Şimdi Ara

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (665. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: uceelik Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.288
Cevap
385
Favori
766.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
9. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 661662663664665
Sayfaya Git
Git
Giriş

Şimdi öncelikle bildiğim kadarıyla VLC playerda Dolby Vision desteği yok en azından Android versiyonunda yoktu en son.

Açtığınız film hem dolby vision hem hdr10+ olarak kodlanmış. Samsung TV lerde dolby vision yok, samsung inatla destek vermiyor ve kendi icadı olan HDR10+ zorlamaya devam ediyor. Uyumluluk açısından bazı film ve diziler bu şekilde kodlanıyor. VLC de açınca da otomatik olarak HDR10+ olarak açmış.

Az önce benzer bir durumu ben yaşadım hem de aynı player içinde. İnfuse playerda Silo izliyordum dolby vision olarak, player menüsünde dolby visionu kapattım yanlışlıkla. Otomatikman HDR10+ geçti.

Dolby Vision ile HDR10+ aslında temelde aynı mantıkta çalışıyor bu arada. İkisi de dinamik metadata HDR. Yani her sahnenin min ve max parlaklığı değişebiliyor film/dizi boyunca. Yine de dolby vision benim gözüme daha doğru görünüyor.

• @BurakBilgin

smarttube deniyim hocam, ama amblemi nasıl? apk olarak dışarıdan mı getiricez, zira tv den bulamadım.

bu arada aynı filmden ses denemeleri yaptım

sizle mi konusmustuk ses kodlamalarını? TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

sırasıyla;

foto *filmdeki ses datalar

foto *benim denon 760h desteklediği ses kodlamaları.

video *sesdeğiştirince ekranda ne yazdığı..

ama bende 5 uydu var bunu unutmamak lazım.

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu

• BurakBilgin kullanıcısına yanıt

resim ayarında işi dolby vision IQ yazan ayarda bırakınca gece vakti %100 parlaklık yaptı )))

bu arada bir sürü player denedim, Nova player en iyisi şu ana kadar, AVRsi olanlar onu kullanmalı. sesi de mod2 seçiniz. doğru pass through anca öyle yapabildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 15 Kasım 2024; 5:58:13 >
  • gimmeluck kullanıcısına yanıt

Smarttube playstore da yok hocam Google izin vermez:) Smarttube github diye Googleda aratın apk indirmeniz lazım.

Dolby Vision da en doğru parlaklık veren ayar dolby vision karanlık (dolby vision dark). Tv nin ışık sensörünü kullanıyorsunuz sanırım ben kullanmıyorum.SDR içerikler için yüzde 30 parlaklıkta kullanıyorum. Işık sensörü keşke sadece SDR içeriklerde açılabilseydi.

HDR için zaten parlaklığın yüzde 100 olması lazım. O yüzden ışık sensörü kapalı bende. Parlaklık 100 olduğu zaman TV HDR10/HDR10+ içeriklerde gerektiği anlarda ekranın gerekli bölgesinde parlaklığı yükseltebilir, sensör açıkken tam olarak yapamaz. Yani aslında TV ye tüm parlaklık skalasını kullanma izni veriyoruz, o gerekirse kullanıyor.HDR ve ışık sensörü iyi bir ikili değiller o yüzden. HDR mantığına ters bir şey :)

Dolby Vision içinde yine ışık sensörü kapalı ve Dolby Vision Karanlık modu en iyi sonucu verir. Gündüz çok çok ışıklı bir ortamda Dolby Vision Aydınlık seçilebilir. Ama IQ ve Aydınlık modları "accurate" değiller:)

Hocam telegram sayfasının linkini atabilir misiniz ?

• https://t.me/tclupdates

65C855 var hocam :D
  • 
Sayfa: önceki 661662663664665
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.