Şimdi Ara

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (708. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: escudo76 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
16.639
Cevap
444
Favori
905.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 706707708709710
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hocam bloncuk çıkıyor bende.

hdmi ya bişiy taktıgımda veya usb ye bişiy taktıgımda.

• 1.5 sene önce aldığım 58P635 e hiç güncelleme gelmedi. 6 ay önce arkadaşıma aynı modeli aldık ona güncelleme geliyor manuel olarak ilk hangi güncellemem gerekiyor. Yardımcı olacak olan varmı

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu

• C855 vs C4

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gimmeluck kullanıcısına yanıt

Bir ayarimi var ki?

• Kqpeli kullanıcısına yanıt

prosunu ındırdım kurdum

anlatımıda var youtubede

hangı tusu atadı ısem

atadıgım tusa basmama ragmen

son kullanılan sekmelere ulaşışmıyor

10 dan fazla sekme olmasına ragmen

atadıgım tuş işlem yapmıyor

?

• biolog kullanıcısına yanıt
    Servisler fazla “pratik” :)). Kolay gelsin, umarım istediğiniz gibi olur.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • frekans76 kullanıcısına yanıt
    1250 lira aldılar. Aparatın kutusunda 42”-100” yazıyordu. Bu kadar geniş bir skalada olması da beni rahatsız etti.

• dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    Bu videoyu bugün izledim. Renk doğruluğu da ilginç bir şekilde daha iyi gözüküyor tcl de. Mesela ben bunları ayrı ayrı izlesem ikisi de güzel gözükür gözüme. Ama bu tarz karşılaştırmalarda hangi rengin doğru olduğu net anlaşılıyor.

Bir de tcl de detay nasıl kayboluyordu karanlık sahnelerde. Detaydan dem vuran arkadaşlar, Şu aşağıdaki resim nedir allahaşkına olması gereken hangisi? Ben oled de gözükmeyen birsürü ayrıntı görüyorum tcl de.

Sağ üstteki pencereler nerede? Zemindeki detaylar nerede? Soldaki yol nerede?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 27 Kasım 2024; 23:10:28 >

• O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    Ya şu karşılaştırma fotolarınız çok mantıklı değil. Neden?

Her markanın dinamik kontrastı, yerel karartma ayarı, siyah boostu, gaması farklı. İki tvde de bu pencere detayını görebileceğin iekilde ayar yapabileceğine eminim.

Yıldız falan olsa konu anlarım da şu sahnede üstteki tvde micro dimming, dinamik kontrast az kalmış veya parlaklık fazla. Alttakinin bariz daha güzel görüntüsü ama onda da bu ayarlar fazla. Bir markada 0 seviyesi öbürünün +10 seviyesi olabilir. Deneyip bakmak lazım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • pocemonmutlu kullanıcısına yanıt
    Sorun SDR’da yok, Dolby Visionda var, HDR’a bakacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: dOmi

Ya şu karşılaştırma fotolarınız çok mantıklı değil. Neden?

Her markanın dinamik kontrastı, yerel karartma ayarı, siyah boostu, gaması farklı. İki tvde de bu pencere detayını görebileceğin iekilde ayar yapabileceğine eminim.

Yıldız falan olsa konu anlarım da şu sahnede üstteki tvde micro dimming, dinamik kontrast az kalmış veya parlaklık fazla. Alttakinin bariz daha güzel görüntüsü ama onda da bu ayarlar fazla. Bir markada 0 seviyesi öbürünün +10 seviyesi olabilir. Deneyip bakmak lazım.
    İnce ayara gidilirse olabilir lakin iki tv nin de default ayarlarında kutudan çıkış kullanıma hazır durum bu. Adamlar optimum görüntüyü kalibre edip sunmuşlar.

Dostum bu video da adamın kamera kalitesi ile yorum yapmak çok saçma ve yanlış olur.

Bütüne bakılınca alttaki LG C4 siyah ve görüntü konusunda daha güzel görünüyor fakat TCL de o sıra Dinamic ayarlar açık. Emin ol şuan burada 855 almış kullanan kişiler TCL de görünen blooming sorununu yaşamıyor ve siyahları daha iyi görüyordur.

