Şimdi Ara

Tdi mi Tsi mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
5.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tsi alin.Babama 2014 Ibiza 1.2 tsi 105 hp dsg aldik 2.el canaklaleden.90-120 arasi 2 kisi geldik ceyrek depo yakti arac.

Sok oldum bu kadar beklemiyordum.Tsi sessizligide cabasi tabi.

Tsi + manuel alin.Dizele vereceginiz farkida donanima gömün mis gibi dolu dolu gezin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para varsa hertürlü dizel alinir yoksa paran kadar araba alinir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Act golflere lpg takılmıyor alacaksanız 125 beygir alın 1.4

• 60 Kuruş yakan TSI alınmaz.

TDI al şehir dışı 15 kuruş yak.

TSI lpg uyumu YOKTUR.

Takılır diyenler için %5 tasarruf belki sağlar belki sağlamaz. %5 için motor mu delinir ?
  • Istanbulda yasiyorum aracim tsi en yogun trafikte 7.5 yakiyor.

Normal kullanimda 6lt civari yakiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdal93

60 Kuruş yakan TSI alınmaz.

TDI al şehir dışı 15 kuruş yak.

TSI lpg uyumu YOKTUR.

Takılır diyenler için %5 tasarruf belki sağlar belki sağlamaz. %5 için motor mu delinir ?

60 kuruş yakması için 10 ltden fazla benzin tüketmesi lazım bir yanlışınız var sanki
  • bende aynı durumdayım. dizeller pahalı gücüm yetmiyor 1.2 lerle arada fazla tüketim masrafı yok kullanıcıların söylediğine göre
  • sergen383 S kullanıcısına yanıt
    10 Litre de yakar, 11 Litre de yakar. 12 Litre yakan da gördüm.
    Sakin kullanırsan 9 Litreye belki düşer.

60 kuruş yakar, çok cimri kullan 50-55 olsun.
    50 kuruş bile TDI'nin yanında çok fahiş.
  • benzin olmuş 5.50.
    geçen de demiştim daha güzel diyeyim hatta:

ya tidiay başa ya tiesay leşe!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meteakyol.1

Hocam nerde oturuyorsunuz o büyük bir etken. İstanbulda oturup ful şehir içi trafiğine giriceksiniz Tsi zorlar şehir içi 10 litreden az yakmaz trafikte yani 55 60 kuruşu gözden çıkarın.Tdi alın geçin derim.

Ancak trafik olmayan sakin bi il de yaşıyorsaniz tsi in performansı sessizliği için alınir derim. Trafikte dur kalkta çok yakıyor bu meret.

ben istanbulda oturuyorum. boğaz trafiğinde bile 9küsurları gördüm ben. 10 lt yakmıyor istanbulda. genel ortalamam 29-30 km hızda 6,8-6,9 lt:

Tdi mi Tsi mi?

bence bu değerlerden sonra dizel almak çok gereksiz. şahsen 1.4 tsi motorumun yakışından çok mennunum. böyle az yakan benzinli araç görmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hlk88

Hocam 10000 nüfuslu bir yerdeyim. Trafik yok. Ankaraya eskişehire bursaya yolculuk yapıyorum. Aslına bakarsak sürekli uzun yol gibi düşünün. Şehir içi sadece okula giderken 6 km yol yapıyorum

o zaman böyle yakar:

Tdi mi Tsi mi?

bu resim niye ters döndü anlamadım. bilgisayarımda düz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 19 Ocak 2017; 10:46:37 >

• quote:

Peki tsi arasında 1.2 mi 1.4 mü daha mantıklı ?

bende 1.4 var. 1.4 almamın birkaç sebebi var:

-sadece 1.4 modelde arkada bağımsız süspansiyon var
    -yokuşta daha sessiz ve daha güçlü gider
    -düzde hızlı giderken daha az bağırır

çekişinden çok memnunum. 1.2 de çok iyi gidiyor ama bu keçi gibi. çok zevkli. 200 torku 1400-4000 devir arasında sabit veriyor. hiçbir dizel böyle uzun bir aralıkta maks tork veremiyor. dizellerden çok daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meteakyol.1

