Şimdi Ara

Tax Free Hakkında Herşey (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
960
Cevap
130
Favori
205.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: erceste

alabilirsiniz belli bir süresi yok

daha önce bu şekilde aldınız mı?
  • aldım..şubat başında ingiltereye gidicem gene alıcam
  • Bir arkadas 1yil icerisinde alinirsa kredi kartindan tax in gericekilecegini soylemisti. Oyleyse yanlis biliyormus.tesekkurler. Almanya ile ing. Uygulamalaribirbirinden farkli degildir degil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erceste

alabilirsiniz belli bir süresi yok

aslında belirli bir süresi var yukarıda yazmıştım.
  • simdi tekrar kontrol ettim gümrükte damgalanmaz ise 3 ay geçerli , damgalandıktan sonra 6 ay ile 4 yıl arasında değişiyor ülkelere göre geçerlilik süresi.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisco

simdi tekrar kontrol ettim gümrükte damgalanmaz ise 3 ay geçerli , damgalandıktan sonra 6 ay ile 4 yıl arasında değişiyor ülkelere göre geçerlilik süresi.....

Sorum yanlis anlaşıldı galiba. Ben tax aldım. Şimdi tekrar alabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarafeyn

quote:

simdi tekrar kontrol ettim gümrükte damgalanmaz ise 3 ay geçerli , damgalandıktan sonra 6 ay ile 4 yıl arasında değişiyor ülkelere göre geçerlilik süresi.....

tabii ki alabilisiniz ben 4 kere aldim mesela =)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tarafeyn

quote:

tabii ki alabilisiniz ben 4 kere aldim mesela =)

Çok teşekkür ederim. İçim rahatladı. Bende kısaca tax hakkında birşey yazmıştım. Onu paylaşayım.

Arkadaşlar merhaba. Tax hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum. çünkü burada anlatılanların çoğu bilmeyen kişiler tarafından yazılmış. Almanya'dan gelirken yanımda 12 tane telefonla geldim. Bu büyük bir risk eğer gümrük çevirirse ki çevirme ihtimali var. 2 si hariç hepsi elinizden alınır. Ben almanya'dan uçağa binmeden önce alman gümrk memurunun yanına gittim yanımda 12 tane telefon oludğunu ve vergi iadesi alacağımı söyledim. Önce buvullarda görmek istedi ancak sonra bavullara bakmayarak sadece faturaları aldı ve imzaladı, mühür vurdu. sonra da bavulları mühürledi. (Bunu tax alsanızda almasanızda kesinlikle öneririm. zira bavuldan eşya çalınma ihtimali böylece ortadan kalkıyor. Uçağa yanınızda 2 taneden fazla ürün sokamayacağınız için başka alternatifiniz yok.) fatura şekli 2+4 apple (adiler ne yaptıysam aynı anca 2 den fazla satmadı 4 tanesini ticari kanaldan aldım türkiye'ye döndüğümde bunuda tax office gönderdim 1,5 önce iademi aldım.) 2+2+2 note getirdim. toplam 6 telefonun -ki aynı gün alınmış- taxını havaalanında aldım. eğer işi havaalanında halletmek istiyorsanız her faturaya 2 tane telefon yazdırın ofisler 2'den fazla telefonu vermiyor postaya göndermek zorunda kalıyorsunuz. umarım yardımcı olabilmişimdir.

• Bende size bi danisayim, bn simdi viyanadan bi telefon bi kac elektronik esya aldm sonra avrupa birliginde gezmeye devam ettigim icin bana havaalaninda en son cikarken alabilirsin dendi bunda bi gerceklik var midir?? yada en son cikicagimz ulkeden alabilicekmiyiz gercekten?? cevap verirmisiniz lutfen ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmlakgndz

Bende size bi danisayim, bn simdi viyanadan bi telefon bi kac elektronik esya aldm sonra avrupa birliginde gezmeye devam ettigim icin bana havaalaninda en son cikarken alabilirsin dendi bunda bi gerceklik var midir?? yada en son cikicagimz ulkeden alabilicekmiyiz gercekten?? cevap verirmisiniz lutfen ;)

alabilirsiniz forumdan 1 arkadaşımız istanbul dan bile alabileceğini konuşmuştuk yalnız gümrüğe onaylatmak kaydı ile
  • quote:

Bende size bi danisayim, bn simdi viyanadan bi telefon bi kac elektronik esya aldm sonra avrupa birliginde gezmeye devam ettigim icin bana havaalaninda en son cikarken alabilirsin dendi bunda bi gerceklik var midir?? yada en son cikicagimz ulkeden alabilicekmiyiz gercekten?? cevap verirmisiniz lutfen ;)

bende paristen iPhone aldım 3gün önce.. türkiyeye 24 şubatta dönücem belçikadan.. gittim sordum ne yapmam gerekiyor diye, onlarda belçikadan alabilirsin vergini dediler.. önce gümrüğe mühürletip onaylatıcan sonrada paranı alcan dediler..

