Şimdi Ara

Tax Free Hakkında Herşey (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
960
Cevap
130
Favori
206.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: grefolyon

Arkadaşlar merhaba,

Şimdi ben çek cumhuriyetinde erasmus yapıyorum ve oturma iznim var diyelim.

1. sorum tax freeden yararlanabiliyor muyum ?

2. sorum eğer yararlanamıyorsam diyelim viyenaya gittim avusturyada oturma iznim yok oradan yararlanabilirmiyim tax freeden ?

cevap verebilecek olan yok mu ?
  • güzel konu
  • quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,

2. sorum eğer yararlanamıyorsam diyelim viyenaya gittim avusturyada oturma iznim yok oradan yararlanabilirmiyim tax freeden ?

Madde 4 üstad okumadınız herhalde hiç ?
  • Çok yararlı bir konu
  • italyadan 2 adet aldım(nakit).gumruk cıkısı tax free faturaları onaylatıp,tax free kutusuna attım,tax free faturasına nada k.kartı numaramı yazdım,buna iade olacak dediler.bekliyorum bakalım yatacakmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: texmo

italyadan 2 adet aldım(nakit).gumruk cıkısı tax free faturaları onaylatıp,tax free kutusuna attım,tax free faturasına nada k.kartı numaramı yazdım,buna iade olacak dediler.bekliyorum bakalım yatacakmı?

2 günde yattı para benim hesabima =)
  • iyi haber takip edeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisco

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,

Madde 4 üstad okumadınız herhalde hiç ?

asıl sormak istediğim 2. sorumdu aslında. her ülkenin vergi sistemi farklı. tamam benim çek cumhuriyetinde oturma iznim var fakat avusturya da yok. avusturyadan alırsam bir mal ben bunun vergisini geri alabiliyor muyum ? aslında avusturyada turist gibi bulunuyorum.

• Ama sonuçta Avrupa Birliği'nde oturma izniniz olarak göründüğü için zannetmiyorum alabileceğinizi
  • quote:

Arkadaşlar merhaba,

arkadaşla aynı durumdayım . bende almanyada erasmusum ve fransadan iphone alsam mı diye düşünüyorum. pasaportumda dolaşım izni olmayan alman vizesi ayrıyeten pasaporta olmayan ve bana dolaşım hakkı kazandıran oturma iznim var yeşil pasaport sahibiyim :S gümrük yetkilisi pasaportta oturma izni görmezse problem olmaz diye sanıyorum ha ne dersiniz ?
  • Anladigim kadariyla yesil pasaportla eramus yapiyorunuz ve oturma izniniz var pasaportta dogal olrak ama soyledigim gibi oturma izniniz oldugundan vermezler .
  • quote:

Anladigim kadariyla yesil pasaportla eramus yapiyorunuz ve oturma izniniz var pasaportta dogal olrak ama soyledigim gibi oturma izniniz oldugundan vermezler .

şimdi durum şöyle , oturma iznim almanya için mevcut ama pasaportta değil kartlı sisteme geçildi o da cüzdanda duruyor . pasaportta sadece vize var o da sadece almanya için . fransaya yeşil pasaportumu kullanarak giriş yapsam oturma iznini hiç karıştırmadan orda alsam ve havaalanındaki memur sadece pasaporta bakıyormuş ya oturma iznimin olduğunu göremeyecek.. onu demek istedim alabilirmiyim diye..

birrde ülkeler için alt limitler var ya mesela çek cumhuriyeti için 2.000 çek kronu. bu bize geri verebilecekleri miktarın alt limiti mi yoksa ordan çıkışta tax free talep edeceğimiz ürününün satış fiyatının alt limiti mi?

• güzel konu merak ediyor fakat araştırmaya üşeniyordum

eline sağlık +rep kanka
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakos

quote:

Anladigim kadariyla yesil pasaportla eramus yapiyorunuz ve oturma izniniz var pasaportta dogal olrak ama soyledigim gibi oturma izniniz oldugundan vermezler .

şimdi durum şöyle , oturma iznim almanya için mevcut ama pasaportta değil kartlı sisteme geçildi o da cüzdanda duruyor . pasaportta sadece vize var o da sadece almanya için . fransaya yeşil pasaportumu kullanarak giriş yapsam oturma iznini hiç karıştırmadan orda alsam ve havaalanındaki memur sadece pasaporta bakıyormuş ya oturma iznimin olduğunu göremeyecek.. onu demek istedim alabilirmiyim diye..

birrde ülkeler için alt limitler var ya mesela çek cumhuriyeti için 2.000 çek kronu. bu bize geri verebilecekleri miktarın alt limiti mi yoksa ordan çıkışta tax free talep edeceğimiz ürününün satış fiyatının alt limiti mi?

O zaman bir sorun olacagini sanmam ama yinede dikkatli ol derim ufacik bir kar edeyim derken vergi kacaksisi durumuna dusebilirsin

Minimum harcama limitin o kron miktari ustad

• Bi ara bakarım
  • quote:

O zaman bir sorun olacagini sanmam ama yinede dikkatli ol derim ufacik bir kar edeyim derken vergi kacaksisi durumuna dusebilirsin

Minimum harcama limitin o kron miktari ustad

eyvallah dostum, bende denicem bakalım ne olacak (:
  • konuyu acan arkadasa tesekkurler cok yararlı oldu
  • sevgili arkadaşlar,
    mesela 3000 liralık ürünün ödenen vergideki yüzdesiyle 200 liralık ürüne ödenen vergi yüzdesi aynımıdır. yoksa 3000 lirayı geçersen şu kadar falan filanmıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CxCxCx

sevgili arkadaşlar,
    mesela 3000 liralık ürünün ödenen vergideki yüzdesiyle 200 liralık ürüne ödenen vergi yüzdesi aynımıdır. yoksa 3000 lirayı geçersen şu kadar falan filanmıdır?

üstad ayni oran
  • Gectigimiz carsamba iade mektubunu doldurup kutuya attim almanyadan, ancak kredi kartina iade hala yapilmadi!
    Var mi bir aksikik yoksa normal midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutri -- 28 Kasım 2011; 8:32:19 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.