Şimdi Ara

TDA2030A ile Ses Yükselteç Devresi (TDA2003 ve TDA2005 İptal)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
3
Favori
9.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugüne kadar hiç ses yükselteci yapmadım, kardeşimin isteği üzerine bir tane yapmayı planladık. Ses entegresi olarak TDA2005 bulunuyor elimizde.

Kılavuz:http://www.st.com/web/en/resource/technical/document/datasheet/CD00000124.pdf

Bu proje ile alakalı kafama takılan birkaç soru var. Bu sorular bazı insanların da kafasında olan sorulardır diye tahmin ediyorum.

1-) 2x10W, iki hoparlör mü demek? Hoparlörler en az 10W mı olmak zorunda? 15W olsa daha mı iyi olur?

2-) TDA2005’in kılavuzundaki “stereo tipik uygulamada” tek bir besleme var. Fakat alttaki linkteki devrede 3. bacağa 120K direnç ile 15V, 9. bacağa da 8-18V arasında başka bir volt veriliyor. Tek beslemesi olan tipik TDA2005 devresini yapmaya karar verdim. Bu seçim doğru mu?

3-) Bu devreden iyi bass’lı ses çıkar mı? Kılavuzunda en fazla 4Ohm hoparlör bağlandığı görülüyor. Daha kuvvetli bass için hoparlör direncini yüksek mi seçmeliyim? Ohm arttıkça çekilen watt düşüyor, buna bağlı olarak ses daha mı kısık gelir?

4-) Yükselteç (amplifier) devresinin kaç W çıkış verdiğini nasıl ölçeriz? Multimetre ile ölçümün imkanı var mı? Fakat ölçü aleti DC’de de AC’de de 10A’den fazlasını ölçmüyor. Standart devrede 4Ohm ile 6,5W verdiğini düşünürsek belki ölçer. Diğer bir yandan ses sinyalleri düzenli olmadığını tahmin ediyorum.

5-) Bu devreye Stereo Pot bağlayacağım. Pot kaç Ohm olmalı? Potu, ses girişi ile yükselteç arasına mı, yükselteç ile hoparlör arasına mı bağlayacağım? Örneğin; bu devre 10W çıkış veriyor, potu da 10W mı seçeceğim?

6-) EK: Diyelim ki; iki adet mono yükselteç devresi yaptım, bir giriş, bir çıkış. Bunları PC'nin stereo çıkışlarına ayrı ayrı bağlarsak stereo olarak açlışır mı?

Bazı soruların, kafamda cevapları var ama emin olmak istiyorum. Sizleri yoruyorum, farkındayım, kısa kısa cevaplar yazabilirisiniz.

Saygılarımla…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg1981 -- 12 Mayıs 2014; 22:39:33 >

• Arkadaşlar sorular zor değil, lütfen yardım edin. Özellikle ses elektroniği ile ilgilenen üyeler bir baksa fena olmaz.

Altı üstü 6 tane sorucuk. Yine maddeler halinde kısacık cevaplarsanız memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyborg1981

Arkadaşlar sorular zor değil, lütfen yardım edin. Özellikle ses elektroniği ile ilgilenen üyeler bir baksa fena olmaz.

Altı üstü 6 tane sorucuk. Yine maddeler halinde kısacık cevaplarsanız memnun olurum.
    Öncelikle pot bağlantısı yanlış kardeşim. Mono olan doğru ama. Sadece giriş sağdan, çıkış orta uçtan olmalı gnd aynı yerde kalmalı.

Evet iki adet 10W civarı hoparlör çalıştırabilirsin Amfiye yakın güçte olsa daha ideal olur iyi ses alırsın.

İyi bas derken ahım şahım bir bass gücü bekleme fakat önüne ton kontrol yapıp , yumuşak esnek diyaframlı bir hoparlör kullanırsan bu dediğine yaklaşırsın.

amfilerin çıkış gücü özel cihazlarla ölçülür avometre ile mümkün değildir. Belki gücü bilinen başka bir yükselteç
    ile mukayese ederek bir miktar fikir sahibi olabiliriz. Şunu unutmayalım işitme duyumuz logaritmiktir iki kat ses şiddeti almak için 10 kat güçlü amfi kullanmak gerekir (Bu da böylesine gereksiz bir bilgi :))

Potu 10 K ile 50K arası kullanabilirsin bir sıkıntı olmaz.

