10 gün sonra parise gideceğim. FNAC elektronik mağazasından galaxy nexus alacağım, alırken tax free formunun doldurulmasını isteyeceğim.
Sonrasında dönüşte orly havalimanında önce gümrüğe bu tax free formunu onaylatacağım (ürünü göstermemi isteyebilir) sonrada havalimanındaki refund bölümüne gidip parayı alacağım.
hepsi bu kadar mıdır?
sonra kutuya onaylattığım kağıdı mı atacağım??
not: konuyla ilgili tüm yazılanları okudum,anladığım bu...
yardımlarınız için teşekkürler
kutuya bişey atmana gerek yok.. eğer parayı şehir içinden alacaksan bu işlem yapılıyor, şehir içinden alıncada 3.60 euro para kesiyolar..
sen havaalanından paranı geri alacağın için dediklerini aynen yapacaksın, mühürden sonra refund a gidip o fişi göstereceksin.. ordaki adam fişini alacak ve sana paranı nakit olarak verecek hepsi bu kadar.. başka bi işlem yapmıyosun
Arkadaslar, havaalaninda iadenin alindigi yer check-in den once mi sonra mi?
quote:
Orijinalden alıntı: bosphorus74
check in den önce üstad
quote:
havaalanına göre değişiyo sanırım.. global-blue nun sitesinden bi bak bence
quote:
Orijinalden alıntı: bdurmus
quote:
havalimanina gore degisiyor diye bir sey mumkun degildir . cunku atiyorum ürünleriniz bavulun icinde check in de bavulu verdiniz ee sonra ne olacak gümrüge onaylatamazsınız , hadi daha once siz gumruge onaylattiniz , yine de check in den once olur ofis ... zaten checkin den sonra duty free alanindasiniz !
quote:
Orijinalden alıntı: pisco
quote:
quote:
havalimanina gore degisiyor diye bir sey mumkun degildir . cunku atiyorum ürünleriniz bavulun icinde check in de bavulu verdiniz ee sonra ne olacak gümrüge onaylatamazsınız , hadi daha once siz gumruge onaylattiniz , yine de check in den once olur ofis ... zaten checkin den sonra duty free alanindasiniz !
Alıntıları Göster
Elektronik ürünlerde vergi iadesiyle en ucuza gelen ülke hangisi, tecrübeli olanlar vardır elbet cevaplarlarsa sevinirim.
quote:
quote:
quote:
ben mesela belçika dönüşü check in den önce aldım.. daha önce ingiltere dönüşü sanki check in den sonra aldım gibi hatırladığım için öyle dedim..
aslında check in den önce olması bana göre yanlış, çünkü mesela ben fransız bi arkadaşımla telefon aldım benim pasaportumla, giderken beni yolcu etmeye geldi, vergiyi aldım ve sonra telefonu ona verdim.. yani kendi ülkesinden vergisiz telefon almış oldu.. ama bu işlem diğer tarafa geçtikten sonra olsa böyle bi olay olmaz diye düşünüyorum.. belkide buna engel olması için bi sistem vardır ben bilmiyorumdur
quote:
quote:
quote:
quote:
ben mesela belçika dönüşü check in den önce aldım.. daha önce ingiltere dönüşü sanki check in den sonra aldım gibi hatırladığım için öyle dedim..
