Şimdi Ara

Tax Free Hakkında Herşey (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
960
Cevap
130
Favori
206.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar az önce Almanya'dan geldim. Gitar amfisi aldım bir tane. 102 euro tax free alacaktım ama uçağı kaçırmak üzere olduğum için ofise gitmeye vaktim kalmadı koşa koşa uçağa son dakikadan yetiştim. Mağazadan aldığım tax free kağıtları hala duruyor. Kasım'da tekrar gidiyorum. 100 euro gitti mi yoksa tekrar gittiğimde o tax free formuyla alabilir miyim? Bir sonraki gidişimde alabiliyorsam amfi yanımda olmalı mı yoksa sadece o kağıtlar yeterli mi? teşekkürler.
  • Arkadaşlar Almanya'dan cep telefonu alıp İspanya'ya geçeceğim ordan da Türkiye'ye döneceğim.

Tax free işlemlerini Almanya'da mı yoksa İspanya'da mı yapmalıyım?

Şu şekil mi olmalı yoksa;
    Almanya'da faturayı gümrüğüe onaylatıp, İspanya'da ki tax free ofisine mi başvurmalıyım dönerken? Teşekkürler.
  • Hocam ab içinde tax free kullanılmıyor maalesef. Havaalanlarından kullanabilirsiniz sadece. Onun haricinde gümrük olan herhangi. İr yerde. Yani ab sınırlarında.
    Tahminim uçakla ispanyaya geçeceksiniz. Ab içinde olduğundan verilmeyebilir veya oturma vs olmadığından verilebilir bilemiyorum. Hiç hava yolu ile ab içinde yolculuk yapmadım. Eğer gümrükten geçiyorsan alırsın. Gümrük yoksa yani ülke içi gibi yolculuk yapıyorsan (ki kara ve tren yolunda gümrük olmuor) çıkış damgası vurulmaz pasaportuna o zaman da alamazsın diye tahmin ediyorum.
    Bu durumda en iyisi Almanyadan bir tax free ofisi bulun. Havaalanları haricinde de var. Misal avm veya çarşılarda. Siteden veya zarf üzerinden bulabilirsin. Orası paranı belli bir meblaya kadar nakit verip kredi kartı bilgilerini alıyor. Diyor ki eğer zamanında evrağını bize damgalatıp yollamazsan cezasıyla keserim. Sen de paranı alıp atıyorum ispanyadan veya en son çıkış yaptığın ab ülkesinden giderken damgalatıp zarf içinde yolluyorsun. Zarfında adresi var zaten. Ben ispanyada lens alıp parasını o şekil almıştım avm deki tax free bürosundan. Ama arabamızla tur yaptığımızdan bir birbuçuk ay sonra yunanistanda zar zzor damgalatıp yolladım. Onlar da geç kaldın hesabı yapıp kesmiş cezayı.
    Bulamazsan da kredi kartı numaranı yazıyorsun zaten yolladığın belgeye, oraya yatırıyorlar. Ama belirli süresi var. 15 gün gibi kalmış aklımda.
    İspanyadaki veya almanya dışındaki hiç bir tax free ofisi karışmaz para kısmına. Sonuçta kdv yi alman devleti alıyor onlar iade ediyor. Her ülkenin kasası ve prosedürü ayrı. En azından bana öyle dediler ofistekiler.
    Ama tabi en temizi bir ofis bulup veya tel açıp sorman. Olaylar değişebiliyor çünkü. Biri yaparken bir işgüzar kıllık yapabiliyor veya kural değişebiliyor. Yunanistanda bir saat peşinde dolaştırdı adam beni misal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi striders -- 10 Ekim 2013; 16:42:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar bir yakınım hem alman hem Türk vatandaşı. almanya'dan alınan telefon için tax free alabiliyor mu ? Birkaç mesajda ab vatandaşlarının alamadığını okudum ama Türk pasaportu da olduğu için bir türlü tam anlayamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnryldz -- 17 Ekim 2013; 23:50:24 >
  • Beyler Alman vatandaşı bir abimiz var. Bayram dolayısıyla giriş çıkış da yaptı sormak istediğim şu; ülke içerisinde bir mağazadan alınan üründe tax free geçerli oluyor mu? Aşağıda linkini verdiğim haberden dolayı böyle bir olay geldi aklıma.
    http://galeri.haberturk.com/magazin/galeri/432203-mancini-pinti-cikti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peerless

Beyler Alman vatandaşı bir abimiz var. Bayram dolayısıyla giriş çıkış da yaptı sormak istediğim şu; ülke içerisinde bir mağazadan alınan üründe tax free geçerli oluyor mu? Aşağıda linkini verdiğim haberden dolayı böyle bir olay geldi aklıma.