Ayrıca+

3 bin üzeri nit değeri olan ve aşırı parlayan bir paneli kimse aydınlatma sonda kullanmaz. TCL in verdiği aşırı Parlaklık sebebi ile C4 de detay görünmüyor.

Side by side yan yana veya al alta iki farklı teknolojiye ve aydınlatma sistemine sahip tv tek kamera ile çekilirse olacağı bundan farklı olmaz. Ayrıca kullandığı kamera ne kadar iyi bilmiyoruz. Belki telefonla çekti neyse.

Bu adam bilindiği üzere pro seviye inceleme yapan biri değil. Şu iyi bu kötü de demiyor videolarda. Tv lerin birbirleri ile kıyasını yaparak her iki tv den birini almayı düşünenlere yan yana videolar çekiyor.

Dediğin doğru, yan yana geldiğinde renkler ve canlılık birbirinden farklı görünüyor lakin hangisini alırsan tek başına memnun eder.

• güncellemeleri yapınca , neler değişiyor? Her gün tlf gibi tv ye güncelleme yapılıyor. Gerçekten çok fark yaratıyor mu? Herhangi bir aksilik olduğunda servis siz bunu orjinal sürümle kullanamadınız diyebilir mi? 65c755 aldim. Kendi bir güncelleme yaptı. Şimdilik o şekilde devam. Acemiyim yazdıklarım bilenler için garip olabilir

• Ha bu arada, TCL şuan 855 ile mini Led kategoride gerçekten fena iş çıkardı ve siyah seviyesinde muazzam görüntü veriyor. Üstteki yorumdan 855 kötü algısı çıkmasın. Fiyat bandına bakılınca acayip F/P oluyor cidden. Her iki teknolojinin alıcısı da farklı. Ben çok istiyorum Oled almayı ama gözüm yemiyor ve içim hiç rahat etmez biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

Dostum bu video da adamın kamera kalitesi ile yorum yapmak çok saçma ve yanlış olur.

Bütüne bakılınca alttaki LG C4 siyah ve görüntü konusunda daha güzel görünüyor fakat TCL de o sıra Dinamic ayarlar açık. Emin ol şuan burada 855 almış kullanan kişiler TCL de görünen blooming sorununu yaşamıyor ve siyahları daha iyi görüyordur.

Ayrıca+

3 bin üzeri nit değeri olan ve aşırı parlayan bir paneli kimse aydınlatma sonda kullanmaz. TCL in verdiği aşırı Parlaklık sebebi ile C4 de detay görünmüyor.

Side by side yan yana veya al alta iki farklı teknolojiye ve aydınlatma sistemine sahip tv tek kamera ile çekilirse olacağı bundan farklı olmaz. Ayrıca kullandığı kamera ne kadar iyi bilmiyoruz. Belki telefonla çekti neyse.

Bu adam bilindiği üzere pro seviye inceleme yapan biri değil. Şu iyi bu kötü de demiyor videolarda. Tv lerin birbirleri ile kıyasını yaparak her iki tv den birini almayı düşünenlere yan yana videolar çekiyor.

Dediğin doğru, yan yana geldiğinde renkler ve canlılık birbirinden farklı görünüyor lakin hangisini alırsan tek başına memnun eder.
    Dostum o zaman bu side by side karşılaştırma videolarının hiçbirine itimat etmemek gerekiyor. Sonuç buraya geliyor çünkü. Rtings de de karşılaştırmalı fotolar sunuluyor. Bunlarada mı çok itimat etmemeliyiz? Tv alma niyetindeki hiçbir insanın da teşhirde bu kadar modelleri detaylı inceleme karşılaştırma yapabileceğini sanmıyorum.

Ek olarak bütüne bakılınca c4 ün daha iyi görüntü sunması kısmındaki yorumunuzdan gerçekten zevkler renkler devreye giriyor belli ki onu anladım. Lakin ev içinde gezdiği ve dışardaki havuz sahnelerinde renk doygunluğu ve gerçekçiliği bana tcl de bariz daha iyi gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 28 Kasım 2024; 0:17:50 >

TCL Parlaklık noktasında daha canlı sunduğu için size öyle gelmiş olabilir.

Sonuçta herkesin dikkatini çeken fiyatı ile insanları cezbeden bir model oldu 855 ve ben kesinlikle kötü demedim.!

