Merhabalar bir rus sitesinde bulduğum devreyi yaptım Ancak bir türlü çalıştıramadım her şey kontrol ettim kısa devre falan yok gücü 12v adaptör ile sağlıyorum .Sadece şemada direncin kaç w olduğu yazmıyordu bende değerinde 1/8w lık direnç taktım bir kaç arkadaş 1/4w olmadığındandır dedi ama o kadar fark edermi mi ikisi arasında w değeri? ![]() ![]() ![]() ![]() Pcb de belki yanlış bağlantı olmuştur diye delikli plakete kurdum sonuç aynı < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TDA 1524A TON KONTROL ÇALIŞMIYOR

-
-
PCB de sayısız kısa devre mevcut hocam çalışmaması gayet normal bence siz Rus sitesini filan boşverin entegrenin datasheet deki şemayı kurun malzemeleri ölçün büyük ihtimalle devreniz çalışacaktır kolay gelsin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kullandığınız elemanlardan biri bozukta olabilir. çabalar durursunuz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
patates baskı dedikleri bir tda ya bile denk gelmiş olabilirsiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bence önce havya kullanmayı ve lehim yapmayı öğrenmeniz lazım
Elimde 1mm lik matkap ucu olduğundan delikler büyük geldi haliyle lehimler tam etrafını saramadığından çok kötü gözüküyor yukarda da bellirttiğim üzere delikli plaket üzerine kurdum sonradan
Direnç.net'ten fazla fazla almıştım bozuk olabilmesine karşın hepsini denedim,sonuç aynı sadece entegreyi tek aldım onunda kolayca bozulacağını düşünmüyorun zaten kısa devre olmaz mı bacaklarında üstün bir bilgim olmadığı için herkesin bilgisine ihtiyacım var.
Tahminimce entegre sizde bozuldu. Çok kötü bir lehimleme olmuş. Hem entegrenin sıfırını alın hemde ince matkap ucu alın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dediğiniz gibi yapacağım her şey iyi olursa kesin çalışır mı çünkü lise son öğrencisi olduğumdan 100t ye yakın param gitmiş olacak buda benim için çok.Para kazanmıyorum,babamın verdiği harçlıkları biriktirerek yapıyorum bu işleri.Sizden ricam şemayı inceleyip yanlış bir bağlantı veya yanlış bir parça varmıdır şemada ,cevap verirseniz çok sevinirim🤗
Aynı şekilde abi senin görüşün nedir merak ediyorum sizin bilgileriniz sayesinde bende bir kaç şeyler öğreneceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi windows7cüneyt -- 11 Nisan 2021; 13:32:48 >
çalışmıyor derken bu kanıya nasıl vardınız bir anfiye bağlayınca hiçmi ses yok yoksa tonlamamı yapmıyor.
-
Sabah tekrar kurdum çalıştı teşşekür ederim yardımlarınız için
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X