefeld'de vergi iadesi işlemini yaptım. Mediamarkt'tan 179 EUR'ya LG G2 Mini aldım ve tax free faturası kestirdim. Sonra vergi iadesi işlemini Schönefeld'de yaptırdım. Toplamda Customs'da onaylatıp Global Blue'den parayı almak 2 ya da 3 dakika sürmemiştir. Havaalanı zaten küçük ve boştu. Bizim İstanbul yolcuları vardı herhalde sadece. Havaalanında customs ile Global Blue'nun gişeleri yan yana. Customs'da faturayı onaylattım sonra Global Blue'ya geçtim. Evrakları kontrol etti, sorun yok ödemeyi kredi kartı mı istersiniz cash mi dedi. Ben de cash olarak istiyorum dedim. Nakit ödemelerde 3 EUR kesinti varmış ama kredi kartında alacak kaydı bekleyip durmaktansa orada nakit almak daha mantıklı geldi. Daha önceden kararımı vermiştim zaten. Neyse 16 EUR verdiler. Bu şekilde tel 163 EUR'ya gelmiş oldu. TL'ye çevrilirse 450 tl yapar. 120 de pasaport kaydı tutar desek 570 tl'ye g2 mini sahibi olacam inş. Şu anda tr'de en ucuz satan yer 730 tl'ye kliksa. Ama o da ithalatçı firma garantili. Bu telde mediamarkt tr garanti verir diye ümit ediyorum. Ya da bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa garanti konusunda beni aydınlatırsa sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: MechTa

beyler cifte vatandasim yunana ab uyeli pasport ile giricem gitmisken gozluk alicam bunun tax freesini turk pasportuma hazirlatsam acaba sknti olurmu ? gumruk onaylarmi turk pasportum ile onay vururken pasport istiyorlarmi ?

Ben de çifte vatandaşım bg-tr, bizim iş karışık biraz, tax free yapabildiniz mi hocam?
  • Merhaba arkadaslar acil cevap verebilirseniz sevinirim. YArin Amsterdamdan ayrilicam ve bir adet LG g3 almayi planliyorum fakat ucagim 24.00 de. Tax free officeleri de 20.30da kapaniyormus. Nasil bir yol izlememi onerirsiniz???
    Amsterdam havaalaninda 3 adet tax free officesi varmis. 2si pasaport kontrolunden once 1 tanesi pasaport kontrolunden sonra. Duydugum kadariyla bileti gormek istiyorlarmis ama o saatte biletimin elimde olmasinin sanirim imkani yok. Bu yuzden online check in kabul ederler mi? Acil yardimci olursniz sevinirim. Simdiden tesekkurler...
  • Fransa'da ciddi bir alışveriş yaptım.

Charleroi havalimanında Premier Tax Free ofisi olmadığı için formu gümrük memuruna onaylatıp kutuya attım, size tavsiyem tax free evrakların fotoğrafını çekin daha sonra takip için lazım oluyor. Tecrübe ile sabit :) Akabinde, ne olur olmaz diye hemen Belçika'daki Premier Tax Free info'ya mail attım, hemen döndüler. Gümrük onaylı form bize ulaştığı anda iade yapacağız diye. İlave tavsiye, olurda mağazada cash refund - nakit iade seçeneğini yapıp, geldiğiniz havalimanında ödeme noktası yoksa (genelde kucuk havalimanlarında olmuyor, bergamo-milan, charleroi-belçika gibi) hiç panik olmayın. Tax free dokumanın arkasına birkaç satır yazın, kredi kartı numaranızı ekleyin kapatıp yollayın) Bazen kutular dolu olabilir, tax free zarfının gittiğinden emin olun, iyice basın kutuya :) Ucu falan kalmasın dışarda, bir uyanık gelip sizin zarfı alır kendi zarfını koyar, Türkler yapar :)

Cash refund tercih edip karta iade etmek durumunda kalırsanız örnek olarak bu metni yazabilirsiniz. "Since there was no cash refund point located in XXX airport, I will kindly ask you to return my amount to below credit card." yeterlidir diye düşünüyorum..