Verdiğiniz garaj önünde ki karanlık sahne alıntısında TCL siyah bile verememiş tonları. Benim bahsettiğim buydu. Haliyle OLED olduğu için C4 daha güzel görünüyor dedim. Bunun neresini anlamadınız yada anlaşamadık ben bunu anlamadım. Bütün den kasıt sadece sizin paylaştığınız tek sahneden dolayıydı.

Ayrıca yine o sahnede kameradan ve TCL in dinamik modda aşırı parlak oluşundan dolayı C4 de siz video üzerinden detay göremiyorsunuz. Çıplak gözle baktığınız zaman görürsünüz diyorum. Evinde OLED kullanan sizsiniz. Anlamanız lazım.

Bu iki modelden hangisini alırsın istesen desen TCL derim benim kullanım alışkanlığıma göre.

Video incelemeler her zaman vardı, var olacakta. Sonuçta bu kanallar kişilerin ekmek kapısı. Siz daha iyi tv alın diye değil. Alacağınız yada almak istediğiniz tv nin özelliklerini, görüntüsünün nasıl olduğu hakkında fikir edinmeniz için videolar çekilir. Son kararı yine mağazada görerek almak mantıklı olandır.

"Videoda gördüm, TV canavar gibiydi ama eve gelen kurulan tv hiçte öyle çıkmadı" demek çok saçma olurdu hiç görmeden alınsa.

Edit; imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dJ_bLoW -- 28 Kasım 2024; 0:43:0 >

• TCL 75C855 75" 190 inç trendyoldan 79.000tl ye aldım. yorumunuz varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

TCL Parlaklık noktasında daha canlı sunduğu için size öyle gelmiş olabilir.

Sonuçta herkesin dikkatini çeken fiyatı ile insanları cezbeden bir model oldu 855 ve ben kesinlikle kötü demedim.!

Verdiğiniz garaj önünde ki karanlık sahne alıntısında TCL siyah bile verememiş tonları. Benim bahsettiğim buydu. Haliyle OLED olduğu için C4 daha güzel görünüyor dedim. Bunun neresini anlamadınız yada anlaşamadık ben bunu anlamadım. Bütün den kasıt sadece sizin paylaştığınız tek sahneden dolayıydı.

Ayrıca yine o sahnede kameradan ve TCL in dinamik modda aşırı parlak oluşundan dolayı C4 de siz video üzerinden detay göremiyorsunuz. Çıplak gözle baktığınız zaman görürsünüz diyorum. Evinde OLED kullanan sizsiniz. Anlamanız lazım.

Bu iki modelden hangisini alırsın istesen desen TCL derim benim kullanım alışkanlığıma göre.

Video incelemeler her zaman vardı, var olacakta. Sonuçta bu kanallar kişilerin ekmek kapısı. Siz daha iyi tv alın diye değil. Alacağınız yada almak istediğiniz tv nin özelliklerini, görüntüsünün nasıl olduğu hakkında fikir edinmeniz için videolar çekilir. Son kararı yine mağazada görerek almak mantıklı olandır.

"Videoda gördüm, TV canavar gibiydi ama eve gelen kurulan tv hiçte öyle çıkmadı" demek çok saçma olurdu hiç görmeden alınsa.

Edit; imla
    Ben 855 e kötü dediniz demedim zaten hocam. Kaldı ki bana daha kötü de göründü diyebilirsiniz benim için hiçbir mahsuru yok.
    Ben sizin bütününde daha iyi gözüktü söyleminizden sadece ev önündeki karanlık sahneyi bahsettiğinizi anlamadım. Videonun bütünü olarak anladım. Ki o da daha iyi gelebilir size. Bana da tcl in detay ve renkleri daha iyi göründü.
    Bu arada evet oled kullanıyorum zaten. Eski bir model de olsa. Ve gece kullanımında pek sorun olmasa da genel kullanımda hdr performansı artık bana yetmiyor. 8 sene içinde siyahlar kadar parlaklığında önemli olduğunu anladım.

• deta53 kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun. Bende takipteyim aynı cihazı. Vatan bostancı mağazada 74 küsüre veriyorlardı. Daha düşerse alacağım bende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakirci53 -- 28 Kasım 2024; 1:8:41 >
  • 
Sayfa: önceki 706707708709710
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.