Şimdi Ara

tchibo yılsonu indirimi %20 2013 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
2
Favori
5.869
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sh33p3r

HB enpara'yı kaldırmadı mı, nasıl alıyoruz enpara ile?

pazar günü kullandım. çalışıyordu.

direkt kredi kartı bilgileri yerine girdim.
  • Bir arkadaşa hediye picco aldım ama inanın su sıcaklığını hiç beğenmedim hiç 80 derece civarında değildi bence.
    O yüzden önce bir deneyin, tchibo mağazalarında teşhirde olan cihazlar denenebiliyor sanki.
    Bir de geçen sene kaçırdığım yakala.co'daki kampanyayı gördükçe alasım gelmiyor.

http://www.yakala.co/tchibodan-cafissimo-paketi-149,95-tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaralışişman

tchibo çalışanları kusura bakmasın

makinelerini aldım.. gayet memnunum. sütü köpürtme ve krema haline getirmesi harika..hele bu fiyata

ancal gel gelelim kapsül kahvelerine.. 5-6 çeşit aldım.. baya para harcadım..ancak mutluluğu gloria jeande buldum..

kapsülleri gloriadan aldığım çekilmiş kahvelerle doldurup doldurup kullanıyorum..

alın size link te.

http://www.gloriajeans.com.tr/#!/gj_cekirdek

infusion peanut brittle

böyle bir lezzet olmaz..

alın bu karlı havalarda sıcacık kalorifer peteğine sarılarak kahvenizi yudumlayın

bide maliyetle ilgili yazayım. bi kapsül 7 gr kahave alıyor yaklaşık. 200 gr 20 tl, yaklaşık 30 kapsül çıkıyor.

20/30=0,66 TL kapsül başına

0.5 litrede süt harcasam 1.55 /2 = 0,775 TL

toplam = 1,435 TL

bunu gidin herhangibir kahave zincirinden 8-9 tl den aşaya alamazsınız..daha ne diyeyim

Hocam naaptın yav, kilosu 100 liraya çekirdek kahve mi olur?
    Altın mı bu meret.
    Ben Tchibo'dan hep indirimdeyken alırım, 2-3 haftada bir birinde mutlaka olur, normalde 45 TL, indirimde 22.5 olur.
    100 gram alırım hep, 100/7gr= 14 desek, 2.25 / 14 =16 kuruş (Bardak başı maliyet)
    Sütüyle beraber 30 kuruş yapsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Orijinalden alıntı: yaralışişman

tchibo çalışanları kusura bakmasın

makinelerini aldım.. gayet memnunum. sütü köpürtme ve krema haline getirmesi harika..hele bu fiyata

ancal gel gelelim kapsül kahvelerine.. 5-6 çeşit aldım.. baya para harcadım..ancak mutluluğu gloria jeande buldum..

kapsülleri gloriadan aldığım çekilmiş kahvelerle doldurup doldurup kullanıyorum..

alın size link te.

infusion peanut brittle

böyle bir lezzet olmaz..

alın bu karlı havalarda sıcacık kalorifer peteğine sarılarak kahvenizi yudumlayın

bide maliyetle ilgili yazayım. bi kapsül 7 gr kahave alıyor yaklaşık. 200 gr 20 tl, yaklaşık 30 kapsül çıkıyor.

20/30=0,66 TL kapsül başına

0.5 litrede süt harcasam 1.55 /2 = 0,775 TL

toplam = 1,435 TL

bunu gidin herhangibir kahave zincirinden 8-9 tl den aşaya alamazsınız..daha ne diyeyim

Hocam naaptın yav, kilosu 100 liraya çekirdek kahve mi olur?
    Altın mı bu meret.
    Ben Tchibo'dan hep indirimdeyken alırım, 2-3 haftada bir birinde mutlaka olur, normalde 45 TL, indirimde 22.5 olur.
    100 gram alırım hep, 100/7gr= 14 desek, 2.25 / 14 =16 kuruş (Bardak başı maliyet)
    Sütüyle beraber 30 kuruş yapsın.

