Şimdi Ara

tchibo caffisimo (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
488
Cevap
35
Favori
142.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cafissimo Classic kullanıyorum, ondan önce de Picco diye sorunlu makinesini kullanmıştım Tchibo'nun. Makineleri sürekli takip ediyorum yurt dışı inceleme sitelerinden o yüzden yanıtlayayım.

Delonghi'nin makinesi yeniymiş ve fiyatı da gayet iyi Türkiye'de bulunan diğer Nescafe ürünlerine göre. Telefonunuza zamanlayıcısını kurup süt, kahve için ne kadar su akıtacaksınız o şekilde, kullanırsınız. Otomatik değil (diğer nescafe kapsül makineleri gibi) ama önemi de yok çünkü 30 saniyede tüm işlem bitmiş olur zaten. İçlerinden en zahmetsiz makine de bu zaten. Hatta tüm kahve makinelerinden (kapsül, yarı-otomatik, tam otomatik, french-press, filtre veya tam otomatik) en zahmetsizi Nescafe'nin kapsül makineleri.

Kapsüllü Nescafe makineleri için:

+'ları:

1-) Süt köpürtmek veya ısıtmak için uğraşmadan direkt kapsülden köpüklü süt (buradaki köpük otomatik köpürtme uçlarından çıkana eş değer ya da biraz daha kötü diye düşünüyorum, ileride açıklayacağım)
    2-) Sıcak çikolata hazırlayabileceğiniz tek makine. Çünkü kendilerine ait chococino kapsülleri var.
    3-) Yalnızca saydıklarınız değil neredeyse tüm kahve makineleri içinde en zahmetsiz makine.
    4-) Sıcak ve soğuk suda demleme seçeneği güzel çünkü ona ait bir kapsül de var.

-'leri:

1-) Kapsül çeşitliliği az. Büyük ihtimal ürünlerini beğenirsiniz, en azından çoğu yerde Tchibo kapsüllerinden iyi olduğunu okudum ancak çeşitlilik açısından birkaç kapsüle bağlısınız (Gerçi Tchibo durumu da aynı sayılır, açıklayacağım).
    2-) Yurt dışında da aynı burada olduğu gibi Nescafe kapsül makineleri çok çok popüler değiller. Bizdeki gibi kur diye bir şey olmadığı için rahatça farklı makinelere erişebiliyorlar Avrupa ve Amerikadakiler. O yüzden TR'deki satışa bağlı olarak kapsüllerin ülkeye devamlı olarak getirilip getirilmeyeceğini bilmiyorum. Yeni makine çıkarmışlar ve burada satışı başlamış, inanmak istiyorum daha popüler ve ucuz olsun diye ama bilmiyorum dediğim gibi.
    3-) 1. seçeneğe benzer bir şekilde süt de kapsülle geldiği için seçenek şansınız olmayacak. Şöyle söyleyeyim bir süredir sürekli laktozsuz süt kullanıyorum, sindirimi daha kolay oluyor diye. Burada durum nasıl hiç bilmiyorum toz şeklinde geldiği için. Ancak özel bir tercihiniz yoksa bunu kafaya takmayın.

Mesaj çok uzun olmasın diye diğerlerini ayrı yazacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lopexia -- 19 Mayıs 2016; 2:28:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gluskap

Cafissimo Classic kullanıyorum, ondan önce de Picco diye sorunlu makinesini kullanmıştım Tchibo'nun. Makineleri sürekli takip ediyorum yurt dışı inceleme sitelerinden o yüzden yanıtlayayım.

Delonghi'nin makinesi yeniymiş ve fiyatı da gayet iyi Türkiye'de bulunan diğer Nescafe ürünlerine göre. Telefonunuza zamanlayıcısını kurup süt, kahve için ne kadar su akıtacaksınız o şekilde, kullanırsınız. Otomatik değil (diğer nescafe kapsül makineleri gibi) ama önemi de yok çünkü 30 saniyede tüm işlem bitmiş olur zaten. İçlerinden en zahmetsiz makine de bu zaten. Hatta tüm kahve makinelerinden (kapsül, yarı-otomatik, tam otomatik, french-press, filtre veya tam otomatik) en zahmetsizi Nescafe'nin kapsül makineleri.

Kapsüllü Nescafe makineleri için:

+'ları:

1-) Süt köpürtmek veya ısıtmak için uğraşmadan direkt kapsülden köpüklü süt (buradaki köpük otomatik köpürtme uçlarından çıkana eş değer ya da biraz daha kötü diye düşünüyorum, ileride açıklayacağım)
    2-) Sıcak çikolata hazırlayabileceğiniz tek makine. Çünkü kendilerine ait chococino kapsülleri var.
    3-) Yalnızca saydıklarınız değil neredeyse tüm kahve makineleri içinde en zahmetsiz makine.
    4-) Sıcak ve soğuk suda demleme seçeneği güzel çünkü ona ait bir kapsül de var.

