Şimdi Ara

Tax Free Hakkında Herşey (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
960
Cevap
130
Favori
205.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kutri

Gectigimiz carsamba iade mektubunu doldurup kutuya attim almanyadan, ancak kredi kartina iade hala yapilmadi!
    Var mi bir aksikik yoksa normal midir?

bir ay icinde yatar paraniz acele etmenize gerek yok ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisco

quote:

Orijinalden alıntı: kutri

Gectigimiz carsamba iade mektubunu doldurup kutuya attim almanyadan, ancak kredi kartina iade hala yapilmadi!

bir ay icinde yatar paraniz acele etmenize gerek yok ;)

Bazı arkadaşlara 2-3 günde yatmış da o yuzden sordum.

Teşekkür ederim.
  • arkadaşlar Ben alman ve türk vatandaşıyım.türkiyeden isviçreye,isviçredende almanyaya geldim.İsviçreden alman pasaportumla iphone alacağım,sonra türkiyeye döneceğim....normalde bi alman isviçreden bi telefon aldığında ,almanyaya geçişte vergi gümrük ödüyor....ama türk olarak isviçrede alışveriş yapsam havaalanında tax free beyanıyla vergi geri alabilirim bunu biliyorum.ama ben alman olarak mal aldığım için tax freeden yararlanamayacağım değilmi türkiyeye dönüşte?
  • isvicre almanya arasinda belirttiginiz sart gecerliye alamazsiniz ama türk pasaportunuza alabilirsiniz .siz alman vatandasi gibi turkiyeye turist olarak geliyorsunuz öyle düşünmek lazım
  • Seneye almanyaya teyzemin yanına gidebilirim yaşım 17 olacak o zaman yani 18 değil ve iphone 4s 16 gb alsam 700 euro filan hesapladım 79 euro tax alıcam geri peki ben bu parayı geri alınca kendi ülkemde TR'de benden hiçbir vergi,işlem filan yapılmayacak mı? Bu açığı nasıl kapatmazlar ki sonuçta müşteri kâr edecek??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr Dre.

Seneye almanyaya teyzemin yanına gidebilirim yaşım 17 olacak o zaman yani 18 değil ve iphone 4s 16 gb alsam 700 euro filan hesapladım 79 euro tax alıcam geri peki ben bu parayı geri alınca kendi ülkemde TR'de benden hiçbir vergi,işlem filan yapılmayacak mı? Bu açığı nasıl kapatmazlar ki sonuçta müşteri kâr edecek??

açık derken ?? 629 euro iphone un fiyati alacaginiz tax free iadesi 72 eurodur.
  • quote:

quote:

Seneye almanyaya teyzemin yanına gidebilirim yaşım 17 olacak o zaman yani 18 değil ve iphone 4s 16 gb alsam 700 euro filan hesapladım 79 euro tax alıcam geri peki ben bu parayı geri alınca kendi ülkemde TR'de benden hiçbir vergi,işlem filan yapılmayacak mı? Bu açığı nasıl kapatmazlar ki sonuçta müşteri kâr edecek??

200 tl gibi bir rakam az mı peki?
  • quote:

quote:

quote:

200 tl gibi bir rakam az mı peki?

az değil niye az olsun da anlamadığım nokta ne gibi bir açık var bu durumda ?

• 2 hafta oldu hala tax free kredi kartima iade edilmedi.
  • Orijinalden alıntı: kutri

demişşin kardeş ben 1.bucuk ay olud yarın ilk işim adnan menderes hava alanına ulasıp paramın yatmasını iştiyorum. 1 bucuk ay bana biraz fazla geldi...
  • arkadaşlar bende 10 gun once tax free formunu londra stansed havaalanında kutuya attım ama hala gelmedı gercı gorevlı bıraz almamak konusunda bınbır dereden su getırsede ınatla dıger personele sordum oda bana kutuya atmamı en gec 4 hafta ıcınde kredı kartına aktarım olacagını belırttı.Bunlar alavera dalavere yapmasınlar bırsey yapabılırmıyız yada kontrol edebılecegımız bır ınternet sıtesı varmıdır
  • Arkadaşlar Almanya için bildiğim kadarıyla %10 tax free alınıyor fakat bir kaç üründen birden tax free alınabilir mi örneğin 2 Galaxy Note 1 Galaxy S2 1 İphone 4S aldım hepsinden tax free alabilir miyim yani 1 kişi en çok kaç üründen tax free alabilir yada kaç avroya kadar tax free alınabiliyor başlangıçtaki siteyi inceledim fakat Almanya için detaylı bilgi verilmemiş, Almanya için konuyu bilen varsa paylaşabilirse sevinirim .
  • Tax free degilde Usa taxback hakkinda bilgi alabiliyor muyuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi ben tam olarak şunu anlayamadım: mesela mağazadan bişey aldık ve tax free formunu doldurduk, sonra tax refund merkezinden yada havaalannından vergiyi geri aldık, havaalanında onay kaşesi vurdurduk.. Sonra zarfa formu koyduk postalamak için, bu zarfı neredeki posta kutusuna atıcaz? havaalanında onaylama kaşesi vurulduktan sonra oralarda bi yerlerde mi? yoksa türkiyeye dönünce burdan mı postalıyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: VictorMature

Tax free degilde Usa taxback hakkinda bilgi alabiliyor muyuz?