Hakikaten pintiymiş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeArAnGeL

quote:

Orijinalden alıntı: Peerless

Beyler Alman vatandaşı bir abimiz var. Bayram dolayısıyla giriş çıkış da yaptı sormak istediğim şu; ülke içerisinde bir mağazadan alınan üründe tax free geçerli oluyor mu? Aşağıda linkini verdiğim haberden dolayı böyle bir olay geldi aklıma.

Hakikaten pintiymiş..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yardım edecek yok mu
  • Bir yakınım TR'den iphone 5s alacak. Tax free olarak almak istiyor. Sizce nerden alabiliriz? (Tax free özelliği mağazadan mağazaya mı değişiyor, avm'yle mi ilgili?)

Oranı bazı yerlerde %8 bazı yerlerde %15 olarak geçiyor. Doğrusu nedir?
  • iki arkadaşın da soruları benzer. bildiğim kadar yardımcı olayım.
    tax free olayı mağazayla alakalı. avm dışındaki mağazalarda da oluyor. tabi biraz turistik yerlerde daha yoğun. vitrinde görürsün zaten.

bildiğim kadarıyla çifte vatandaşsa alman pasaportuyla alır. tax free belgesini alıp ofislerden parasını alır.
    eğer türk vatandaşı ama almanyada yaşıyorsa - ki bunun için oturumu olması lazım- bildiğim kadarıyla o da alır.

ama uyanıklığın önüne şöyle geçiliyor. sen diyosun ki bi I5 aldım bi sd kart aldım bi de bilgisayar var valizde vergi iadesini alıcam. gümrük memuru sana direk ürünleri gösterin diyor. yani buzdolabı bile alsan onu göstermek zorundasın.onun için biletini alıp valizini tarttırıp etiketini yapıştırtıyorsun ama valizi geri alıp gümrükte valizin içindeki ürünü çıkarıp gösterip evrağını öyle damgalatıyorsun. valiz uçağa direk o formu damgalattığın yerden gidiyor. yani adamlar ürünü yanında götürdüğünden emin olmaya çalışıyor.
    yani gösterdin, parayı aldın, vedalaşırken akrabana verip yurtiçinde bırakamazsın hesabı. nerede diye soruyorlar ama bakmadıkları çok oluyor. o yüzden oraya giderken kullanılacaksa oradan almak mantıklı. ama arada vedalaşırken alırım telefonu çaktırmadan diyosan riskli biraz.

onun haricinde vergi iadesi ülkeden ülkeye değişiyor. 8-10-15-18-20
    bunun yaklaşık yarısını aracı şirket alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi striders -- 1 Kasım 2013; 20:58:33 >

• Arkadaşlar benim küçük bir sorum olacak ben bu yazın Almanya ya gideceğim ve oradan bir cep telefonu alacağım şimdi benim yapmam gerekenleri sırası ile söyler misiniz?(Şimdiden teşekkürler)
  • quote:

Orijinalden alıntı: HAS4321842964958

Arkadaşlar benim küçük bir sorum olacak ben bu yazın Almanya ya gideceğim ve oradan bir cep telefonu alacağım şimdi benim yapmam gerekenleri sırası ile söyler misiniz?(Şimdiden teşekkürler)

Öncelikle vize işlemlerini halletmen gerekiyor. Vizeni aldıktan sonra biletin ile bereber uçak saatine en az 1 saat kala (en az) havaalanı dış hatlar gidiş terminaline giriyorsun. Bagajın var ise onu kontrol gişesine götürüp tarttırıp check-in yaptırıp belirlenen kapıya doğru gidip pasaport kontrolunden sonra serbest bölgeye geçiyorsun. Kapılar açılmış ise uçağa da binebilirsin. Yaklaşık 3 saatlik bir yolculuğun ardından Almanya'ya iniyorsun.
    Ben bunu sırasıyla uzun uzun anlatırım da daha açıklayıcı bir yerden sorsan?
  • quote:

Arkadaşlar benim küçük bir sorum olacak ben bu yazın Almanya ya gideceğim ve oradan bir cep telefonu alacağım şimdi benim yapmam gerekenleri sırası ile söyler misiniz?(Şimdiden teşekkürler)