-'leri:

1-) Kapsül çeşitliliği az. Büyük ihtimal ürünlerini beğenirsiniz, en azından çoğu yerde Tchibo kapsüllerinden iyi olduğunu okudum ancak çeşitlilik açısından birkaç kapsüle bağlısınız (Gerçi Tchibo durumu da aynı sayılır, açıklayacağım).
    2-) Yurt dışında da aynı burada olduğu gibi Nescafe kapsül makineleri çok çok popüler değiller. Bizdeki gibi kur diye bir şey olmadığı için rahatça farklı makinelere erişebiliyorlar Avrupa ve Amerikadakiler. O yüzden TR'deki satışa bağlı olarak kapsüllerin ülkeye devamlı olarak getirilip getirilmeyeceğini bilmiyorum. Yeni makine çıkarmışlar ve burada satışı başlamış, inanmak istiyorum daha popüler ve ucuz olsun diye ama bilmiyorum dediğim gibi.
    3-) 1. seçeneğe benzer bir şekilde süt de kapsülle geldiği için seçenek şansınız olmayacak. Şöyle söyleyeyim bir süredir sürekli laktozsuz süt kullanıyorum, sindirimi daha kolay oluyor diye. Burada durum nasıl hiç bilmiyorum toz şeklinde geldiği için. Ancak özel bir tercihiniz yoksa bunu kafaya takmayın.

Mesaj çok uzun olmasın diye diğerlerini ayrı yazacağım.

Kapsüllü nescafe dediğiniz eğer nespresso ise bu makinada rioba kapsüllerde kullanılıyor, metrodan alıyorum fena değiller. ayrıca elimde organogold kapsülleride var (reichi mantarlı) onlarda uygun.

• Sinerfru kullanıcısına yanıt
    ogoksel, hayır. Nespresso ve Nescafe makineleri ayrılar. Nespresso yurt dışında popüler olduğu için dediğiniz gibi başka marka kapsüller de ona uygun yapılıyor. Sağdaki bildiğiniz gibi Nespresso kapsülü, soldaki ise Nescafe. Önceki mesajda dediğim gibi Nespresso daha kaliteli makine ve kapsüller üretiyor ancak Türkiye'de çok pahalı.

tchibo caffisimo

Sinerfu, Tchibo da durum şöyle. + - yazmadan direkt sonuçları yazayım.

- Nescafe'ye göre birçok kapsül bulunmasına karşın hepsi birbirine çok benziyor. Hele ki sütle karıştıracağım diyorsunuz, o zaman neredeyse hiç anlaşılmıyor.
    - Classic makinesindeki buhar borusu otomatik, panarello denilen bir sistem. Havayı otomatik süte enjekte ediyor. Köpük alıyorsunuz, miktarda sıkıntı yok ama kıvamdan bir şey beklemeyin. Olması gereken krevamsı kıvam yerine, köpük alıyorsunuz açıkçası. Bu başlıklı makinelerde başka bir sonuç alınamaz. Krema kıvamı için ya süt köpürtme makineleri ya da pahalı kahve makinelerinde bulunan gerçek klasik buhar borusu gerekiyor.
    - Süt köpürtme makineleri genelde gerçek buhar boruları gibi ( klasik deniyor ) süt kıvamını çok güzel tutturuyorlar. Ancak linkteki ürünün markası ney, soğuk köpürtme de yapıyor mu yapmıyor mu bilmiyorum. Ayrıca bu makineyi her kullanımdan sonra yıkamanız gerekecek.

Açıkçası benim ve sizin gibi uğraşmak istemeyenler fiyatı uygun olsa direkt Nespresso Lattissima almalı. Ancak kur sağ olsun ağzımıza ediyor. Sizin yerinizde olsam benim zamanında kaçırdığım Nescafe fırsatını değerlendiririm. Kapsülleri 8 li diye pahalı gelebilir ancak sütle birlikte geliyor. Eh bir miktar eşitleniyor fiyat bana göre.

Şimdi Nespresso sitesine baktım da 400 lira civarında daha kaliteli makine ve kahve edinebilirsiniz (köpürtme cihazı ile birlikte ve bunlarınkinde soğuk köpürtme seçeneği de olması lazım, sıcak çikolata durumunu bilmiyorum ne yazık ki) 31 Mayıs'a kadar süren bir kampanya da varmış ona da bakarsınız.

www.buynespresso.com
    Coffee Machines, Capsules & Accessories | Nespresso Turkey
    https://www.buynespresso.com/tr_tr/machines

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lopexia -- 19 Mayıs 2016; 12:35:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ayrıntılı olarak cevapladığınız için çok teşekkür ediyorum. Soruyu yazdıktan sonra ben de biraz araştırma yaptım. Ama farklı bir konutla ilgili. Süt tozları.