Evet iki adet mono çıkış yaparak stereo yükselteç yapılır. Sinyal girişlerin GND leri ve beslemeleri ortak olabilir. Sinyal giriş canlı uçları ve hoparlör çıkışları bağımsızdır. 5.1 hoparlörler falan da böyledir.

Kafana takılan başka soru olursa sorabilirsin.

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

Öncelikle pot bağlantısı yanlış kardeşim. Mono olan doğru ama. Sadece giriş sağdan, çıkış orta uçtan olmalı gnd aynı yerde kalmalı.

Evet iki adet 10W civarı hoparlör çalıştırabilirsin Amfiye yakın güçte olsa daha ideal olur iyi ses alırsın.

İyi bas derken ahım şahım bir bass gücü bekleme fakat önüne ton kontrol yapıp , yumuşak esnek diyaframlı bir hoparlör kullanırsan bu dediğine yaklaşırsın.

amfilerin çıkış gücü özel cihazlarla ölçülür avometre ile mümkün değildir. Belki gücü bilinen başka bir yükselteç
    ile mukayese ederek bir miktar fikir sahibi olabiliriz. Şunu unutmayalım işitme duyumuz logaritmiktir iki kat ses şiddeti almak için 10 kat güçlü amfi kullanmak gerekir (Bu da böylesine gereksiz bir bilgi :))

Potu 10 K ile 50K arası kullanabilirsin bir sıkıntı olmaz.

Evet iki adet mono çıkış yaparak stereo yükselteç yapılır. Sinyal girişlerin GND leri ve beslemeleri ortak olabilir. Sinyal giriş canlı uçları ve hoparlör çıkışları bağımsızdır. 5.1 hoparlörler falan da böyledir.

Kafana takılan başka soru olursa sorabilirsin.

Saygılar.

Alıntıları Göster
    Nipp10 usta çok sağol cevabın için.

Pot bağlantısını anladım. Yeniden çizdim.

1- Şu sorunda çok önemli, potu yükseltecin girişine mi yoksa devre ile hoparlör arasına mı koyacağız?

2- Bu pot kaç W'lık olacak?

3- Kaç amper ile baslemek gerekir bu devreyi? 10W/15V=0,6A olması gerekmez mi? O zaman 1A hatta 1,5A ile rahatça çalışır.

Tekrar tekrar cevapların için teşekkür ederim.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg1981 -- 1 Aralık 2013; 20:11:11 >

• quote:

Nipp10 usta çok sağol cevabın için.

Pot bağlantısını anladım. Yeniden çizdim.

1- Şu sorunda çok önemli, potu yükseltecin girişine mi yoksa devre ile hoparlör arasına mı koyacağız?

2- Bu pot kaç W'lık olacak?

3- Kaç amper ile baslemek gerekir bu devreyi? 10W/15V=0,6A olması gerekmez mi? O zaman 1A hatta 1,5A ile rahatça çalışır.

Tekrar tekrar cevapların için teşekkür ederim.

Saygılar...

Alıntıları Göster
    1- Pot ,amp girişine baglanır
    2-Piyasada satılan standart potlar yeterlidir ( 0.5w'tır)
    3- 1.5 -2A güç kaynagı ile çalıştırlabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: VRMS

1- Pot ,amp girişine baglanır
    2-Piyasada satılan standart potlar yeterlidir ( 0.5w'tır)
    3- 1.5 -2A güç kaynagı ile çalıştırlabilir.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler.
  • cyborg1981 kullanıcısına yanıt
    Gençliğim bu devreden bir sürü yapmakla geçti, halen masamda birkaç tane 2005'li devre durur..

Evet 2 tane 10 w hoparlör kullanacaksınız.. 15w olur, 20w olur, sorun değil..

Tek beslemeli olan şema gayet iyidir, diğerlerini hiç denemedim..

