Şimdi Ara

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: mls2025 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 7 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
16.243
Cevap
432
Favori
875.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cepekspress diye bir satıcı ama baklım artık biraz kavga dövüş olacak, bir şekilde iade edeceğiz.

• namsone N kullanıcısına yanıt
    İade almayız filan derse paketle yolla. Hatta hiç söyleme iade edeceğini direk iade işlemlerini başlat paketle yolla.
  • hrn001 H kullanıcısına yanıt

Hocam iade yi kabul ettirmeden yollamasın adamlar parayı aldıkları için geri tekrar gönderirler ondan sonra kargoda bişey olur temelli sıkıntı olur. Mesela bi yerde okumuştum adam geri yollamış firma kabul etmeyince tekrar kargo yollayana geri gelmiş. Büyük risk satıcıyla görüşmek lazım. Mesela bende iade edecektim belki diğer konulardan biliyorsundur iade raporu olmadan göndermeyin demişlerdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt
    İbrahim iade raporu sorun varsa istenir. Mesafeli satışta 14 güne kadar hiçbir sebep göstermeden iade almak zorunda. Ama arkadaşın alışveriş i onaylanmış ve para karşı tarafa geçmişse iş biraz daha zor ama imkansız değil.

Aynı durum bende de oldu başka yerden almıştım iade bile edemedim 14 gün falan tanımadılar.

Pazaryerlerinde saticiyim. Boyle bir yasa yok. Siparis verilen urun hic ambalajindan acilmadiysa, kullanilmadiysa, urun ayipli degil ise iadeyi kabul etmezler. Cift tarafli dusunelim arkadaslar. Mesela satici olan kişi sizin 2-3 gun izleyip begenmediginiz tv'yi tekrar paketleyerek baskasina satamaz. Tekrat satamayacagi urunu nasil iade alsin? Bu sistem sadece Amazon'un kendi sattigi urunlerde var. Maalesef cok daha fazla ornek veririm ama durumlar karisik. Arkadasa tavsiyem, cihazdan memnun degilsen ve illa iade etmek istiyosan hemen yetkili servisle irtibat kur. Cihazdan memnum kalmadim, sadece 1 gun izledim vs diye. Onlari ikna edip iade onayi almazsan, satici urunu almaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi appachii -- 27 Aralık 2020; 4:9:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: appachii

Pazaryerlerinde saticiyim. Boyle bir yasa yok. Siparis verilen urun hic ambalajindan acilmadiysa, kullanilmadiysa, urun ayipli degil ise iadeyi kabul etmezler. Cift tarafli dusunelim arkadaslar. Mesela satici olan kişi sizin 2-3 gun izleyip begenmediginiz tv'yi tekrar paketleyerek baskasina satamaz. Tekrat satamayacagi urunu nasil iade alsin? Bu sistem sadece Amazon'un kendi sattigi urunlerde var. Maalesef cok daha fazla ornek veririm ama durumlar karisik. Arkadasa tavsiyem, cihazdan memnun degilsen ve illa iade etmek istiyosan hemen yetkili servisle irtibat kur. Cihazdan memnum kalmadim, sadece 1 gun izledim vs diye. Onlari ikna edip iade onayi almazsan, satici urunu almaz.

Böyle bir yasa var ve iade almak zorundasınız.

• Cayma hakkının kullanılması durumunda tüketici malı 10 gün içinde satıcının belirtmiş olduğu kargo firması ile ücretsiz olarak iade etmeli ve satıcı da 14 gün içinde bedel iadesini yapmalıdır. Tüketici, cayma süresi içinde malı, işleyişine, teknik özelliklerine ve kullanım talimatlarına uygun bir şekilde kullandığı takdirde meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu değildir.
    •  
    • Satıcı veya sağlayıcı siparişini taahhüt ettiği süre içinde yerine getirmek zorundadır.

Kaynak :

https://ticaret.gov.tr/tuketici/internet-uzerinden-yapilan-tuketici-islemlerinde-yasal-haklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsthehallowman -- 27 Aralık 2020; 8:54:4 >

• appachii kullanıcısına yanıt

Hocam pazaryeri dediğin normal dışarıda satışsa he onda 14 gün koşulu yok o doğru ama İnternetten satılan mallarda sadece cd oyun film gibi şeylerde 14 gün iade kuralı yok. İnternetten satılan ürünlerde bu kanun var hem ne demek karşınızdakini düşünün madem öyle siz bide alanı düşünün ürünü aldım 5 6 bin lira verdim ee beğenmedim veya satıcının taahhüt ettiği çıkmadı ne yapacağım. Çöpe mi atacağım veya servis rapor vermedi ne olacak amazon demişsiniz adamlar 14 gün değil 30 gün uyguluyor bu kanunu ama tabiki suistimal edenler çok. Malı alıp satarken kar ederken olan kanun bi sıkıntı çıkınca tüketici ye yok öylemi o zaman onu mu demek istiyorsunuz.

O zaman mesafeli satış sözleşmesi diye de bişey yok sizin dediğinize göre de.

Sizin dediğiniz olay sadece bunda geçerli

Unutulmamalıdır ki, “Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler” cayma hakkı kapsamı dışındadır.

Mesafeli satış sözleşmesine göre

İade Süresi (Cayma Hakkı) Kaç Gündür?

Alıcı; mal satışına ilişkin mesafeli sözleşmelerde, malı teslim aldığı tarihten itibaren on dört gün içerisinde hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Hizmet sunumuna ilişkin mesafeli sözleşmelerde ise, bu süre sözleşmenin imzalandığı tarihte başlar. Sözleşmede, hizmetin ifasının on dört günlük süre dolmadan yapılması kararlaştırılmışsa, tüketici ifanın başlayacağı tarihe kadar cayma hakkını kullanabilir. Cayma hakkının kullanımından kaynaklanan masraflar satıcıya aittir. 