Bol alışverişler ve selamlar...

• Arkadaşlar herkese merhaba. Bütün sayfaları okuyamadım, o yüzden soracağım soru daha önce sorulmuşsa ve/veya cevabı yazılmışsa şimdiden özür diliyorum.

Bu vergi iadelerini sadece Global Blue mu yapıyor? Komisyonsuz bir şekilde bu vergi iadelerini almak imkansız mı?

Ocak ayı içinde Erasmusla Fransa'ya gideceğim. Türkiye'ye dönmeden evvel de iPhone almayı düşünüyorum.

Apple Fransa'nın sitesinde vergi 127 Euro diyor, Global Blue'nun sitesi 85 Euro geri alabilirsiniz diyor. 42 Euro komisyon alıyorlar. Bunun önüne geçmenin bir yolu yok mudur?
  • arkadaşlar yurt dışındaki duty freelerden aldığımız ürünlerden de iade alabiliyormuyuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagatayuca

Arkadaşlar herkese merhaba. Bütün sayfaları okuyamadım, o yüzden soracağım soru daha önce sorulmuşsa ve/veya cevabı yazılmışsa şimdiden özür diliyorum.

Bu vergi iadelerini sadece Global Blue mu yapıyor? Komisyonsuz bir şekilde bu vergi iadelerini almak imkansız mı?

Ocak ayı içinde Erasmusla Fransa'ya gideceğim. Türkiye'ye dönmeden evvel de iPhone almayı düşünüyorum.

Apple Fransa'nın sitesinde vergi 127 Euro diyor, Global Blue'nun sitesi 85 Euro geri alabilirsiniz diyor. 42 Euro komisyon alıyorlar. Bunun önüne geçmenin bir yolu yok mudur?

Eğer 3 aydan uzun süreli vizen varsa ya da oturma iznin varsa vergi iadesi alamazsın -ki erasmus yapacaksan bunlardan birini alacaksın demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: -engin-

quote:

Orijinalden alıntı: cagatayuca

Arkadaşlar herkese merhaba. Bütün sayfaları okuyamadım, o yüzden soracağım soru daha önce sorulmuşsa ve/veya cevabı yazılmışsa şimdiden özür diliyorum.

Eğer 3 aydan uzun süreli vizen varsa ya da oturma iznin varsa vergi iadesi alamazsın -ki erasmus yapacaksan bunlardan birini alacaksın demektir.

Bu konuda bir arkadaş "oturma izni varsa da iade alınabiliyor" yazmış ama.

• ustadlar almanyadan alısverıs yaptım neyse faturaları onaylattım ama ofıs kapalıydı evrakları doldurdum ama ben kredı kartı degılde banka kartımın bılgılerını yazdım herkes kredi kartı demiş durmuş ama banka kartının bilgilerini yazınca hesabıma yollamıyorlarmı ? maaş hesabı için kullandıgım karta ? ayrıca bu evrakların gecerlılıgı nedır yanı ben 1 hafta sonra postalarsam sıkıntı yaratırlarmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpmagduru -- 10 Ocak 2015; 16:12:03 >
  • xpmagduru kullanıcısına yanıt
    Ilk Sayfada yazmıstım ustad

Almanya için Kurallar ;
    - Araçlar, yedek parça ya da araba için malzemelerin (örneğin petrol, navigasyon sistemi, araç radyosu) vergisi ödenmez.
    - Asgari alım miktarı: 25 Euro
    - Fatura kesim tarihinden itibaren fatura 3 ay içinde damgalanmalıdır.
    - Çek geçerliliği: Damgalandıktan sonra 4 yıl boyunca geçerlidir.
    - Geçerli damgalar :Alman ya da Avrupa Birliği ülkelerinden herhangi birine ait damga olabilir. (Alman Konsolosluğunun damgasıda geçerlidir)
  • cagatayuca C kullanıcısına yanıt
    Yurtdisinda yasayan -oturma izni olan turk vatandaslari tr de yaptiklari alisverisi aliyorlar

ancak yurtdisinda yasayan ve yurtdisinda oturma izni olan turk vatandaslari turkiye ye donuste alabiliyorlar mi o konuda pek bir bilgim yok arkadaslar
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisco

Ilk Sayfada yazmıstım ustad

Almanya için Kurallar ;
    - Araçlar, yedek parça ya da araba için malzemelerin (örneğin petrol, navigasyon sistemi, araç radyosu) vergisi ödenmez.
    - Asgari alım miktarı: 25 Euro
    - Fatura kesim tarihinden itibaren fatura 3 ay içinde damgalanmalıdır.
    - Çek geçerliliği: Damgalandıktan sonra 4 yıl boyunca geçerlidir.
    - Geçerli damgalar :Alman ya da Avrupa Birliği ülkelerinden herhangi birine ait damga olabilir. (Alman Konsolosluğunun damgasıda geçerlidir)

üstad benim sordugum o degildi ben kredi kartı yerine banka kartı yazdım buradaki şubeyi aradım sorun olur dediler ve maksimum 2 ay içinde paran yatar ayrıca postada kaybolma ıhtımalıde var peki o ne olcak dedigimde gelmezse yani kaybolursa parada alamazsın dediler artık yaza gidersem kendim yaptırcam

• pisco P kullanıcısına yanıt
    Oturma izni olan kişiler alamıyor diye biliyorum ancak bazen alabilen de oluyor, görevliye bağlı bir şey yani bir noktada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisco

Yurtdisinda yasayan -oturma izni olan turk vatandaslari tr de yaptiklari alisverisi aliyorlar

ancak yurtdisinda yasayan ve yurtdisinda oturma izni olan turk vatandaslari turkiye ye donuste alabiliyorlar mi o konuda pek bir bilgim yok arkadaslar

Eyvallah hocam sağolasın.
  • Amerika'da yok degil mi arkadaslar tax free?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar konuyla ilgili olduğu için buraya yazıyorum

İphone 6 plus 64 gb almanyadan alsak 899 euro 2434 liraya geliyor

99 euro tax free alma imkanımız var fiyat 2166 liraya iniyor

Benim sormak istediğim bu vergi iadesinin almanyada havaalanlarında geri alındığı kısım hakkında bilgisi olan var mıdır?

Babannem kısa süre içinde Almanya'dan Türkiyeye dönecek, kendisinin bu işlemi yapması mümkün değil fakat amcamlar onu yolcu edeceği için havaalanında sadece yolcuların ulaşabildiği değil de ortak kullanım alanında bulunuyorsa eğer bu tax free ofisleri, o zaman işlemleri amcamlar tamamlayabilir bir sorun çıkmadan.

Bir de sanırım vergi iadesini almak için tax free ofislerine gitmeden önce tax free faturasını gümrük ofislerine onaylatmak gerekiyormuş ilk mesajda gördüğüm kadarıyla, peki bu gümrük ofislerinin yeri nerededir acaba?

Yurtdışına ben kendim çıkacak olsam herşeyi konuşa konuşa öğrenir bulurum yabancı dilim olduğundan sorun olmaz ama akrabalara bu işlemi tarif edebilmem gerekiyor bir şekilde.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• Amsterdam media markttan alışveriş yapacağım. buradan tax free yapan var mı havalimanında ?

form doldururken kredi kartı no istiyor. bende kredi kartı yok . ödemeyi de nakit yapacağım zaten . kredi kartı yerine bankamatik kartım var. onun iban numarasını veya kart üzerindeki numarayı mı yazmam gerekiyor form doldururken ?

formu doldurup havalimanına gidip global blue ofisine uğrayıp parayı oradan alacağım değil mi ? Yoksa TRde sabiha gökçenden mi alacağım
  • Beyler şimdi Singapur apple store dan iPhone satın aldım. Kayınvalidem singapurda. Onun adresine yönlendirdim. Ancak apple da faturalar daha sonra gönderiliyor. Benim kayınvalide 1 haftalığına orada olacak. fatura muhtemelen 10-15 gün sonra yönlendirilecek. Türkiye'ye geldikten sonra fatura bana ulaşsa benim yine de tax free alma şansım olur mu?
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.