ben önceden başka ülkeden vergi alınabileceğini bilmiyordum ama öyle oluyormuş demekki

• quote:

Orijinalden alıntı: bdurmus

quote:

bende paristen iPhone aldım 3gün önce.. türkiyeye 24 şubatta dönücem belçikadan.. gittim sordum ne yapmam gerekiyor diye, onlarda belçikadan alabilirsin vergini dediler.. önce gümrüğe mühürletip onaylatıcan sonrada paranı alcan dediler..

ben önceden başka ülkeden vergi alınabileceğini bilmiyordum ama öyle oluyormuş demekki

global blue sirketi özel 1 sirket , size soyle anlatayim.almanyada vergi yüzde 19.bir ürün aldığınızda ürünün vergisinin yüzde 19 unu geri alabilirsiniz ancak faturayi yine gümrüge onayaatacaksınız sonra aldığınıız mağazaya tekrar dönüşte vereceksiniz onlar muhasebeciye aktaracakta aradan zaman geçip sizin yüzde 19 u geri verecekler.global blue ise size diyor ki sen hiç uğraşma gümrüğe onaylat bana getir ama yüzde 7 sini ben alirim yüzde 12 sini sana veririm .dünyanin öteki ucunda ki ofisimide gitsen faturaların geçerli diyor

Olay aslinda bu !

• quote:

quote:

quote:

global blue sirketi özel 1 sirket , size soyle anlatayim.almanyada vergi yüzde 19.bir ürün aldığınızda ürünün vergisinin yüzde 19 unu geri alabilirsiniz ancak faturayi yine gümrüge onayaatacaksınız sonra aldığınıız mağazaya tekrar dönüşte vereceksiniz onlar muhasebeciye aktaracakta aradan zaman geçip sizin yüzde 19 u geri verecekler.global blue ise size diyor ki sen hiç uğraşma gümrüğe onaylat bana getir ama yüzde 7 sini ben alirim yüzde 12 sini sana veririm .dünyanin öteki ucunda ki ofisimide gitsen faturaların geçerli diyor

Olay aslinda bu !

evet aynen öyle, benim şundan dolayı kafam karışmıştı aslında.. ürünü fransadan aldığım için vergiyi belçikadan alamayacağımı düşünüyordum çünkü iki ülkenin vergi oranları farklı.. ama böyle bi olay yokmuş onu öğrendim bu süreçte

aynen dediğiniz gibi kendine belli birpay alıyor, benim ödediğim vergi 103 euro mesela ama ben bunun 75 ini geri alıcam yani 28 euro kendilerine kalıyor

• Merhaba arkadaşlar,
    Şubat 15de Türkiyeden Berline gidicem Erasmus öğrencisi olarak. Aslında okuyacağım okul Polonya-Varşovada ama burdan Berline uçup ordan Varşovaya geçicem. Ve sormak istediğim birşey var.. Bu haftasonuna kadar bir laptop alıcam. En geç ayın 12sine yani. Ve laptobu burdan (Türkiyeden tax free veren magazalardan) aldıktan sonra acaba tax free faturamı da alıp Antalya Havalanından vergi iadesini alabilir miyim? ( Varşovada ortalama 5 ay kalıcam ve dönüşte vergi iadesini almış olmam sorun yaratır mı Türkiyeye dönüşte? Yani dönüşümü yine Berlin üzerinden düşünüyorum.) Eğer yardımcı olursanız çok sevinirim. Zaman ayırıp cevap yazıcak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: oceon_ece

Merhaba arkadaşlar,
    Şubat 15de Türkiyeden Berline gidicem Erasmus öğrencisi olarak. Aslında okuyacağım okul Polonya-Varşovada ama burdan Berline uçup ordan Varşovaya geçicem. Ve sormak istediğim birşey var.. Bu haftasonuna kadar bir laptop alıcam. En geç ayın 12sine yani. Ve laptobu burdan (Türkiyeden tax free veren magazalardan) aldıktan sonra acaba tax free faturamı da alıp Antalya Havalanından vergi iadesini alabilir miyim? ( Varşovada ortalama 5 ay kalıcam ve dönüşte vergi iadesini almış olmam sorun yaratır mı Türkiyeye dönüşte? Yani dönüşümü yine Berlin üzerinden düşünüyorum.) Eğer yardımcı olursanız çok sevinirim. Zaman ayırıp cevap yazıcak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler..

Alamazsınız türk vatandaşısınız ve türkiye'den vergi iadesi alamazsınız...
    Avrupa birliginde yaptıgınız alisverislerden de vergi iadesi alamazsınız çünkü turist olarak gitmiyorsunuz oturma izniniz oldugu icin vergi iadesi vermezler .