Bütçe yetiyorsa 1.4 tsi 150 lik her konuda mükemmel olur.

fiyatı hiç makul değil. dizel alınır ona o para verilene kadar.
  • quote:

Arkadaşlar peki manuel mi dsg mi ? Otomatik arabaya karşı hep bi ön yargıyla yaklaşmışımdır. Hangisi daha iyidir? Hangisi daha ekonomiktir

normalde otomatikler daha az yakar. ama dsg'de tam tersi. manuelden az yakıyor. ancak aradaki fiyat farkı çok fazla ve bence bir anadolu şehrinde vites-debriyaj o kadar da sorun olmaz istanbul gibi. ben çok isterdim, zira ist. oturuyorum ama fiyat farkı bana fazla geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egelidost

İkilemde kalmışsınız. Aslında marka da seçmişsiniz ama ben yine de yazayım.

Hem az yaksın, hem sessiz olsun, hem iyi kaçsın derseniz optimum araç şudur:

Astra J, 1,4 litre, otomatik, lpg, cosmo donanım. Landirenzo kit ile ortalama 80000' de 1500 lira sibop masrafı ile binilir. Şu lpg fiyatlarla 30 kuruş bile yakmadan 140 beygirin tadı çıkarılır.

astra golf'ten 1 gömlek aşağıda bir araba. arkadaş tüpçü de değilmiş zaten. sıfır araba al, arkada bir bombayla gez, bir de bagajın da küçülsün.
  • mazot-benzin farki kalmadi. traktor sesi + fazladan dizel farki odeyeceginize benzini basıp geçin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tsi jetta bir yakınım aldı. ortalama 50 kuruş yakıyor diyor. varın gerisini siz düşünün. fabrika çıkışlı olmadıktan sonra tsi a lpg düşünmeyin.
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Çok haklısınız, Golf'ün yanında Astra araba bile değil:

Golf araba ise Astra ancak hızar olabilir.

Golf Ronaldo ise Astra Sabri'dir.

Golf Tefal ise Astra Kardeşler Züccaciye'dir.

Golf Tarkan ise Astra Ajdar'dır...

Lpg'nin bomba olduğu da doğrudur. Tam beş sene boyunca gerek i20 gerekse Cruze ile defalarca patladık. Biz patladık, doktorlar topladı. Henüz ölmedik ama birkaç patlama sonra dikiş tutmayız artık.

Bagaj küçülmesi meselesi de keza çok doğru. Simit tüp kullandığımdan stepne açıkta kaldı. Urgan ile araca bağladık. Arkamızdan sürülüyoruz. Trafikte çok korna geliyor ama bu sorunu da hallettik şükür ki...

Velhasıl Golf alsın herkes. Golf almayan kalmasın. Golf dünyanın en mantıklı arabasıdır ve her kim ki Golf almaz onun aklıyla zoru vardır.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    astra golften bir gömlek aşağı diyelim. jetta astradan 5 gömlek aşağıdadır. konu sahibi jettadan bahsediyor onun için astra daha güzel bi seçenek olur.
  • Az önce bir başka konuya da yazdım. Buraya da yazayım. 2 yıldır kullandığım araç B7 Passat 1.4 tsi 122 hp. Kayseri şehiriçi tüketim değerleri:

Yaz Mevsimi : ortalama hız : 24 km/h Kış Mevsimi : ortalama hız : 26 km/h
    katedilen mesafe : 800 km katedilen mesafe : 700 km
    ortalama tüketim : 6,9 lt ortalama tüketim : 7,5 lt

Not : Alınan değerler bir kereye mahsus olmayıp, 30.000 km.dir hemen hemen aynı değerler gözlenmiştir. Start & stop hemen hemen kullanılmamıştır. Ayrıca verilen değerler yol bilgisayarı değerleri olup, depo ölçümlerinde % 3-5 kadar sapma vardır. Takdir okuyanların...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.