Şimdi Ara

TC kimlik numaranızı girip adres öğrenen kişiler bizzat bu konuya gelsin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
8
Favori
6.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Not: Konu bilgilendirme amaçlıdır, paylaşımla alakalı herhangi bir şey olmayacaktır. Kimse de lütfen paylaşmasın.

Deminki konu tam bir av konusuydu ve T.C. Kimlik bilgilerini giren çoğu kişinin bilgileri sitede listelendi. Neden böyle bir şey yapıp kimlik bilgilerinizi girdiniz bilmiyorum ama konuyu okuduğum kadarıyla tırsan kişiler de gidip arkadaşlarını tehlikeye atarak onların numaralarını girmiş. TC Kimlik normalde Devlet siteleri dışında paylaşılmamalı, zaten bu bilgileri yabancı yerlerde paylaşırsanız bundan doğacak sorumluluğu da kabul etmiş olursunuz. Başınız derde girerse açıklayana kadar size yapılan haksızlıkta siz suçlu durumunda olursunuz.

Bakın bu tür şeyleri internet ortamında rahat bir şekilde paylaşmak yürek ister, bu bilgiler 3. taraftaki kişilere geçtiğinde adınıza ait yeni bir kimlik bile çıkarabilirler, eskiden bu tür şeylerden borç mağduru olan bir sürü insan oldu. Şirket kurarlar borca sokarlar işin içinden bile çıkamazsınız.

Sitenin işleyişinden emin değilim ama kodlarında gördüğüm kadarıyla sanırım Aile hekimliğine bağlı bir bağlantıdan verileri çekip sitede tc kimlik girildiğinde karşınıza kütüğe kadar bilgileri vermekte, bunu yapan kişinin sanırım elinde tam data verisi yok, zaten sitesinde de şöyle yazıyor;
    quote:

Heyy: Bu siteyi her yerde paylaşın. Çok giren olur, hit alırsa yakında çok daha detaylı sorgulama bilgileri ekleyeceğim. Hergün 100 sorgulama gün geçtikce katlanarak artarsa TC den adres değil. Adını soyasını bildiğiniz birinin tüm ailesinin nufus cüzdanlarını indirmeye kadar gidebilir.

Aslında demek istediği; Bu siteyi her yerde paylaşın ki güncel kimlik verileri sitede listelensin. "Çok giren olur, hit alırsa yakında çok daha detaylı sorgulama bilgileri ekleyeceğim" demiş, peki burada demek istediği nedir? Güvenilir bir yermiş gibi belirtip insanların kimlik numaralarının girilmesini teşvik etmek amaçlı yazılmış.

Konuyu uyarmak amaçlı açıyorum, deminki konunun silindiğine çok sevindim çünkü gelen geçen bilgilerini girmeye devam edecekti. Eğer sizde bahsedilen siteye kimlik numaranızı girdiyseniz lütfen polise ihbarda bulunup bu konuyla ilgili yardım isteyin. Şu anda çözüm amaçlı ne yapılacağından emin değilim ama hiç yoktan başınızın yanmasından iyidir.

Burhan arkadaşımız konuyla ilgili açıklık getirmiştir, kendisine teşekkür ediyorum;

quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Arkadaşlar az önce siteyi inceledik, sitenin kaynağı database değil. Sitede bulduğumuz bir dll dosyası nüfus müdürlüğüne yönlendirdi bizi. dll dosyası burada otomatik doğrulama işlemleri yapıp (karakter sorgusu) verdiği bilgileri siteden karşımıza getiriyor.

Kaygılanacak bir şey yok, yasal olarak sadece kimlik numarasıyla hiç bir işlem yapılamaz. İmza her zaman şarttır. Yıllardır insanların tc kimlik numaralarına ulaşan bir işteyim, emin olun kötü bir amaç söz konusu olsaydı, sizin bilgilerinizi girmeniz gibi gereksiz ve zahmetli bir şeyle uğraşmaz, direkt olarak tüm bilgilere ulaşırlardı.

Yine de malum siteyi şikayet ederek, insanların gizlilik haklarını ihlal ettiği gereçkesiyle emniyet müdürlüğüne şikayet ettik.

quote:

Sayın ihbarcı/ şikayetçi ;

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne yapmış olduğunuz ihbar ve şikayetler ile ilgili olarak göstermiş olduğunuz duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Vatan Cad. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Binası

B Blok Zemin Kat. Fatih/İstanbul

Tel: 0 212 636 29 73

Fax:0212 636 29 83

E-posta:siber.ihbar@iem.gov.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 21 Ekim 2013; 9:03:04 >

• amedra reyiz sen yasıyomuydun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Girdim nolcak şimdi 18 yaşından küçüğüm borç batağına saplanır mıyım?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesekkurler superman.