üstad bu konu hakkında bilgim yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: xug

Arkadaşlar Almanya için bildiğim kadarıyla %10 tax free alınıyor fakat bir kaç üründen birden tax free alınabilir mi örneğin 2 Galaxy Note 1 Galaxy S2 1 İphone 4S aldım hepsinden tax free alabilir miyim yani 1 kişi en çok kaç üründen tax free alabilir yada kaç avroya kadar tax free alınabiliyor başlangıçtaki siteyi inceledim fakat Almanya için detaylı bilgi verilmemiş, Almanya için konuyu bilen varsa paylaşabilirse sevinirim .

hepsini yazdim üstad yukarıda hem de almanya için =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bdurmus

şimdi ben tam olarak şunu anlayamadım: mesela mağazadan bişey aldık ve tax free formunu doldurduk, sonra tax refund merkezinden yada havaalannından vergiyi geri aldık, havaalanında onay kaşesi vurdurduk.. Sonra zarfa formu koyduk postalamak için, bu zarfı neredeki posta kutusuna atıcaz? havaalanında onaylama kaşesi vurulduktan sonra oralarda bi yerlerde mi? yoksa türkiyeye dönünce burdan mı postalıyoruz?

1)Alışverişini güzelce yaptın
    2)tax free faturası istedin (bildigin fatura )
    3)Havalimanına gittin gümrüğe onaylattın
    4a ) Tax free ofisine gittin paranı nakit aldın ya da
    4b ) Tax free ofisine gittin faturanı zarfa koydun (onlar veriyor) ofisin önünde ki kutuya attın ve paran 1 ay da yatar.
  • Bu arada;

Fransa'da kaç adet aldığının önemi yok, günlük 3000€'ya kadar tax free alabiliyorsunuz. 2 peşin geri kalanı iki taksitle -zarfa koy yolla vs- yok! Günlük geri ödeme sınırı 3000€. Anında paranı nakit olarak veriyorlar. Sadece havaalanında check-in işlemlerinden önce faturalara damga vurdurup zarflara koyup postaya atıyorsun. Mühür, posta yanyana.

İsviçre'de durum çok kötü. Alışverişi yapıyorsun, adamların burnu havada. Form doldurmak bile eziyet onlar için... Vermemek için 40 takla atıyorlar. 2 tane iphone aldın diyelim ikisi için ayrı ayrı vermeye bile bir sürü laf söylüyorlar. Parayı geri alma işine gelince; 5 hafta içinde verdiğiniz kredi kartı numarasına yatacak diyorlar. Nakit olarak ödeme yapmıyorlar!
  • arkadaşlar birkaç sorum daha var bilenler beni aydınlatabilirse çok mutlu olucam..

1) şu an belçikadayım ve 24 şubatta türkiye ye dönücem.. bu arada avrupada başka ülkelere gidicem fransa, italya, ispanya gibi bi gezi yapmak istiyorum.. diyelimki ben 1 şubat gibi fransaya gittim ve apple store dan iphone 4 aldım.. orda tax free formu doldurduk vs. sonra bu vergi ücretini fransadan belçikaya (yada başka bir avrupa ülkesine) geçerken havaalanında alabilirmiyim? yoksa illaki türkiye dönüşümü olması gerekiyor? eğer sadece türkiye dönüşü oluyorsa ayın 1 inden 24 üne kadar bi problem olur mu yani belli bir zaman süresi varmı? yada havaalanından değilde şehir merkezindeki tax refund dan alsam vergi daha sonra ne yapmam gerekir?

2) türkiyeden bir arkadaşım gelecek bulgar pasaportlu, o da aynı şekilde fransa vatandaşı olmadığı için vergiyi geri alabilir mi? yoksa avrupa birliğine dahil olduğu için alamaz mı?

• Bilen yada Başına gelen arkadaşlardan yardım

Bri haftalığına gidip geldim Almanyadan telefon kamera vs aldım
    Hepsine Tax Free fişlerini aldım, fakat uçağa geç kaldığımız için
    Havaalanında hiçbir işlem yapamadım. Buradaki konsolosluktan yada Havalimanından yapabileceğim bir şey var?
    Bütün tax free fişleri elimde şuan ama ne yapacağımı bilmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.