Şimdi Ara

TCL PLEX [ANA KONU] (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
576
Cevap
4
Favori
27.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba,

Launcher'ın böyle bir yetkisi olmaz sanıyorum. Gerekli sürücüler yüklenirse yapılabilir ama.

https://www.youtube.com/watch?v=PbrWF2oVau4&app=desktop

Bu videoyu izlerseniz nasıl yapılabileceğini anlatıyor. Root yapmaya gerek olmadan yapılabiliyormuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ettaL kullanıcısına yanıt
    Çok cazip gelmedi. Güncelleme ile gelse keşke bildirim de yaptım ama...

Bu arada Microsoft launcher ile çift tıklama ekran kilitleme oluyor. İsteyen varsa haberi olsun.

• Merhaba,

Ona bakarken sizin için kullanışlı bir uygulama buldum.

TCL PLEX [ANA KONU]

Bu uygulamayı yükledim.
    Açtıktan sonra yetkilendirmeleri yaptıktan sonra aşağıdaki resimdeki gibi sağ üstten On konumuna getirdim ve özellik en olarak navigasyon çubuğunu gizleyi seçtim.

TCL PLEX [ANA KONU]

Alttan yukarı çekince geri getiriyor navigasyon tuşlarını.
    Son eklendiğim resim ise üst menüde sürekli duran ve istediğiniz anda otomatik olarak göster veya gizle yapmanıza yarayan mini butonlar var. Mesela gizleme açıkken klavye çalışmazsa ilk simgeye dokununca klavye çalışmaya başlıyor. Tekrar alt menüyü gizlemek için ikinci simgeye yani altı boş olana dokunmak yetiyor.

TCL PLEX [ANA KONU]

Siz de biraz kurcalarsanız tabi. Anladığıma göre reklamsız bi uygulama. İşinize yarayacağını düşünüyorum.

Bu alt tuşları gizlemenin açık olduğu anki görünüm.

TCL PLEX [ANA KONU]

Not: Kurcalarken fark ettim. Fullscreen seçerseniz hem altı hem üstü gizliyor otomatik. Üçüncü simge olan yani altı üstü boş olan bu işe yarıyor. Bu da ayrı bir güzelmiş 👍

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettaL -- 18 Ağustos 2020; 9:12:33 >

• ettaL kullanıcısına yanıt
    Deneyeyim bakalım. Bugı vs yoksa çok iyi.

....

Maalesef çok sorunlu çalışıyor. İnstagram da alt siyah boşluk kaliyor, geri tuşu calismiyor, kendi kendine kapanıyor vs...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr Geyik Reoman -- 18 Ağustos 2020; 13:45:45 >
  • Pil kullanımı grafik eğrisi olarak görmek istiyorum ama önceki andoid sürümlerinde ki gibi bilgi veren uygulama bulamadım.

Eski android sürümlerinde çok.iyi şekilde grafik halinde görebiliyorduk.

• trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Pil ayarlarından büyükce yazılmış kalan şarj bilgisine tıklayınca grafik açılıyor. Bahsettiğiniz o değil mi?
  • Dr Geyik Reoman kullanıcısına yanıt
    Yazıyı görmedim ama dokununca açıldı.

Ss ile nerede yazıldığını gösterir misiniz..

Teşekürler.

Burayı kastettim muhtemelen açtığınız yer.
    TCL PLEX [ANA KONU]
    TCL PLEX [ANA KONU]

Hiç aklıma gelmedi oraya basıp grafik halinin görüneceği..

Ben de dün ya da önceki gün tesadüfen farkettim
    Facebookta TCL plex grubu var oraya batarya kullanım görseli paylaşıyorum da tek seferde 10 saat üzeri ekran süresi aldığima inanmıyorlar.

Bu grafik ile arada şarj işlemi olmuş mu olmamış mı anlaşılıyor.

Şarjda yazılımsal bir problem var. Problemli çalıştığı zaman 10 saati yarım saat civarı geçebiliyor, Normal halinde daha fazla. Kullanım şekline bağlı tabi süreler. Acaba hata düzeltmeleri ne zaman gelecek. Android 11'den daha önemli bence.
    Normalde gösterdiği süreler yanlış mı?
    TCL PLEX [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 23 Ağustos 2020; 2:6:11 >
    İki senaryo var;

1- Şarjda %100 oldu çıkardım. %100'den düşmesi ilk başta normalden fazla zaman alıyor. Uzunca bir bekliyor orada. %10'luk kesime 100dk ekran görüntüsü alıyorum. Ve bu senaryoda pil ömrü daha uzun gibi.

2- Şarjda %100 oldu çıkardım ve reset attım. Bu sefer tepede uzun bekleme olmuyor. %10'luk kesime 60-70 dk ekran görüntüsü alıyorum. Bu senaryoda pil ömrü 10 saati geçiyor ama fark atmıyor.