"iyi bass" yorumu kişinin beklentisine göre değişir, hoparlörün kalitesine ve kabinin yapısına göre değişir, o konuda bişey diyemeyiz yani.. Bana göre masamdaki 4 watt'lık eski TV hoparlörü gayet iyi bass veriyor.. Bir başkasına ise binlerce watt yetmeyebilir..

8 ohm hoparlör SAKIN almayın.. Gücü iyice düşürmüş olursunuz.. Bu amplinin çıkışı 2 ohma bile dayanır, 4 ohm idealdir..

Güç çıkışı osiloskopla ölçülüp hesaplanmalı.. Multimetre ile kabaca AC voltaj ölçülüp ohmaj ile birlikte hesaplanıp yaklaşık güç bulunabilir.. Ses sinyalleri düzenli değil evet.. Bu yüzden net sonuç almak zor..

Pot bağlantınız doğru, bağladığınız yer yanlış.. Amplifikatör devresinin input kısmına 50K stereo pot bağlamalısınız..

Stereo amplifikatör, iki tane mono amplifikatör demektir zaten.. Ayrı ayrı da olsa, tek entegrede de olsa fark etmiyor..

Devre toplam 20 watt olacağı için 30 wattlık bir güç kaynağı iyi olacaktır.. Yani 1,5 A.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Arkadaş daha iyi bass deyince aklıma geldi; Bir ara modaydı,, çıkıştaki 2200uF yerine 3300 takınca daha derin bass verirmiş
    yada 2x5w lık m.setindeki 470uF ses çıkış kondansatörlerini 1000uF takınca, bas sesleri Dıpdıp değilde, dınnn dınnn diye çıkıyormuş. Ben 10 sene önce biliçsizce çıkışa denemiştim, normal kolonlardan sesler sanki büyük müzikseti gibi (ton olarak) çıkmaya başladı (yani radyo sipikeri konuşması 25cm kolonlardan basslı geliyor gibi)
    hurafemi-gerçekmi

470'leri 1000 yapmak çok çok düşük frekanslarda fayda sağlar.. El kadar hoparlörlerde gereksizdir ama siz 25 cm'de 40-60 hz civarındaki frekansların biraz arttığını hissedersiniz..

Ama 2200ü söküp daha büyük takmak hem gereksiz hem de zararlı.. çünkü hoparlörde duyamayacağımız (ve hiç bir işimize yaramayacak türde) düşük frekanslı salınımlar oluşur.. Bu hem ampliyi daha kolay distorsiyona sokar, hem beslemeden güç çalar, hem de frekans aşırı düşükse hoparlöre DC vermiş gibi oluruz..

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Arkadaş daha iyi bass deyince aklıma geldi; Bir ara modaydı,, çıkıştaki 2200uF yerine 3300 takınca daha derin bass verirmiş
    yada 2x5w lık m.setindeki 470uF ses çıkış kondansatörlerini 1000uF takınca, bas sesleri Dıpdıp değilde, dınnn dınnn diye çıkıyormuş. Ben 10 sene önce biliçsizce çıkışa denemiştim, normal kolonlardan sesler sanki büyük müzikseti gibi (ton olarak) çıkmaya başladı (yani radyo sipikeri konuşması 25cm kolonlardan basslı geliyor gibi)
    hurafemi-gerçekmi

470'leri 1000 yapmak çok çok düşük frekanslarda fayda sağlar.. El kadar hoparlörlerde gereksizdir ama siz 25 cm'de 40-60 hz civarındaki frekansların biraz arttığını hissedersiniz..

Ama 2200ü söküp daha büyük takmak hem gereksiz hem de zararlı.. çünkü hoparlörde duyamayacağımız (ve hiç bir işimize yaramayacak türde) düşük frekanslı salınımlar oluşur.. Bu hem ampliyi daha kolay distorsiyona sokar, hem beslemeden güç çalar, hem de frekans aşırı düşükse hoparlöre DC vermiş gibi oluruz..

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar hepinize teşekkürlerimi sunarım.

TDA2005'li amplifier devresini ilerleyen günlerde hayat geçirmeye başlayacağım.

Fakat bugün ilginç şeyler oldu, onu paylaşayım.