aslında check in den önce olması bana göre yanlış, çünkü mesela ben fransız bi arkadaşımla telefon aldım benim pasaportumla, giderken beni yolcu etmeye geldi, vergiyi aldım ve sonra telefonu ona verdim.. yani kendi ülkesinden vergisiz telefon almış oldu.. ama bu işlem diğer tarafa geçtikten sonra olsa böyle bi olay olmaz diye düşünüyorum.. belkide buna engel olması için bi sistem vardır ben bilmiyorumdur
Alıntıları Göster
arkaşlar 23 mart ta isviçreye 4 adet iphone 4 getirmek için gideceğim yalniz ingilizcem yok denecek kadar kötü bana birşey sorsalar yapışıp kalırım oraya o derece yani şöyle bir sorum var apple dan bana verilen tax free kağıdı ile ankara kentpark avm de ki Global Refund tax free gişesinden alacağımı alabilirmiyim birde hangi ülkelerin tax free de nakit hangi ülkelerin kredi kartına yükleme yaptığını öğrene bileceğimiz bir site veya böyle bir site yok ise tecrübe etmişlerin buraya yazmaları çok faydalı olacağı kanaatindeyim.benim tecrübe ettiğim avusturya nakit vermişti
quote:
Orijinalden alıntı: maydonozzz06
arkaşlar 23 mart ta isviçreye 4 adet iphone 4 getirmek için gideceğim yalniz ingilizcem yok denecek kadar kötü bana birşey sorsalar yapışıp kalırım oraya o derece yani şöyle bir sorum var apple dan bana verilen tax free kağıdı ile ankara kentpark avm de ki Global Refund tax free gişesinden alacağımı alabilirmiyim birde hangi ülkelerin tax free de nakit hangi ülkelerin kredi kartına yükleme yaptığını öğrene bileceğimiz bir site veya böyle bir site yok ise tecrübe etmişlerin buraya yazmaları çok faydalı olacağı kanaatindeyim.benim tecrübe ettiğim avusturya nakit vermişti
bir arkadasimiz istanbul da ki tax free ofisini aramis ve parayi oradan alabilecegi soylenmisti kendisine. faturalarinizi isvicre gümrügüne onaylatirsaniz alabilirsiniz sorun olacagini sanmam
Merhabalar,
2012 yılı için Türkiye tax free alt limiti ne kadardır? Bilgi verebilir misiniz?
Teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: eCut
Merhabalar,
2012 yılı için Türkiye tax free alt limiti ne kadardır? Bilgi verebilir misiniz?
Teşekkürler.
108tl
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: eCut
Merhabalar,
Teşekkürler.
108tl
Alıntıları Göster
arkadaşlar lütfen yardım... İngiltere manchester hava alanında tax free kutusuna belgeleri zarfa koyup doldurup kutuya attık.. bir ay geçti kredi kartına bir ödeme olmadı ne yapabilirim? arayabileceğim araştırabileceğim bir yer var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: zoidac
arkadaşlar lütfen yardım... İngiltere manchester hava alanında tax free kutusuna belgeleri zarfa koyup doldurup kutuya attık.. bir ay geçti kredi kartına bir ödeme olmadı ne yapabilirim? arayabileceğim araştırabileceğim bir yer var mı?
Global blue nun istanbul ofisinin telefon numarasini sitesinden bulup arayabilirsiniz yazdiginiz kredi kart numaranizi ve adinizi soyleyip ogrenebilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: kutri
Gectigimiz carsamba iade mektubunu doldurup kutuya attim almanyadan, ancak kredi kartina iade hala yapilmadi! Var mi bir aksikik yoksa normal midir?
otel ücreti tax free yapılabiliyor muyuz?
quote:
Orijinalden alıntı: conur87
Sanmam zannetmiyorum .
quote:
hayır.. otel, uçak bileti vs. yapılamıyor
quote:
quote:
teşekkür ederim bu bilgiyi hiç bir yerde bulamadım internette
quote:
quote:
quote:
teşekkür ederim bu bilgiyi hiç bir yerde bulamadım internette
Alıntıları Göster
Selamlar,
Eşim Almanya dönüşü tax-free ofisinin kalabalıklığından dolayı vergi iadesini alamamış. Şimdi bunu bir şekilde Türkiye'den alma şansımız var mıdır arkadaşlar?
Teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: varsala
Selamlar,
Eşim Almanya dönüşü tax-free ofisinin kalabalıklığından dolayı vergi iadesini alamamış. Şimdi bunu bir şekilde Türkiye'den alma şansımız var mıdır arkadaşlar?
Teşekkürler.
Alıntıları Göster
bir arkadasimiz istanbul da ki tax free ofisini aramis ve parayi oradan alabilecegi soylenmisti kendisine.
az yukari baksaniz gorebilirdiniz yazılanları üstadim.
quote:
bir arkadasimiz istanbul da ki tax free ofisini aramis ve parayi oradan alabilecegi soylenmisti kendisine.
az yukari baksaniz gorebilirdiniz yazılanları üstadim.
Alıntıları Göster
eğer dönüşte gümrükte damgalatılmışsa türkiyeden alma şansı var sanırım.. ama damga yoksa işe yaramaz malesef