Şimdi Ara

TC kimlik numaranızı girip adres öğrenen kişiler bizzat bu konuya gelsin. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
103
Cevap
8
Favori
6.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam ama o sitede bütün kimlik bilgilerine ulaşılıyordu ama zaten bu siteyi kuran adama bir kişinin kimlik bilgisi lazımsa herhangi bir tc yazarak yüzlerce tc ye ulaşabilirdi, seç beğen al, yani bir kişi bir tc ile 7 ceddinin kimlik bilgilerini veren bir site kurup bu site ile tc çalmak isterse siteye girilen tc leri değil sitenin yönlendiği databasedeki tcleri kullanırdı.
  • Ulen o degil internet kafede ucuz olsun diye kart almistim. Kimlik istemisti :D aldi kimligi yarin saat bisi yazdi faka bastik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 21 Ekim 2013; 18:54:55 >
  • Ben DH'yi kurnaz sanırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

forumdakilerin adına şirket açılıp milyonlarca para borca sokacaklar
    gitti ev arabaları

Alıntıları Göster
    girmeye heveslendim ama iyiki girmemişim
  • siteyi pmler misiniz
  • Birkere sitede korkulacak birsey yok eger olsaydi adam bot yapip tum tc no kombinasyonlarini denerdi ve turkiyedeki herkesi bulurdu.

ek olarak boyle bir dll kullanilarak dh ye uye olma sistemi hazirlanabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahun

İmzasız borç olmaz...Bu nedenle bu konuyu sildim...

Ama TC numarası ile kütük bilgilerinize ulaşabilirlerse:

1. Renkli printer dan çıkmış boş nufus cüzdanı bu bilgiler ve başka resimle doldurulabilir.
    2.Bu yeni kimlikle bankadan kredi alınabilir.
    3.Şirket kurulabilir.
    4.İşe girilebilir.
    5.Pasoport ehliyet vs.bile alınabilir..

Bunun sonuçlarına katlanırsınız...Ancak sahte cüzdan bulunur ve resim size ait olmadığı ortaya çıkarsa aklanırsınız.

Bu nedenle aklı başında firmalar Nufus seri nosunuda istemeye başlayıp bunların önüne geçmektedirler.

Benim bahsettiğimde bu olaydan ibaretti ama arkadaşlarları yine de anlayışla karşılıyorum benim için sorun yok, ben burada şaka yapmak amaçlı bu konuyu açmadım, bu bölüme de zaten bu nedenle pek fazla girip yorum yazmıyorum, zaten beklenen bir şey; doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. Bu tür mesajlar doğal geldiğinden dolayı isteyen istediğini sallayıp dalgasını da geçebilir. Bazı arkadaşların anlamadığı noktada olay TC Kimlik numarasını paylaşmakta değil, olay tc kimlik numarasıyla kimliğin önlü arkalı bütün bilgilerine ulaşıp sülaleye kadar bilgilerin orada bulunmasıdır. Adresi de unutmayalım.

Anlaşmalı bir şekilde zaten sahte cüzdan oluşturuluyor, bu iş sadece borç batağına sürüklemek için de değil, askerden kaçmak için de şu anda binlerce buna benzer şeyler var. Son yıllarda yolda gbt testi diye bir şey çıktı da bu olay biraz daha duruldu.

Konu zaten sabahleyin ki açılan siteyle alakalıydı, yönetim dilerse konuyu kilitleyebilir, sonuçta benim bu konudan çıkarım yok, isteyen kimlik fotokopisini bile buraya koyabilir, dileyen de dalgasını geçmeye devam edebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Er.Ralp

alıcamızı aldık biz sağolun

• quote:

Orijinalden alıntı: Çikizen

Bende girenlerdenim ve bir şey olacağını hiç mi hiç sanmıyorum.

Ayrıca, şunu da belirtmek istiyorum; Akrabalarınız dahi listeleniyor. Eğer sadece bizim bilgilere ulaşabiliyorsa akrabalarımızın listesine nasıl ulaşıyor?

Hocam bence bu işte çok daha farklı şeyler var, çünkü sadece tc kimlik no girerek akrabamızı bulmamız doğal bir konu değil.