Benim amacım camları titretmek ya da komşularla arayı bozmak değil sadece güçlü iyi bir sistemle müzik dinlemek. : ) Bu bağlamda, şu an kullandığım USB'den enerji alan bir 1+1 hoparlöre (2 x TDA2822M) gücün az geldiğini düşünerek bir adaptör bağladım. 5V / 1A çıkış veren bir adaptördü bu. Ölçümlerimde 1A değilde 0,8A verdiğini saptadım.

Enerjiyi verdim açtım hoparlörü, ses eskisinden çok kötü çıktı, on/off LED'i müzik çaldıkça sönüyordu, adaptör çöküyordu.

Şimdi bu durumda, anakart üzerindeki USB port 800mA'in üzerinde hatta 1A'in üzerinde güç mü veriyor?

NOT: Yükselteç GND'sini timsah ağzıyla kasaya bağlamak yarar sağlamadı. Ben hala GND'nin iyi topraklanmış bir kasaya bağlanmasının iyi olacağını düşünüyorum. Şöyle ki; stereo jack'ın ucunu yani kasaya sürttüğümde güçlü haşırtı sesleri çıkıyor, GND'yi kasaya bağlayınca o ses çıkımıyor.

EK: USB'nin kaç amper verdiğini ölçmek aklıma gelmedi.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg1981 -- 2 Aralık 2013; 20:01:51 >

• quote:

Arkadaşlar hepinize teşekkürlerimi sunarım.

TDA2005'li amplifier devresini ilerleyen günlerde hayat geçirmeye başlayacağım.

Fakat bugün ilginç şeyler oldu, onu paylaşayım.

Benim amacım camları titretmek ya da komşularla arayı bozmak değil sadece güçlü iyi bir sistemle müzik dinlemek. : ) Bu bağlamda, şu an kullandığım USB'den enerji alan bir 1+1 hoparlöre (2 x TDA2822M) gücün az geldiğini düşünerek bir adaptör bağladım. 5V / 1A çıkış veren bir adaptördü bu. Ölçümlerimde 1A değilde 0,8A verdiğini saptadım.

Enerjiyi verdim açtım hoparlörü, ses eskisinden çok kötü çıktı, on/off LED'i müzik çaldıkça sönüyordu, adaptör çöküyordu.

Şimdi bu durumda, anakart üzerindeki USB port 800mA'in üzerinde hatta 1A'in üzerinde güç mü veriyor?

NOT: Yükselteç GND'sini timsah ağzıyla kasaya bağlamak yarar sağlamadı. Ben hala GND'nin iyi topraklanmış bir kasaya bağlanmasının iyi olacağını düşünüyorum. Şöyle ki; stereo jack'ın ucunu yani kasaya sürttüğümde güçlü haşırtı sesleri çıkıyor, GND'yi kasaya bağlayınca o ses çıkımıyor.

EK: USB'nin kaç amper verdiğini ölçmek aklıma gelmedi.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Adaptörünüz çakma olabilir,, gnd olayı ses kalitesi için çok önemli. Ses jakının en ucu R sinyal, ortadaki L sinyal, gerideki uzun olan uç ise GND dir. Siz canlı ucu şaseye sürtüp ses paraziti vermişsiniz. eğer topraklama olayı tam olmasaydı anfiniz ses girişinden Pufff. Kolay Gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Adaptörünüz çakma olabilir,, gnd olayı ses kalitesi için çok önemli. Ses jakının en ucu R sinyal, ortadaki L sinyal, gerideki uzun olan uç ise GND dir. Siz canlı ucu şaseye sürtüp ses paraziti vermişsiniz. eğer topraklama olayı tam olmasaydı anfiniz ses girişinden Pufff. Kolay Gelsin.

Alıntıları Göster
    Emin-Fırtına;

6 ay öncesine kadar gerçekten PC'de hiç mi hiç topraklama yokmuş. Kasaya giren 220VAC kablosunun toprak ucu, PSU'daki toprak girişine değmiyormuş. Bu sebepten monitörde dalgalanmalar oluyordu, PC abuk sabuk davranıyordu. Rastlantı sonucu bu temassızlığı farkettim ve düzelttim.

