Şimdi Ara

Tax Free Hakkında Herşey (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
960
Cevap
130
Favori
206.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • almanyadan bir ürün aldım. taxfree faturasını da aldım. ama havaalanında unuttum para iadesi almayı. oyle geldim istanbula. şimdi benim bu faturayla tax free'yi alma imkanım yok dimi? 2 hafta sonra tekrar gidecegim
  • Arkadaşlar ben tatil için önce isvicre sonrada almanyaya gidicem. İsvicreden alıs veris yapıp almanyadan türkiyeye dönücem tax free nerde ve nasıl yapmam lazım ? benim sorumla ilgili bi paylasım bulamadım ?
  • sorunla ilgili bi cevap hala gelmedi arkadaslar isvicreden alis veris yapip almanyadan turkiyeye donucem tax free islemini nasil yapmam gerekiyor ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: HAS4321842964958

birde taksitle alabiliyormuyuz ? alsak da tax ı geri alabiliyor muyuz ?

Alabilirsiniz butun vergiyi taksitli olup olmadigina bakilmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -engin-

almanyadan bir ürün aldım. taxfree faturasını da aldım. ama havaalanında unuttum para iadesi almayı. oyle geldim istanbula. şimdi benim bu faturayla tax free'yi alma imkanım yok dimi? 2 hafta sonra tekrar gidecegim

Alabilirsiniz bir sikinti olacagini zannetmiyorum . Gumruge onaylattiniz mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: xpmagduru

sorunla ilgili bi cevap hala gelmedi arkadaslar isvicreden alis veris yapip almanyadan turkiyeye donucem tax free islemini nasil yapmam gerekiyor ???

2. Maddede yaziyor ustad ilk sayfada da ki ilk entry

• quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

Çifte vatandaş birisi TR'den bir ürün alıp TR pasaportu yerine BG pasaportu ile giriş çıkış yapsa Tam Free alabilir mi?

Yurt disinda yasayan turk vatandaslari turk pasaportlariyla bile turkiyeden yaptiklari alisverislerin vergisini artik alabiliyorlar , oturma izinleri varsa tek sart bu diye biliyorum

• pisco P kullanıcısına yanıt
    Çifte vatandaşlık var, oturma izni de var dolayısıyla. Bu kişi gidip bir ürün alsa Tax Free alabilir mi AB pasaportu ile?

Birkaç ay öncesine kadar izin verilmiyordu. Teyit etmek için soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 2 Ağustos 2014; 13:26:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

Çifte vatandaşlık var, oturma izni de var dolayısıyla. Bu kişi gidip bir ürün alsa Tax Free alabilir mi AB pasaportu ile?

Birkaç ay öncesine kadar izin verilmiyordu. Teyit etmek için soruyorum.

2 pasaportlada tr den alabilirsiniz

• Arkadaşlar Paris veya Amsterdam dan Xperia z2 almak istiyorum. Tax free yapabilir miyim? Bildiğiniz bir yer var mı acaba?
  • beyler cifte vatandasim yunana ab uyeli pasport ile giricem gitmisken gozluk alicam bunun tax freesini turk pasportuma hazirlatsam acaba sknti olurmu ? gumruk onaylarmi turk pasportum ile onay vururken pasport istiyorlarmi ?
  • devilucifer85 kullanıcısına yanıt
    http://www.globalblue.com/ adresinden "Destinations" ile gideceğiniz ülkedeki üye iş yerlerini araştırabilirsiniz. Ayrıca alışveriş yaptığınız yerde "Global Blue" çıkartmasını arayın hatta en iyisi direk sorun.
  • erasmus öğrencisiyim şimdi ben bu kolaylıktan faydalanamıyacakmıyım yav
  • isveç'te standart kdv oranı %25 yazıyor. isveç'ten cep telefonu alınca yüzde kaç vergi iadesi alırız?
  • http://www.globalblue.com/customer-services/tax-free-shopping/refund-calculator/

Rica ediyorum az inceleyin basligi

• Merhaba, konuyu baştan sona okudum. Bilgi veren arkadaşlara teşekkür ederim gayet aydınlatıcı olmuş.
    Öncelikle bu konuya teknoseyir'de de bir videoda değinilmişti diyerek foruma ben de ufak bir katkıda bulunayım: http://teknoseyir.com/tax-free-alisveris-nedir-nasil-yapilir

