Şimdi Ara

TDA2030A ile Ses Yükselteç Devresi (TDA2003 ve TDA2005 İptal) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
3
Favori
9.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

İnsanın kendi yaptığı şeyi kullanması gerçekten çok güzel bir şey. Bunun keyfi bam başka.

Herkese saygılar.
  • Söylemiştim dostum. Akü şart değilse simetrik besleme kullanmanız daha iyi sonuç verir. Ve de sesini açtığında hızla ısınacaktır geniş bir Soğutucu kullanmalısınız.. iyi dinlemeler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar benim anlamadigim su. Herkes hoparlordeki omaja dikkat cekiyor da ben ka2206c, tda7377, tda2003, tda2822m, stk 4142 ve bir suru hoparlor arasinda denemeler yaptim. Omaj istedigi kadar degissin sesde kisilma azalma olmadi. Amfi gucu ne ise verdi. Bu watt degisimi kime, neye gore? Amfinin datasinda tehlikeli olmayan omajlarda surmenin amfiye ne zarari var? Tamam adam minimum 2 ohm olan amfiye 5 tane hoparloru baglarsa amfi zorlanir. Ama ben vcd cikisina 4 er hoparloru taktim bir sene kullandim bir cacik olmadi. Vcd 2004 alisli. Babam daha dun dalgasini gecti hatta garantisi bitti mi diye.
    Bence hoparlorun omaji sadece amfinin gereksinimini karsiliyorsa onemli. Asil onemli olan hoparlor ass icin kullanilacaksa diyafram ne kadar esnek? Tum hoparlorler yakin sesi vermez. Ayni vatta hoparlor ya db e ya frekansa yonelik tasarlanir. Mesela bazilari sadece bass ya da tiz icin kullanilir biz buna tweeter ya da woofer subwoofer deriz. Bazen de db dusuk olan hoparorler vardir. Onlar tum freksnslari veriyor. Ben mesela boylelerini seviyorum. Bir de ekstradan bass guclendirici de fena olmaz:)
    Neyse benim de bir sorum var. Bu tda2003 u bass guclendirici yaptim. Ama nedense ugultu hasil oldu. Preamfi olarak tda2822m kullandim. Kendim cizdim kisa devre yok. Ama nedense ugultu bir turlu kesilmedi. Bunu cozmenin yolu ne? Trafodan supheleniyorum. 3 amper ve 7 amper guc veren trafolar kullandim ama yine de ayni. Ama bir de entegre tda degil utc diye basliyor. Birbirlerinib muadilleri imis bundan olabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ekrem3457

TDA 2003 mono 10 w max.
     TDA2030A ile Ses Yükselteç Devresi (TDA2003 ve TDA2005 İptal) TDA2030A ile Ses Yükselteç Devresi (TDA2003 ve TDA2005 İptal)

Bu devre çalışıyor değilmi. Pot eklemeyi de dusunuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: cakin

quote:

Orijinalden alıntı: ekrem3457

TDA 2003 mono 10 w max.
     TDA2030A ile Ses Yükselteç Devresi (TDA2003 ve TDA2005 İptal) TDA2030A ile Ses Yükselteç Devresi (TDA2003 ve TDA2005 İptal)

Bu devre çalışıyor değilmi. Pot eklemeyi de dusunuyorum

Evet calisiyor.

• Son üç gündür TDA2030A'lı ampliyi PC'de kullanıyorum. Daha önce gerçekten kulaklarıma işkence ediyormuşum.

Öğrendiğim yeni şeyler var; yüksek kaliteli ses diye bir şey var, *.wav uzantılı oluyorlar, kayıpsız ses dosyaları bunlar. Örneğin; bilindik ***** ses dosyaları yaklaşık 128kbps akış hızına sahipken, *.wav dosyaları 1411kbps akış hızına sahipler. Bunlar arasındaki farkı hissettim, gerçekten kalite farkı belli olyor. 3 dakikalık bir wave müzik yaklaşık 25MB boyutunda olabiliyor. Sanki yanı başınızda canlı müzik yapıyorlarmış gibi.