Şimdi PC canavar gibi çalışıyor. Buradan topraklamanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha söylemek istiyorum.

Saygılar.

• quote:

Emin-Fırtına;

6 ay öncesine kadar gerçekten PC'de hiç mi hiç topraklama yokmuş. Kasaya giren 220VAC kablosunun toprak ucu, PSU'daki toprak girişine değmiyormuş. Bu sebepten monitörde dalgalanmalar oluyordu, PC abuk sabuk davranıyordu. Rastlantı sonucu bu temassızlığı farkettim ve düzelttim.

Şimdi PC canavar gibi çalışıyor. Buradan topraklamanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha söylemek istiyorum.

Saygılar.

Alıntıları Göster
    Herkese iyi akşamalar;

TDA2005R ile yapacağım stereo ses sisteminde biraz daha ilerledim. PCB'sini çizdim, 2,5 saat uğraştım.

Koblalar, istenirse lehinlenebilir, istenirse de yeşil vidalı soketlerle tak çıkar şekilde yapılabilir.

Sizlerden ricam bir göz gezdirmeniz, nasıl olmuş, eksik var mı, yanlış var mı diye bakmanız. Eğer PCB olmuşsa, isteyen olursa *.pdf dosyasını da gönderebilirim.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg1981 -- 18 Aralık 2013; 11:37:36 >

• quote:

Herkese iyi akşamalar;

TDA2005R ile yapacağım stereo ses sisteminde biraz daha ilerledim. PCB'sini çizdim, 2,5 saat uğraştım.

Koblalar, istenirse lehinlenebilir, istenirse de yeşil vidalı soketlerle tak çıkar şekilde yapılabilir.

Sizlerden ricam bir göz gezdirmeniz, nasıl olmuş, eksik var mı, yanlış var mı diye bakmanız. Eğer PCB olmuşsa, isteyen olursa *.pdf dosyasını da gönderebilirim.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    hocam hoparlörlerinizi 30 watt kullanabilirseniz çok daha iyi sonuç alırsınız.

seçtiğiniz entegre gayet temiz ses çıkışına sahiptir.

kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

hocam hoparlörlerinizi 30 watt kullanabilirseniz çok daha iyi sonuç alırsınız.

seçtiğiniz entegre gayet temiz ses çıkışına sahiptir.

kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    TDA ustam, insanın kendi el emeğiyle yaptığı şeyler daha değerli oluyor.

30W hoparlör seçin demekle PCB'de sorun görünmüyor mu demek istediniz?

Diğer bir konu da şu; şimdi kullandığım 1+1'deki uğultu PC'nin işlem yapmasıyla alakalı bir durum, işlemci ne kadar çok çalışırsa uğultu da o kadar artıyor. Buna bir yorumunuz var mı? Çok acayip bir dururm.

EK: Devredeki dirençleri, belirtilmemesine rağmen 1W kullanacağım, iyi olmaz mı?
    EK2: 0,1uF yazan mı 100nF yazan mı almalıyım? Aynı cins kond. olmasına rağmen her ikisinden de bulmak mümkün

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg1981 -- 7 Aralık 2013; 21:22:29 >

• quote:

TDA ustam, insanın kendi el emeğiyle yaptığı şeyler daha değerli oluyor.

30W hoparlör seçin demekle PCB'de sorun görünmüyor mu demek istediniz?

Diğer bir konu da şu; şimdi kullandığım 1+1'deki uğultu PC'nin işlem yapmasıyla alakalı bir durum, işlemci ne kadar çok çalışırsa uğultu da o kadar artıyor. Buna bir yorumunuz var mı? Çok acayip bir dururm.

EK: Devredeki dirençleri, belirtilmemesine rağmen 1W kullanacağım, iyi olmaz mı?
    EK2: 0,1uF yazan mı 100nF yazan mı almalıyım? Aynı cins kond. olmasına rağmen her ikisinden de bulmak mümkün

Saygılar...

Alıntıları Göster
    Devre malzemelerini aldım ama hoparlörde sorun çıktı. Elimdeki kabine uyacak 4R değerinde hop. bulamadım. Kabin derken; müzik setlerinin tak çıkar hoparlörlerinden bahsediyorum.