Şimdi bu konudaki sorularıma gelirsek; ekim ayında inş. bir terslik olmaz ise Almanya gezisi yapacağız. Mediamarkt ve Saturn mağazalarının sitelerine baktığımda özellikle bazı telefon fiyatlarının tr'ye göre gayet düşük olduğunu gördüm (Örneğin HTC One M8 559 EUR, yaklaşık 1600 tl, burada ise 2400 tl). Belki kampanya da yakalanır ve aynı seviye telefonlar daha da ucuza alınabilir. Burada 100-150 tl gibi kayıt harcı var malum. Niyetim tax free ile en azından bu harcı karşılamak (ki refund calculator iadeyi 62 eur olarak hesaplıyor. Bu da 176 tl demek ki bu da telefonun maliyetini daha da aşağıya çekmekte). Bunun yanında Mediamarkt'ı tercih etme sebebim garantisinin burada da geçebiliyor olması. Saturn'ün ise garantisi burada geçer mi araştırmak gerek. İlk sorum; Almanya'dan alışveriş için tax free faturası kesebilen tavsiye ettiğiniz başka mağaza var mı? Eğer arada çok fiyat farkı var ise garanti konusu göz ardı edilebilir.
    İkinci sorum ise, global blue'nun sitesine baktığımda tax iadesi için Berlin City ve Berlin Schöneberg ofisleri olduğunu görüyorum. Şimdi ben mediamarkt'tan alışverişi yapıp faturayla Berlin City refund ofisine gittiğimde nakit olarak vergi iadesini alabiliyorum değil mi? Bu durumda dönüşte havalimanında gümrük formu yine damgalayacak, ben de damgalanan formu havaalanında bulunan global blue posta kutusuna atacağım ki kredi kartımdan ödenen tutar + ceza tutarını kesmesinler. İkinci alternatif ise Dönüşüm Berlin Schöneberg havalimanından, saat 14:30'da yani havalimanındaki global blue ofisinin açık olduğu bir saatte. Burada yine gümrük ve Global blue office'i yakın görünüyor. Yani çok geç kalmadığım müddetçe buradan da hızlıca gümrük onayı ve refund ofisinden nakit iade alabilirim diye düşünüyorum. Ama burada çekincem sıra olması ihtimali. Sonuçta yine uçuştan en az 2 saat önce hava limanında olacağım illa ki ama bu kadar süre işlemleri halletmeye yeter mi? Yoksa daha erken mi gelmemi tavsiye edersiniz? Daha önceden Berlin'den vergi iadesi alan arkadaş varsa hangi yolu izlemem gerektiği konusunda yardımcı olabilirse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anoren -- 3 Eylül 2014; 0:44:43 >

• kıbrısa giriş te ürün sınırları ne kadar

buradan

%22'den fazla alkol içeren alkollü içkiler
    (Viski, rakı vb) 1 Litre
    %22'den az alkol içeren alkollü içkiler
    (Şarap, şampanya vb) 2 Litre
    PARFÜM, LOSYON, ESANS, KOLONYA, LAVANTA 600 ml
    CİLT BAKIMI ÜRÜNLERİ ve KOZMETİK 5 şişe

ile gitsek sıkıntı olur, kıbrıs için bu listeyi bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

kıbrısa giriş te ürün sınırları ne kadar

buradan

%22'den fazla alkol içeren alkollü içkiler
    (Viski, rakı vb) 1 Litre
    %22'den az alkol içeren alkollü içkiler
    (Şarap, şampanya vb) 2 Litre
    PARFÜM, LOSYON, ESANS, KOLONYA, LAVANTA 600 ml
    CİLT BAKIMI ÜRÜNLERİ ve KOZMETİK 5 şişe

ile gitsek sıkıntı olur, kıbrıs için bu listeyi bulamadım.

kıbrısa girerken herhangi bir gümrük kontrolü yok hocam istediğiniz kadar sokabilirsiniz.
  • Squit S kullanıcısına yanıt
    teşekkürler dostum.
  • Merhaba arkadaşlar. Öğrendiğim kadarıyla iadeyi aracı kurum olmadan da alabiliyoruz.Bu sekilde kdv miktarının tamamamini alabiliyoruz. Onaylı evrakları kendim mağazaya ulaştırabilirim.Sormak istediğim şey, mağazalar aracı kurum olmadan iade yapabiliyorlar mı verdiğimiz hesaba? Bu durumda kullanmaları gereken fatura farklı oluyor mu? Şimdiden teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.