Şimdi Ara

TDA2030A ile Ses Yükselteç Devresi (TDA2003 ve TDA2005 İptal) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
3
Favori
9.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncelikle kolay gelsin. ben de şöyle bir katkıda bulunmak isterim. çıkış gücünün doğrusal artması sonucu insan kulağı da aynı oranda duymaz.
    yani gücü 2 kat arttırdın kulak 2 kat fazlasını duymaz. çünkü kulağın duyma grafiği logaritmiktir. eski bir projeden bu olay canımı yakmıştı umarım işinize yarar.
  • PCB'yi yeniledim. Şekli tank gibi oldu. : ) TDA2005 hariç diğerleri küçük olmuştu, şimdi iyi oldu.

Umarım yine yanlış yoktur.

TDA2030A ile Ses Yükselteç Devresi (TDA2003 ve TDA2005 İptal)

EK: Soldaki üçlü soket grubu, TDA'nın soğutucusana değmemsi için biraz aşağıya çekildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg1981 -- 18 Aralık 2013; 13:25:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyborg1981

PCB'yi yeniledim. Şekli tank gibi oldu. : ) TDA2005 hariç diğerleri küçük olmuştu, şimdi iyi oldu.

Umarım yine yanlış yoktur.

EK: Soldaki üçlü soket grubu, TDA'nın soğutucusana değmemsi için biraz aşağıya çekildi.

Eğer devreyi kutu içerisine monte edeceksen potları pcb de göstermene gerek yok.Giriş jakından pot'a oradanda devreye gitmeli sinyal.Yok açık devre kullanacaksan pot şu anki yerinde kullanılamaz.
    Zaten pot bir adet ve stereo olacak yani şu andaki pcb çizimi hatalı.

• Anladım ekrem bey, pot yazdığıma bakmayın siz. İki pot olması 6 ucu olduğundan, ortadaki de pot değil giriş yani stereo jack.

Potlar, 12DC, Çıkışlar, Giriş hepsi de vidalı yeşil soket olacak. Kutulu olacak. Biraz büyük olması dışında sorun yok gibi görünüyor. Kendimi veremiyorum, odaklanamıyorum bu aralar.

Baskı devreyi yaptım. İlk asetat kağıtlı denemem oldu. Çok güzel aktarılıyor plakete, ama çok bastırmamak gerekiyor ütüyü, arada bir kaldırıp bakmak gerekiyor toner yayılıyor mu diye. Ütülerken araya bir de normal kağıt koymak iyi olur. Kötü bir baskı olursa temizlemek de zor oluyor, değişik bir iz bırakıyor geriye.

En kesin yöntem ince fotoğraf kağıdı. İyi bir lazer çıktı aldıysanız %100 olumlu sonuç alırsınız.

Bu dediklerim sadece bir öneri.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg1981 -- 18 Aralık 2013; 21:19:28 >

• Arkadaşlar az önce devreye ilk defa enerji verdim. Giriş sinyali olmadan ve hoparlörsüz verdim 12VDC'yi.

TDA2005 ısındı, 12V'u hemen çektim. Uuzun süre 12VDC bağlı kalsa sanırım rahmetli olur. Devrede mi yanlış var TDA mı bozuk çıktı şu an anlamış değilim. djoz, tda ve diğer arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Çıkışlarına hop bağlamadım diye mi böyle yaptı bu meret?

EK: Baskı devreyi biraz önce tekrar kontrol ettim, yanlış yok gibi. Bir de siz göz gezdirirseniz çok iyi olur. Gündüz devrenin fotosunu çekip koyarım.

İyi akşamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg1981 -- 21 Aralık 2013; 0:56:40 >
  • Dün gece ilk denemeyi yaptığımı ve TDA'nın ısındığını yazmıştım. Fotoğrafları yükledim. Gerçekten yardımlarınız gerekiyor. Baskı devreye göz gezdirmeniz çok iyi olur.

Bu kadar ısınması normal mi? Bekleme konumunda bu derece ısınması normal değil gibi. TDA2005'in sahte olma ihtimali nedir?

Cevaplarını için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg1981 -- 21 Aralık 2013; 16:02:40 >

• lehım ıslemı bıttıkten sonra pasta ve lehım artıklarını tınere bandırdıgın dıs fırcası ıle ıyıce temızle buyuk ıhtımalle sorun duzelır.ayrıca hoparlor baglamadan once sınyal gırısını kısa devre ederek hoparlor cıkısını olc.100 mV dan fazla dc gerIlım varsa hoparloru kesınlıkle baglama.once bunlarI uygula sonrayıne bakarız.ayrıca artı ıle eksıyı yanlıs baglamak en cok yapılan dıkkatsızlıklerden bırısıdır. Deneme amaclıda olsa kucukten bır sogutucu baglamadan enerjı verme entegreye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrem3457 -- 21 Aralık 2013; 17:44:02 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Ekrem bey çok sağolun, dediklerinizi uygulayacağım.

Elektronik bilgim olsa da ses elektroniği ayrı bir alan. Örneğin; girişi kısadevre edip çıkışı ölçtüğünde kaç volt olacağını bilip ona göre davranmak gerekiyor.

Tekrar çok teşekkür ederim.
  • Ekrem3457;

Dediklerinizi yaptım; hem alkolle hem de tinerle iyice temizledim.

Sanki daha geç ısınıyormuş gibi oldu ama yine de sıcak sayılır. Yüzey sıcaklığı 30 saniyede 45 dereceye ulaşıyor. Çıkışarını da ölçtüm; çıkışların her ikisi de 4,70VDC gösteriyor, girişleri kısadevre yapınca 4,80V oluyor.

