Şimdi Ara

TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR (801. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.299
Cevap
277
Favori
824.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 799800801802803
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Selamlar Tayland in hangi bölgesi için plan düşünüyorsunuz? Bangkok ,Pattaya,phuket vb ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rewkdark R kullanıcısına yanıt

Burada vergisi yüksek olan ne varsa o hocam.

mesela alkolde gümrükteki sınır alkol derecesine göre 1 veya 2 litre. eğer Tayland'da vergisi az ise oradan en pahalısından getirip burada satılabilir.

Yüksek modelli telefon, yüksek modelli ayakkabı, lüks parfüm falan ilk aklıma gelenler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

playstation 5 ,iphone (promax) getirilebilir...lazada adlı siteden fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz.Gelirken 1 yogun alkol bir hafif alkol olabilir.

• Cevap için teşekkür ederim,

Dün bir Taylan sitesi ile burayı tek tek kıyasladım mesela benim niyetim iphone 14 gibi buradakinin tam yarı fiyatı olan ürünler bulmak ama sadece iphone telefonda böyşe bir şey gördüm.

scooter, nike air jordan, oyuncu araçları , akıllı saat vb hepsine tek tek baktım bazıları buradakinin aynı fiyat bazıları da yüzde 10-15 daha ucuz sadece. Bir de ps5 baktım o da yüzde 20 civarında uygundu.

Ben mi yanlış, pahalı siteye baktım biliyorum ama en sonunda vazgeçtim, kardeşim iphone 14 pro max getierceğim sen de başka ürünlere bak dedi ama ben bir şey bulamadım.

@serkanertekin lazadaya değil de shopee ye baktım pek fark var mı bilmiyorum.

Acaba TL'nin değer kaybı ile alakalı bir durum mu ki. kardeşim gittiğinde 1 tl 2 baht ediyormuş şimdi 55 kuruş olmuş yani yüzde 10 kayıp olmuş 1 yılda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rewkdark -- 15 Nisan 2023; 22:9:18 >

evet TL nin değer kaybıyla ilgili. Eskiden gelirken bol bol ucuza elektronik getirirdik Tayland dan artık o fırsat kalmadı. Böyle durumlarda Hong Kong biraz daha ucuz şu anda..

Selamlar kayıpları sormayın gitsin geçen yaza yakın 100 baht 28 tl idi şimdi 53 tl .. sene 2015 100 baht 8 tl idi...şimdi bir kişi giden yanında 4-5 kişiyi götürüyormuş gibi masraf ediyor..Paramızın değeri düştü bahta karşı bile.. lazadaya bakın derim..best saler ı seçin öyle bakın... aslnda mobile expo fuarı vardı o zamana denk gelseydiniz komik komik fiyatlara herşey uygundu... o zaman size geniş çaplı derdim.. notebook şu marka harika vs.. notebooklarda uygun oluyor.. bilginiz olsun.

• serkanertekin kullanıcısına yanıt

Teşekkürler.

Birisi oradan tohum getirip çok iyi para kazanıyormuş, "salatalık, acı biber vb sebze tohumlarıymuş". bu konuda bilginiz var mı?

Tohum olayı evet bende getiriyorum ekilicek alanımız var eşim tayland lı biliyorsunuz o getirtiyor uzun fasulye beyaz patlıcan salatalık vs gibi.Ama ticari boyutunu bilmiyorum bir çok tohum yaşnıal bölgeye uyum sağlamayabiliyor. ben marmara tarafındayım mesela..Birde taze tohum almak gerekiyor bir çok insan buna dikkat etmiyor.Arkadaşlarımda hep aldı çıkmadı dediler kagıdına bir baktım. Sizde bilirsiniz orada resmi takvim olarak budist takvimi kullanılır.Sıfır yılı ile buddha nın paribbnaya ulaştığı yıl olarak kabul ediliyor.Mesele 2566 yılındayız onlara göre.. son kullanım tarihlerine dikkat etmek lazım hele ki ticareti yapılıcaksa.

• serkanertekin kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Ben Tayland ile ilgili bir şey bilmiyorum ama kardeşim geçen yıl Bir Taylandlı bayanla evlendi, şimdi orada yaşıyorlar.

Tohumu dikmek için bizim de küçük bir yerimiz var ama kardeşimin niyeti satmaktı.

Birisi çok iyi para kazanıyorum demiş ama avantajı nedir bilmiyorum, orada mı çok ucuz yoksa verimi buradakilere göre çok mu iyi bilmiyorum.

Aslında bize 25 km uzakta 11 dönüm tarla var oraya ekip de bakacak kimse yok diye icara verdim ,içanadoludayım. Acaba oraya mı bir şey eksem, ben anlamam ama babam iyi anlar, normalim üstünde kar getirecek ne vardır 11 dönüme ekilecek sizce?

rica ederim.Satabilirsiniz deneyin yine de mesela mısır ekebilirsiniz.

• Çok değerli Tayland sever arkadaşlar

Sevdiklerinizle beraber sağlıklı,mutlu huzur dolu bayramlar diliyorum..