Edit; Ayrıca yöncü iletişime mesaj atarakta site hakkında bilgi alabiliriz sanırım? Veyahut sitenin kapatılıp siteyi açan kişinin o bilgileri bilgisayarına çekmeden erişimin kapatılmasını da isteyebiliriz.

http://www.yoncu.com/iletisim

T.C. kimlik numaran üzerinden bir algoritma ile akrabalarının T.C. kimlik numararlarına ulaşılabilir.
    Ben bir T.C. kimlik numarası ile kütüğünün son ferdinin adres bilgileri dahil, ehliyet, araç kayıt, nüfusa kayıtlı olduğu yer, cilt no, sayfa ve sıra no vb. bir çok bilgisine bakabilirim.
    (Bu konuda özel mesaj ile talep gelmezse sevinirim, gelse de cevap vermeyeceğim)
    "T.C. kimlik numarası o kadar da önemli değil", dememek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İrfan -- 21 Ekim 2013; 21:19:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: takım elbiseli penguen

tc kimlik no: 21234576398

beyler buyurun

T.C. kimlik numarası hatalı. Sonu 212345763*7 olmalıydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahun

İmzasız borç olmaz...Bu nedenle bu konuyu sildim...

Ama TC numarası ile kütük bilgilerinize ulaşabilirlerse:

1. Renkli printer dan çıkmış boş nufus cüzdanı bu bilgiler ve başka resimle doldurulabilir.
    2.Bu yeni kimlikle bankadan kredi alınabilir.
    3.Şirket kurulabilir.
    4.İşe girilebilir.
    5.Pasoport ehliyet vs.bile alınabilir..

Bunun sonuçlarına katlanırsınız...Ancak sahte cüzdan bulunur ve resim size ait olmadığı ortaya çıkarsa aklanırsınız.

Bu nedenle aklı başında firmalar Nufus seri nosunuda istemeye başlayıp bunların önüne geçmektedirler.

kredi almak için fatura vs istiyorlar kimlikle alamazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Arkadaşlar az önce siteyi inceledik, sitenin kaynağı database değil. Sitede bulduğumuz bir dll dosyası nüfus müdürlüğüne yönlendirdi bizi. dll dosyası burada otomatik doğrulama işlemleri yapıp (karakter sorgusu) verdiği bilgileri siteden karşımıza getiriyor.

Kaygılanacak bir şey yok, yasal olarak sadece kimlik numarasıyla hiç bir işlem yapılamaz. İmza her zaman şarttır. Yıllardır insanların tc kimlik numaralarına ulaşan bir işteyim, emin olun kötü bir amaç söz konusu olsaydı, sizin bilgilerinizi girmeniz gibi gereksiz ve zahmetli bir şeyle uğraşmaz, direkt olarak tüm bilgilere ulaşırlardı.

Yine de malum siteyi şikayet ederek, insanların gizlilik haklarını ihlal ettiği gereçkesiyle emniyet müdürlüğüne şikayet ettik.

quote:

Sayın ihbarcı/ şikayetçi ;

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne yapmış olduğunuz ihbar ve şikayetler ile ilgili olarak göstermiş olduğunuz duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Vatan Cad. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Binası

B Blok Zemin Kat. Fatih/İstanbul

Tel: 0 212 636 29 73

Fax:0212 636 29 83

E-posta:siber.ihbar@iem.gov.tr

Nasıl incelediniz hocam?
    Program vs. mi var?
    Meslek nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Worcestershire

quote:

Arkadaşlar az önce siteyi inceledik, sitenin kaynağı database değil. Sitede bulduğumuz bir dll dosyası nüfus müdürlüğüne yönlendirdi bizi. dll dosyası burada otomatik doğrulama işlemleri yapıp (karakter sorgusu) verdiği bilgileri siteden karşımıza getiriyor.

Kaygılanacak bir şey yok, yasal olarak sadece kimlik numarasıyla hiç bir işlem yapılamaz. İmza her zaman şarttır. Yıllardır insanların tc kimlik numaralarına ulaşan bir işteyim, emin olun kötü bir amaç söz konusu olsaydı, sizin bilgilerinizi girmeniz gibi gereksiz ve zahmetli bir şeyle uğraşmaz, direkt olarak tüm bilgilere ulaşırlardı.