Ne yapmam gerekiyor? Yönlendirmenize ihtiyacım var.
  • Elektrik kesintisinden dolayi Windows coktugu icin Live Pardus tan yaziyorum.

Durum hala ayni, degisen bir sey yok. Lutfen, devreyi cope atmak istemiyorum. Baski devreyi tekrar detaylica kontrol ettim, yanlis yok. O zaman yanlis nerede?! Sadece sahte olabilecegi aklima geliyor.

Lazer yazicim yok, olan bir tanidik da yok bu yuzden yeni bir PCB yapmam zor.

Saygilarimla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg1981 -- 24 Aralık 2013; 10:14:36 >
  • cyborg1981 kullanıcısına yanıt
    Valla dediğim gibi ben pcb yi en başından beri beğenmedim,çok dağınık olmuş birkere. çok daha ufak bir plakete yapılsa daha iyi olur.
    Bence elemanları sök ve yollar arasında iletlenlik kontrolü yap,direnç göstermeyip tamamen açık devre olması lazım.
    7 ve 11 nolu bacaklardaki 100 uf kondansatörleri sök ve bu bacakları + ya bağlayarak dene birde.
    İlk başta çok ısındı demiştin çakma entegre ise o esnada mefta olmuşda olabilir.
    Ben olsam yeniden daha derli toplu bir pcb çizerdim.
  • Neyse arkadaşlar, buraya kadarmış.

Bir sonraki PCB'lerde görüşmek üzere. Aslında şekli ve boyutu açısından biraz acayip olmuş ama bu şemaya uygun yapıldığında çalışmayacağı anlamına gelmez.

Ekrem Hocam, devreyi söküp, yeniden yol kontrolü yapıp, diğer sıfır TDA2005 ile yeniden kuracağım devreyi.

Bir sürü şey öğrendim sayenizde. Emeği geçen bütün üye arkadaşlarıma bol bol teşekkürlerimi sunarım.

Saygılarımla...
  • 2,5TL'ye TDA mı olur? Ucuz değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyborg1981

2,5TL'ye TDA mı olur? Ucuz değil mi?

Nıye olmasın tda 2003 75 kurus mesela.
    Gecen gun 2003 yaptım bır ıhtıyactan dolayı pcb 3 e 4
    Santım. 10 w gucunde. senın hoparlorlere yeter rahatlıkla.ıstersen yarın semayı koyarım buraya.
    Calısır garantılı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekrem Bey böyle hazıra konmak gibi oluyor ama koyarsanız en azından incelerim, fikir sahibi olurum.

Sorun olursa özelden de gönderebilirsiniz.
  • TDA 2003 mono 10 w max.
     TDA2030A ile Ses Yükselteç Devresi (TDA2003 ve TDA2005 İptal) TDA2030A ile Ses Yükselteç Devresi (TDA2003 ve TDA2005 İptal)

• Herkese iyi akşamlar;

Bildiğiniz gibi kötü biten bir TDA2005 mecaramdan sonra yine başka bir mecara ile geldim.

Bu sefer iki tane TDA2003 ile stereo ses yükselteci yapıyorum. Önceki devreden edindiğim deneyimler ile bu daha iyi oldu gibi. Yani; daha toplu, daha düzenli ve daha küçük oldu. Aslında daha küçük yaparım ama dirençlerin dik olması hiç hoşuma gitmiyor, elemanlar kesinlikle karta yapışmalı.

Ekrem bey, sanırım bu sefer oldu, değil mi? Gönül isterdi ki; TDA2005 olsun ama olmadı, ileride belki olur.

Eski devreyi, üniversite üçüncü sınıf öğrencisi bir tanıdığa gönderdim, kendisini değil de çizim olarak gönderdim. İnceleyecek.

Nasıl olmuş, iş görür mü? Saygılar...

EK: Kaynak şema bu adresteki şema:http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=49708

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg1981 -- 14 Ocak 2014; 14:19:43 >

• Bu devrede de sorun çıktı. Kendim yapayım diyorum, böyle olunca da heves kalmıyor. Fotoları yüklüyorum.

2005'i de 2003'ü de aynı yerden aldım. İlçedeki elektronik marketten aldım. Konya Sokağa gitmek için fırsatını bulamadım. PCB de sorun yok derseniz Konya Sokağa gideceğim. Diğer malzemeleri evden temin ettim, hepsi de sıfır, hepsi de kontrol edildi. Entegrenin biri ısınıyor biri ısınmıyor, çıkışlar 5,5V görünüyor

Arkadaşlar binlerce kişiyiz; 20 kişi şöyle bir göz gezdirse hatam varsa görürsünüz. Şekline, boyutuna vs. takılmayın, şemaya uygun çizilmişse tamamdır.

Ayrıca; lehimden önce yol kontrolleri yapıldı, gereken temizlik yapıldı.

Altta gerekenler var.

TDA2030A ile Ses Yükselteç Devresi (TDA2003 ve TDA2005 İptal)  TDA2030A ile Ses Yükselteç Devresi (TDA2003 ve TDA2005 İptal)

TDA2030A ile Ses Yükselteç Devresi (TDA2003 ve TDA2005 İptal)  TDA2030A ile Ses Yükselteç Devresi (TDA2003 ve TDA2005 İptal)

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg1981 -- 14 Ocak 2014; 14:37:51 >

• Üye kardeşlerim beni burada unutmayın. Yardımınız gerekiyor.
  • Arkadaşlar yapmanızı istediğim tek şey şu PCB'yi göz ucuyla bir kontrol etmek, hepsi bu. Sen niye kontrol etmiyorsun diyenler olabilir, ben kontrol ettim, bir şey görünmüyor ama sizlerde kontrol ederseniz iyilik yapmış olursunuz. Forum da amacına ulaşmış olur.

Saygılar. : (
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.