Mesela isviçre'den alabilirsiniz çünkü avrupa birliği üyesi değil oturma izniniz geçerli değil turist olarak gidiyorsunuz.

• arkadaşlar merhaba, öncelikle bütün mesajları okuduğumu söyleyeyim.İtalya'da erasmus öğrencisiyim,yeşil pasaportum var,italya için vize aldım.oturma izni için başvurdum fakat teslim almadım yani takip etmedim.ve geçtiğimiz günlerde milanodaki apple storedan 2 adet iphone 4S satın aldım ve ayrı ayrı 2 adet tax free faturası kestirdim;her biri 80 avro.Ben şubatın 18 inde roma üzerinden türkiyeye döneceğim ve yapmam gereken roma'da ülkeden ayrılmadan önce gümrük ofisini bulup tax free faturalarını imzalatmak.burdan sonrasında ise para iadesini romadaki gümrük ofisinden mi tahsil edeceğim yoksa türkiyedeki (istanbulda yaşıyorum) herhangi bir global blue ofisinden mi tahsi edeceğim.
    sürem çok daraldı,acil yardımlarınızı bekliyorum.herkese hayırlı günler...

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetburan007

arkadaşlar merhaba, öncelikle bütün mesajları okuduğumu söyleyeyim.İtalya'da erasmus öğrencisiyim,yeşil pasaportum var,italya için vize aldım.oturma izni için başvurdum fakat teslim almadım yani takip etmedim.ve geçtiğimiz günlerde milanodaki apple storedan 2 adet iphone 4S satın aldım ve ayrı ayrı 2 adet tax free faturası kestirdim;her biri 80 avro.Ben şubatın 18 inde roma üzerinden türkiyeye döneceğim ve yapmam gereken roma'da ülkeden ayrılmadan önce gümrük ofisini bulup tax free faturalarını imzalatmak.burdan sonrasında ise para iadesini romadaki gümrük ofisinden mi tahsil edeceğim yoksa türkiyedeki (istanbulda yaşıyorum) herhangi bir global blue ofisinden mi tahsi edeceğim.

roma havaalanında gümrüğe gidip o iki tax free belgesinide damgalatacaksın, sonra gidip 160 euronu yine ordaki refund bölümünden alacaksın.. gerçi türkiyedende alınabiliyor sanırım damga vurulduktan sonra ama git hemen ordan al en garantisi.. ama oturma izni olanlar ve 3 aydan fazla süre ülkede kalanlar bundan yararlanamıyor diyebiliyorum.. bi sor yine verirlerse ne ala, vermezlersede yapacak bişi yok

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetburan007

arkadaşlar merhaba, öncelikle bütün mesajları okuduğumu söyleyeyim.İtalya'da erasmus öğrencisiyim,yeşil pasaportum var,italya için vize aldım.oturma izni için başvurdum fakat teslim almadım yani takip etmedim.ve geçtiğimiz günlerde milanodaki apple storedan 2 adet iphone 4S satın aldım ve ayrı ayrı 2 adet tax free faturası kestirdim;her biri 80 avro.Ben şubatın 18 inde roma üzerinden türkiyeye döneceğim ve yapmam gereken roma'da ülkeden ayrılmadan önce gümrük ofisini bulup tax free faturalarını imzalatmak.burdan sonrasında ise para iadesini romadaki gümrük ofisinden mi tahsil edeceğim yoksa türkiyedeki (istanbulda yaşıyorum) herhangi bir global blue ofisinden mi tahsi edeceğim.

roma havaalanında gümrüğe gidip o iki tax free belgesinide damgalatacaksın, sonra gidip 160 euronu yine ordaki refund bölümünden alacaksın.. gerçi türkiyedende alınabiliyor sanırım damga vurulduktan sonra ama git hemen ordan al en garantisi.. ama oturma izni olanlar ve 3 aydan fazla süre ülkede kalanlar bundan yararlanamıyor diyebiliyorum.. bi sor yine verirlerse ne ala, vermezlersede yapacak bişi yok

yardımın için teşekkürler kardeşim inşallah iadeyi alabilirim...

• Arkadaşlar,

10 gün sonra parise gideceğim. FNAC elektronik mağazasından galaxy nexus alacağım, alırken tax free formunun doldurulmasını isteyeceğim.

Sonrasında dönüşte orly havalimanında önce gümrüğe bu tax free formunu onaylatacağım (ürünü göstermemi isteyebilir) sonrada havalimanındaki refund bölümüne gidip parayı alacağım.

hepsi bu kadar mıdır?

sonra kutuya onaylattığım kağıdı mı atacağım??

not: konuyla ilgili tüm yazılanları okudum,anladığım bu...

yardımlarınız için teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.