Yine de malum siteyi şikayet ederek, insanların gizlilik haklarını ihlal ettiği gereçkesiyle emniyet müdürlüğüne şikayet ettik.

quote:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne yapmış olduğunuz ihbar ve şikayetler ile ilgili olarak göstermiş olduğunuz duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz.

Nasıl incelediniz hocam?
    Program vs. mi var?
    Meslek nedir?

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar,

Siteyi polis olan amcama attım onlar girilen bütün tcleri ( 3 milyon küsür tane girilmiş ) hepsinin isimlerini alıp olası sorunlar karşısında bi problem çıkmayacağını korkmayacağınızı size iletmemi istedi, yani kısacası sıkıntı yokmuş..Fazla bilgi vermedi sadece rahat olun ama bidaha böyle şeylere kalkışmayın hergeleler diye de kızdı telefondan hepimize

sabahdan beri bu işle uğraşıyorum dh ye kıyağım olsun buda :)

@Amedra kardeş bunuda ilk mesaja eklede arkadaşlar boşuna heyecan yapmasın buda onlara büyük bi ders olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: hll knk

Arkadaşlar,

Siteyi polis olan amcama attım onlar girilen bütün tcleri ( 3 milyon küsür tane girilmiş ) hepsinin isimlerini alıp olası sorunlar karşısında bi problem çıkmayacağını korkmayacağınızı size iletmemi istedi, yani kısacası sıkıntı yokmuş..Fazla bilgi vermedi sadece rahat olun ama bidaha böyle şeylere kalkışmayın hergeleler diye de kızdı telefondan hepimize

sabahdan beri bu işle uğraşıyorum dh ye kıyağım olsun buda :)

@Amedra kardeş bunuda ilk mesaja eklede arkadaşlar boşuna heyecan yapmasın buda onlara büyük bi ders olsun..

hll knk
  • quote:

Orijinalden alıntı: İrfan

quote:

Ayrıca, şunu da belirtmek istiyorum; Akrabalarınız dahi listeleniyor. Eğer sadece bizim bilgilere ulaşabiliyorsa akrabalarımızın listesine nasıl ulaşıyor?

Hocam bence bu işte çok daha farklı şeyler var, çünkü sadece tc kimlik no girerek akrabamızı bulmamız doğal bir konu değil.

Edit; Ayrıca yöncü iletişime mesaj atarakta site hakkında bilgi alabiliriz sanırım? Veyahut sitenin kapatılıp siteyi açan kişinin o bilgileri bilgisayarına çekmeden erişimin kapatılmasını da isteyebiliriz.

T.C. kimlik numaran üzerinden bir algoritma ile akrabalarının T.C. kimlik numararlarına ulaşılabilir.
    Ben bir T.C. kimlik numarası ile kütüğünün son ferdinin adres bilgileri dahil, ehliyet, araç kayıt, nüfusa kayıtlı olduğu yer, cilt no, sayfa ve sıra no vb. bir çok bilgisine bakabilirim.
    (Bu konuda özel mesaj ile talep gelmezse sevinirim, gelse de cevap vermeyeceğim)

sanırım adliyede çalışıyorsun bu konuda fazla tecrübem yok ama.
    "Bir kişinin T.C. Kimlik Numarasından akrabası olan başka bir kişinin kimlik bilgilerini elde etmek mümkün değildir. "

http://www.nvi.gov.tr/Sik_Sorulan_Sorular,Sorular.html?pageindex=15
    yanlış bilgilendirmemek adına.

• quote:

Orijinalden alıntı: deadmanku

quote:

quote:

"Bir kişinin T.C. Kimlik Numarasından akrabası olan başka bir kişinin kimlik bilgilerini elde etmek mümkün değildir. "

Alıntıları Göster
    Arkadaşımınkini girdim problem yok.

• quote:

quote:

quote:

T.C. kimlik numaranı özelden at istersen, akrabalarının T.C. kimlik numarasını çıkartayım. Ben bunun algoritmasını forumda paylaştım diye uyarı puanı almıştım. Algoritmayı bu nedenle paylaşmayacam, ama internette araştırırsan zaten bulabilirsin.
    Şimdi bir sitedeki algoritmaya baktım, baya karışıkmış, benim kullandığım algoritma ile çok daha basit bulunabiliyor.