;)

yer fıstığı kreması aromalı. sen bi iç.. anlarsın nedemek istediğimi.

aromalı kahve seviyorum ben.

yoksa tabiki daha ucuza çekirdek çekmelik bulunur.

68 yada 64 tl ye aromalı kahve dünyasından bulabilirsiniz. fındıklısı fena değil. ama stok tutmuyorlar çabuk tükeniyor.

tchibonun kahvelerini beğenmedim..almam.bir başka alternatifde kurukahveci mehmet efendimi .. onda da baya bi ucuz çekirdek kahve.

1 bardak 400 ml + 1 bardak 250 ml içiyorum bir seferde..o yüzden çok süt gidiyor. latte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaralışişman -- 11 Aralık 2013; 0:21:55 >

• yaralışişman Y kullanıcısına yanıt
    Gloria Jeans'i denemedim ama Mehmet efendi'yi sevmedim, Starbucks'ın kahvelerini seviyorum fakat 250 gr. tüketene kadar bayatlıyor, o yüzden haftada bir Tchibo'dan 100 gram alıyorum.
    O şekilde seçenek olsa her yeri denerim ama 250 gr. bir haftada bitirmek lazım.
  • quote:

Gloria Jeans'i denemedim ama Mehmet efendi'yi sevmedim, Starbucks'ın kahvelerini seviyorum fakat 250 gr. tüketene kadar bayatlıyor, o yüzden haftada bir Tchibo'dan 100 gram alıyorum.

Kahveyi çekirdek olarak almıyorsun sanırım, öyle alınca 1 haftada tüketmek zorunda kalınmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Kahveyi çekirdek olarak almıyorsun sanırım, öyle alınca 1 haftada tüketmek zorunda kalınmıyor.

Hocam iyi bir öğütücü 800 liradan başlıyor.
  • Mr. Fusion lazım size de :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Hocam iyi bir öğütücü 800 liradan başlıyor.

çekirdek kahvelerden söz açılmışken; bizim şehirde gloria olmadıgı için cekirdek kahvelerini bilmiyorum.
    Starbucks çekirdeklerinin yanık olması beni en çok rahatsız eden şey.. bir de turkiye'ye US ile aynı kalitede urun gelmiyor.. yine de sumatra favorim.
    Carbiou'nun moka java sı fena degil .. Obsidian nefis ama çekirdek satmıyor .. bir yıldır sattırmak için ugrasıyorum..
    Coffeshop diye bir marka var kahve çekirdekleri gerçekten çok iyi yaglı ve diri.. ama o da şehrimde yok
    Sona sakladım Lavazza mavi paket çekirdekler en iyisi .. 1 kg alıyorum ben :) .. ama sanırım magazalarda çekerek alabiliyorsunuz
    Ögütme konusuna gelirsek .. işletme degilseniz ve french press çiyseniz en iyisi elde çekilen değirmenler
    Birde kahve paketlerine son kullanım tarihi ya da paketleme tarihi ile kavurma tarihi yazarlarsa ne guzel olur..