Kafam çok karıştı, değişik ebatlarda aynı değerlere sahip hoplar var. Her dükkan, satış yapmak için sizi kandırmaya çalışıyor. Özellikle ses malzemesi satan yerler. Yanlış bilgileri size doğruymuş gibi yutturmaya çalışıyorlar. 11cm gelen yeri 10cm diye ısrar eden bile var. Aynı hoparlöre 5TL diyen de var 15TL diyen de. İşi bilmeyen biriyseniz işiniz yaş.

Laflar komedi zaten: "olur o abi olur, sen yapamazsan getir ben yaparım", "abi eğer bu mal bozulsun, sana yenisini beleş verecem", "ben bu işi 20 yıldır yapıyom, olur mu öyle şey".

1-) Bütün uyarılarınıza rağmen 4R bulamayınca tanesi 10TL'ye 8R/10W aldım. Bu durumda ben bu hopları kullanamayacak mıyım? Ben çok bağırttırmak istemiyorum zaten, güzel ses versin yeter. Uğultu, hışırtı olmasın.

2-) Hoparlöre 8R/10W direnci paralel bağlasam nasıl olur? Direnç 4R'ye iner. Sorun çözülür mü?

3-) Küçük hoplar sağlam. Küçük hoplar ile büyükler paralel bağlanmış. İki hopalörü bağlayan + hattına küçük bir kondansatör bağlanmış ama hopla beraber o da patlamış. O küçük hopları, yeni aldığım hopla beraber kullanmaya devam edeyim mi? Kaç uF kondansatör bağlamalıyım?

Fotolar;

Eski hoparlör

Küçük hoparlör

Kabin

Yeni hoplar

Saygılarımla...

• cyborg1981 kullanıcısına yanıt
    1-yüksek ses istemediğinize göre 8 ohm kullanmanızda sakınca yok

2-direnç bağlamadan kullanın.. direnç boşu boşuna güç çeker.. omajı illa 4e düşürmek gbi bir zorunluluğunuz yok, aksine 8 ohmda daha az güç çektiği için "az ısınma" gibi bir avantajınız olacak..

3-küçükleri (tweeter) sakın ha direkt bağlamayın.. 2.2-3.3-4.7 uf değerlerinde kutupsuz kondansatör kullanabilirsiniz..
    kondansatör sadece tizleri geçirir, basların bu küçük hoparlöre zarar vermesini engeller..

satıcılar konusunda haklısınız.. "4 ohm 8 ohm farketmez" dyenler, elindeki 17cmyi 16 diye, 8.5 cmyi 10 diye vs vs kakmaya çalışanlar, "üstünde yazan gücü verir" diyenler kum gibi..
  • quote:

2-direnç bağlamadan kullanın.. direnç boşu boşuna güç çeker.. omajı illa 4e düşürmek gbi bir zorunluluğunuz yok, aksine 8 ohmda daha az güç çektiği için "az ısınma" gibi bir avantajınız olacak..

3-küçükleri (tweeter) sakın ha direkt bağlamayın.. 2.2-3.3-4.7 uf değerlerinde kutupsuz kondansatör kullanabilirsiniz..
    kondansatör sadece tizleri geçirir, basların bu küçük hoparlöre zarar vermesini engeller..

satıcılar konusunda haklısınız.. "4 ohm 8 ohm farketmez" dyenler, elindeki 17cmyi 16 diye, 8.5 cmyi 10 diye vs vs kakmaya çalışanlar, "üstünde yazan gücü verir" diyenler kum gibi..
    djoz ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

• quote:

hocam sağolsun benim deiyeceklerimi güzelce anlatmış buradan

• quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

quote:

hocam sağolsun benim deiyeceklerimi güzelce anlatmış buradan

Alıntıları Göster
    djoz güzel açıklamış

• quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

djoz güzel açıklamış

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim.

Baskı devreyi yanlış yapmışım. Malzeme ölçülerini yanlış yapmışım. PCB üzerinde yeniden düzenleme yapacağım.

Saygılar.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.