• Arkadaşlar seyahat sigortası yaptırırsanız aman aksigortaya bulaşmayın, valiz kırıldı hemen evrakları attım 20 gündür tık yok korona olduk hastane masraflarını kendim ödedim onları da yolladık tık yok, 3. Şahıs size email atıyor kimlik bilgilerini yolla dıyor filan dönünce telefondan aradım 3 gün oldu hala gelişme yok ne paramızı alabildik ne muhattap herhalde tüketici mahkemesine gidicez gibi de oda 6 ayda anca sonuc cıkıyor, diğerlerine göre daha ucuz diye aksigorta dan yaptırırdım sürekli de aman bulaşmayın berbatlar, ayrıca etihad da aynı rezillik 20 gündür sıfır valizimin ücretini vermedi boydan boya yırtıldı valizim daha koreden yeni almıştım bugun 50 usd verelim kapatalım diye mail atmıs bunlar min. Teklif verip baştan savmaya calısıyor 2-3 kere kabul etmezseniz teklif yavas yavas yukselıyor, lınkedın den fılan da şikayet yazarsanız daha kısa sürede çözülür müdürleri olaya el atıyor yoksa aylarca bekle

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • herkese iyi bayramlar. @serkanertekin seni tekrar görmek ne güzel :)

kısmetse mayıs ayında gidiyorum, 1 hafta önce kuveyt ten 6500tl ye tek gidiş bilet vardı almadım şimdi 7800 olmuş  alsam mı beklesem mi karar veremedim

• oguzkirk O kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim.Sagolun kuwait de kampanya var şuan 9700 e gidiş dönüş var... 7800 ü şöyle deneyin tarayıcınızdaki geçmişleri silin modeme bir reset atın tekrar bakın..

• Merhabalar,

Etihad havayolu ile daha önce uçmuş olan varsa birkaç sorum olacak.

IST-PHUKET , BANGKOK-IST şeklinde Mayıs ayına bilet alıyorum. Aktarma sürem her iki uçuşta da 3-4 saat arasında.

Sitelerinde 8 saat altı aktarma süresi için bir bilgi göremedim. 8 saat üzeri aktarma süreleri için online vize başvurusu talep ediyorlar. Daha önce 8 saat altında aktarma süresiyle Etihad ile uçmuş olan varsa bilgi verebilirse çok sevinirim.

Vize başvurusu yapmadan transit ikinci uçuşuma geçebilir miyim?

Teşekkürler.

• muhti M kullanıcısına yanıt
    Ben bu sene 2 kere uctum hocam bkk ve koreye gıttım 8 saat altındaysa bın gıt abu dhabı havalanı dandık ve cok ufak ucusundakı aktarmaya bak da termınal 1 e ınersen termınal 3 de ucacaksan yuruyerek gecebılıyorsun 2 termına aradı 10-15 dk surebılır ucakları da buyuk ayarla ist abu dhabı ucagı genelde a300 oluyo 5 saat sıkıntıdan patlıon usb calısmaz tv yok sarj yok valizini kırarlarsa muhattap yok benım 27 gun gectı hala paramı odemedı araplar qatardan sasmamak lazımmıs, ucakdan ınınce transıt ısaretlerını takıp et senı arama noktasına goturuo ordan taramadan gecıon ust araması gecınce ekranlardan ucusunun hangı kapıdan olduguna bak aynı termınalde ise 3-5 dk ya gıdersın kapına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trcpt -- 26 Nisan 2023; 14:17:52 >
  • trcpt kullanıcısına yanıt

Aynı terminalden uçuşlarım ikisi de terminal 3.

4 uçuşumdaki uçaklar Boeing 787-9. Vize olmamasına sevindim. Bilgi için teşekkürler.

• muhti M kullanıcısına yanıt
    Valla seyahat sigortası da yaptır dıcem de aksigorta ucuz dedık onlardan da alamadım parayı diğer sigortalar bın tl ustu cunku, taylandda korona son gaz devam aşıları tam git butcen varsa ıyı seyahat sıgortası da yaptırmak lazım, korona olup devlete gıdersenız dandık ılac verıyor iyi hastaneye gıdersenız 2500 baht tutuyor korona ılacları

• seyahat sigortası konusu önemli. çok şükür şimdiye kadar kullanma ihtiyacı duymadım ama kesinlikle yaptırılması gerekiyor. henüz araştırma yapmadım ama önerisi olan varsa bilgi verebilir en azından 2 aylık yaptırmam gerekecek

• Bir başka danışmak istediğim konu ise Koh Samui ve Chiang Mai ile ilgili.

Motorsiklet/Scooter tecrübem hiç yok dolayısıyla Koh Samui'de 3 günlüğüne küçük sınıf bir araba kiralamayı düşünüyorum. Trafik ve araç terste olsa araba tecrübem yüksek sorun yaşayacağımı düşünmüyorum.

Sormak istediğim; Türk ehliyeti ile kurumsal araç kiralama firmalarından kiralama yapabiliyor muyuz ve bu ehliyetimizin Tayland'da/Koh Samui'de geçerliliği var mı?

Son 2 günümü de Chiang Mai'ye ayırmak istiyorum. Daha önce hiç gitmediğim bir yer olduğundan kalınacak bölge ve gezilecek yerler tavsiyesine açığım.

• 
Sayfa: önceki 799800801802803
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.