Süt tozlarının potansiyel olarak zararlı olduğu sonucuna ulaştım. Bu sebeple gerçek süt kullanmak istiyorum. Bu durumda nespresso sanırım daha iyi bir çözüm benim için

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sinerfru

Ayrıntılı olarak cevapladığınız için çok teşekkür ediyorum. Soruyu yazdıktan sonra ben de biraz araştırma yaptım. Ama farklı bir konutla ilgili. Süt tozları.

Süt tozlarının potansiyel olarak zararlı olduğu sonucuna ulaştım. Bu sebeple gerçek süt kullanmak istiyorum. Bu durumda nespresso sanırım daha iyi bir çözüm benim için

Nescafe ve benzeri markaların yan ürünleri olan kahve beyazlatıcısı (üçü bir arada da olanlarda aynı) denen şeyi sakın süt tozu ile karıştırmayın, glikoz ve yağdan oluşan (içindekileri okursanız açıkça yazıyor) ağza sürülecek bir şey değilmiş. Nescafeden beni soğutan bir de bu ürünü reklamlarında sütü kovalayan sanki matah bir şeymiş gibi gençlerin kafasına imaj sokması.
    Kahve de sadece gerçek süt veya gerçek süt tozu kullanıyorum, marketlerde sadece pınarın bir ürünü olduğu için marka belirterek yazıyorum, pınar süt tozu olarak ararsanız bulabilirsiniz. Avantajı süt saklayamadığınız yerlerde özellikle işyeri yada ofiste biraz sıcak su ilavesi ile gerçek süt olarak kullanılıyor tek fakı hiç yağ içermemesi

• Evet Nescafe makinelerinde kullanılan süt kapsülleri ile normal kahveye koyulan beyazlatıcı ayrı şeyler.
  • Makinesini tavsiye ediyor musunuz? O paraya değer mi sizce?
  • Takip
  • Arkadaşlar merhaba,
    İş yerime süt ısıtma ve köpürtme cihazı alacağım. Tchibo da aşağıda linkini paylaştığım ürünü buldum.

www.tchibo.com.tr
    Endüksiyonlu Süt Köpürtücü
    http://www.tchibo.com.tr/enduksiyonlu-sut-kopurtucu-p400015856.html

Bu ürün hakkında bilginiz var mı?
    Asıl sorum bu cihazlar sütü yeterince ısıtabiliyorlar mı?

• selam arkadaşlar bende arnıza yeni katılacağım, tchibo cafissimo mandarine siparişi verdim . en buyuk etkisi bu küçük kartuşların dolduruluyor olması. yanında da, YENİ: Black'n White Paket Filtre [simage] tchibo caffisimo
    [/simage] kahve siparişi verdim . doğru kahvemi aldım bilmiyorum . Tavsiyeniz varmı dolum için kahve seceneginin ?
  • Ürünü iptal ettim, çok beklettiler .. Delonghi ECOV311 araştırıyorum .büyük ihtimal bunu alıcam.. :)
  • merhaba arkadaşlar cihazı alalı 2 sene olacak ,uzun süre kullanmadım şimdi kullanayım dedim açma kapama tuşu ve su göstergesi yanıp sönüyor sebebi nedir acaba ?
  • beybiger B kullanıcısına yanıt
    Hava yapmış olabilir iki defa kartuş konulan yeri açıp kapayın, olmuyorsa servise gönderin ücretsiz yapıyorlar sene fark etmeksizin.
  • Almak isteyen arkadaşlara yardımcı olmak için düşüncelerimi yazayım dedim çünkü ben baya araştırdım ve Cafissimo classic hakkında pek detay bulamamştım. Eğer günde yaklaşık 10 kave içiyorsanız tam size göre diyebilirim ayrıca şu 3ü1 aradalardan kurtulduğuma çok sevindim. Şu an 10 gün kadar geçti ve kargosundan kullanışına kadar madde madde belirttim umarım yardımcı olur.

- Öncelikle sadece Cafissimo kapülleriyle çalışıyor. Kapüller 10lu satılıyor ve şu an 11.95 fiyatı var ama 2-3 liraya çek alarak %23 indirimli alabiliyorsunuz (330 tllik makineyede çekle %23 indirimli sahip olabilirsiniz)

- Almadan önce nette videolarına bakarken teknolojiden_anlamayan_adam gibi bir kanalda görmüştüm 1 saatte bi kahve yapamamışlardı ama ben 5. dkde kahvemi yaptım ve içtim.

- Kargolanışı güzeldi bana 5 günde geldi ama araya hafta sonu girmişti.