Telefonu aldığın yerden tax free gormu alacaksın. Yalnız olmama ihtimaline karşı ödemeden önce sor.
    Giderken de. Doldurduğun formla havaalanında ofise gidiyosun damgalayıp paranı veriyorlar.
    Sadece aleti göstermen lazım. Bir de belgenin belli sürede damgalatılması lazım sanırım. Ondan gitmeden en fazla bi bafta önce alırsan garanti olur

• quote:

Orijinalden alıntı: striders

quote:

Telefonu aldığın yerden tax free gormu alacaksın. Yalnız olmama ihtimaline karşı ödemeden önce sor.
    Giderken de. Doldurduğun formla havaalanında ofise gidiyosun damgalayıp paranı veriyorlar.
    Sadece aleti göstermen lazım. Bir de belgenin belli sürede damgalatılması lazım sanırım. Ondan gitmeden en fazla bi bafta önce alırsan garanti olur

Teşekkürler.
  • quote:

quote:

Öncelikle vize işlemlerini halletmen gerekiyor. Vizeni aldıktan sonra biletin ile bereber uçak saatine en az 1 saat kala (en az) havaalanı dış hatlar gidiş terminaline giriyorsun. Bagajın var ise onu kontrol gişesine götürüp tarttırıp check-in yaptırıp belirlenen kapıya doğru gidip pasaport kontrolunden sonra serbest bölgeye geçiyorsun. Kapılar açılmış ise uçağa da binebilirsin. Yaklaşık 3 saatlik bir yolculuğun ardından Almanya'ya iniyorsun.

Benim sorduğum Almanya'ya indikten sonra bir telefon alacağım . Atıyorum 299 euro şimdi ben vergiyi nasıl geri alacağım?(Umarım açıklayıcı olmuştur.Olmamışsa kusuruma bakmayın)

• Aklim baska bir yere gitti ya la.

• quote:

quote:

quote:

Benim sorduğum Almanya'ya indikten sonra bir telefon alacağım . Atıyorum 299 euro şimdi ben vergiyi nasıl geri alacağım?(Umarım açıklayıcı olmuştur.Olmamışsa kusuruma bakmayın)

Hah şimdi oldu. Bunun en iyi yolu (şimdi hangi şehre gideceğini bilmediğim için) uçaktayken hostese tax free noktasının nerede olduğunu sormaktır ki çok iyi bilirler. O da bilmiyor ! diyelim. Uçaktan inip pasaport kontrolu yapıldıktan sonra (her yerde bol miktarda) bir vatandaşımızı çevirip sormak ama ille işimi garantiye alayım diyorsan şimdiden yerini öğren. Ondan sonra alışverişini yap dönerken tax free'ye uğra. Ürünü göster faturanı ver iadeni al. Bu kadar basit.

Burdan gideceğin şehri bul.
    http://www.globalblue.com/destinations/germany/berlin-tegel1/

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hah şimdi oldu. Bunun en iyi yolu (şimdi hangi şehre gideceğini bilmediğim için) uçaktayken hostese tax free noktasının nerede olduğunu sormaktır ki çok iyi bilirler. O da bilmiyor ! diyelim. Uçaktan inip pasaport kontrolu yapıldıktan sonra (her yerde bol miktarda) bir vatandaşımızı çevirip sormak ama ille işimi garantiye alayım diyorsan şimdiden yerini öğren. Ondan sonra alışverişini yap dönerken tax free'ye uğra. Ürünü göster faturanı ver iadeni al. Bu kadar basit.

Burdan gideceğin şehri bul.
    http://www.globalblue.com/destinations/germany/berlin-tegel1/

Çok teşekkürler.

• Arkadaşlar selamlar, , yukarda arkadaş guzel açıklamış ancak, ben almanyadan dönerken ps3 almayi düşünüyorum ve dönüş biletimi şimdiden satın aldim. Sorum iste, ben uçuştan bir gün önce havaalanina giderek texfree vergi iade işlemlerini yapabilir miyim, yoksa uçuşun olduğunu gün mu yapmak zorundayim

• Arkadaşlar selam;

Ablam İngiltere'den toplamda 3 adet iPhone aldı
    2 tane 32GB 1 Tane de 16GB
    Şimdi Tax Free Fişinde 300 küsür pound ödenmesi gerektiği yazıyor ancak onun aldığı tutar 265 pound ve Türk lirası ister misin diye sormuşlar o da evet demiş. 2.8 liradan TL ye çevirip 675 lira para vermişler.. Nereden baksanız 300 lira eksik. Bu durumda ne yapabiliriz? Fikri olan var mı?
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.