Merhaba, Çocuk için TCL MT42X modelinden aldım. Tüm ayarları yapıldı. Kişileri ekledim, saat normal bir şekilde listedeki kişilerden çağrı gelince çalıyor ama bir süre sonra sanki listeye ekli olmayan kullanıcılar da olduğu gibi sesli aramalarda meşgul çalıyor. Görüntülü aramada sorun olmuyor ama.Saati yeniden başlatınca bir süre olması gerektiği gibi çalışıyor sonra yine meşgul çalmaya başlıyor. Saate ekli kişilerin numaralarında +90'ı kaldırdım o da işe yaramadı. Daha önce böyle bir sorun yaşayan var mı? Sorun saatten mi kaynaklı olabilir yoksa operatörden mi? |
TCL Akıllı Saat Meşgul Çalıyor Sorunu
TCL akıllı saat kullanıcıları arasında, saatlerinin sürekli veya uygunsuz zamanlarda meşgul çaldığına dair yaygın bir sorun bildirilmektedir. Bu sorun, hem TCL MT42X hem de TCL MT40X akıllı saatleri etkilemektedir.
Sorunun Nedenleri
TCL akıllı saatlerin meşgul çalmasının birkaç nedeni olabilir:
- Eşleştirilmiş Cihazlarla Çakışma: Saat, eşleştirilmiş akıllı telefon veya başka bir cihazla çakışan aynı Bluetooth bağlantısını kullanıyor olabilir.
- Bildirim Ayarları: Saat, belirli uygulamalar veya bildirimler için yanlış ayarlanmış bildirim ayarlarına sahip olabilir.
- Yazılım Hataları: Saatin yazılımında, meşgul sesinin yanlış tetiklenmesine neden olan bir hata olabilir.
TCL akıllı saatinizin meşgul çalma sorununu çözmek için şu adımları deneyebilirsiniz:
- Eşleştirilmiş Cihazları Kontrol Edin: Saatin eşleştirilmiş tüm cihazlardan bağlantısını kesin ve ardından tekrar bağlayın.
- Bildirim Ayarlarını Denetleyin: Saatınızın bildirim ayarlarını gözden geçirin ve meşgul sesi için yanlış ayarlanmış olanları düzeltin.
- Yazılım Güncellemelerini Kontrol Edin: Saatinizin en son yazılım sürümüne güncellendiğinden emin olun. Güncellemeler genellikle hata düzeltmeleri içerir.
- Saati Sıfırlayın: Sorun devam ederse, saati fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyin. Bu, tüm ayarları ve verileri silecektir.
- Müşteri Desteği ile İletişime Geçin: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, TCL müşteri desteği ile iletişime geçin.
Önemli Not: Saatinizi sıfırlamadan önce tüm önemli verileri yedeklediğinizden emin olun.