Şimdi Ara

TDA 2003 İLE 2X10 watt stereo bir bakın..!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam Herkese şimdi ben elektronikten fazla anlamıyorum ama bazı konuları takip ediyorum internetten veya kitaplardan bende yapabilirmiyim diye hazır hobi elektronik paket devrelerden aldım ve montaj işini yaptım hepsiinin leyimledim içinden çıkan kılavuz sayesinde hoparlorleri bagladım 20 wattlık ve bu devreyi 9v pil ile çalıştırdım ses güzeldi ancak bir sorun var bu devre sesleri derinden ve yorumsuz veriyor yani tam bir karaoke gibi müzik iyi sesde çıkmıyor son seste ise hışırtılı nerde nasıl yanlış yaptım elemanları ters koyarsam böyle bir sorun olurmu yardımlarınız için şimdiden teşekkurler.

tda 2003 İLE 2X10 watt stereo bir bakın..!!!!

• beslemede 9 voltluk pil kullandıysan yeterli gelmemiş olabilir 12 voltluk daha iyi bir güç kaynağı kullan derim. en az 2 amperlik olsun
  • 12voltluk 4wattlık eski bir teybin trafosunu soktüm denedim biraz önce yine aynı ses
  • quote:

Orjinalden alıntı: djyıldızı

12voltluk 4wattlık eski bir teybin trafosunu soktüm denedim biraz önce yine aynı ses

4 wattlık trafo 0.3 A yapar sesi açınca seste bozulmalar olur karşılayamaz.birde trafo çıkışına doğrultma ve filtre katı yapıyor musun amfine zarar verme bak
  • yani tek sorun voltajda sesin derinden ve yorumsuz gelmesinin nedeni o devre elemanları yanlış takılmamış 12volltluk 2 amperli bulursam denicem bulamazsam yarına kaldı teşekkurler

quote:

Orjinalden alıntı: sezer1247

quote:

12voltluk 4wattlık eski bir teybin trafosunu soktüm denedim biraz önce yine aynı ses

4 wattlık trafo 0.3 A yapar sesi açınca seste bozulmalar olur karşılayamaz.birde trafo çıkışına doğrultma ve filtre katı yapıyor musun amfine zarar verme bak
  • birde devrenin altında pasta kalıntıları gördüm onları iyice temizle onlarda neden olur elinde tiner varsa tinerle sil
  • birde acemiyim mazur görün ama yanlışlıkla birşey yaptım 9 voltluk pili bagladım yine aşagıdaki kablo o yere değince ses düzeldi hani ses girişine bagladıgım kablo 3 telli ya 2 tanesi tek tek ayrı renklerde birde saşe için ince teller varya o şase için olanı ama sesi açınca yine bozluma var

bence ben bu işin hobi olarak başladım ama işkence oldu haydi hayırlısı.:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • emre elektronikten aldın galiba :D

neyse emre elektroniğin hazır devreleri genelde böyle sorunlar yapıyor

amatör olduğunuzu söylemiştisiniz. dediklerimi bir kontrol ederseniz daha iyi sonuç alırsınız

1- entegreleri uygun büyüklükte bir soğutucuya bağlayın ama entegrelere termal pasta sürerek izole edin
    2- en büyük olan filtre kondansatörü şişmiş gibi geldi. eğer gerçekten bir şişme varsa değiştirin.
    3- devreniz 2x12 v simetrik olarak çalışıyor. 15 wattlık 2x12v trafo alın emre'de 7,5 ytl trafonun orta ucunu resimdeki "0" yazan yere ve diğer uçlarını da ayrı ayrı "12" yazan yerlere lehimleyin. devrenin üzerinde yarım doğrultma kullanılmış trafoları direk bağlayın ve test edin. devrede gene problem olursa pm atın daha iyi yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: command_4

devreniz 2x12 v simetrik olarak çalışıyor. 15 wattlık 2x12v trafo alın emre'de 7,5 ytl trafonun orta ucunu resimdeki "0" yazan yere ve diğer uçlarını da ayrı ayrı "12" yazan yerlere lehimleyin. devrenin üzerinde yarım doğrultma kullanılmış trafoları direk bağlayın ve test edin. devrede gene problem olursa pm atın daha iyi yardımcı olabilirim.