Niye giriyosunuz baskanlar tc kimliklerinizi. O kadar dolandiricilik habrri var. Uzerinize taseron sirket kurarlar borclara batarsiniz. Her turlu sey var. Amac neydi gormedin konuyu. Neyi merak edip girdiler ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kavaklar0 -- 21 Ekim 2013; 8:22:17 >
  • Biz dedik de dinleyen olmadı ama faydalı konu sağol bir de Htc one anakonusuna el atıp bir şeyler eklesen çok hoş olacak

• Hocam bu adam sallasa da yazıp bulabilirdi ki Tc leri zaten bulabilirdi yani yanlış mı düşünüyorum.

• King is back

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Adam önemli bilgi yazıyor şarlatanlar o döndü yazıyor helal size

• Haklısın

• quote:

Orijinalden alıntı: arge48

Hocam bu adam sallasa da yazıp bulabilirdi ki Tc leri zaten bulabilirdi yani yanlış mı düşünüyorum.

Sallasa tutar tabii. Yalnız adamın güncel kimlik bilgileri topladığını düşünüyorum. Her ne olursa olsun bu tarz yerlerde böyle şeyler paylaşmamalı.

Edit: Hiç bir şey olmayacak diye bir şey yok. Bu iş yarın da olabilir 10 yıl sonra da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 21 Ekim 2013; 8:28:21 >
  • T.C No lardan çok bir şey yapabileceklerini düşünmüyorum. Ama yinede kişisel bilgilerimizi 3. şahıslarla paylaşmamak en doğrusu

• quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

quote:

Orijinalden alıntı: arge48

Hocam bu adam sallasa da yazıp bulabilirdi ki Tc leri zaten bulabilirdi yani yanlış mı düşünüyorum.

Sallasa tutar tabii. Yalnız adamın güncel kimlik bilgileri topladığını düşünüyorum. Her ne olursa olsun bu tarz yerlerde böyle şeyler paylaşmamalı.

Edit: Hiç bir şey olmayacak diye bir şey yok. Bu iş yarın da olabilir 10 yıl sonra da.

Hocam valla ben de girdim. Peki kısa yoldan şikayet etme şansımız var mı. Ben önemli değil de hani bu kim bu kim diye Bi suru insana baktım onlara yazık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arge48 -- 21 Ekim 2013; 8:30:33 >
  • İhbar kaydını yaptım, bu iş haberlere bile çıkar bende ne olacağını merak ediyorum şimdilik.

Detaylı whois bilgisinde host kaynağı YoncuBilişim'i hedef olarak gösteriyor;http://www.whois.com.tr/?q=178.32.234.215 Umarım kötü emeller için kullanmazlar.

Girilen bilgileri Database'den çekiyor, bu nedenle kimlik bilgilerinizin girilmemesi daha doğru.
  • iyi ki yeni girdim foruma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • her önüme gelen siteye tc yi verirsek işimiz var

• Arkadaşlar az önce siteyi inceledik, sitenin kaynağı database değil. Sitede bulduğumuz bir dll dosyası nüfus müdürlüğüne yönlendirdi bizi. dll dosyası burada otomatik doğrulama işlemleri yapıp (karakter sorgusu) verdiği bilgileri siteden karşımıza getiriyor.

Kaygılanacak bir şey yok, yasal olarak sadece kimlik numarasıyla hiç bir işlem yapılamaz. İmza her zaman şarttır. Yıllardır insanların tc kimlik numaralarına ulaşan bir işteyim, emin olun kötü bir amaç söz konusu olsaydı, sizin bilgilerinizi girmeniz gibi gereksiz ve zahmetli bir şeyle uğraşmaz, direkt olarak tüm bilgilere ulaşırlardı.

Yine de malum siteyi şikayet ederek, insanların gizlilik haklarını ihlal ettiği gereçkesiyle emniyet müdürlüğüne şikayet ettik.

quote:

Sayın ihbarcı/ şikayetçi ;

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne yapmış olduğunuz ihbar ve şikayetler ile ilgili olarak göstermiş olduğunuz duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Vatan Cad. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Binası

B Blok Zemin Kat. Fatih/İstanbul

Tel: 0 212 636 29 73

Fax:0212 636 29 83

E-posta:siber.ihbar@iem.gov.tr

• Sadece Tcmizle basimiza bisey gelicegini zannetmiyorum sayilari sallayarak zaten birsuru tcye ulasabilir tcmizi gunluk yasantimizda surekli bi islerde kullaniyoruz .benim fikrim bu kisi kendince sov yapmaya calisiyo. Bu linki bilisim suclarina filan sikayet etsek hepimiz icin hayirli olur sanirim

• ben tc'mi 3. değil 2. şahısla bile paylaşmam
  • Burhan kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler, iyi ki konuyu açmışım da sizden bu cevabı alabildim. Benim de salak bir kaç arkadaşım vardı onların gönlüne su serpeyim bari. :)
  • http://t1310.hizliresim.com/1g/p/tsqd8.pn

Hizli birsekilde tcsini giren girmeyen kim varsa sikayet etsin

http://sibersuclar.iem.gov.tr/hiletisim.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T.İ.M -- 21 Ekim 2013; 9:05:52 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.