Daha önce duymadığım sesleri duyuyorum artık, bu durum bazen olumsuz oluyor, mesela Winamp'tan radyo dinlerken ses gümbürtülü geliyor bu da insanı rahatsız ediyor. Bunun sebebi radyo yayının 50kbps seviyelerinde olması diye düşünüyorum.
    Filmlerde bu durum yok, hatta film izlemek daha zevkli hale geldi. En son Robocop'ı (2013) izledim, süperdi, zaten bilim-kurgu hastasıyım. : ) Bundan önce de Snowpiercer'ı izlemiştim. Son zamanlar da izlediğim iki muhteşem ötesi film.

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: cyborg1981

Son üç gündür TDA2030A'lı ampliyi PC'de kullanıyorum. Daha önce gerçekten kulaklarıma işkence ediyormuşum.

Öğrendiğim yeni şeyler var; yüksek kaliteli ses diye bir şey var, *.wav uzantılı oluyorlar, kayıpsız ses dosyaları bunlar. Örneğin; bilindik ***** ses dosyaları yaklaşık 128kbps akış hızına sahipken, *.wav dosyaları 1411kbps akış hızına sahipler. Bunlar arasındaki farkı hissettim, gerçekten kalite farkı belli olyor. 3 dakikalık bir wave müzik yaklaşık 25MB boyutunda olabiliyor. Sanki yanı başınızda canlı müzik yapıyorlarmış gibi.

Daha önce duymadığım sesleri duyuyorum artık, bu durum bazen olumsuz oluyor, mesela Winamp'tan radyo dinlerken ses gümbürtülü geliyor bu da insanı rahatsız ediyor. Bunun sebebi radyo yayının 50kbps seviyelerinde olması diye düşünüyorum.
    Filmlerde bu durum yok, hatta film izlemek daha zevkli hale geldi. En son Robocop'ı (2013) izledim, süperdi, zaten bilim-kurgu hastasıyım. : ) Bundan önce de Snowpiercer'ı izlemiştim. Son zamanlar da izlediğim iki muhteşem ötesi film.

Saygılar...

Tda 2030 la bunlari duyduysan bundan sonra duyacaklarina inanamayacaksin demektir.

• TDA 7377 anti yaptım. Datasheette ters pil koruması olduğu yazıyor. Devreye ekstradan ters besleme koruması eklemem gerekir mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Entegrede koruma var ama diğer elemanlarda yok neticede,ters voltaj gibi korkun varsa girişe bir adet diyot veya köprü diyot ekleyebilirsin.
  • Ampliyi sadece siz kullanacaksanız, dişili erkekli 12V jack kullanın, jack'ın iç ucunu artı (+), dış ucunu da eksi (-) şeklinde bağlarsanız riski azaltmış olursunuz. Genelde içi artı dışı eksi olarak yapılır adaptörler. Kesin çözüm diyot ile ters bağlantıdan korumaktır. Çektiği akımı belirleyip ona göre watt'lı direnç bağlarsanız daha iyi olur.

Yeri gelmişken aklımdaki soruyu sorayım.

kbps bir de kHz var; müzik dosyası bakımından, bunlar arasındaki ilişki tam olarak nedir? kbps deyince; saniyede geçen kilo bit anlamına geliyor, kHz deyince; dakikadaki darbe sayısı demek oluyor. Ama dijital müzik dosyasında tam olarak hangisi neyin karşılığı oluyor?

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg1981 -- 4 Aralık 2014; 20:50:28 >
  • cyborg1981 kullanıcısına yanıt
    kbps kilobit per second parçanın bir saniyesinin kaç kilobit olduğunu ifade eder.
    Khz olayı ise;
    analog ses dijitale çevrilirken belirli aralıklarla örnekleme yapılır, yani belirli noktalar alınarak o noktaların değeri sayısal hale getirilir, saniyede yapılan örnekleme sayısı khz olarak ifade edilir. 44 khz lik örnekleme hızı demek analog ses sinyalinden saniyede 44 bin tane örnek alınmış demektir. Yani resimdeki çözünürlük gibi bir şeydir. Nasıl çözünürlük arttığında resimdeki ayrıntılar artarsa, örnekleme hızı arttığında sesteki ayrıntı da artar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim AdmGdk.

Analogdan sayısala düşük kalitede çevirilirse, dinlerken 1411kbps olsa bile o kaliteye ulaşamayız demek oluyor. kbps, o an dinlerken, PC'nin dijital müziği işlerkenki hızı oluyor. kHz ise analog müziğin dijitale çevirilirkenki kalitesi oluyor.

Çok teşekkürler, saygılar...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.