- Yanında 5 yaşındaki çocuğun bile anlayabileceği kullanma kitapçıkları yolluyorlar ki bir kez okuduktan sonra gerek kalmıyor bir daha bakmanıza. Makine gayet portatif ve sessiz çalşıyor tabi biraz ses yapıyor ama geceni geç saatlerinde bile rahatsız etmiyor. 1 metred kadar bir kablosu var...

- Ben alırken 5 paket kahvede almıştım yanında (yani 1 pakette 10 taneden 50 kapsül.)

- Çok yoğun ve acı kahve sevmediğimden espresso tercih etmedim caffe crema ve caffe fine aldım, birde black & white ve hepside çok güzeldi.

- Süt köpürtme işlevi bence çok güzel temizliği kolay cam bir kupa ve soğuk süt kullanıyorum ve köpürtme bittiğinde gayet sıcak oluyor köpük ve süt, tabi bunları yazarken söylemeliyim ki başka makine kullanmadım hiç yani karşılaştırıp yazmıyorum.

- Kullandıktan sonra temzlemesi vs hiç sorun olmuyor hatta çok basit.

- İlk kahvenizde eğer sizde hep 3ü1 arada kullanmışsanız acı gelebilir ama bir kaç günde alışacağınızı söyleyebilirim ben ilk fincanlarda 2 şeker attım öyle içtim sonra 1 şimdi hiç atmıyorum.

- Gelelim olumsuz tarafına ben tek olumsuz tarafını gördüm kahveniz sıcak olarak max 10 dk kalıyor ve ilk kahvenizi aldığınızda öyle içilmeyecek kadar sıcak falan olmuyor evet dumanı tütüyor ama anında rahatlıkla büyük bir yudum alabiliyorsunuz tabi bunada alıştım artık kahvemi 5 dkda bitiriyorum. Öncesinde bardağınızı ısıtabilirsiniz makinenin böyle bir işlevi var tabi ben bunu musluktan yapıyorum tahminen 70 derece su aktığından bana etiyor.

- Günde yaklaşık 7-8 kapsül içiyorum ve 3ü1 aradalardan inanın daha keyifli ve etkili. Sabah ilk işim kapsülü koyup kahve yapmak oluyor. Belki merak edersiniz kapsüller doldurulabiliyor youtbede videoları mevcut ama ben doldurma yerine 96lı kapsül almayı tercih ettim inidirimle beraber tanesi 75 kuruşa geliyor.. Ayrıca makinede Türk kahvesi yapamıyorsunuz. Su haznesinden tahminen 6-7 bardak çıkıyor ve doldurması boşaltması çok kolay haznesi yerinden çıkabiliyor. Latte vs çeşitlerini bilmiyorum olabildiğince sade kahve içiyorum ama yanında gönderilen kitapçıklara bakarak bile bir şeyler yapmanız mümkün. Kimileri şurup vs alıp süt köğününün üzerine vs döküyorlarmış ama ben o kadar tatlı sevmiyorum. herhalde bu kadar istediğinizi sorabilirsiniz... İsterseniz bir ara resimde ekleyebilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aftih -- 3 Kasım 2016; 1:9:29 >

• aftih A kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun güzel tespitler. Classic olan modeli yaklaşık bir buçuk yıldır kullanıyorum. Size önerim cihaza kapsül takmadan önce 1 kez boş çalıştırın. Kahvenizi yaptıktan sonra da 1 kez boş çalıştırın. Ayrıca musluk suyu kullanmayın. Bende bu şekilde hiç kireç vs oluşmadı.
  • Arkadaşlar bi konu hakkında yardım lazım.
    Makinayı yeni aldım. Aynı talimatlardaki gibi açıp buhar kolunu çeviriyorum ama su gelmiyor. buhar otomatik olarak duruyor ve makina arıza ışığı vermeye başlıyor.
    Daha önce başına gelip sorunu çözen var mı ?
  • Şehrinizde tchibo mağazası varsa orayla bir görüşün derim. Cihazda arıza var gibi duruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ilgilenen varsa makinemi satıyorum, ilgilenen varsa fırsattır kaçırmayın derim.

https://forum.donanimhaber.com/m_122192059//tm.htm#122192059
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbs02

ilk mesaj benden olsun kapsülleri tekrar doldurabilirsiniz arkadaşlar.

kullandığınız kapsülleri atmayın üzerideki jelatini sökün kapsülün hem altında hemde üstünde birer plastik filtre var arasında da kahve bunları güzelce yıkayın alt filtreyi koyun üzerine kahve ekleyin ve üst filtreyi koyun ve üzerini alüminyum folyo ile kaplayın ve kullanın böylece kahveniz çok çok daha ucuza mal olacak

hocam kapsüllerin doldurulan türü yok mu? basit bir şey.. kolayca plastikten yapılabilir..
  • Açıp kapama tuşunun yanında çok hafif şekikde kırmızı ışık yanıp sönüyor. (Makina açıkken) bunun sebebi nedşr ?
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.