• cetinmmm C kullanıcısına yanıt
    Kavrulan kahve çekirdek dahi olsa bayatlamaya başlıyor.
    Mesela ben 1 kg alsam 1 ayda falan zor bitiririm, o sürede de kesin bayatlar.
    Dediğiniz el değirmeni işini araştırdım bir ara, Hario falan bu konuda iyiymiş fakat elle çekim çok pratik değil, akülü vidalama ile modifiye edip kullananlar varmış ama ben şimdilik erteledim.
  • albati kullanıcısına yanıt
    Evet.. ama kahveler zaten kavrulmuş ve paketlenmiş.. aynı şartlarda sakladığınızda bir sorun yok. yazmayı unuttum tchibo çekirdeklerini çok uzun zamandır almıyorum begenmiyorum tadını onlar belirli dönemlerde yılda bir iki defa getiriyorlar bazen bazı çeşitlerinin aylarca olmamasının sebebi gumruge takılması vs. o yuzden yazdım ya çekirdeklerin son kullanma tarıhı yerine kavrulma tarihi yazılsa ne güzel olur diye ben izmirde kendisi ureten bir yerden aldım degirmeni su kaynayıncaya kadar biraz da o ana tad katıyor zamanı olmayana lafım yok :)
  • sıcak görünüyor
  • Kahve cekirdek olursa dis kabuk bayatlar, ic kismi uzun sure taze kalir. Ogutulmus alirsaniz birkac gun icinde bayatlar. Tavsiyem, cekirdek alin ve kendiniz ogutun. Mumkunse pisirmeden hemen once ogutun. Ugrasamiyorsaniz en fazla 3 gunluk ogutun. 3 gunden sonra kokusu kacar. 1 haftada da bayatlar. Ayrica magazada cekirdegi fazla ince oguttukleri oluyor. O kahveyi espresso makinasi damitamayabiliyor. Kendi ogutucunuzle kontrol sizde olsun.

Kahve fincanini da onceden ya isitin ya da sicak suyla calkalayin, ondan sonra kahvenizi doldurun. Iyi makinalarin ust tablasi zaten fincanlari tutmak icin duzdur ve alttan fincanlari isitir.

Tchibo makinalarinin avantaji kahve kapsul icinde uzun sure taze kalir. Ama dezavantaji kahveyi kendi yapma seremonisi eksik kaliyor. Ben kahveyi cekme, espresso makinasinin koluna kahveyi doldurma vs islemlerini kahve icmenin bir parcasi olarak goruyorum. Keyfi artiriyor. Ayrica o kapsullerin ciddi cevre baskisi var. Gene de is yerinde ugrasmak mumkun olamayacagi icin Tchibo makina koydum. Mutfaga classic modelini, odama da yeni cikan picco modelinden koydum. Evde profesyonel makina kullaniyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• yazmadan edemedim. muhakkak benim gibi kahve keyfi arayanlar vardır.

ben fındıklı vanilyalı gibi türleri çok seviyorum. öyle colombia olsun, yok harmanı bilmemne olsun felan filan bana hitap etmiyor. (zevk meselesi)

şuruplarında tatları çok ağır geliyor.(misal hafta sonu starbucks dan White Chocolate Mocha içtim. evet çok lezzetli ama acayip ağır, tabi benim için)

bu noktada çözüm daha önceden tatlandırılmış çekirdek kahveler..

bulduğum en lezzeti ağır olmayan çözüm;

gloria jean

infusion serisi..

benim gibi aromalı kahve sevenlere önerimdir..

sizinde tecrübelerinize göre öneriniz olursa, yazarsanız memnun olurum

• cetinmmm C kullanıcısına yanıt
    Aslında muhabbetin yeri burası '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' ama laf lafı açıyor
    İzmir'de değirmeni nereden aldınız, Kemeraltı'nda satılan yerler var ama üreteni duymadım.
  • Gloria Jeans çekirdek halinde satıyor mu acaba?
  • satiyor, isterseniz cekiyorda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crazydentist kullanıcısına yanıt
    starbuckstaki kahveler hikaye mi?

kusra bakmada evimde 2 bin liralık kahve ekipmanı var. ki bu alet dahi var. bu kapsül kahveler tamamen çok zor durumdayken yaptığım şeyler. tadı inanılmaz hafif, kahve gayet soğuk çıkıyor ve tabiki anında kavrulup öğütülmediği için en az 6-7 ay bayatlar.

kalkıp da starbucks hikaye diyon da, tschibo bile kendi dükkanında bunlarla yapmıyor hiç sordun mu niye diye ?
  • hb den Cafissimo Classic aldım
    en para vs 145 liraya gelmiş oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: only-e30

hb den Cafissimo Classic aldım
    en para vs 145 liraya gelmiş oldu.

Nasıl 145 e geldi acaba bilgi verir misiniz.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.