tda2003 tek kaynaktan beslenir simetrik olamaz devreyi illa 2x12 voltla besleyeceksin diye birşey yok elinde var ise 12 volt ilede besleyebilirsin.yanlış değil isemde entegreleri izole etmene gerek yok ikiside şaseler ortak sonuçta bu entegre fazla ısınmıyor o nedenle çok büyük bir soğutucu kullanmana gerek yok.açıklamada entegreler thomson un denmiş ama yanlış değil isem o entegre philipsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezerkıran -- 9 Mart 2007; 23:35:14 >

• quote:

birde acemiyim mazur görün ama yanlışlıkla birşey yaptım 9 voltluk pili bagladım yine aşagıdaki kablo o yere değince ses düzeldi hani ses girişine bagladıgım kablo 3 telli ya 2 tanesi tek tek ayrı renklerde birde saşe için ince teller varya o şase için olanı ama sesi açınca yine bozluma var

bozulma olması çok normal, 9 voltla beslediğinde o devre topu topu 2x2 watt verir ve kaynağın da 9v pil olduğunu hesaba katarsak alacağın güç 2x0,5 watt gibi bişey,

en iyi çözüm 2x12 volt 15-20 watt bir trafo bağlamak (trafo tek 12v olursa devredekinden hariç bir köprü doğrultma devresi kullanman gerekecektir. )

Edit: Bu arada beslemesinde sadece 1000 ,uf var sanırım, devrende "dınnnnnn" sesi çok belirgin olursa bu kondansatörün değerini arttırmayı denemelisin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 10 Mart 2007; 13:25:51 >

• Aynı devreden ben de yapmıştım gördüğüm kadarıyla senin entegrelerinde sogutucu yok tda 2003 soğutulmadığında seste bozulma meydana geliyor entegreleri uygun büyüklükte soğutucu ya bağlamanı tavsiye ederim.
  • en az 12v 3 amper trafo işini gorur
  • Arkadaşlar sizin atladığınız bir konu var. Biriniz diyor ki "bu devre topu topu 2x2w verir ve 15-20w trafo kullanman lazım" 4w lık anfi %40 verimle çalışsa 4+2,4 =6,4Wgüç harcar. 6,4w/12v=0,53A
    6,4W 12v trafo işini görür. trafonun verimi de %80 diyelim 7,68W 12V trafo işini görür.

Atlanılan konu şu, devrenin girişine giriş hassasiyetinden fazla bir ses sinyali veriliyorsa ses bozulacaktır. Devre cillop gibi ama gücü çok az. Güç kaynağı ile idare eder bir ses verirken pille çok temiz ses veriyor.

Bu devreye vereceğin paraya keşke 7ytl ye bimden bilgisayar hoparlörleri alsaydın. Aynı sesi alırdın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdarv

Bu devreye vereceğin paraya keşke 7ytl ye bimden bilgisayar hoparlörleri alsaydın. Aynı sesi alırdın.

bence devre alıp yapması onun açısından daha iyi hem bilgisini hemde becerisini geliştirib tecrube kazanmış oldu hazır herkez alır önemli olan yapmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxxveyselxxxx -- 12 Mart 2007; 17:39:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdarv

Arkadaşlar sizin atladığınız bir konu var. Biriniz diyor ki "bu devre topu topu 2x2w verir ve 15-20w trafo kullanman lazım" 4w lık anfi %40 verimle çalışsa 4+2,4 =6,4Wgüç harcar. 6,4w/12v=0,53A
    6,4W 12v trafo işini görür. trafonun verimi de %80 diyelim 7,68W 12V trafo işini görür.

Sanırım gözden kaçmış, benim bahsettiğim 2x2w 9 voltla besleyince oluyor, eğer bu devreye olduğu gibi 2x12v trafo bağlanırsa doğrultma sonrasında devre 15-16 volt ile beslenecektir ve 2x6w verecektir, bunun için de 2x12v 15-20w trafo uygun olur...
  • djoz özür dilerim dostum 9v'u kaçırmışım. Haklısın.
  • Montaj sırasında diyotları ya da elektrolitik kondansatörleri ters bağlamışsanız ya da dirençleri yanlış monte etmişseniz sorun bunlardan kaynaklanıyor olabilir bu benim kendi yaptığım tda2003 ampli ve güzel de ses veriyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.