EKLEME:
    Uyarı aldığım mesajımı linkleri kapatarak buraya ekliyorum.
    quote:

******** ; adresine girerek 9 rakam sallarsanız TC kimlik algoritmasına uygun olarak son iki rakamı site size söyler ve doğru bir TC kimlik (başkasının olma ihtimali çok çok yüksek) numarası bulabilirsiniz.

Bu algoritma doğrudur. Bu şekilde Atatürk'ün T.C. kimliği bile bulunabilir. 100000001 Atatürk'ün T.C. kimlik numarasıdır, algoritmaya göre de 10. ve 11. rakamlar da 46'dır.

******** ; adresinde de bir T.C. kimlik numarasını girdikten sonra Yön seçip (yukarı yönü kütükte t.c. sahibinden büyük şahıslar, aşağı da küçük şahıslar) aynı kütükten kişilerin T.C. kimlik numaralarını bulabilirsinz.

Kapattığım bağlantıdaki site bana ait, php dilinde yazmıştım, aynı şekilde python'da da yazmıştım bu programı.

Yani zaten NVİ kalkıp T.C. kimlik numarasından akraba TC'sini bulabilirsiniz demez, insanları uyutuyorlar sadece, güvendesiniz diyorlar. (All is well hesabı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İrfan -- 22 Ekim 2013; 0:23:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: WetDream

quote:

quote:

Nasıl incelediniz hocam?
    Program vs. mi var?
    Meslek nedir?

Birkaç hack yöntemiyle sitenin paneline ve kodlarına ulaşmak mümkün. Zaten basit bir yapıdaydı ama arka planda çalışan bayağı karışık algoritmaları vardı. dll dosyasına ulaşınca daha fazla kurcalamadık zaten, sonra site tamamen kapandı.
    Meslek için bilişim ve fotoğrafçılık diyelim yeter :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

T.C. kimlik numaranı özelden at istersen, akrabalarının T.C. kimlik numarasını çıkartayım. Ben bunun algoritmasını forumda paylaştım diye uyarı puanı almıştım. Algoritmayı bu nedenle paylaşmayacam, ama internette araştırırsan zaten bulabilirsin.
    Şimdi bir sitedeki algoritmaya baktım, baya karışıkmış, benim kullandığım algoritma ile çok daha basit bulunabiliyor.

EKLEME:
    Uyarı aldığım mesajımı linkleri kapatarak buraya ekliyorum.
    quote:

******** ; adresine girerek 9 rakam sallarsanız TC kimlik algoritmasına uygun olarak son iki rakamı site size söyler ve doğru bir TC kimlik (başkasının olma ihtimali çok çok yüksek) numarası bulabilirsiniz.

Bu algoritma doğrudur. Bu şekilde Atatürk'ün T.C. kimliği bile bulunabilir. 100000001 Atatürk'ün T.C. kimlik numarasıdır, algoritmaya göre de 10. ve 11. rakamlar da 46'dır.

******** ; adresinde de bir T.C. kimlik numarasını girdikten sonra Yön seçip (yukarı yönü kütükte t.c. sahibinden büyük şahıslar, aşağı da küçük şahıslar) aynı kütükten kişilerin T.C. kimlik numaralarını bulabilirsinz.

Kapattığım bağlantıdaki site bana ait, php dilinde yazmıştım, aynı şekilde python'da da yazmıştım bu programı.

Yani zaten NVİ kalkıp T.C. kimlik numarasından akraba TC'sini bulabilirsiniz demez, insanları uyutuyorlar sadece, güvendesiniz diyorlar. (All is well hesabı)

iyide attığım linkte zaten belirtiliyor son iki hanenin doğrulama kodu olduğunu.kardeş buna algoritma demen bile ayıp.her hızını alamayan lamer buraya dolmuş anlaşılan.

• Bir tc kimlik numarasindan kisinin tum bilgilerine hatta sulalesinin bilgilerine ulasmak bu kadar kolay miydi yahu! İyi de bilgiyi nereden cekiyorlar?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.