2. Olarak

Tüketicinin 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkı mevcuttur. Sözleşmenin kurulmasından malın teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkı kullanılabilir. Ön bilgilendirme yükümlülüğü yerine getirilmezse cayma hakkı süresi 1 yıla çıkmaktadır.

Bu her iki taraf içinde geçerlidir. Kaynak da sunayım bana inanmıyor olabilirsiniz burda yazmışlar açık açık.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.hukukfuar.com/iade-ve-degisim-sartlari&ved=2ahUKEwicysj6vu3tAhVP6qQKHTBIBB0QFjACegQIGBAB&usg=AOvVaw2bzc2iEGoGouXLnzGpKJrM

• üşenmedim gittim mediamark, vatan, teknosa gezdim. 55 inç tvlerin renk canlılığı ve görüntü kalitesi olarak karşılaştırdım. bana göre en iyi den kötüye lg, samsung, philips,vestel olarak karar kıldım. tcl kesinlikle görüntü kalitesi olarak vestel in bile gerisinde. hala iade etmeye çalışıyorum. teknik konulara hakim değilim, panel, ips filan çok kurcalamadan tcl yi iade edip vestel alacağım hem daha ucuz hemde benim ihtiyarçlarımı karşılıyor.

• namsone N kullanıcısına yanıt

Hocam şuan vestel de Android li modeller geldi ama vestelde hdr ı yüksek değil deniyor. Aslında tcl alanlar memnunum diyorlardı eğer ıps vs demezseniz lg kumandası olsun parlaklık olsun baya güzel lg yede bakın isterseniz.

• alihsans kullanıcısına yanıt
    Bu güzel inceleme için teşekkürler emek vermişsiniz
  • 3 hafta önce aldığım 55p8m ekran kırık olduğundan satıcıya geri yolladım. Daha para iadesi gerçekleşmedi. Amazon da 5660 tl’ye C715 görünce verdim siparişi ve dün servis geldi kurulumu yaptı. Güncelleme yapmalıyım. Bir artısı var mı? Güncellenecekse hangi versiyona ve nerden yüklenecek? Yabancı bir kaç sitede v606 v609 gibi versiyonlar var bunları deneyen var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: zaffer53

3 hafta önce aldığım 55p8m ekran kırık olduğundan satıcıya geri yolladım. Daha para iadesi gerçekleşmedi. Amazon da 5660 tl’ye C715 görünce verdim siparişi ve dün servis geldi kurulumu yaptı. Güncelleme yapmalıyım. Bir artısı var mı? Güncellenecekse hangi versiyona ve nerden yüklenecek? Yabancı bir kaç sitede v606 v609 gibi versiyonlar var bunları deneyen var mı?

Öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Benim TV'yi kurulum yaptıklarında ağa Wifi üzerinden bağlanamadılar. Cep telefonundan paylaşımı açtığımda bağlandı. Modemle ilgili bir sorundur diye önemsemedim, servisi gönderdim. Daha sonra kafasına göre bağlanıyor, bağlantı kesiliyor, bir süre sonra yine bağlanıyordu. Modem ayarlarını kurcalayıp çözemeyince ben de güncelleme yöntemine gitmek için araştırma yaptım.

TV'de V356 yazılım yüklüydü. Araştırmalarımda V379'un genelde stabil olduğunu, kullanıcıların genelde memnun olduklarını gördüm. Aşağıda vereceğim linkten yazılım dosyasını indirip güncelledim. Ardından "Reset All" ve "Reset Shop" işlemleri yaptım. Uydu kurulumunu yaptım. Şu anda sorunsuz kullanıyorum.

Yazılım güncellemesinden sonra görsel bir değişim olmadı. Güncelleme içeriğinin ne olduğunu da bilmiyorum. Belki güncelleme yapmadan fabrika ayarlarına dönsem de benim sorunum giderilebilirdi, bilemiyorum.

V379 indirme bağlantısı: http://as-update.cedock.com/apps/resource2/V8R851T02/V8-R851T02-LF1V379/FOTA-OTA/V8-R851T02-LF1V379.016620.zip

Güncelleme esnasında elektrik gitmesi vb sorunlar nedeniyle bunun riskli bir işlem olduğunu da hatırlatayım.

• TCL 55P8M aldim malzeme kalıtesi cok iyi çerçevesi ince ve şık. ilk kurulduğunda android çok yavaştı takılıyordu güncellemesini yaptım bariz bir şekilde hızlandı sorun kalmadı. Panelde işik süzmesi yok siyah renk performansı bence tatmin edici. Görüntü kalitesinden memnun olmayanlar ya ayarlarında sıkıntı vardır yada cihaz arızalı olabılır görüntü kalitesi gayet tatmin edici. Tüm programlar stabil çalışıyor netflix bein connect vs. Fiyat performans acısından ben çok beğendim tavsiye ediyorum. Kuruluma gelen arkadaşta baya bir markaya bakmalarına rağmen çok iyi bir tercih yaptığımı söyledi bu fiyatların televizyonu değil dedi bende kullandıktan sonra aynı görüşteyim. Müşteri hizmetleri kurulumla ilgili geçikme oldu çözüm odaklı çok ilgiliydiler ve sorunumu hemen çözdüler şaşırdım acıkcası. İndirim yakalarsanız kesinlikle alin.

Ziyaaaaaa.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.