Ancak 1. kulanımda sonuna kadar gidince acaba son kısımlar hızlı mı bitecek emin değilim. %10 kalana kadar kullanmışımdır ama diğeri gibi bitirmedim. Ayrıca kullanımı etkileyen nxtvision ve pil tasarruf modu var. Nxtvision kapatıp, pil tasarrufu açınca sürenin elbette artması lazım ama istatistiksel olarak belli olmuyor hemen. O yüzden de etkisiz gibi görünüyor.

Ben genel anlamda sorunlu olduğunu düşünüyorum. Zaten o resetli ve resetsiz iki farklı senaryonun varlığı bile ispatlıyor.

Şarjin tamamen bittiğini adaptörün de soğuması ile emin oluyorum ve kabloyu çıkarıyorum.

Telefonu kapatıp açar İsem ilk yüzde 1 lik dilim şakir şakir gidiyor 5dk bile sürmüyor hatta yüzde 2 bile düşüyor. O şekilde sonuna kadar hiç kullanmadım.

Ama ben yüzde 2 civarı düşürüp tekrar şarja takıyorum o kayıp kısım doluyor ve tekrar şarjdan çıkarıp kullanıyorum.

Bazen de hiç telefonu kapatmadan Direk kullanıyorum ilk yüzde 1 lik dilimin düşmesi kullanım yoğunluğa göre değişebilir ama bende 30 dk falan sürüyor. Ama yuzde1 düştüğü anda ard arda yüzde 1lik dilimler iniyor.

Taki 85 civarına gelince Sanki biri fren yaptırıyor ve 85 ile 75 arasında acayip uzun süre gidiyor. Birde 50 den aşağı düşünce acayip uzun gidiyormuş gibi geliyor.

Bir de Instagram öyle saçma Bir hal aldı ki ekranın tükettiği enerjiden kat kat fazlasını tüketiyor hemde çok kısa sürede.
    TCL PLEX [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 23 Ağustos 2020; 12:15:14 >

İnstagram özellikle iki haftadır böyle. Mesaj atmıştım buraya hatta. Yeni halinden dolayı sarj fazla gitmeye başladı sanki. Bir de pil iyileştirme nedense instagramda otomatik kapanıyor. Telefonu kapat ac yapınca oluyor galiba. Anlık bildirim lazım değilse o ayarı aktif yapın.

Hocam emin değilim son 1 aydır normalde sık kullanmama rağmen hiç reset sorunu yaşamadım ama son bir haftadır iki kere yaptı yine. Bir şey tetikliyor ama ne bilemedim. Ntx vision kapattım bir de böyle deneyelim bakalım.
    Uygulama olarak da yani the guardian, Spotify vs. 3-5 uygulama ancak var, daha önceki telefonumda da kullanıyordum, sorun yaşamamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interestedintech33 -- 25 Ağustos 2020; 20:21:35 >
    Hocam biraz geç oldu kusura bakmayın.
    Ayarlar
    Ekran
    Göz yormayan mod
    TCL PLEX [ANA KONU]
    Programlayabilirsiniz, akşam 8 gibi açılsın sabah 8 gibi kapansın gibi.

• Arkadaşlar bu arada telefonu tam ekran kullanmak için herhangi bir uygulama yüklemenize gerek yok. Android 10 ile birlikte Gesture Navigation yani hareketle sistem dolaşımı Android'e native olarak geldi, iPhone'lardaki kaydırma hareketinin aynısı diyebiliriz.
    Ayarlar- Gelişmiş Özellikler- Sistem Dolaşımı- Hareketle Gezinme seçeneğinden etkinleştirip kullanabilirsiniz.

TCL PLEX [ANA KONU]

Fakat TCL her nedense saf Android'de daha güzel çalışan bu gesture sistemini kendisi değiştirmiş
    Normalde klavye vs. Açıldığında altta biraz boşluk bırakılır ki hareketi yaptığınızda yanlışlıkla klavyede bir tuşa basmayın veya herhangi bir web sitesinde bir şeye istemsiz tıklamayın diye, TCL bu boşluğu ve alttaki kaydırmayı yapacağınız yeri gösteren çubuğu kaldırmış. Haliyle ara sıra sıkıntı yaratıyor, ben TCL Support bölümüne yazdım, umarım düzeltirler sonraki güncellemede. Yine de şu an kullanılabilir durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interestedintech33 -- 25 Ağustos 2020; 20:34:9 >

• interestedintech33 kullanıcısına yanıt
    Haa orası.. renk sıcaklığını ayarladığimiz yer.

Ekran da kendini az da olsa ayarlıyor. Sari ışık altında ekranda sarıya dönüyor.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.